פורום רשתית

הפורום יעסוק במחלות כרוניות ברשתית העין כגון: ניוון רשתית (נמ"ג) ובבעיות כגון: קרע ברשתית, הפרדות רשתית ובכל סוגי הטיפולים והניתוחים כדוגמת זריקות אווסטין, ניתוחי לייזר ועוד.

.
601 הודעות
573 תשובות מומחה

מנהלי פורום רשתית

16/01/2015 | 23:19 | מאת: אינה

שלום אני בת 23 מרכיבב משקפיים ..רואה ניצנוץ מידיי פעם ..הפעם האחרונה ראיתי הרבה מהניצנוצים שהפריעו לראיה מה זה יכול להיות

שלום אינה יכולות להיות הרבה סיבות .... רובן אל ממש מסוכנות. בכל זאת - מציע לגשת בהקדם לבדיקה על מנת לשלול את כל ה"רעות"

16/01/2015 | 10:33 | מאת: ליזה

שלום. אמא שלי בת 83 בתפקוד מעולה, עברה ניתוח עקב היפרדות רישתית. נמצא גם חור במקולה. בעקבות הניתוח התפתח קטרקט ענק.ביום ג היא עברה ניתוח להסרתו ובאותו ניתוח סגרו את החור באמצעות גז. היא מקבלת oflex, sterodex , atrospam. כשהיא מטפטפת את הatrospam, היא מרגישה סחרחורת, אובדן שיווי משקל, וקושי לתפקד. בבית החולים לא עונים לשאלתה. האם עליה להמשיך עם טיפות הatrospam בכל מחיר? האם התרופה הזו הכרחית להחלמת הניתוח? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מקווה שכבר פניתם לייעוץ. הייתי מפסיק כל תרופה שבספק ופונה מייד למיון פנימי + עיניים

שלום דר. נדב , אני בן 63 , יש לי בעיה קשה ברשתית העין ואני התחלתי לקבל זריקות. השאלה : האים אפשר להשתמש בכדורי ויאגרה? בזמן שימוש בויאגרה העיניין נעשות אדומות. תודה עבור תשובתך לשאלה כה מוזרה :-)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יוסף מצטער - אין לי מידע מתאים לענות על שאלתך

31/12/2014 | 11:48 | מאת: טלטינו

האם יש סיכון בביצוע ההזרקות במרפאה ולא בבית חולים ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חשוב לשמור על כללי הנקיון והסטריליות הרפואיים - ניתן לעשות זאת גם במרפאה או בית חולים.

27/12/2014 | 12:44 | מאת: bill

גיסתי בת 66 סוכרתית מאוזנת,אובחנה לפני מספר חודשים,בעין ימיןERM,ללא תלונות עדיין. חדות ראיה 6/15 עין ימין עם חריר 6/9 , בשמאל6/6,בשתי העינים מקע קידמי שקט ותקין.בעדשותNS בשתי עינים בקרקעית FVD,דיסקה תקינה קלינית ללא ERMמשמעותי רשתית צמודה בשמאל הקרקעית תקינה הכולל המקולה סיכום RE ASYMPTOMATIC ERM STABLE אפשר בבקשה לקבל הסבר בשפה מובנת,והמלצות מה עושים. בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

ביל שלום, הטוב ביותר הוא לקבל הסבר מהרופא הבודק, כמובן.... בעיקרון יש בעיה עדינה של קרום הצומח על המקולה (מרכז הראיה ברשתית) וקטרקט מינימלי אשר כרגע אינם מפריעים במיוחד לאיכות הראיה. נראה שכרגע יש צורך בתיקון משקפיים בעין ימין. הייתי ממליץ על מעקב כל 3-5 חודשים עם OCT ... בברכה, ד"ר נדב בלפר

15/12/2014 | 18:18 | מאת: דנה

התגלה אצלי בעין השמאלית ניוון רישתית רטוב. קיבלתי כבר 3 זריקות לוסינטיס יש שיפור אך יש לי הפרעות בראייה , אני בולעת 2 כדורים כל יום אופטי סייף ויטמינים לשמירה על העין הימנית. האם יש דרך נוספת לשמור על העין הימנית כדי שחלילה לא תעבור למצב רטוב?? והאם יש מצב שהפרעות בעין השמאלית יעברו בהמשך הטיפול בזריקות. אני בת 62 והמחלה התגלתה בתחילתה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דנה נשמע שקיבלת את כל המידע וההנחיות למניעת החמרה של המחלה. נוסיף לכך מעקב צמוד ומנוסה. המחלה לא ממש נתגלתה בתחילתה - כי היא כבר רטובה.... כנראה רק החלה להיות בשלב זה... ואילו חדשות טובות

18/12/2014 | 16:53 | מאת: דנה

למה אתה מתכוון החדשות הטובות??? אני מודאגת מאוד מהעתיד י. האם יש מצב שיהיה בסדר??

