בשר אדום וחוסר בברזל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

20/06/2018 | 09:27 | מאת: dan

לפי מחקרים אחרונים אומרים שבשר אדום (גם טרי ללא עיבוד) בוודאות מעלה סיכון לסרטן ומחלות לב (בעיקר לאנשים עם בעיות עיכול) התחילה אצלי נשירה לפני בערך שנתיים ועצירות/נפיחות כבר בערך שנה יש לי ברזל נמוך, פריטין נמוך המוגלובין נמוך, ככל הנראה אנמיה (עוד לא בדקתי B12 ואבץ, לדעתי גם הם בגבול התחתון) הרופאת משפחה המליצה לאכול בשר אדום וכבד ואמרה שאין בעיה עם מנה אחת בשבוע (למרות המחקרים שמראים בדיוק ההפך?? שצריכה קבועה מגדילה סיכון) על הרקע הזה מה עדיף יותר, לחזור לאכול בשר ולהסתכן בסרטן ומחלות לב או להישאר עם מחסור והבעיות הנלוות? תוספים פחות אפשריים בגלל תופעות לוואי במערכת עיכול שרק יחמירו את המצב

שלום דן, ראשית, עליך לברר מה מקור החסר של ברזל- כי לרוב הסיבה אינה תזונה אלא איבודים- ולכן זה הדבר הראשון שהייתי מבררת. אנשים חיםי על דיאטה טבעונית וצמחונית ללא חסרים תזונתיים של אלו שציינת, ואם כן, אז ניתן לקחת תוספים. אין הכרח לאכול בשר אדם או כבד- זו תפיסה מיושנת.למרות שזה עלול להעלות תחלואה- הכוונה למינונים גבוהים ולא לאכילה של פעם בשבוע/שבועיים. גם הודו אדום מכיל הרבה ברזל. מציעה לבצע בירור של מערכת העיכול בשלב ראשון ובהמשך לפנות לדיאטנית ליעוץ אישי. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר