פורום רשתית

הפורום יעסוק במחלות כרוניות ברשתית העין כגון: ניוון רשתית (נמ"ג) ובבעיות כגון: קרע ברשתית, הפרדות רשתית ובכל סוגי הטיפולים והניתוחים כדוגמת זריקות אווסטין, ניתוחי לייזר ועוד.

.
601 הודעות
573 תשובות מומחה

מנהלי פורום רשתית

26/09/2015 | 23:41 | מאת: יפה

עברתי בהצלחה ניתוח הםרדות רשתית. שאלתי: האם יש סכנה שהרשתית תיפרד שוב? מה עלי לעשות כדי להמנע מכך? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יפה אכן יש סכנה כזו בתקופה הקרובה רצוי להמנע ממאמצים וטילטולים (כמו איגרוף, ריצה, וכו) אחכ, באישור הרופא, ניתן לחזור לחיים רגילים

24/08/2015 | 07:42 | מאת: יוסי

לפני חודש עברתי ניתוח להפרדת רשתית. השאלה העיקרית שלי , האם יש חוברת מידע של מה מותר ומה אסור . בצורה ברורה. והיכן אפשר להשיג מידע זה . תודה רבה

שלום לא מכיר כזו חוברת

21/08/2015 | 23:21 | מאת: רבקה

בעלי מקבל זריקות אווסטין עקב שטף דם פנימי בעין ימין שגרם לו לאבד את הראיה באותה עין. הוא סובל מסכרת שמתבטאת בעיניים כבר שנים רבות. הוא עבר כבר 2 זריקות אווסטין שלא עזרו. הוא עדין לא רואה דבר באותה עין. כמה זריקות הוא צריך לעבור? מה עושים במקרה והזריקות לא עוזרות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רבקה לא תמיד יש פיתרון לכל בעיה ... אולם היום יש וודאי יותר אופציות לטיפול מבעבר. לרוב מתחילים במנת פתיחה של 3 הזרקות ומעריכים המצב... יש אנשים המקבלים עשרות ... לעיתים יש התוויה להחליף התרופה אם ממש אין שיפור או אף החמרה למרות הטיפול

20/08/2015 | 20:01 | מאת: שלמה

קבלתי זריקת טרייסנס עקב הצטברות נוזלים ברשתית לאחר ניתוח היפרדות רשתית. השאלה תוך כמה זמן ניתן לצפות לשיפור בראיה ולהעלמות הנוזלים. האם במקרה שאין שיפור מקובל לתת זריקות נוספות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שלמה לוקח כחודש לתגובה של הטריסנס ו... ניתן לתת עוד הזרקות על פי הצורך

18/08/2015 | 09:36 | מאת: רפאל

שכחתי רק לציין הסוכר תקין והאם מותר להתאמן במשקולות - לא בצורה מאסיבית . תודה

1. יופי 2. כן

18/08/2015 | 09:34 | מאת: רפאל

שלום ד"ר בלפר , בשנתיים אחרונות אני רואה 2-3 גופים צפים קטנטנים . מאז נבדקתי אצל רופא עיניים לפחות 3 פעמים אצל 2 רופאים שונים שאמרו שהעיניים בריאות כולל הרשתית והכל בסדר גמור . בדיקה אחרונה לפני כחודש . שמתי לב כשאני עוצם עין אחת אז בעין שמאל אני לא רואה 100% אלא ההרגשה ששדה הראיה פחות טוב ולא נוח לי להסתכל כך הרבה זמן . האם הבדיקות נותנות תמונת מצב מעמיקה ? ומה ניתן עוד לעשות ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רפאל מדובר בחלקים לא שקופים בג'ל העין (קרוי בעברית - זגוגית). הם אינם בעייתים בעיקרון. חשוב לנו לוודא שאין קרעים ברשתית - העלולים להוביל לאיבוד ראיה בעין. הסיוי לכך קטן מאד- ורק על ידי בדיקת רופא עיניים ניתן לשלול זאת אם י בעיה בשדה הראיה ניתן לבצע בדיקת שדה ראיה רישמית.... מציע לך להיבדק שוב בהקדם.

10/08/2015 | 11:40 | מאת: רועי

שלום רב הציעו לאמא שלי להשתתף במחקר רפואי המחפש טיפול לחולי נמ"ג (רשתית יבשה) אשמח לשמוע את דעתכם על המחקר הזה: http://goo.gl/1ftoqq תודה רועי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רועי הייתי שואל את הרופאם המעורים במחקר הספציפי....

08/08/2015 | 22:16 | מאת: שרה

לבני בן 35 הוחלט לבצע FA בעין שמאל לאחר שאובחן לממצא שמתאים ל CNV , האבחון הינו: רשתית צמודה, עובי מקולרי 312 קרוב לפויב מורם, קבל זריקה אחת של אווסטין, מתוך שלוש, לפני כעשרה ימים, אך עדיין אין שיפור בראיה, שאלתי אחרי כמה זמן אפשר לראות שיפור בראיה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שירה צר לי על ה CNV של בנך. עדיין שמח שיש לנו אפשרות לטיפול (הזרקה) שלא היה קיים לני יותר מ 10 שנים. הטיפול לוקח זמן ואין מה לדאוג אם עדיין אין שיפור. זו הסיבה שנותנים 3 הזרקות בתור טיפול ראשון. סבלנות

08/08/2015 | 15:08 | מאת: בתיה

שלום רב מחמת תהליך של היפרדות זגוגית pvd, חל אצלי דימום בעין. ב- us נתגלה חשד לקרע בשעה 7 למטה. עם ספיגת הדימום זוהה הקרע, ואיחו אותו בלייזר בשלבים, בהתאם לשלבי הספיגה. עדיין לא סיימו אלא עד 300 מעלות. לימים נבדקתי אצל רופא אחר שטען שאין מדובר בקרע אלא בחור סטיכי. שאלתי: מהו חור סטיכי ומה ההבדל בינו לבין קרע ברשתית. האם ייתכן שאין כלל צורך בהלחמת חור סטיכי? שאלה נוספת: ה- pvd הנ"ל התגלה אצלי לפני כחמש שנים. האם יתכן שרק כעת החלן הבעיות הללו? כמה זמן לוקח לזגוגית לסיים את היפרדותה? ושאלה אחרונה: לפני כשבוע החל pvd בעין השנייה. נאמר לי להימנע מפעילות גופנית במשך חודש. האם עצם הבעייתיות שהייתה בעין הראשונה (שטף דם, חור וכו') מצביעה על כך שאותו התרחיש יתרחש גם בעין השנייה? או שיש אפשרות שיעבור 'בשקט'? תודה רבה וברכה חמה בתיה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בתיה איני מכיר מונח "חור סטיכי" בכל אופן - לא המילה חשובה אלא הממצא. האם יש מקום דרכו יכול להיכנס נוזל אל מתחת לרשתית וגרום לה להיפרד ממקומה (וזה יכול לעוור). אם לא ברור חד משמעית - עדיף לנקוט משנה זהירות ולבצע טיפול מונע - לייזר, ליצירת צלקות על מנת לחזק הרשתית למקומה. גם לאחר סיום תהליך ה PVD- יכול להיגרם קרע/חור כנ'ל ברשתית...

