מבוורין: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

תזונה קלינית: רגישות לחלב

יש להבדיל בין אלרגיה לחלב לבין אי סבילות ללקטוז, שמשמעותה חוסר יכולת לפרק את סוכר החלב. במקרה של אי סבילות ניתן לצרוך מוצרי חלב דלים בלקטוז אי סבילות ללקטוז אינה רגישות, אלא חוסר יכולת לפרק את סוכר החלב. מאחר שהסוכר אינו מתפרק, הוא נשאר במערכת העיכול, מושך אליו מים וגורם לשלשול, מפורק על ידי חיידקים וגורם לגזים ונפיחות. הפתרון המוצע במקרה זה הוא להימנע מצריכת מוצרים המכילים לקטוז, או לחילופין לקחת כדור לקטוזין המפרק את מה שהגוף אינו מסוגל לפרק.בניגוד לאי סבילות ללקוטוז, אלרגיה אמיתית לחלב נדירה הרבה יותר, יכולה להופיע אצל כ-2.5% מהילדים ולרוב חולפת כעבור מספר חודשים. האלרגיה מופיעה זמן קצר לאחר אכילת חלב ויכולה להתבטא בכאבי בטן, שלשולים, פריחה, נזלת אלרגית וקוצר נשימה. אבחנה מדויקת ניתן לעשות באמצעות תבחיני עור.מי שבאמת רגיש לחלב צריך להימנע ממנו, אך אפשר כעבור מספר חודשים לנסות שוב לצרוך חלב משום שמתפתחת סבילות בחלק...
ללמוד עוד על מבוורין
מי הרגיז את המעי שלי-תמונה

תסמונת המעי ה"רגיז" : פסיכולוגיה או פתולוגיה? על כל הדרכים...

מאת: תסמונת המעי...
16/03/2001
תזונה קלינית: רגישות לחלב-תמונה

יש להבדיל בין אלרגיה לחלב לבין אי סבילות ללקטוז, שמשמעותה...

מאת: ד"ר תמנע...
14/06/2010
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל למבוורין?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

מבוורין: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

התרופה ניתנה לי בגלל תסמונת מעי רגיז, ולמעשה המצב רק החמיר , יותר כאבי בטן ויציאות מרובות. האם יתכן שזב בגלל שהתרופה מיכלה סוכרוז. ומדוע התרופה לא עוזרת. האם נוטנסיל מכיל את אותם מרכיבים. לצערי אני נאלצת לקחת סטופי משום שלא ניתן לעמוד בכאבים , ובנוסף יציאות 6 עד 8 פעמים האוכל לא מעוכל.

כמויות הסוכרוז והלקטוז בתכשיר הן קטנות ולא צפויות לגרום לתופעות לוואי משמעותיות במערכת העיכול, אלא אם ידוע לך שאת סובלת מאי סבילות לכמויות קטנות מאוד של סוכרים אלה. התרופה קולוטל נמצאה יעילה לטיפול בעוויתות המעי וכך אמורה להפחית את תסמיני תסמונת המעי הרגיז. כמו כל טיפול תרופתי, התרופה אינה יעילה ב-100% מהמטופלים יעילותה ותופעות הלוואי שעלולות להתרחש במהלך השימוש בה שונות במטופלים שונים. התרופה נוטנסיל מכילה חומר פעיל שונה מזה שבקולוטל, אך שנהם פועלים באופן דומה של הפחתת עוויתות במעי. יש ליידע את הרופא על חוסר היעילות של התכשיר קולוטל ולהיוועץ עמו בנוגע לתכשיר המתאים לך ביותר.

שלום אני בת 26 עברתי ניתוח קיצור כיבה (שרבול) לפני 4 שנים ... ירדתי מ 116 ל 66 שמרתי על זה שנתים וחצי היום עליתי במשקל אבל לא החזרתי את כל המשקל. מהרגע הראשון שייצאתי מהניתוח התחילו גריפסים דבר שלא היה קודם וצרבה .. אמרו לי שזה כמה ימים ועובר.. אך לא עבר... הדבר הלך והחמיר אני מרגישה בועות אוויר שמסתוביבים לי בבטן מי שיושב לידי אפילו שומיע את הקולות שיוצאים מהבטן... יש לי נפיחות מוגזמת פתאום טפילו אם לא אכלתי עד שאני לא יכולה ופותחת את הכפתור של הגינס ואת הרוכסן.. והנפיחות נשארת כמה שעות. יש לי התקפים של גרפסים שיכולים להמשך בין חצי שעה עד 3 שעות.. בזמן זה יש נפיחות כאבים מאוד חזקים מרגישה לחץ בגוף וגם סחרחורת . לפעמים גם בועות האביר נתקעים לי בחזה חונקים אותי אני לא יכולה לנשום עד שדופקים לי על החזה ויוצאים הגרפסים... עשיתי כל הבדיקות בכיבה ובבטן בכלל הכל תקין . אני נוטלת 2 כדורי אומפרדקס ו2 כדורי קולוטל ביום... וזה לא עוזר. אני לא מבינה מה יש לי ? דבר זה מפריע על חיי היום יום שלי..

