סרטן לבלב גרורתי שלב 4

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

14/07/2013 | 12:04 | מאת: גילי

לאבי (בן 62)התגלה לפני כ7 חודשים סרטן בראש הלבלב גודלו קצת פחות מ4 ס"מ עם גורורת באיזור חלל הבטן. לאחר ניתוח וייפל מוצלח וטיפול של כשלושה חודשים בסיספלטין+ VP16 נאמר לנו בבדיקת הPT סיטי כי חלל הבטן נראה נקי, הרופאים עצמם היו מופתעים נוכח התוצאה הנהדרת. כעת, 4 חודשים אחרי הטיפולים נראה בסיטי האחרון כי שוב יש גרורות בחלל הבטן וגם לא מעט בכבד ככה שהרופאים וגם אנחנו לא אופטימים בלשון המעטה. הרופאים החליטו לשנות לו את סוג הכימו לשילוב של החומרים ל 5-FU ואירינוטקאן טיפול של פעם בשבועיים 48 שעות רצוף של כימו לווריד!! לצערי אני לא מוצאת מידע כתוב על החומרים הנ"ל באינטרנט, אשמח לשמוע עליהם על מידת עצמתם, מהרופאים אני מבינה שאלו חומרים מאוד חזקים, האם קיימים חומרים חזקים מאלו במידה והם לא יעבדו? האם תופעות הלוואי יהיו הרבה יותר קשות מהקאות שילשולים וחולשה?

14/07/2013 | 13:48 | מאת: פרופ' עידו וולף

שלום רב אלה אינם חומרים מאד חזקים אלא טיפול מקובל מאד בטיפול בסרטן המעי הגס (פרוטוקול FOLFIRI). יש אלטרנטיבות גם לטיפול זה אך הכל תלוי במצבו. בברכה עידו

14/07/2013 | 14:28 | מאת: גילי

1. מדובר בסרטן לבלב אז מדוע נותנים לו טיפול לסרטן המעי הגס לא חבל על הזמן שנשאר? 2. במידה ולא תהייה נסיגה או עצירה של ההתפשטות האם יש טיפול נוסף וחזק מזה לנסות? 3. באיזה שלב של סרטן לבלב הרפאים מרימים ידיים ולא נותנים שום כימו יותר. נ.ב- זה הגיע לכבד במידה רבה

מנהל פורום טיפול בסרטן