03/08/2015 | 19:20 | מאת: רוני

שלום בת 48 בריאה עם ארוע לפני כחודש של crvo יש לי ירידה בראיה בשל בצקת, מקשה פעילויות יומיומיות כמו נהיגה קראתי שהטיפול המקובל הוא בזריקות אווסטין ציין שכל הבדיקות מלאחר הארוע (סכרת, גלאוקומה, ל"ד, אקו לב, דופלר עורק צוואר) תקינות. הראיה הבסיסית טובה מאד. שאלות: 1. מתי כדאי להתחיל בטיפול, האם כדאי לתת זמן לריפוי ספונטני ואם כן כמה? 2. במידה ומתחילה זריקות, מתי צפוי להגיע שיפור והאם יכול לחזור לקדמותו? 3. האם במידה והמצב לא ישתפר כלל יש סיכוי להסתגל לפער בין העיניים? כי כרגע אני מרגישה פוזלת מאד 4. איך מגיעים לרופא להזרקות? הבנתי שלא עושים במסגרת קופת החולים? תודה רבה רוני

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רוני מצטער לשמוע ל הבעיה זו חסימה בכלי דם בעין לרוב מסתדר ברמה מסויימת. ההחלטה על ההזרקה קשורה בבדיקה + צילומים ולא רק בזמן... לא כולם נזקקים להזרקה. היא ניתנת לרוב על מנת לנסות לטפל בבצקת - אם יש ו..... בודאי שניתנת במסגרת קופת חולים או בתי חולים ציבוריים.

01/08/2015 | 18:45 | מאת: צביה

תודה רבה על החזרת תשובה ף שיהיה שבוע טוב .

30/07/2015 | 13:35 | מאת: צביה

שלום , בעלי סובל מ and אחרי נתוח וזריקת אבסטנין , יש המשך דימום ניסו לעשות פעולה מיוחדת בלייזר אך לא המליחו כי מרוב הדימום לא רואים , מה אפשר לעשות ומה השלחות לחץ העין הוא 15 תודה

שלום צביה אין לי משהו להציע ללא בדיקה.... לצערנו יש מעט מקרים שבהם הטיפול לא עובד או שלוקח זמן עד להשפעה

22/07/2015 | 10:00 | מאת: אברהם בן אבו

שלום אני בן 67 ויש לי ניוון רשתית כתוצאה מהסכרת והראייה שלי הולכת ומתדרדרת עברתי ניתוחים להסרת הקטרקט וזריקות כמו אווקסטין וכלום לא עזר האם יש לך הוצאות לטיפולים אחרים וחדשים בתודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אברהם יש עוד כמה חומרים המוזרקים לעין - מהקבוצה של האבסטין. אני בטוח שרופא העיניים יציע לך - אם יש צורך שבת שלום

08/07/2015 | 20:51 | מאת: יפעת

שלום רב דוקטור, מבקשת לשאול: אחי בשנת 2003 עשה בדיקת עיניים ונימצא: להלן התוצאות של בדיקות אלקטרופיזיולוגיות ופסיכופיזיקאליות של הראיה: ראית צבעים בעין ימין-נטיה לטרינטופיה עין שמאל- טרינטופיה תיפקוד רטינאלי כולל על פי אי אר ג'י שדה מלא: נחותים בשני העיניים הרודס והקונס נחותים. זמן תגובה בקון פליקר: מוארך. אבחנתו היא:רטיניטיס פיגמנטוזה מבקשת לשאול: אנחנו כמישפחה אמורים לטוס בחודש הבא לארצות הברית- האם יש סכנה לעיניו של אחי עקב לחץ טיסה?או מניעה מטיסה ברטיניטיס פיגמנטוזה? כמו כן, האם יש מניעה לשיט לארצות הברית עם רטיניטיס פיגמנטוזה? האם שיט ואו טיסה יכולים להחמיר מצב הרטיניטיס פיגמנטוזה? האם שתיית אלכוהול יכולה להחריף מצב העיניים שלו? אחי הוא עובד הייטק ויש לו עזרים מיוחדים וזכוכית מגדלת גדולה כדי שיוכל להמשיך לעבוד בתחומו- האם להערכתך יוכל להמשיך בעבודתו עם אותם אביזרים שמסייעים לו היום בראיה ובעבודה מול מחשב? אודה לך לתשובה מהירה- בברכה יפעת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יפעת. רטיניטיס פיגמנטוזה היא מחלה מולדת. חסרים לאחיך חלק מהתאים ברשתית הקולטים את האור. אין בעיה מיוחדת בכל פעילות טיסה, ספורט, שייט וכו.... לא ניתן לדעת בוודאות עד איזו נקודה עלולה הפגיעה בראיה להתקדם... זה אישי. בברכה, ד"ר נדב בלפר.

08/07/2015 | 15:30 | מאת: ציפי

שלום ד"ר בלפר ברצוני לשאול, תוך כמה זמן מיום איחוי קרע ברשתית בלייזר אפשר לקבוע שהפעולה הצליחה? מתי ההצטלקות מגיעה לשלמותה? האם עלולה להיות הפרעה בראייה? ועוד משהו: לעתיד - האם באורח טבעי, מישהו שעבר איחוי רשתית בלייזר, מוגבל באיזושהי פעילות כגון שחייה, מכון כושר, צעידה, פילאטיס, כיפופים למיניהם וכו'?? תודה ציפי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ציפי. צלקת טובה אחרי כחודש. ההערכה היא לא תמיד קלה באופן קליני, לכן יש פעמים בהם צריך עוד לייזר... אין הגבלה לטווח הארוך, אלא עד להשלמת ההצטלקות. בברכה, ד"ר נדב בלפר.

