פורום רשתית

הפורום יעסוק במחלות כרוניות ברשתית העין כגון: ניוון רשתית (נמ"ג) ובבעיות כגון: קרע ברשתית, הפרדות רשתית ובכל סוגי הטיפולים והניתוחים כדוגמת זריקות אווסטין, ניתוחי לייזר ועוד.

.
568 הודעות
538 תשובות מומחה

מנהלי פורום רשתית

11/01/2017 | 12:55 | מאת: עודד

שמי עודד אני סובל ממחלת r.p. עברתי לפני חצי שנה ניתוח ירוד והייתה הצלחה גדולה מבחינתי. הצלחתי לראות למרחק וברור (מה שלא ראיתי מזה 15 שנים) ללא צורך במישקפיים. לפני כחודש התחלתי לראות מטושטש בעין באמצע! נבדקתי על ידי הרופא המנתח והוא ציין בפני שיש שטף דם בדיוק באמצע העיין. האם זה מצב בלתי הפיך ומכאן זה רק ידרדר המצב אין דרך לפתור את הבעייה? מצפה לתשובה מהירה אני בן 61 ובעין שמאל הניתוח כלל לא הצליח ואיני רואה בא.תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עודד אם מדובר בדימום חשוב לברר את הסיבה יש מקרים בהם הדימום נספג ויש שלא.... חשוב גם להבין אם הוא במרכז הג'ל של העין (הזגוגית) או בתוך הרשתית לכל תשובה על השאלות הללו תיתכן תגובה טיפולית שונה בהצלחה

05/01/2017 | 17:26 | מאת: אמיר

בן 61.5 בריא ללא מחלות רקע לא מעשן. .. לפני שנה התחלתי לראות כמו כתם שחור בעין ימין לאחר בדיקה מקיפה שכלל פלורסצאין+oct פגמים קלים בrpe בחלק התחתון של המקולה.בשלב המאוחר של הבדיקה דלף מינימלי וככל הנראה מדובר csr שהפסיק לדלוף. ובעין שמואל פגמים קלים בrpe בחלק הרקתי של המקולה.לא הודגם דלף משמעותי בשתי העניים..בoct בעין ימין מודגם השטחהשל הקונטור הופאלי ונוזל סוב רטינלי תחת מרכז המקולה.ובעין שמואל קונטור ומבנה פובאלי בגדר הנורמה עובי ממוצע במרכז המקולה נמדד כ 205 מיקרוןע"פ מפה סטנדרטית.לאחר שנה בדיקת oct חוזרת בשמואל תקין. בימיןמודגם השטחה של הקונטור הפובאלי ונוזל סב רטינלי תחת מרכז המקולה.אין עיבוי בתשתיתהניורוסנסורית עצמה.עובי במרכז המוקלה נמדד 390מקרון.בחתך הרטיקלי[90 מעלות] לא ניתן לקבל עובי סטנדרטי.לדעת רופא העניים המטפל זה עובר מעצמו ואין דאגה אך עדין רואה כתם שחור ובמיוחד שמנסה לסגור את העין מה זה אומר?מה ניתן לעשות.והאם זה חולף או דורש טיפול.קראתי הרבה על אספירין שיכול לתקן את המצב .והאם תרופות לאון אוננות יכולות להחמיר את המצב.? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אמיר אין טוב ממראה עיניים (תרתי משמע) ייקשה עלי לענות בוודאות - אולם מה שאתה מתאר כנוזל עקב CSR - לרוב אכן נספג מעצמו לאחר תקופה (שבועות). יש צלקות ישנות מתוארות בבדיקה שציטטת- המעידות על אירועים דומים בעבר... לא מכיר קשר טיפולי לאספירין או קשר סיבתי לטיפול באינאונות בהצלחה

31/12/2016 | 21:26 | מאת: סימן

שלום מדבר סימן עברתי לפני 13 שנים ניתוח קטארק בעין ואחרי שנה וחצי עברתי לייזזר אמרו לי אני צריך לעבור עוד לייזר כמה פעמים צריך לעבור לייזר?

שלום סימן על איזה לייזר מדובר? איזה סוג של טיפול? יש לא מעט אופציות...

30/12/2016 | 20:18 | מאת: יעקב

שלום .בבדיקה OCT נמצא שיש לי ממברגה אפירטינלית. התוצאה היא 340 מיקרון .כמובן שהראיה לא חדה ,אין לי עיוות ראיה אך בעין הפגומה העצמים קרובים יותר .כאילו דרך עדשה מקרבת . שאלתי היא ,מתי יש צורך בניתוח? האם 340 מיקרון זה נחשב מדד גבוה ? תודה יעקב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעקב העובי אינו מדד יחיד חשובה צורת הממברנה, קצב ההתקדמות ובעיקר - רמת ההפרעה של הראיה לחיי היומיום שלך. איכות חיים

01/12/2016 | 15:13 | מאת: עומר

כשנה לאחר ניתוח prk בחור בן 23 . התחלתי לראות זבובים מול העניים כמו כן יובש עייפות ורגישות מוגברת לאור . כרגע נמצא בחו"ל ומגיע למקום מערבי רק בעוד חודש האם ניתן לדחות בדיקה , או שיש להגיע כמה שיותר מהר? ( התסמינים החלו לפני כחודשיים). תודה רבה

שלום, אני בת 27, קוצר ראיה עם מספר מינוס 8.5 ומינוס 8. מרכיבה עדשות מגע. לפני מספר שנים עברתי ניתוח לייזר לתיקון חור ברשתית. מאז אני במעקב שנתי והכל בסדר. קיבלתי מרשם לתרופה נורטילין מקבוצת הטריציקלים לטיפול במעי רגיש. שכחתי לומר לרופא על החור ברשתית שטופל ושמתי לב בעלון של התרופה שצריך להתייעץ עם רופא כאשר יש תפקוד לקוי בעיניים כמו גלאוקומה. האם גם במקרה שלי יש מניעה כלשהי ליטול את התרופה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קרע ברשתית אינו קשור לגלאוקומה איני ממש מכיר הנוטרילין אז ייקשה עלי להתייחס מעבר לכך