שלום רב, הדבר העיקרי שאני יכולה להציע לך זה לבצע בירור רפואי מקיף מכיוון שאינני רופאה ואני מתרשמת שמדובר בסוגיה שמצריכה יותר מהתאמות תזונתיות. יחד עם זאת, בפירוש יש מקום לברר האם אופי האכילה לך תורם לכלל התופעות שאת מתארת. לדוגמה: האם את נמנעת משתיה מוגזת? האם את מפרידה בין שתייה לאכילה? האם את מקפידה לאכול ארוחות קטנות כל מספר שעות? האם את מקפידה ללעוס היטב? האם היית במעקב דיאטנית לאחר הניתוח? אם התשובה לחלק מהשאלות האלה היא "לא" - אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית שתסייע לך בהתאמת תפריט הולם את מצבך. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

שלום כתבת לי שקולוטל אפשר לקחת רק בזמן התקף. אבקש להבין. אם התחילו כאבי בטן עוויתיים שבד"כ נמשכים כשעה שעתיים ומוקלים לאחר כמה יציאות ושלשולים. האם במידה ואקח קולוטל על תחילת כאבי הבטן זה יכול להשפיע מיידית? תוך כמה זמן? חצי שעה? שעה? או שזה תרופה שרק אם אקח כמה ימים אז תשפיע? תודה

שלום כעקרון הקולוטל יכול להתחיל לפעול תוך שעה במידה וכאבי הבטן שכיחים, הגיוני יותר לטפל באופן קבוע

20/07/2019 | 20:30 | מאת: אורי מקרית אונו
מתוך פורום מעי רגיש

שלום אני בגיל 42 בגיל 24 היתה לי תקופה של שלשולים בדיקות תקינות ואובחן כ IBS. באותה עת לצערי בעצת נטורופטית הפסקתי לחלוטין לאכול מוצרי חלב אפילו לא גבינה צהובה ופיצה ( עד אז אכלתי בלי שום בעיה כל הילדות ). גם לא היתה לי בדיקת נשיפה ללקטוז, סתם הוחלט להפסיק. אחרי שנתיים שלוש ניסיתי לחזור למוצרי חלב ראיתי שפתאום גורם לכאבי בטן וגזים ונדמה לי שאפילו משולש פיצה הגיב לי לא טוב. מאז לא נגעתי במוצרי חלב. סהכ כבר 18 שנה ללא מוצרי חלב בכלל. רציתי לשאול 1. אם אני רוצה לנסות לאכול שוב גבינה צהובה נניח חצי פרוסה בהתחלה. האם זה ניסוי סביר? או שאחרי 18 שנה שהגוף שלי לא הכניס אפילו גרגיר לקטוז זה בעייתי? 2. יש מעת לעת כאבי בטן והומלץ קולוטל. בקולוטל יש 100 מג לקטוז פר כדור זה כמו 2 פרוסות גבינה צהובה. האם אני יכול לקחת כדור קולוטל נגד כאב בטן? או שבאופן פרדוקסלי הוא יגרום לי להרבה יותר כאבי בטן בגלל הלקטוז? תודה רבה

שלום חשןב להבין שאי סבילות ללקטוז אינה רגישות, אלא ירידה בכמות האנזים המפרק את הלקטוזץ אי לכך , חוץ מחוסר נעימות, אין סכנה בניסיון צריכת מוצרי חלב גבינה צהובה הינה ענייה בלקטוז, ובדרך כלל ניתן לצרוך אותה אין סכנה כלל בצריכת מוצרים עם כמות מינימאלית של לקטוז- כי שוב זה לא רגישות