05/07/2015 | 17:14 | מאת: שואלת

אני בת 44. היום עשיתי בדיקת פונדוס שיצאה תקינה אבל נאמר לי שיש לי שינוי פיגמנטרי שכדאי לעקוב אחריו. האם זאת סיבה לדאגה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שואלת יש הרבה שינויים פיגמנטריים בגופנו. למשל נמשים..... אם לא אמרו לך משהו אחר- נשמע שכיח ולא מדאיג

02/07/2015 | 03:00 | מאת: אורית

שלום, אני בת 30, בריאה בד"כ, ללא היסטוריה משפחתית של מחלות עייניים. לפני שנה הרגשתי שמשהו בראיה שלי השתבש ולאחר בדיקה עצמית שמתי לב שאני לא רואה טוב בעין ימין. בעין הזו ראיתי הכל רחוק, קטן מאוד, מעוות וחסר צבע (למשל אדום נראה לי כמו כתום) והיה לי קשה מאוד לקרוא. עין שמאל הייתה תקינה לחלוטין. בעקבות כך פניתי לבדיקה, ולאחר בדיקת פלורסטין וOCT אובחנתי עם CSR. חדות הראייה בעין ימין הייתה 15/6 ובעין שמאל 6/6. כ- 3 חודשים לאחר גילוי התסמינים, הרגשתי טוב יותר כאילו לא היה לי כלום. יכלתי לראות כרגיל, ללא עיוותים, ובאמת הראייה בעין חזרה להיות 6/6 והיה נראה כי הסיפור חלף. באפריל האחרון עשיתי OCT למעקב שגרתי. התוצאה בעין ימין הייתה: אי סדירות של RPE פריפוביאלית הפרעה בשכבת IS/OS של הפורטורצפטורים. עובי רשתית מקולרית 264 מיקרון. הטבה ביחס ל OCT קודם. בעין שמאל תקין ללא שינוי. חזרתי עם התוצאות הללו לרופא (אחר מזה שטיפל בי בהתחלה ואיבחן שיש לי CSR) ומאז אני ממש מודאגת. הוא חושב שלא היה לי CSR (כתב שבצילום OCT לפני שנה יש מעט נוזלים בrep. צילום OCT אחרון מעט שיפור אך הרס ניכר ופיגמנט סוב רטינלי. FA- דלפים מרובים מקולריים).הוא גם בדק כעת את חדות הראייה ואני עדיין רואה 6:6 בשתי העיינים. הוא אמר שיתכן שיש לי best אבל שגם אם כן אין מה לעשות והמליץ על מעקב שנתי ללא טיפול. כשקראתי על מחלת best באנטרנט זה נראה לי הרבה יותר גרוע ומלחיץ ולכן אודה אם תוכל להתייחס ל: - בהנחה שזה best- וכרגע אני רואה טוב, האם זה אומר שצפויה אצלי החמרה בראייה בעתיד? - איך יתכן שאני רואה תקין אבל הבדיקות לא טובות? - האם באמת אין סיכוי שזה כן היה csr? - כמה מסוכנת מחלת best? אני בסה"כ בת 30 וחוששת למצוא את עצמי חלילה עיוורת בעתיד. אודה מאוד להתייחסותך. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אורית. מצטער על התשובה הלאקונית אבל... איני יכול ממש להעריך ולתת תשובה רצינית למצב כפי שתיארת. גם לאחר בדיקה מקפת הייתי עדיין מתקשה בכך.... אולי תפני לבדיקה של מישהו נוסף

30/06/2015 | 14:13 | מאת: נעמי

שלום, לאחר OCT שבצעתי, אובחנה אצלי בעין אחת משיכה על המקולה, TRD, ובצקת מקולרית מהמשיכה. הרופא המליץ על ויטרקטומיה אחורית ופילינג. האם חובה לנתח? האם יש אפשרות של טיפול בלייזר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נעמי אכן - נשמע כמצב המצריך ניתוח יש מצבים (ואיני מכיר ספציפית את שלך) היכולים להיספג בלי טיפול. איני מכיר טיפול לייזר למצב זה.

28/06/2015 | 14:38 | מאת: בתיה

שלום רב תודה רבה ד"ר בלפר על תשובתך הבהירה. שאלה נוספת לי: מדוע ממהרים להמליץ על ניתוח ויטרקטומי -שאינו קל כלל וכלל והרבה סיכונים בצדו, כולל היפרדות רשתית..) רק בגלל דימום בזגוגית? ברור לי שאם יש קרע שמסתתר מאחורי הדימום הוא עלול לגרום להיפרדות רשתית וזה לא רצוי. אך אם הרשתית לא נפרדה עד כה (שלושה שבועות) האין זה מטה את כף המאזניים לכיוון המתנה עד שהדם ייספג? האם יש תופעה של רשתית 'חזקה' יותר שנוטה פחות להיפרד? ועוד אחת: כמה זמן לוקח לדם להיספג? האם היעדר תנועה (לא קל...) תורם להיספגות מהירה יותר של הדם? זאת אני שואלת כיוון שאיום הוויטרקטומי לא סר עדיין מאחר שהדם לא ניספג סופית וייתכן שמסתיר קרע נוסף. תודה וברכה בתיה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בתיה השיקולים אינם קלים. בכל מקרה אכן שוקלים בעד ונגד- ולא ממהרים להציע בשליפה. אכן - רצוי להמנע מטלטול ניכר כדי להקטין התזוזות בג'ל העין והסיכוי לקרע/הפרדות