18/11/2016 | 09:38 | מאת: ורד נאמן

שלום דר. אני בת 49 אחרי שתי מתוחי פזילה אחד בגיל 7 ושוב בגיל 22 הייתי אצל רופאת עיניים ובקרקעית העין נמצא בשתי העיניים רשתית צמודה כלי דם רטינלים מפותלים. האם זה חמור מסוכן? כדרך אגב אני משתמשת בהילוקומוד ליובש בעיניים תודה ושבוע טוב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ורד זה ממצא לא נדיר - יכול להוות בעיה בעיקר אם חדש או חד עיני. לא נשמע קשור לניתוחים בעבר או להילוקומוד... שוווה לשאול את הבודק

11/11/2016 | 05:07 | מאת: שלמה

עברתי ניתוח לתיקון הפרדות רשתית לפני שנתיים וחצי. בבקורות לאחר הניתוח נמצאה בצקת שטופלה פעמיים בזריקות אוזורדקס בהפרש של חודשיים בין הזריקות. כחודש לאחר כל זריקה נראתה נסיגה בבצקת אך לאחר חודשיים הכל חוזר כמקודם. השאלה שלי מה המשך הטיפול לאחר 2 כשלונות. האם ממשיכים באוזורדקס? האם ידוע שאחרי 2 הזרקות וחזרה של הבצקת יש סיכוי להפסקה מוחלטת בחזרה של הבצקת? בתודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שלמה יש מצבים בהם הבצקת לא חולפת. סטרואידים (ביניהם אוזרודקס) יועים כמשפיעים על ספיגת בצקת.... לכן זה הטיפול שנבחר. איני מכיר את בדיקתך במדויק- לכן ייקשה עלי להחליט מה הלאה. עדיף להשאיר זאת לרופא הבודק אותך

08/10/2016 | 13:34 | מאת: אלה

שלום, האם טיפולי הסרת דיער, כגון : לייזר, אינפרא אדום, אפילציה וכולי יכולים לפגוע בעין בייחוד למי שיש ניוון רשתית ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אם אין פגיעה ישירה אז לא

08/10/2016 | 09:05 | מאת: הילה

שלום, אבי, בן 69, אובחן עם CNV נאיבי בעין שמאל אשר לא נראה משני ל-AMD או DR. הומלץ להתחיל טיפול בזריקות אבסטין. מהי הפרוגנוזה לראייה והאם היא משתנה כתלות בסיבה שגרמה ל-CNV? האם יש זריקות מומלצות יותר מאבסטין (גם אם אינן בסל הבריאות)? מהו הסיכון למעבר לעין השנייה? תודה רבה הילה

לקריאה נוספת והעמקה

היא משתנה כתלות בסיבה שגרמה ל-CNV יש תרופות נוספות באותה קבוצה עם תוצאות טיפוליות די דומות

05/10/2016 | 13:36 | מאת: לילי

שלום, ברצוני לדעת האם ואיפה ניתן לעשות קורס המלמד איך עושים צילום FA? בארץ או בחול. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

מצטער - לא יודע

30/09/2016 | 18:59 | מאת: דוד

שלום וברכה עברתי לפני שנה ניתוח לאיחוי שני קרעים ברשתית לייזר לאחר הניתוח נשארו הזבובים והנקודות השחורות הצפות באותה עין יש לי קרטרק שאלתי האם רצוי שרופא מומחה רשתית ינתח את הקטרקט לאור הקרעים שאוחו בעין או שהניתוח זה בתחום רופא מומחה קטרקט אני מאד חוששת כי העין עברה כבר ניתוח לייזר תודה על ההתייחסות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ניתוח הקטרקט יכול להיעשות על ידי מומחה קטרקט בהצלחה יתירה יש תמיד סיכון קצת לבעיות רשתית - ללא קשר למנתח

16/09/2016 | 14:07 | מאת: מסארוה

שלום דר אני מנסה להבין הפיענוח של מכתב ERG וכתוב Bietti's crystalline dystrophy מה המשפט הזה והאם המחלה הזאת גורמת לעיוורון תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מציע לפנות לכותב התשובה...

22/09/2016 | 11:36 | מאת: מסארוה

אני רואה אותך מגיב לשאלות של כולם טוב הבנתי את המסר

שלום. אמא שלי תעבור בעוד שבועיים השתלת תאי גזע ( לא יודע אם אלו תאים עובריים) בעניים בפלורידה ארצות הברית עקב מחלת RP. הקליניקה בה היא תעבור את ההשתלה ביקשה שלאחר הניתוח אמא תהייה במעקב אצל רופא עיניים המתמחה ברשתית. קופות החולים וגוגל אינם יודעים לכוון אותי לרופא/ה המתמחה ברשתית. אשמח לעזרה/המלצה לרופא או שניים. תודה רבה רז

לך לדר' ניצה גולדנברג כהן, עובדת בנארא ברמת גן. אין עליה. רופא עיניים רגיל של הקופה לא ידע מה לעשות עם מקרה כזה. אבל אולי ההפניה שלו תקצר תהליכים. בהצלחה.

30/10/2016 | 09:12 | מאת: רותי

חמתי סובלת מהיפרדות רישתית ולא רואה כלום אין מענה בארץ איזה רופא הפנה אותה לניתוח בחו"ל ?

האם השתלת תאי גזע עוזרת

05/09/2016 | 10:25 | מאת: רונה

שלום, לפני כחודשיים התגלתה אצלי בעיה של כתם צף בעין שמאל (FLOATER). אני בת 39 ויש לי משקפיים מגיל 17 בגלל קושי לראות מרחוק. נשלחתי לבדיקת OCT מקולרי ולבדיקת שדה ראייה 24-2 ראשית אני רוצה לשאול האם בדיקת OCT מקולרי מסוכנת בהריון? האם יש בה קרינה מסוכנת לעובר? אני בחודש חמישי להריון. שנית האם יש חשש שלא אוכל ללדת בלידה רגילה בגלל המאמץ הנדרש בלידה, שהבנתי שיכול לגרום לקרע ברשתית, ואצטרך לאור זאת ניתוח קיסרי? ממה שהרופא ראה כרגע הוא כתב כך: "סמוך לפובאה שמאל שינוי PRE ללא הרמה או דימום או חשד ל-CNV" ובאופן כללי האם מותר להיות בפעילות ספורטיבית במצב זה? האם הכתם הצף הזה יכול להירפא או שזו "מתנה" לכל החיים? תודה רבה, רונה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רונה 1 מותר ללדת לידה טיבעית 2 הכתם החדש הינו עכירות / צמיגות של הג'ל בעין. זהו תהליך שכיח שאינו מסוכן, לעיתים רחוקות יכול להילוות אליו קרע ברשתית... ולכן תמיד בודקים לוודא שאין קרעים ברשתית. 3 הג'ל אינו מתבהר אולם הכתם יכול לצוף הצידה- ולכן לא מורגש כל כך, אולם אינו נעלם. 4 OCT אינו מסוכן כיוון שאין קרינה

