תרופה אספירין / קסרלטו

דיון מתוך פורום  פרפור פרוזדורים

18/07/2017 | 08:56 | מאת: nicola

X רקע רפואי:בן 57 , pvd מ-2001 עם סתימה עורקית של רגל שמאל . Cabg 3 , מ-08/2006 , סובל מסכרת , טרשת עורקים , כולסטרול ,לחץ דם , atrial flutter ablation (12/15 +08/16 ) . בדיקות הולטר תקופתיות , תקינות .מאוזן , במצב יציב שנים רבות . בדיקת אקו לב במאמץ מלפני שנה ,– תקינה . בדיקות עיקריות של השנים האחרונות : hba1c 6.5 -7.0, ldl 55-75 . תרופות: קרטיה, טריטייס קומפ 2.50 מ"ג , איזיטרול 10 ,סטטור 5, גלוקומין(3 פעמים ביום) קרדילוק 1.25 ולפעמים קולוטל עקב תסמונת המעי הרגיז . שאלתי היא : ישנה אי הסכמה בין שני רופאים שלי ברפואת הלב בנושא שבנדון . מה עדיף לי , עם הרקע הרפואי והמשפחתי שלי (מצד ההורים) איזה תרופה עדיף לי לקחת . מה דעתך ?

שלום ניקולה, בלי שום קשר לפרפור עליות אתה צריך לקחת אספירין בשל מחלת לב שלך. השאלה היא לגבי הוספת קסרלטו. לדעתי אתה צריך להמשיך טיפול בקסרלטו כי תוך שנתיים אתה עברת אבלציה פעמיים. יש סיכוי כ 20-30% ש atrial fibrillation יחזור עוד פעם. יש לך מספיק גורמי סיכון כמו PVD, מחלת לב כלילית, סכרת אז טיפול במדללי דם בנוכחות AF הוא טיפול הכרחי למניעת אירוע מוחי. בהצלחה דר' ויקטור רובצ'בסקי

מנהל פורום פרפור פרוזדורים