24/06/2015 | 14:45 | מאת: בתיה

שלום רב, לפני כשלושה שבועות חשתי לפתע כעין מסך עכור שהופיע מול עין אחת. כמו-כן: floaters. מכיוון שבעין זו אובחנה אצלי לפני כשנתיים היפרדות זגוגית pvd ידעתי שעלי לפנות לעזרה ראשונה. נבדקתי כמעט מיד על ידי רופא עיניים מומחה לרשתית שזיהה שטף דם אך בינתיים הצליח לראות היטב בהרחבת אישונים כדבריו, ולא מצא כל קרע או היפרדות רשתית. לאחר ששטף הדם התפשט ויותר לא ניתן היה לראות דבר, מקץ שבוע בוצע אולטרסאונד שאיבחן קרע ברשתית בשעה 5. הומלץ על ויטרקטומי בגלל שטף הדם המונע הגעה לקרע, והלחמה. איכשהו משכתי עוד שלושה שבועות, הדם נספג כמעט כולו ואתמול הרופא המטפל מצא את הקרע בשעה 7, וביצע הלחמה מיידית. הרשתית צמודה! שאלותיי: 1. האם ייתכן שהקרע שנמצא בשעה 7 הוא אחר מזה שזיהו באולטרסאונד ומכיוון שהדם עוד לא נספג לחלוטין עלול להימצא עוד קרע בשעה 5, או שהסיכוי שמדובר באותו קרע שהולחם, כיוון שהאולטרסאונד מוגבל בדיוקו. 2. האם ייתכן שהזגוגית לא סיימה את ההפרדה בזמנו והיא זו שמשכה איתה כלי דם וגרמה לדימום (קראתי חומר על כך). ובכל מקרה: האם עליי להמשיך בדבקות במנוחה טוטאלית כפי שעשיתי עד הנה? תודה וברכה בתיה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בתיה אמנם, הכל אפשרי. אבל... סביר יותר הסצנריו הבא: היו שני קרעים שונים, בזמנים שונים. תהליך השינוי (התנזלות+ התנתקות) בג'ל העין יכול להימשך גם שבועות וחודשים. אז ייתכן ויש עוד קרע המסתתר מאחורי הדימום. אין חיוב לא ללכת או לפעול בסביבה נינוחה. רצוי להימנע מפעולות המייצרות הרבה תזוזות (ריצה, איגרוף, באנג'י,, נסיעות שטח ארוכות וכדומה).

21/06/2015 | 16:03 | מאת: יהודית

אני בת 73.בעין שמאל יש לי חור מקולרי שנסגר, ו CME (מה זה)קשה. הרופאה המטפלת לוחצת עליי לקבל 3 זריקות אווסטין לעין שמאל. פניתי לדעה שנייה לרופא עיניים מ"הדסה" ירושלים, והוא אמר שלעין שמאל דבר לא יעזור ולא צריך לעשות זריקות. יש כאן שתי דעות מנוגדות. מה עליי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יהודית AMD - אין לך לפי מה שכתבת CME - זו בצקקת במקולה (מרכז הראיה). ברור שכדאי ומומלץ לפנות לבדיקה של רופא שלישי.... אני מניח שלכל אחד מהם היתה סיבה טובה לאמר מה שאמר..... וזה יוכל להישות רק על סמך בדיקה (של עינך והצילומים) ועל רקע הידע והנסיון של כל אחד.

31/05/2015 | 19:22 | מאת: יוסף

שלום ידוע לי שהתשובה פה אינה מהווה תחליף לייעוץ מסודר ובכל זאת רציתי לשמוע את דעתך. האם קופח כללית נוטה לאשר הזרקת לוסנטיס כאשר קיימת צלקת/תהליך דיסקיפורמי עם שארית נוזל מעליה, עם חדות ראייה 1/60, ולאחר כישלון טיפול קודם או שהצלקת עצמה מהווה במרבית במקרים סיבה לדחיית האישור. אשמח לקבלת תשובה מפורטת. תודה רבה זה חשוב לי מאוד.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, יש בקופות החולים בקר- זה לרוב רופא מהתחום המדובר (כאן רופא עיניים) המאשר על פי המקרה והרפואה. אין לי תשובה יותר מדוייקת- איני עוסק בזה. בברכה, ד"ר נדב בלפר.

26/05/2015 | 19:25 | מאת: צליל

שלום רב, שמי צליל ואני בת 40. אני די מודאגת מכיוון שלפני כמה ימים צולמתי במצלמת האייפון עם פלאש והאישונים שלי בשני העיניים היו לבנים. יש לציין שצילמו אותי בכמה זויות שונות ובכולן העיניים שלי היו עם עיגולים לבנים (כמו עיני חתול) ולא אישונים אדומים. קראתי קצת וראיתי מאמרים שהדבר יכול להעיד על גידול סרטני או בעיה מסוכנת אחרת אבל הדבר צויין רק בילדים. האם הדבר נכון גם במבוגרים? האם זו אכן בעיה מסוכנת? ממה זה יכול לנבוע? האם עליי לגשת לבדיקות? תודה רבה על העזרה...

לקריאה נוספת והעמקה

צליל שלום, מציע לגשת לבדיקה - אם כי בגילך זה כנראה לא מסוכן בברכה, ד"ר נדב בלפר

22/05/2015 | 08:47 | מאת: שלמה

ב 12.5 עברתי ניתוח removal of epi retinal membranes לאחר ניתוח קודם pars plana vitrectomy. מטופל כרגע בטיפות nevanac, oflodex ו- cosopt להורדת לחץ תוך עיני. העין עדין מודלקת עם הפרשה, אך ההפרשה פחותה יחסית לימים הסמוכים לניתוח. העפעף נפוח. יש לי ביקורת ביום שני הקרוב. האם יש צורך לראות רופא עיניים קודם בגלל שהדלקת עדיין לא עברה או שזה לא דחוף? אולי להחליף טיפות במקום האופלודקס? בתודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לא ניתן לקבוע זאת בדיבור או כתיבה לאחר ניתוח אני מעדיף להתייחס לחומרה ולבדוק כל ספק... מצד שני- אם יש שיפור ולא החמרה מאז הניתוח - נשמע שאין משהו לחוץ... הלא כן? בהצלחה