שלום וברכה, בני בן השבע עבר היום בדיקה אצל רופאת עיניים. הבדיקה הייתה תקינה ברובה. קיבלנו הפנייה לייעוץ נאורופטלמולוג. בהפניה נאמר על הרשתית "דיסקה כיפרמית עם בצקת קלה מקולה שמורה". מה פירוש הדבר? יש לציין שפנינו בגלל קושי בקריאה. נראה שהוא מתקשה להבחין בסימני הניקוד הקטנים, בעוד אותיות הוא מזהה בנקל. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טלי הממצא הוא שינוי בעצב הראיה ויש צורך לברר אם הוא תקין או לא... חשוב למצא בעל נסיון בתחום... .כפי שהופנית

18/08/2016 | 17:12 | מאת: אורנה

שלום, שלום, אמי בת 88 וסובלת מניוון רשתית מזה 3 שנים בערך. בשנה הראשונה הייתה ב"שלב הרטוב" וקיבלה זריקות בשתי עיניה. לאחר כ 10 חודשים לא היה צורך יותר בזריקות ומאז היא במעקב אצל רופאת עיניים אחת ל-3-4 חודשים, כאשר בכל ביקור מביאה תוצאות בדיקת OCT שעברה זמן קצר לפני כן. בשנה האחרונה ראייתה הידרדרה ומכיוון שהבנתי שאי אפשר לעצור את ההידרדרות בראיה, שאלתי היא : מדוע יש טעם בבדיקות חוזרות ונשנות, במצב שהרפואה ממילא לא יכולה לעזור במקרים כאלה ? תודה, אורנה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אורנה זו שאלה ערכית טובה בעקרון - הדרך שלנו לעקוב אחרי השינויים (לטובה ולרעה) במצב הרשתית היא ע'י צילום OCT אם מניחים מראש שאין יכולת לעזור - אז אכן חבל על הזמן והכסף.... אבך אם אנו חפצים לזהות ולעקוב אחרי פרטים עדינים - זו הדרך

09/08/2016 | 19:13 | מאת: לוני

שלום, לפני חודש אחרי ניתוח להדבקת רישתית בגז. העין עדיין לא רואה. האם אני אמורה לראות באמצע העין פס שחור לכל רוחב העין ? כמו כן, מתי הגז אמור להעלם והראיה תחזור? תודה מראש, אשמח לתשובה בהקדם.

שלום לוני אני מצטער על האיחור במענה אני מקווה שזה כבר השתפר עקב היספגות הגז

שלום, אצל אמא שלי אבחנו - Central Retinal Vein Occlusion. היא קיבלה המלצה לבצע בדיקת תפקודי קרישה אך סרבו לתת לה אישור לבדיקה זאת. האם הבדיקה קריטית במקרה כזה ? כמו כן, אשמח לשמוע קצת על רמת הסיכון של המצב וטיפולים מומלצים (נכון לעכשיו, היא הולכת לקבל זריקות לתוך העין פעם בחודש). תודה רבה, רומן.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רומן הבעיה שלה היא חסימה בכלי דם ורידי בעין אחת הסיבות האפשריות לכך היא בעיה בקרישת הדם. לכן הבדיקה חשובה טיפולים (כמו הזריקה שהיא אמורה לקבל) נועדו בעיקר לטפל בסיבוכים היכולים לנבוע מהחסימה- לא ממש לפתוח את החסימה (לצערינו)

17/07/2016 | 17:23 | מאת: מזל

ביום שישי בעוד בתי בת השלוש וחצי עונדת משקפי שמש כיוונה המוכרת לעיניה את הסורק הידני של הקופה לקריאת הברקוד. האם יכול להיווצר נזק לראייה? האם יש צורך בבדיקה? מדובר בסורק ידני עם אור אדום כנראה לייזר.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אכן - לא נעים. אבל הלייזר הזה נחשב בטוח מאד. איני סבור שיש סיבה לדאגה. בכל מקרה ספק הייתי מציע להיבדק

14/07/2016 | 13:06 | מאת: עדי

שלום, אח שלי בן 20 אובחן לפני כשנתיים עם crvo בעין שמאל(בריא, לא מעשן, פקטורי קרישה תקינים למעט פרוטאין c מעט גבוה)טופל בסטרואידים סיסטמיים ואווסטין כטיפול בבצקת מקולרית, וכיום נמצא במעקב. בשבוע האחרון, כחלק מבדיקה שגרתית אבחנו לאטיס בשתי העיניים (הקפי תחתון עם חורים חלקיים קטנים) והומלץ על לייזר בהמשך. אשמח לדעת מהם הסיכונים הכרוכים בלייזר, האם זו פרוצדורה שכיחה, והאם זה מעלה את הסיכון לבעיות עיניים בעתיד. תודה מראש ושבוע טוב.

