בן44 לאחר ניתוח חיגור ויקטומריה

דיון מתוך פורום  רשתית

20/08/2023 | 16:49 | מאת: עידן

שלום וברכה. לצערי עברתי פעם שניה ניתוח היפרדות.(פעם ראשונה גז ולייזר) הפעם עשו לי חיגור,ויקטומריה.גז אני שבועיים לאחר הניתוח.העיין עדיין כואבת מאוד,אדומה והכי מלחיץ שלא רואה כלום!!!(רקשמזיז את היד רואה משהו זז) המצב הזה מאוד מלחיץ ומדכא אותי. מתי זה אמור לעבור?מה הסיכןי שאני אחרי הכל במחינת הרשתית? הייתי בבדיקה שבוע שעבר הרופא לא הצליח לראות את הרשתית כי יש גז. אשמח לתובנות. תודה רבה

20/08/2023 | 17:02 | מאת: עידן

שאלה נוספת ששכחתי. הרופא אמר לי בבדיקה לפני 4 ימים שהגז עבר לי מהחלק האחורי לקדמי. לזגוגית. מה זה אומר והאם מסוכן?

שלום תלוי בסוג הגז- יכול להישאר בעין עד 6 שב. המיקום שלו משנה מאד את הראיה- אבל לא משמעותי לריפוי.

21/08/2023 | 14:08 | מאת: עידן

תודה על המענה. זה סוג הגז ששמו לי וזה מה שכתבו אחר הניתוח התייצג עם היפרדות רשתית חוזרת בעין ימין עם מקולה OFF. בתאריך 08.08.23 בוצע ניתוח PPV משולב עם חיגור ,במהלכו נצפתה היפרדות רשתית מקולה OFF עם קפלים ,לא נצפו קרעים או חורים .בוצעה ויטריקטומיה אחורית עם רטינוטומיה אחורית תחתונה עם לייזר סביב הרטינוטומיה ,הזרקת גז 14%FB3C. מהלך ניתוח תקין

מנהלי פורום רשתית