14/05/2015 | 14:43 | מאת: אילנה

ד"ר שלום אמי סובלת מ-ADVANCED WET AMD בשתי עיניה, לאחר עשרות הזרקות של אווסטין ולוסנטיס, ולאחרונה אף אייליה. גם עם טיפול זה, קיים נזק קשה לראייה דו"צ. המחלה אובחנה אצלה במצב רטוב באחת העיניים בערך בגיל 70. קראתי כי קיים סיכון מוגבר בבני משפחה מקרבה ראשונה- ציטוט מויקיפדיה מהערך MACULAR DEGENERATION המתייחס לגורמי הסיכון: The lifetime risk of developing late-stage macular degeneration is 50% for people who have a relative with macular degeneration, versus 12% for people who do not have relatives with macular degeneration במצב של סיפור משפחתי כמתואר בו קיים סיכון יחסי גבוה (50 %, פי 4 מהרגיל) לפתח מחלה משמעותית, עם פגיעה קשה באיכות החיים, האם זה נכון לחכות רק להופעת סימני הניוון היבש כדי להתחיל את האת הטיפול בויטמינים? הרי אם קיים היגיון ביולוגי כלשהו שהוטמינים מונעים את הנזק החמצוני המוביל להתקדמות ה- AMD, האם אין זה הגיוני שהם יכולים למנוע/לדחות את הופעת המחלה הראשונית גם באנשים שבבדיקה הרשתית שלהם תקינה לחלוטין אך קיים סיכון מוגבר? ניסיתי לחפש ולברר האם יש תופעות לוואי או סיכונים משמעותיים לנטילתם - אך להוציא סיכון מוגבר לסרטן ראות במעשנים (ואיני מעשנת) בפורמולה הישנה שמכילה בטא-קרוטן - לא מצאתי סיכונים משמעותיים. ברור לי שכנראה לא יצא עוד מחקר ברור וחד משמעי שהוכיח את התועלת במניעת שלבי המחלה הראשונים והתפתחות AMD יבש ע"י הויטמינים- אך מחקר כזה יכול לקחת המון שנים, ויצריך גיוס של אלפי חולים כדי להוכיח משהו מסוג זה, האם לא נכון לקחת את הויטמינים רק על סמך ההיגיון הביולוגי? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אילנה כל הכבוד על החיפוש המקיף והאינטגרציה של החומר. אכן, יש הגיון בדברייך - אולם אין לנו המלצה חד משמעית. אנו והגים בפואה המערבית, להמליץ על טיפול על סמך מידע מחקרי, כפי שציינת. במצב הנתון המקובל לאמר הוא ש: אין בידנו מידע מחקרי לכאן או לכאן, ולכן, כל החלטה היא ניחוש מושכל.... ואישי

30/04/2015 | 15:20 | מאת: גרגורי

יש לי התפצלות רשתית במעקב (OCT פעם בחצי שנה). בזמן אחרון במיוחד בבוקר יש לי כ"ערפל" בכל העין או בחלקו למספר שניות שאחר כך חוזר לאצמו. אם אני צריך לגשת לבדיקה דחוף או אפשר לחקות עד תאריך בדיקה רגילה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גרגורי לא נשמע שהתיאור הזה מתאים לבעיה ברשתית. בכל זאת - לא הייתי לוקח סיכון ופונה לבדיקה

29/04/2015 | 13:02 | מאת: אלי

שלום לפני כשבועיים הרגשתי מועקה בעין ימין עשיתי כמה ימים של שטיפה עם תה אך כשהדבר לא הועיל הלכתי לרופא. מתברר שיש לי ירידה משמעותית בראייה בעין ימין. בבדיקה רגילה הרופא לא מצא דבר ושלח אותי לצילומים הוא טוען שכנראה יש הצטברות נוזלים בעין שגורם לירידה בראיה. יש לציין שאין לי סכרת ואני בדרך כלל בן אדם בריא. מדאיג אותי המועקה והירידה הפתאומית מה אני אמור לעשות ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלי ממש קשה להתייחס לתיאור. יש המון מחלות הכוללות "נוזלים בעין", מלבד הנוזלים הנורמלים המצויים בעין. כנראה לאחר הבירור ניתן יהיה לברר יותר טוב הפרטים

24/04/2015 | 12:22 | מאת: זס

שלום, יש לי נקודות שחורות רבות בראייה. אני מאוד סובל וזה פוגע לי קשות באיכות החיים. איני מתפקד. הייתי אצל רופא עיניים ואופטומטריסט שאמרו לי שהקרנית בסדר והרישתית בסדר. מדמיין אני לא.! אני רוצה לציין שאני בכלל לא אוכל פירות וירקות, אבל בכלל לא. אולי זה קשור לזה שחסר לי ויטמינים בגוף? אולי הבעיה היא זה בעצם חוסר ויטמינים בגוף ואם אתחיל לקחת ויטמינים המצב ישתפר??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום זס אין מידע ברפואה העכשיוית על קשר לויטמינים וסוג האוכל. אני משוכנע שזה חשוב לאכול פירות וירקות, מהרבה סיבות אחרות. הנקודות שאתה מספר עליהן - הן דבר שכיח. הן קשורות לשינויים החלים הג'ל העין - הקרוי - זגוגית. זה אינו מסוכן לראיה או לבריאות העין - אלא "מעצבן" לעיתים.

25/04/2015 | 14:10 | מאת: זס

שלום דוקטור בלפר, אני רוצה לציין שהנקודות והחוטים השחורים שאני רואה הם החמירו בחודשים האחרונים... עד לפני שנה ראיתי פחות חוטים והיום אני רואה המון חוטים שחורים ונקודות שחורות... זה יעבור מתישהו? כי בינתיים זה רק מחמיר.. אין לזה טיפות עיניים או משהו? אני ממש לא יודע מה לעשות, זה מטריף את השכל..

שלום שוב הנקודות והחוטים הם עכירויות בג'ל העין. אין דרך ידוה היום להמיס או להוציא אותם.... לצערי. רוב האנשי לומדים לחיות עם זה - אבל זה לוקח חודשים....

20/04/2015 | 17:48 | מאת: איתמר זמיר

האם טיסות ממושכות יכולות לגרום להיפרדות רישתית? אם כן , כיצד ניתן להפחית את הסכנה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איתמר למיטב ידיעתי, לא ידוע על כזה קשר

14/04/2015 | 15:49 | מאת: אלי

לפני חודשים עברתי ניתוח קטרקט בעין שמאל, ואתמול אובחנתי כסובל מהיפרדות רשיתית בעין שמאל. נותחתי, עברתי ויטרקטומיה והחדרת גז. אני כבר 24 שעות לאחר הניתוח ויש לי פזילה לכיוון האף (פנימית) בעין. לא הצלחתי להבין מהרופאה שניתחה אותי במה מדובר ואם יש בעיה. ברצוני לשאול, ממה המצב יכול להיגרם? האם נזק לשרירים של העין? פגיעה עצבית? משני להרדמה? נקבעה לי ביקורת לעוד שבוע. האם זה זמן סביר או צריך להקדים את הביקורת עקב הפזילה? תודה!

מהם הסיבוכים של ניתוח ויטרקטומיה +החדרת גז עקב היפרדות הרישתית (ללא מעורבות של המקולה) ולמה צריך להיות ער? שוב תודה!!!