15/07/2016 | 16:35 | מאת: עדי

יש לציין שהוא גם סובל מקוצר ראייה. תודה

12/07/2016 | 01:58 | מאת: עופר

שלום ד"ר מס שאלות, 1. לםני עשר שנים בוצע לאסיק האם זה מה שגרם לי לקרעים ובתוך שבוע להפרדות? (אין לי קוצר ראייה ולא סכרת) 2. האם העין אחרי הלייזר 360 היא יותר חזקה מרשתית שנדבקה בהוולדנו? :) 3. מה הסיכוי שיהיה לי בעין השניה א היה לי בעין אחת? העין השניה אני רואה שערות צפות במשך שנים 4. אני אמור לעשות לייזר יאג מה הסיכוי שכתוצאה מהניתוח תהיה בעתיד הפרדות ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עופר 1. לםני עשר שנים בוצע לאסיק האם זה מה שגרם לי לקרעים ובתוך שבוע להפרדות? (אין לי קוצר ראייה ולא סכרת) לאסיק לא גורם להפרדות רשתית! קרעים ברשתית עשויים לגרום להפרדות רשתית. לאנשים עם מיופיה (קוצר ראיה) יש יותר סיכוי סטטיסתי לכך. הם גם אלו העוברים (לרוב) ניתוח לאסיק... 2. האם העין אחרי הלייזר 360 היא יותר חזקה מרשתית שנדבקה בהוולדנו? :) אצל מי שיש הפרדות/מיופיה/קרעים - כן! 3. מה הסיכוי שיהיה לי בעין השניה א היה לי בעין אחת? העין השניה אני רואה שערות צפות במשך שנים סיכוי נמוך מאד, אולם יותר מאשר מי שלא היתה לו כבר הפרדות רשתית 4. אני אמור לעשות לייזר יאג מה הסיכוי שכתוצאה מהניתוח תהיה בעתיד הפרדות ? זהו טיפול מרפאה מאד יעיל ובטוח - אם כי יש סיכוי לקרעים ברשתית. מאד נדיר! בהצלחה

08/07/2016 | 17:33 | מאת: אלה

שלום, האם נמצא פתרון ל gyrate athropy of the retina ? תודה

שלום מצטער - אין עדיין פתרון שכיח למיטב ידיעתי

שלום לאחר שלושה שבועות שעברתי ניתוח ויטרקטומי ואני עם גז בעין עלה הלחץ התוך עיני והומלץ לי עי הרופא שימוש בטיפות להורדת לחץ קראתי שנטיפות האלו מעכבות את יצור הנוזל התוך עייניי מצד שני אני יודע שהנוזל כן אמור להיות מיוצר ולהחליף את הגז כחלק מהליך ההבראה השאלה אם זה נכון לקחת טיפות להורדת לחץ

לקריאה נוספת והעמקה

בוודאי לחץ יכול להזיק אם הוא גבוה לאורך זמן עדיין ייווצרו מספיק נוזלים להחליף הגז

29/06/2016 | 01:03 | מאת: נתן

שלום, יש לי כמה שאלות לגבי זריקה הנ"ל: 1. האם לאחר הזריקה יש תופעות כמו אחרי זריקת קנלוג (שיש בועה שחורה שמכסה את העיין במשך שבועיים ) אם כן, לכמה זמן התופע כי הבנתי שהזריקה פעילה לאיזה 3 חודשים. 2. האם זריקה נחשבת לבטוחה יחסית לשאר הזריקות ? והאם יש סכנות מיוחדות לזריקה כזאת ? 3. הבנתי שזה סוג של שתל, האם הוא מפריע ומרגישים אותו בעין ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נתן 1. האם לאחר הזריקה יש תופעות כמו אחרי זריקת קנלוג (שיש בועה שחורה שמכסה את העיין במשך שבועיים ) אם כן, לכמה זמן התופע כי הבנתי שהזריקה פעילה לאיזה 3 חודשים. כן, ניתןל לעיתים להבחין בשתל מרחף בעין לזמן מה 2. האם זריקה נחשבת לבטוחה יחסית לשאר הזריקות ? והאם יש סכנות מיוחדות לזריקה כזאת ? בכל ההזרקות אין הרבה סיכונים (יש מעט). עם אוזרודקס ושאר הסטרואידים - יש סיכוי קטן לעליית לחץ תוך עיני. 3. הבנתי שזה סוג של שתל, האם הוא מפריע ומרגישים אותו בעין ? לא - הוא בתוך העין ואינו מורגש

20/06/2016 | 19:27 | מאת: ריהאם

יש לי בעיה בעין ימין - רוב הזמן אני רואה מסך לבן - שלח אותי הרופא לבדיקה (פענוח צילום קרקעית עיניים לא מצמיד / צילום כלי דם פלורוסצין) בתשובה שקיבלתי כתוב שהתלונות הן : FA BE MILD NPDR FLAT MACULA והאבחון שלה : OBSERVATION - PATIENT UNDER OBSERVATION הרופא חושד בהיפרדות רשתית מה המשמעות של התלונות ומה משמעות האבחנה? ומה המשמעות של היפרדות הרשתית?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ריהאם האבחנה הכתובה אומרת שיש פגיעה קלה ברשתית העין בשל סוכרת לא הפרדות רשתית

20/06/2016 | 19:17 | מאת: אביאל

שלום רב, אני בן 27, וסובל מפלוטרס בשתי העיינים באופן שבו אינני מסוגל לצאת מהבית במהלך היום, ובטח שלא להסתכל במחשב ולעבוד כמו שצריך. אני סובל כמכך כבר למעלה משנתיים. אני מכיר את כל הספרות המקצועית בנושא, והתייעצתי עם עשרות רופאים חלקים מומחי רשתית מהבכירים בעולם ובראשם דוקטור סבג בקליפורניה שמבצע FOV. עשיתh OCT ונראו פלוטרס מפוזרים בעין ימין ולא בגוש כזה או אחר. אני מניח שבאולטרסאונד מיוחד יראו גם בעין השניה מאחר וזה מאוד מאוד בולט אצלי בראייה. להתרגל לזה כמו שאומרים רופאי עיניים שבורים בנושא הזה, זה לא באמת דבר אפשרי. האופציה היחדה שלי היא לבצע FOV. אני מבין את ההשלכות של ויטרקטומי (על אף שה לא ויטרקטומי מוחלט) אבל גם רואה שהנותנים אצלך רופאים שעושים את זה במיוחד עם ה25 או 27 gauge הם מוצלחים ללא שום בעיות מיוחדות. גם מטופלים שהניתוח הזה זירז אצלם קטרקט היו לרוב מבוגרים יותר. במצב שבו אני באמת בקושי מצליח לתפקד בגלל עומד הפלוטרס, מה הייתם ממליצים לי לעשות? האם הFOV הוא באמת אסון שאין להתקרב אליו כמו שאחד הרופאים בארץ תיאר את זה? זה פשוט מוזר מאחר ורופאים בכירים בעולם טוענים שזה פתרון בטוח (באופן יחסי לניתוח פולשני) ואפילו ניתוח קטרקט בעל סיכונים גבוהים יותר. אשמח להתייחסותכם. * אני אחרי ניתוח לאסיק (עברו 6-7 שנים)