לפני 3 יומים עברתי נתוח ויטרקטומי על רקע (ERM ) ,לאחר הנתוח נבדקתי ולא נמצאו קרעים או היפרדות ברישתית ,היום 3 ימים אחרי הבחנתי לראשונה בעצמים כהים (זבובים) שלא היו קיימים לפני הניתוח. האם התופעה נעלמת עם הזמן , לאחר הספגות בועת הגז שהוחדרה לרישתית ? אודה על התייחסותך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דן אכן - אלו יכולות להיות הבועות - אולם לא הייתי סומך על כך. שווה לפנות בהקדם לבדיקה לוודא שזו לא בעיה אחרת.

07/04/2015 | 15:30 | מאת: אלירן. ב

שלום רב, לפני כ- 3 שנים סבתא שלי עברה ניתוח ברשתית כתוצאה מקריעה. הייתי שמח לדעת אם כיום זה בסדר עבורה לטוס טיסות קצרות ונמוכות (יחסית) (מנתב"ג לאילת וחזור)? האם הטיסה עלולה להזיק לה? והאם יש שיקולים נוספים הקשורים לטיסה אותם יש לקחת בחשבון? תודה וחג שמח, אלירן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלירן מקווה שסבתך בטוב אם יש ג בין - אסור לטוס לשום מרחק תלוי בסוג הגז- יכול להיות חודש או חודשיים שווה לברר בדיוק מה עשו בניתוח

08/04/2015 | 08:49 | מאת: אלירן. ב

תודה, אבדוק

06/04/2015 | 11:17 | מאת: פיני מזרחי

שלום רב, אני בן 52 ולפני כ-4 חודשים, בעקבות תלונה על כתם שחור במרכז הראיה בעין שמאל, אובחנתי כסובל מ-CSR (אובדן קונטור פובאלי, הרמת רשתית נוירוסנסורית קלה עם נוזל תת רשתי, PED קטנטן, ללא עדות של הידרציה של רשתית נוירוסנסורית). רופא עיניים אחד המליץ לא לעשות כלום פרט למעקב. רופא עיניים שני המליץ להתחיל טיפול בטיפות NEVANAC. מה לעשות? להתחיל טיפול או להסתפק במעקב? תודה וכל טוב, פיני מזרחי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום פיני אין הוכחה ברורה - אולם טיפות נבנאק וגם וולטרן ידועים בכך שעוזרי לספיגת נוזל ברקמת המקולה אז יש הגיון בטיפול. קרוה לוודאי שלא יזיק....

04/04/2015 | 10:24 | מאת: אבי

אובחנה אצלי התנתקות רישתית ודימום בשתי העיניים,עברתי שתי ניתוחי לייזר לאיחוי הרישתית. הוגבלתי על ידי הרופא ,נאמר לי לא להרים כבד, לא להתאמץ כעת לאחר כ3 חודשים נאמר לי שאני יכול לחזור לפעילות רגילה אני כמעט בן 62 עובד עבודה פיזית צריך להרים צריך להתאמץ ושאלתי האים כעת אני לא מוגבל ומותר לי לעשות הכל

שלום אבי נשמע לי שקיבלת הנחיות ברורות מהרופא שלך.... הוא זה שמכיר את מצב הרשתית.

22/03/2015 | 20:08 | מאת: ***

אני בן 66. סכרת סמויה ללא טיפול.יתר לד קל מאוזן.ESSENTIAL THROMBOCYTEMIA מטופלת במיקרופירין. הופניתי ל-OCT לצורך הערכת מיופיה מתקדמת. ב-OCT : ימין: מבנה הרשתית ושקע פוביאלי שמורים. עובי הרשתית המקולרית מגיע ל- 318 מיקרון (ספקטרליס). שמאל: מבנה הרשתית ושקע פוביאלי שמורים. ERM בחלק התחתון של המקולה. עובי הרשתית המקולרית מגיע ל- 340 מיקרון (ספקטרליס). מבקש להבהיר משמעות הפענוח - לרבות אם העובי תקין וחשיבות ממצא ERM. דחיפות בהפנייה/טיפול?(התור נקבע מראש לעוד 4 חודשים).

לקריאה נוספת והעמקה

שלום *** אין ממש טעם לפרש OCT ללא הבדיקה והדינאמיקה. בעיקרון אין ממש קשר בין המתואר בבדיקה למחלות הרקע שציינת. יש תיאור של ERM - שזהו קרום המתוח על מרכז הראיה (מקולה) ויכול לעוות ולהפריע בראיה.

19/03/2015 | 14:12 | מאת: סם

שלום רב, בת שלושים, מרכיבה משקפיים מזה כעשרים שנה עם קוצר ראיה בסביבות מינוס 8 ואסטיגמטיזם של 2. לאחרונה החלפתי משקפי ראיה (הורדה מינורית במספר - ירידה של חצי בצילינדר ושל רבע בקוצר הראיה). ביקרתי השבוע אצל רופא עיניים שמצא כלי דם על פני הדיסקה האופטית מימין שנראים תקינים ופיתול כלי דם עם חציה של הקןטב האחורי ברשתית ימנית. שאר הממצאים שבדק תקינים, עין שמאל תקינה. על מה יכול הדבר להעיד? האם יש קשר לדלקתיות סיסטמית המתבטאת בעין? תודה מראש,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סם גם הרופא שבדק מציין שנראה לו שהממצא תקין..... איני יכול לסתור זאת בלי לבדוק. אם יש מקום לספק - אולי שווה להיבדק ע'י רופא נוסף.

בחודש האחרון אני סובלת מדי פעם לא כליום מסוג של החשכה בעיין שמאל הכוונה שאני רואה פרטים אבל בגוון כהה כאילו חסר אור לעומת העין השנייה.לכמה דקות ורק בבוקר. זה קורה לפעמים לאחר שאני מסתכלת במסך הפלאפון. יש לציין שעברתי ניתוח חיגור בשל היפרדות רשתית. הייתי אצל רופא עניים שלא ראה שינוי במוקדים של לאטיס דג'נרסיס. הרופא לא ידע במה מדובר וטען שאולי אני ישנה על הצד של העיין ומונעת אספקת דם למקום. האם העניין דורש בירור דחוף?או להסתפק בניסיון לא לישון על הצד של עיין שמאל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הייתי מברר את העניין לעומקו

11/03/2015 | 20:45 | מאת: חנה

בעקבות חוורון חלקי של עצב הראיה שנצפה בבדיקת עיניים שגרתית נשלחתי לבדיקת OCT ובה נמצאו בשתי העיניים: אזור בעובי תקין, איזור גדול דק בינוני ואיזור דק מאד. בדיקת לחץ תוך עיני תקין. לפני החלטה על דרך טיפול, הופניתי ל- CT מוח וארובות העין. מתוך מחשבה של הרופא, שאם ה-CT תקין והבעיה בעין יתכן שמדובר בגלאוקומה או טרום גלאוקומה והטיפול יהיה בגלאוקומה. אני מבינה ש- CT כרוך בקרינה חזקה ולפני שאני מבצעת את הבדיקה חשוב לי לדעת שזו הבדיקה המועדפת לאבחון אמין ומדויק או MRI. באילו נסיבות עדיף CT ובאיזה עדיף MRI. כמו כן עברתי בחצי שנה האחרונה סידרה אינטנסיבית של טיפולי שיניים במהלכם עברתי המון המון צילומי שיניים מספר צילומים תוך כדי כל טיפול. באיזו מידה קרינה של צילומי שינים רב מאד בתקופה קצרה יכולים להשפיע. אשמח אם רופא הפורום יוכל להאיר את עיניי להבין יותר את הנושא ולקבל דעה. ידוע וברור שאין ייעוץ אישי בהתכתבות בפורום, אולם הבהרה, וזוויות ראיה יכולים לפקוח עיניים, לעורר את חושיי ולתת כוון לבחור בדרך פעולה ובירורים מתאימים. בתודה חנה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חנה הייתי מתייעץ עם רופא הדמיה = רנטגנולוג

12/03/2015 | 16:28 | מאת: חנה

לד"ר בלפר שלום, ותודה.

09/03/2015 | 11:56 | מאת: רועי

שלום, שואל לגבי סבתי - כבת 80, עם AMD מתקדם ב-2 העיניים, עברה הזרקות רבות של אווסטין ולוסנטיס. כעת סיימה סדרה של 4 לוסנטיס ובבדיקה אחרונה עדיין יש הידרציה משמעותית ב- OCT, ובבדיקת קרקעיות נכתב כי יש "WET AMD עם הרמה מרכזית ועם דימום במקולה" - דוצ. היא נוטלת אספירין במינון 100 מ"ג, מזה כ-8 שנים בשל ארוע של AION בעין ימין ב2008. פרט להמשך ההזרקות, האם כדאי לנסות אולי לרדת במינון האספירין למינון הנמוך יותר של אספירין במינון 75 מ"ג - האם זה יכול תאורטית להפחית את הדימומים המקולרים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב רועי, תיאורטית - כן. מעשית - אין כזו המלצה/ התוויה. מציע להתייעץ עם רופא העיניים המטפל. בברכה, ד"ר נדב בלפר.

27/02/2015 | 19:19 | מאת: אלירן. ב

שלום רב, סבתא שלי, כיום בת 73, עברה לפני 3 שנים ניתוח ברשתית וקטרקט, משום שהרשתית שלה נקרעה. הניתוח כשל וכעת עין ימין שלה אינה תקינה. הייתי שמח לדעת: 1. האם ניתוח קטרקט בעין שמאל (בשל הצורך בו), יהיה החלטה נבונה? ישנו את הפחד שגם ניתוח זה ייכשל וראייתה תיעלם. 2. האם במצבה הנוכחי, זה אפשרי לה לשהות בספא של זרמי מים תרמו- מינרלים בטמפ' די גבוהות (עד 40 מעלות). תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלירן אין מניעה משהיה בספא/ סאונה למיניה ההחלטה על ניתוח בעינה השניה צריך להיות קשור לני דברים: 1. האם יש צורך רפואי (!) לנתח?- אם כן הרופא יסביר מדוע ומה הסיכון אם לא. זה לא שכיח. 2. האם יש פגיעה באיכות חייה עקב הראיה המופחתת ועד כמה? בכל ניתוח יש סיכון אולם ניתוח קטרקט נחשב בטוח מאד....

27/02/2015 | 15:56 | מאת: מיקי

לאימי בת ה-90 יש ניוון רישתית מהסוג היבש. מבדיקת OCT שעשו לה יש לה אטרופיה גיאוגרפית בשתי העיניים. מה ה-OCT בודק והאם יש כדאיות לאשה בגילה לעבור על הבדיקה מידי מספר חדשים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיקי תוכל לקרא בקצרה על המחלה כאן http://hospitals.clalit.co.il/hospitals/soroka/he-il/MedUnits/Divisions/SurgeryDivision/SurgeryWards/Ophthalmology/Pages/ARMD.aspx בעיקרון זה צילום בהגדלה של המקולה (מרכז הראיה) ברשתית העין. אין כל קרינה ולכן אין בעיה לבצעו שוב ושוב. הצילום מאפשר להבחין במתרחש בין שכבות הרשתית.

23/02/2015 | 11:04 | מאת: מיכל

הי הופיעה לי נקודה שחורה בראייה ואני עושה לייזר פנים האם זה קשור? ואני צריכה להפסיק עם זה? תודה

שלום מיכל איני חושב שיש קשר לביצו לייזר לפנים. בכל מקרה- רצוי לגשת לבדיקת רופא עיניים - על מנת לוודא שאין כל פגיעה ברשתית.

22/02/2015 | 22:05 | מאת: יבגני

בן 68 בריא בדרך כלל, ללא סוכרת, לחץ דם מאוזן. לאחרונה התגלתה חסימת וריד בעין שגרמה לדימום ובצקת ברשתית וירידה חדה בריאה בעין המדוברת. הוחל בסט של 3 זריקות חודשיות. א. אם לאחר 3 זריקות יימצא שהראיה חזרה לנורמה אבל עדיין רואים דימום בבדיקה חזותית ו/או בצילום OCT, האם צריך להמשיך בזריקות ? ב. אם בגמר הסט ו-4 חודשים ממועד הזריקה הראשונה הראיה מגיעה ל-7/6 במקום 6/6 לפני הארוע, האם יש סיכוי וכדאיות לשיפור הראיה ע"י ביצוע הזרקה/הזרקות נוספות ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יבגני אני חושב שתשובות לשאלותיך יכולות להינתן רק בזמן אמת, על פי התגובה לטיפול והממצאים.... יש יותר מידי משתנים למתן תשובה וודאית. מצטער

20/02/2015 | 21:29 | מאת: מיכל ר

שלום לפני כמה ימים התחיל לי נקודה שחורה בעין הרופא אמר שזה ישאר לי לכל החיים ואני ספורטאית האם אני יכולה להמשיך בספורט כמו ספינינג ריצות מכון כושר מה אסור לעשות האם ריצה של 10 קמ מותר?תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל בכל מקרה- רצוי לגשת לבדיקת רופא עיניים - על מנת לוודא שאין כל פגיעה ברשתית. הבעיה אינה הנקודה אלא אם יש פגיעה ברשתית. הנקודה היא איזור לא שקוף (צמיג) בבזגוגית העין ואינה מהווה מגבלה כלשהי....