לקריאה נוספת והעמקה

מצטער לא מכיר FOV

24/06/2016 | 08:27 | מאת: אביאל

Floaters only vtrectomy ויטרקטומי שבא מוציאים רק את הVitreous כדי לטפל בפלוטרס נקודתית. יש כאלה שעושים את זה כשהם מנתקים באופן יזום inducing PVD ויש אלה שעושים זאת ללא החלק הזה.

08/06/2016 | 03:52 | מאת: סובל

שלום רב, אני סובל מבעיית ראייה חמורה במשך כמעט 4 שנים. הבעיה החלה ביום מן הימים בפתאומיות ומאופיינת במאפיינים הבאים: - ראייה בעייתית מקרוב ומרחוק המאופיינת בריצוד של הילה מעומעמת, על גבול הצבע השחור (לא בולט מדי), המפריע בראיית עצמים באופן קבוע (ביום יום, בקריאה, בלימודים..). הריצוד מופיע בכל זמן בכל מקום והוא גורם לתחושה של ראייה פגומה, כאילו אינך נמצא בעולם הרגיל, כפי שהתרגלת לראות מגיל קטן. - דבר נוסף, שהיה אפשר לשים לב אליו כבר בגיל צעיר יותר הוא ראיית כתמים עגולים זזים מראייה רחוקה, לעיתים רואה צורות הנוצרות על ידי אוסף כתמים בפוזיציות שונות. באור שמש בהיר ועל אובייקטים חלקים כמו שמיים אפשר לראות את הכתמים זזים טוב יותר. הכתמים זזים בתנועה כלפיי מטה. ראיית הכתמים עלתה בהדרגה עם הגיל, לדוגמה בגיל כיתה ו' הצלחתי לראות כתמים כאלה אך מעט מאוד. כשהחלו הריצודים התגברה גם תופעה זו להרבה כתמים. נבדקתי בהמון בדיקות כדי לנסות לאבחן את הבעיה: בדיקות עיניים שגרתיות, OCT ובדיקות שדה ראייה, בדיקת רשתית, EEG ראש וMRI ראש. לאחר כל הבדיקות הללו לא נמצאו ממצאים חריגים המעידים על הבעייה שאני מתאר. אני מרכיב משקפיים אך לא באופן קבוע, ייתכן שהבעיה נובעת מכך? האם יש בדיקות נוספות שניתן לעשות? האם הבעיה מוכרת בקרבתכם? אשמח למידע ותמיכה כדי לפתור את הבעיה הטורדנית במהרה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לא חושב על משהו נוסף

20/05/2016 | 15:30 | מאת: שני

בת 40 בבדיקה אצל האופטיקאית לא הצליחה לשפר לי את הראייה מספר 4 ושלחה אותי לרופא עיניים גם שם לא הצלחתי לראות מרחוק ואני צריכה לעשות צילום oct...הוא זרק שאולי מדובר בבצקת רשתית ... אני בלחץ!!! שמתי לעיתם רחיקות עדשות מגע משקפיי ראיה כמעט ולא האם זה משו שיכול להשפיע זיהום מעדשות המגע או שלא שמתי משקפיים עם מספריחית גבוה 4 ??חשוב לציין שאף פעם לא היתה לי ראיה 66 התרגחתי לראות לא טוב יכול להיות שמדובר בamd??שנגרם בגלח עדשות מגע/חוסר משקפיים??ואם מדובר בamd זה בלתי הפיק ויכול להגרם לי עיוורון?????

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שני מה שאת שואלת זו רפואת עיניים על רגל אחת. יש כל כך הרבה סיבות לפגיעה בראיה- לכן הולכים לבדיקה. הרופא שולח לעוד מדידות לפי הצורך וכך מתקדמים באבחנה.

20/05/2016 | 15:17 | מאת: שני

בת 40 בבדיקה אצל האופט קאי לא הצליחה לשפר לי את הרגאיה מספר 4 ושלחה אותי לרולא עי ניים גם שם לג הצלחתי לראות מרחוק ואני ריכה לעשות צילום oct...הוא זרק שאולי מדובר בבצק. רש.ית ... אני בליץ שמתי לעיתיח רחיקות עדשות מגע ומשקפיי ראיה כמעט ולא האם זה משו שיכול להשפיע זיהום מעדשות המגע או שלא שמתי משקפיים עם מספריחית גבוה 4 ?חשוב לציין שאף פעם לא היתה לי ראיה 66 התרגחתי לראו. לא טוב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שני מה שאת שואלת זו רפואת עיניים על רגל אחת. יש כל כך הרבה סיבות לפגיעה בראיה- לכן הולכים לבדיקה. הרופא שולח לעוד מדידות לפי הצורך וכך מתקדמים באבחנה.