17/02/2015 | 13:51 | מאת: ארז

שלום רב, אובחן אצלי קטראקט בעין שמאל. עשיתי בדיקה אצל רופא עיניים של קופת החולים. אני בן 44. עין ימין ימין. שאלותיי הן : - האם זה נפוץ מקרים של קטראקט בגילאים של 40 ? - האם זה הפיך ? האם יש מצב לשפר זאת בלי ניתוח ? אם כן באילו סוגי טיפול ? - מהן הגורמים המשפיעים על קטראקט ? האם השמנה וסכרת יכולים להוות גורמים ישירים ? - האם אני יכול למשוך את עניין הקטראקט זמן רב ? או שזה יכול לגרום לנזק ? תודה. ארז

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ארז - האם זה נפוץ מקרים של קטראקט בגילאים של 40 ? ככל שמתבגרים זה יותר נפוץ. זה לא נדיר בגיל 40 .... ויותר שכיח בגיל 70 - האם זה הפיך ? האם יש מצב לשפר זאת בלי ניתוח ? אם כן באילו סוגי טיפול ? אין בשלב זה לרפואה המערבית טיפול מוכח פרט לניתוח. - מהן הגורמים המשפיעים על קטראקט ? האם השמנה וסכרת יכולים להוות גורמים ישירים ? סוכרת- כן. השמנת יתר- לא ממש. שימוש כרוני בסטרואידים. חשיפה לקרינה בלתי מייננת, טראומה לעין. - האם אני יכול למשוך את עניין הקטראקט זמן רב ? או שזה יכול לגרום לנזק ? ככל שיארך הזמן - ההפרעה בראיה תחמיר. לא ידוע באיזה קצב... כל אחד והמתווה שלו. עצתי לך- כשיפריע וייפגע באיכות חייך - שווה ניתוח.

16/02/2015 | 23:56 | מאת: שלמה ז.

שלום וברכה אני שנה וחצי אחר ניתוח חיגור בתל השומר ועדיין כשאני מתעורר בפיתאומיות מתוך שינה עמוקה בלילה יש לי כאבים בפתיחת העין ולוקח זמן ליפתוח אותה האם שייך שעדיין לא החלים הפצע בעין וכן לפעמים כואב לי כשאני לוחץ על צד העין האם זה תופעות מהניתוח

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שלמה ייתכן ויש לך פשוט יובש. נסה טיפות תחליפי דמע במשך היום ומשחה ליובש בלילה (זו לא תרופה- אז אין ממש תופעות לוואי). קשה להאמין שיש עדיין פצע ניתוחי אחרי שנה וחצי.... בכל אופן אין תחליף לבדיקה על ידי רופא עיניים.

15/02/2015 | 11:04 | מאת: דוד

לביתי בת ה16 קוצר ראייה גבוה , כמינוס 10 .יש היסטוריה משפחתית גם מצד האימא וגם מצד הדודה של היפרדות רשתית בגיל 20 בערך , שוב עקב קוצר ראייה גבוה .איך להיערך לגבי הבת ? האם רופא עיניים רואה את התהליך בבדיקות השגרתיות, או שזה משהו פתאומי שקורה יום אחד ?האם יש טיפול מניעה כמו חיזוק בלייזר וכדומה . האם הנערה צריכה להיבדק אצל רופא מומחה לרשתית או שרופא עיניים רגיל זה גם טוב .תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דויד כל התשובות נכונות חשוב מעקב רציף.... בנוסף כדאי להכיר הסימנים המקדימים ולהגיע לנדיקה בכל מקרה של ספק. נקודות חדשות, הבזקי אור או מסך מול העין הם החשובים.

09/02/2015 | 19:51 | מאת: אריה

לאחר ניתוח לתיקון היפרדות רשתית. כרגע בתקופת החלמה של העין. במידה ויש פגיעה במקולה האם ניתן לשפר את חדות הראיה באמצעות עדשות משקפיים מתאימות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום משקפיים מתקנות בעיה אופטית... לא מחלה במקולה... מקווה שייסתדר

03/02/2015 | 12:10 | מאת: יוליה

שלום! לאבא שלי דמעת רשתית. הוא צריך לעבור ניתוח. תגיד מה ההשלחות של הניתוח וכמה אחוז הצלחה יש?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יוליה לא מכיר דמעת רשתית אולי טעית באבחנה? וגם - על איזה ניתוח מדובר?

01/02/2015 | 11:31 | מאת: שלמה

ביום שלישי עברתי ניתוח הוצאת סיליקון לאחר ניתוח הפרדות רשתית. המצב כרגע הוא שהעין אדומה מאוד, כפי הנראה שטף דם. אני יודע שהראיה חוזרת לתיקנה בהדרגה השאלה, תוך כמה זמן? כרגע יש תחושת ערפל כבד בתוך העין ומעבר לערפל רואה דמויות מטושטשות. בנוסף העין דומעת מדי פעם. מקבל טיפול ב 3 סוגי טיפות עיניים ביניהם ATROSPAN להרחבת האישון. מבקש לדעת מדוע צריך הרחבת אישון אחרי ניתוח כזה ותוך כמה זמן יעלם השטף דם בעין. בסוף השבוע יש לי ביקורת בבית החולים ואשמח לשמוע דעתך על המצב לפני כן. בתודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שלמה שטף הדם אינו משמעותי... לוקח לו מס שבועות להיספג.... הטישטוש בראיה מתייצב גם הוא עד מס שבועות - תלוי אם יש גז בעין כמה דלקת (שזו תגובה תקינה) וכו. הארטוספאן אמנם מרחיב את האישון אולם במקרה זה ניתן על מנת להרגיע כאבים.... בהצלחה