08/05/2016 | 17:39 | מאת: שולי

שלום. לא ידעתי שזה לא מומלץ לכן עשיתי זאת והסתכלתי על השמש במשך מעל לשעה וחצי ברצף. מאז עברו 24 שעות ואני עדיין רואה כתם שכאילו מסתיר כל מה שאני מסתכלת כליו ישירות וכשאני רואה אור הכתם גדל ממש ויש לי כאבים חזקים בעין ימין וכאבי ראש חזקים בצד ימין. השאלה שלי היא איך מטפלים בזה ואם יש סיבה ללכת לרופא בכלל ואם כן מה הדחיפות של הפנייה לרופא. תודה מראש

שלום שולי זה עלול לגרום לכוייה ברשתית לא רצוי אם לא חלף רצוי להיבדק

29/04/2016 | 00:20 | מאת: אלון

שלום, בתחילת פברואר 2016 התפרסמה הודעה על 9 זקנים שקבלו זריקות אווסטין בעיניים בב"ח כרמל והתעוורו או חלה הרעה בראיה שלהם (כנראה כתוצאה מזיהום). האם ידוע האם הצליחו לרפא אותם? האם מצאו מה היתה סיבת הזיהום? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מצטער על מה שקרה להם אין לי מידע נוסף על המצויין בעיתונות

18/04/2016 | 23:56 | מאת: שירן

שלום, רקע של הפרדות רשתית בשתי העיניים. טופלתי בלייזר בשניהם. לפני כ3 שנים חלה התדרדרות בעין ימין, בעקבות כך בוצעו 3 ניתוחים: חיגור, וטרקטומיה וקטרקט. עין שמאל כרגע באין שינוי. ברצוני לדעת אם בעקבות כך יש אפשרות לעסוק בספורט ובפרט אימוני כוח. תודה מראש, שירן.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שירן בעיקרון - כן מעשית - כדאי להימנע מפעולות עם מכות או טילטולים

16/03/2016 | 19:59 | מאת: גד

לאחר 6 זריקות אבסטין לעיין בגלל בעיות רשתית.המליץ לי הרופא בקפלן,לנסות את הזריקה שבכותרת.הסבירו לי כי הזריקה מתפרקת במשך שלושה חודשים.האפ את השתל שנושא אותה,אצטרך לראות לעולם בשדה הראייה או שגם הוא יתמוסס מתישהו?תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אכן יתמוסס.....

23/02/2016 | 18:05 | מאת: גל

שלום רב. אני בת 43 וסובלת מזה 8 שנים בעין ימין ממחלה בשם csr.היו לי עד עתה 3 התפרצויות ע החלמה עצמונית. רציתי לדעת: 1.שתסביר לי יותר על המחלה 2.שמתי לב שחדות הראיה שלי ,מהתפרצות להתפרצות יורדת. האם ניתן לעשות משהו בנדון? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מדובר ב Central Serous Chorioretinopathy בקצרה - זו מחלה שבה נצפית היפרדות אקסודטיבית של הרשתית - כלומר נוזל מצטבר מתחת לרשתית (בשל פגם בשכבה מתחת לרשתית). בשלב מסויים האיזור מצטלק, הנוזל נספג, אבל נותרת רקמה לא תקינה... ושם הראיה אינה טובה איני מכיר שיטה למניעה.....

11/07/2017 | 18:46 | מאת: איתמר

אני עם CSR חוזר במשך שנים שכבר גרם לי צלקות בעין אחת והתחיל להופיע גם בעין השנייה אחרי תלאות רבות התחלתי לנטול אספרין - שיפור מופלא - לא זו בלבד שההתקפים נעשו נדירים, גם שיש כבר התקף CSR הוא קטן וחולף תוך מספר ימים אני נוטל את האספירין באופן קבוע כדי למנוע את החזרות. חוץ מזה, כיוון שלא חסכתי ברופאים , המטולוג מצא שיש לי מצב גבולי של APLA שאחת התופעות הלוואי שלה היא CSR (וגם לא עלינו התקפי לב) - גם פה האספירין עושה את ההבדל יש לזה מחקרים (לא על קבוצות גדולות) - אבל זה לא ממומן ע״י חברות התרופות, עי מי הרי מרוויח מאספירין אני ממליץ לשקול את התרופה כקו ראשון לטיפול ולמניעה של ההתקפים החוזרים. מחלה ארורה ומתסכלת.

שלום גל 1 יש פגיעה בשכבה של תאים בתוך הרשתית (השכבה הפנימית המצפה את כדור העין) - והם לא מתפקדים מספיק טוב. כתוצאה מכך מצטבר נוזל ברשתית וכך יש עיוות בראיה 2 לעיתים - גם לאחר ספיגה עצמית של הנוזל - נשארים מעט צלקות עדינות ברקמה היכולות לגרום למעט ירידה בראיה איני מכיר שיטה למנוע זאת

28/04/2018 | 11:52 | מאת: רונן

שלום אשמח לשמוע אם מי מישהו הצליח לטפל csr ולצאת מזה אני סובל מזה מעל 6 שנים והטיפול שמיטב הרופאים הציעו לי 50/50 ולא אוכל להסתכן באחוזי הצלחה כאלה אשמח וזמין לקבל טיפים מצב אנוש ומסוכן ומחמיר בהדרגה לעין השנייה 0542865488 אהיה אסיר תודה לנצח לכל אחד שימצא לי פתרון מיידי

18/12/2018 | 11:06 | מאת: משה

שנה עם CSR - שותה כל יום כדור אחד אנטיביוטיקה 100 ימים

18/12/2018 | 21:04 | מאת: דר בלפר

שלום גל. בעיקרון אין מניעה מיוחדת (מלבד אולי שקילה של הפסקת טיפול סטרואידים קבוע, אם יש). ההתפרצות לרוב חולפת עצמונית אך עלולה להותיר צלקת/ עיוות במרכז הראיה. אפשר לקרא בהרחבה. כאן https://www.reviewofophthalmology.com/article/cscr-diagnosis-and-treatment

18/12/2018 | 21:07 | מאת: דר בלפר

שלום כולם לא מוכרים לי טיפולים מונעים כמו אספירין או אנטיביוטיקה( איזו? יש המון סוגים) ל csr. מציע להיזהר בהצעות כגון אלו ללא סימוכין. רפואיים.

18/02/2016 | 20:57 | מאת: עדי

שלום, שמי עדי. אבחנו אצל אחי הקטן לפני כשנתיים (בן 20) crvo. הסיבה טרם ידועה, נערכו שלל בדיקות, בינהן תפקודי קרישה, כולן תקינות. בריא באופן כללי, לא מעשן, ללא מחלות רקע במשפחה. כטיפול אחי קיבל מס' זריקות של אוואסטין (3), שאכן סייעו בהורדת הבצקת וכיום הוא במעקב. כמו כן, כחלק מהמשך הטיפול, הומלץ לנו לא לעסוק בפעילות גופנית כלל, ועל כן אשמח לשמוע את דעתך. האם כל סוג של פעילות גופנית אסורה, או שפעילות בעצימות נמוכה הינה אפשרית(תרגילים שאינם מפעילים לחץ על אזור הפנים) האם איסור זה כולל כל סוג של פעילות(יוגה/ ריצה/רכיבה על אופניים וכד')? תודה מראש ושבוע טוב.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עדי מציע עד גמר הבירור לא לבצע מאמץ ניכר (איך לחץ הדם) אחכ- אם הכל תקין, איני רואה סיבה לחדול מפעילות גופנית

14/02/2016 | 22:25 | מאת: שרית

שלום היתה לי הרגשה של משהוא שנכנס לי בעין הייתי אצל רופא לפני שבוע שניקה ולא מצא כלום ונתן לי טיפות חשב שזה על בסיס אלרגני וההצקה המשיכה היום אחרי השטיפה של הפנים פתאום ראיתי בעין משהוא והצלחתי להוציא ועדיין כואב והמקום טיפה אדום השאלה האם אחרי מעל שבוע לא הצטבר שם זיהום וגם שהוצאתי מה כדאי. לעשות?

שלום ייתכן ויש זיהום. אז יהיו הרבה הפרשות או כאב בכל ספק - שווה בדיקה

12/02/2016 | 16:50 | מאת: רינת

אני שבוע אחרי ניתוח קטרט ויש לי ירידה בראייה בבדיקת רופא התקבלה התשובה הבאה- os לחמית שקטה ,קרנית שקופה ללא צביעה ל"ק עמוקה ת, +אישון עגול מורחב, pciol במקום,ממברנה ציקליטית על העדשה,דיסקה גבול חד,מקולה שמורה רשית צמודה, לסיכום -ממברנה ציקליטית אחרי tass רציתי לדעת האם הבדיקה תקינה ולמה אני רואה מטושטש בעין המנותחת ומה זה הממברנה הציקליטית האם זה חמור והאם אפשר לתקן את זה או שהניתוח נכשל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מדובר בשארית של דלקת פנימית בעין לאחר הניתוח. לא שכיח- אבל קורה.... לרוב הראיה מסתדרת היטב עם טיפול תרופתי בלבד. לוקח יותר זמן

12/02/2016 | 09:10 | מאת: אבי

לפני יומיים עברתי ניתוח קטרט ואני רואה בעין הזאת מטושטש לגמרי יש לי בעין כמו בועת אויר מה זה יכול להיות ואיך מטפלים בזה האם זה יעבור מכיוון שאני רואה בעין המנותחת כמו לפני הקטרט ואני בלחץ האם יכול להיות שהניתוח לא הצליח ואיך מטפלים בבועת אויר הזאת בתודה מראש

שלום לוקח זמן לראיה להתייצב בכל ספק אחרי ניתוח - ממליץ להיבדק

10/02/2016 | 23:49 | מאת: שירה

יש לי פתאום נראה לי שזה נקודת שומה פצפונת קצת מעל הריסים בעין אפשר לעשות משהוא להוציא להקל כי זה קצת מציק או שיכול לעבור לבד ויש לי קצת גירוי בעין שנתנו לי טיפות האם יש לזה קשר אולי זה קרה בעקבות הרגישות בעין ?

לקריאה נוספת והעמקה

מאד קשה לענות ללא בדיקה או לפחות תמונה

שלום בספטמבר עברתי ניתוח להצמדת הרשתית, ויטרקומיה, רצועת סיליקון והזרקת גז. לאחר שהגז נספג הרשתית נפרדה שוב (כחודש אחרי הניתוח הראשון) ועברתי ניתוח הצמדה נוסף עם הזרקת שמן. לפני כשבועים הוציאו לי את השמן. הראיה שלי מטושטשת וכרגע לא ניתנת לתיקון עם משקפים. יש לי קוצר ראיה מאוד גבוה ואני בת 52. הרופא טוען שחלק מה טשטוש נובע מהתפתחות קאטארט. האם יש מצב שהראיה תשתפר? הקטארט כרגע הוא בינוני לכן ברור לי שניתוח לא יפתור את על הבעיה..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ענת ברור ששזו הכוונה ... שיפור הראיה הוא מטרת העל של רופאי העיניים באשר הם. הפרדות רשתית עלולה לעוור. הרקמה המופרדת לא מקבלת מספיק חמצן והתאים עלולים לא לשרוד.... לכן יש מצבים בהם אין ראיה טובה לאחר ניתוחי הפרדות רשתית. מצד שני - לוקח לעיתים זמן מאד ממושך להחלמה. מצד שלישי- קטרקט זוהי עדשה עכורה המפריעה גם היא לראיה.... ברור שכל שיפור יכול לעזור (יש לקחת בחשבון סיכונים אפשריים, כמובן)..

14/01/2016 | 09:20 | מאת: דולי

הבן שלי בן 38 התחיל עם דלקות עיניים וקיבל סטרואידים עד 60 מ"ג ואובחן כחולה באוביאטיס רטניטיס - בכצ'ט, לאחר שהיו לו גם כאבים בשרירים הסתבר שיש לו דלקת בענביה. היות והוא הגיע למצב שהייתה לו בצקת בעין בעצם הראיה בעין שמאל עם סקוטומה שהחמירה בשדה הראיה(כל הזמן יש בעיות ב-2 העיניים) הוחלט לתת לו סטרואידים וסולומודרול גרם ליום (באישפוז) במשך 3 ימים. סובל מאוד מכאבים בשרירים, כולל בחזה, כאבים במפרקים, אי יציבות נפשית ומזה 3 ימים פריחה פופולרית על אמה שמאל ועל החזה בנוסף ירידה בתחושה בלשון. היום הוחלט לתת לו סטרואידים 50 מ"ג וציקלוספורין 350 מ"ג כדור כימותרפי שאלתי היא האם אפשר לקבל במקום כדור ציקלוספורין שעושה לו לא טוב מכל הבחינות משהו אחר או שאולי יש משהו טבעי. עלי לציין שהוא בחור בריא בדרך כלל. סובל מזה כ-4 חודשים וכל הזמו הוא עם סטרואידים שמנפחים אותו וגורמים לא חוסר שקט ועצבנות. האם יש עוד דרך לטפל בבעיה זו

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דולי צר לי על המצב... הדיון חייב להיעשות לאחר בדיקתו של בנך ושל מה שהתרחש לאורך זמן. סימכי על המומחים בתחום המטלים בו והתייעצו עימם

07/01/2016 | 19:50 | מאת: אריאל

מה הסיכוי להיפרדות רשתית בגיל 24? מספר 4 בעיניים. אני די חושש מזה.

07/01/2016 | 21:40 | מאת: אריאל

המספר הוא 4 ו4 ורבע בעדשות כך שבמשקפיים הוא אולי יותר גדול.

07/01/2016 | 16:23 | מאת: אפי

שלום רב, בהמשך לניתוח קטקרקט נוצר סיבוך בעקבותיו נעתקה הרשתית. נעשה ניתוח להחזירה למקומה - לפני כחודשיים "הודקה" הרשתית ע"י סיליקון בניתוח נוסף ולפני כשבועיים ניתוח נוסף להסרת הסיליקון תוך החדרת גז. יש הטבה והעין החלה לראות אך כשמסתכלים מטה מופיע עיגול שחור! האם נורמלי ונוצר בגלל הגז? האם עלי לפנות למנתח? תודה רבה!

כן הייתי פונה למנתח

04/01/2016 | 18:06 | מאת: אמיר

לאחר ניתוח קטרט יש לי דלקת בלפריטיס והרופא נתן לי טיפות פוסיתלמיק רציתי לדעת האם לא יכול להגרם נזק משימוש ארוך טווח של כמה חודשים בשימוש בפוסיתלמיק והאם זה אמור לעזור גם ליובש שיש לי בעין

לקריאה נוספת והעמקה

שלום השימוש בפוסיתלמיק הוא לטווח ארוך כשאין דלקת איכות הדמעות טובה יותר וכך העיניים פחות יבשות

01/01/2016 | 15:11 | מאת: דני

שלום. לפני כחודשיים עברתי ניתוח עקב היפרדות רישתית. בבדיקה לאחר חודש נשלחתי לניתוח שהתבצע למחרת עקב דימום. בניתוח ראשון הוחדר גאז ובשני אוויר. יש לי ביקורת בבית החולים בעוד 10 ימים. כבר היה מצב שראיתי כמעט טוב ועכשיו הכל מטושטש והקווים נראים בצורת גלים. האם יש צורך לבדיקה מיידית?

נשמע שכן

26/12/2015 | 16:18 | מאת: מאיר

יש לי סוכרת ועקב כך יש לי קטרט בשתי העיניים בבדיקה להתאמת משקפיים נאמר לי בבדיקה שיש לי צילינדר וחצי בכל עין רציתי לדעת לגבי הניתוח עצמו האם במצב כזה משתילים עדשות טוריות או רגילות הבנתי שעדשה טורית יכולה לתקן את הצילינדר האם יש הצלחה בעדשות הטוריות לעומת העדשות הרגילות לראיה לרחוק ואיזה מהן עדיפה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מאיר צילינדר של 1.5 הוא יחסית נמוך אך ניתן לתיקון על ידי עדשה טורית.... הסיכונים בניתוח עם עדשה טורית אינם שונים מניתוח עם עדשה לא טורית (פלאנו). ההבדל הוא באופן בו ייצרו את העדשה במפעל - אבל הניתוח ממש דומה. בהצלחה

23/12/2015 | 15:30 | מאת: רותי

לפני חודשיים עברתי ניתוח קטרט ובבדיקת אופטימטריסט יצא שיש לי צילינדר -1 בעין שעברתי בה קטרט האם הניתוח קטרט לא היה אמור לסדר את בעיית הצילינדר בעין ? וגם בבדיקה יצא שהראיה בעין זו היא 6/12 האם ככה זה אמור להיות או שזה אומר שאם נשארה בעית הצילינדר אז הניתוח לא הצליח בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רותי ניתוח קטרקט אמור להחליף את עדשת העין העכורה בעדשה מלאכותית שקופה. כל הקשר למספר המשקפיים אחרי הניתוח הוא בונוס. צילינדר של 1 אפילו אינו בהתוויה להציע פתרונות לתיקון בניתוח (בדרך כלל). חשוב להבין אם את רואה 6/12 עם או ללא משקפיים. חשוב לברר ולוודא שאין בעיה אחרת (כמו בצקת..).

18/12/2015 | 18:53 | מאת: עדו

שלום, אמה של זוגתי בת 67 חולה ברטיניטיס עם עיוורון כמעט מוחלט, לזוגתי קוצר ראייה קשה (לטענתה ,לא מדובר ברטיניטיס אך לא נבדקה). בכוונתנו להביא ילד - שאלותיי: האם בהכרח מדובר במחלה שתעבור לילד (במשמפחתי אין רטיניטיס או בעיות ראייה משמעותיות), האם ישנה בדיקה גנטית שנוכל לוודא כי היא אינה נושאת את הגן, והיה וכן , מה הסיכוי שיעבור לילד , ושאלה אחרונה, האם ישנו מרפא באופק למחלה זו ? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עדו אכן - לא נעים לא לראות... כמה עובדות: קוצר ראיה אכן לא (!) קשור לרטיניטיס פיגמנטוזה. רטיניטיס פיגמנטוזה - זהו פגם גנטי בו יש חסר של תאים ברשתית הקולטים את האור (פוטו-רצפטורים) יש מספר גנים ידועים (וקרוב לוודאי, כמה לא ידועים) הפגומים במחלה זו. ניתן לקבל ייעוץ גנטי במכונים גנטים שונים בבתי החולים בארץ. לצערינו, אין עדיין מרפא באופק, אם כי יש הרבה מחקרים המנסים לקדם כיוונים שונים.

10/12/2015 | 13:30 | מאת: יהודית

אני בת 73 סובלת מAMD יבש. לאחרונה קיבלתי מרופא המשפחה אספירין בגלל בעיה אחרת. שאלתי: האם האספירין או כל מדלל דם אחר יכול להשפיע על הAMD ובעיקר להפוך אותו מיבש לרטוב?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יהודית ככל הידוע לנו היום - התשובה היא "לא".