שלום. לאחר כל הניתוחים אני עדין לא רואה טוב מעין ימין. שתי רופאים מומחים אמרו לי שזמן ישפר אבל אני לא אראה 6/6 אף פעם. האם יש משהו שאפשר לעשות- תרגילים או משהו אחר? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום למתוסכלת לצערנו, יש מגבלות לרפואה וליכולות של הרופאים - מצויינים ככל שיהיו. אולי תעזור לך השקפה נוספת: אם היתה הפרדות רשתית יכולת להתעוור לחלוטין בעין הזו. מזל שטופלת בזמן. מזל שיש לנו טכניקות חדישות וטובות לטיפול בכך. אולי בעוד זמן הן תשתפרנה. לא ידוע לי על תרגילים שיעזרו בוודאות, תוכלי אולי לנסות נוירו-ויזי'ן.... אם לא יעזור לפחות לא יזיק. http://www.enaim.co.il/index.asp?id=203

06/12/2014 | 15:39 | מאת: טומי

יש לי מס גבוה מאד בשתי העיניים( 15 ו 20) בעבר היה לי קרע ברשתית ועברתי גם לייזרים לאיחוי קרעים בתחילתם שלא הגיעו להזרקת גז אני מתעתד לעבור השתלת שיער ( כנראה כוק ולא סטריפ) האם ביצוע פרוצדורה כזו מסכן עיניים במצבי ? הבנתי שישנם מדלל דם שצריך לקחת אחרי האם זה מסכן עיניים ? כי ישנם תחליפים במקרה שאסור קומדין בשם ריברוקסבן (קפרלטו) ופרדקסה ( הגנרי דביגטרן) האם הם טובים ולא מזיקים במקרה כזה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טומי לא ידוע לי קשר בין מדללי דם או פעולה כלשהי בשיער בעלת השפעה על קרעים ברשתית העין בהצלחה בטיפול

04/12/2014 | 00:00 | מאת: רחל

לפני חודשיים חלה אצלי היפרדות זגוגית בעין אחת ולמרות שעברו כבר חודשיים עדיין יש לי ברקים והבזקים בזווית השמאלית של העין. נבדקתי כבר פעמיים ע"י רופא עיניים ונאמר לי שהרישתית תקינה. 1. האם הימשכות הברקים כבר חודשיים אחרי ההיפרדות מעידים שהרישתית עדיין בסכנה ? 2. האם התעמלות הכוללת תנועות ראש לכל הצדדים, מעקב עם העיינים אחרי תנועות הראש, פיתולי גוף ותרגילי התעמלות נוספים רגילים מותרים לי ולא מגדילים את הסיכון אם קיים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שולה קשה מאד להבחין היכן מתחילה ונגמרת ההפרדה בין הזגוגית השקופה לרשתית. מאד ייתכן שהתהליך נמשך כבר חודשיים ורצוי להיות עירנית יותר. אין כל כך בעיה עם התעמלות שאינה מובילה לזעזועים..... לא ריצות ארוכות, רכיבה אתגרית, באנג'י, איגרוף וכיו'ב

29/11/2014 | 11:27 | מאת: יעל

לפני כ3 שנים עברתי ניתוח להיפרדות רשתית פעמיים הראשון היה חיגןר ולאחר כחודש וחצי עברתי וירלוקטמי כיוון שהרשתית נפרדה שוב. מאז המצב סטטי הראיה בעין היא כ25%. לאחר מכן עברתי קטרקט. שאלתי היא האם היום ניתן לעשות משהו על מנת לשפר את הראיה? ושאלה נוספת היא כאשר אני מצטלמת העין המנותחת נראית פוזלת האם יש קשר ומה ניתן לעשות

שלום יעל צר לי על ראייתך. איני יכול לאמר כמה ניתן לשפר- אם בכלל... תלוי כמובן בבדיקת הען ו/או ממצאים מהצילומים. הפזילה- אכן קשורה. כאשר אחת העיניים לא רואה טוב - אין לה סיבה להיות "ישרה" עם השניה. ולכן היא נודדת הצידה. גם אם תנותח הפזילה- העין שוב תפזול במהלך הזמן.

אמא שלי בת 72, היא כבר לא רואה בעין אחת וקיבלה כבר זריקות שלא עזרו לה כל כך. קנינו באופן פרטי זריקה חדשה אייליה וזה היטיב את מצבה אבל זה לא נמצא בכללית. שמענו שדווקא במכבי נותנים את התרופה. מי יכול לעזור לפנות לקופת חולים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי לפנות לסל הבריאות או סל הקופה בהצלחה

26/11/2014 | 16:10 | מאת: אביב

שלום דוקטור אימי בת 75 סובלת כבר כמה שנים מרטינופתיה סכרתית. היא קיבלה סידרה של זריקות אבסטין ואמורה להתחיל סדרה של לוסנטיס. שמתי לב שלפעמים יש שיפור במצב הרשתית בהיבט של הנזקים הסכרתיים ולפעמים כמו לאחרונה יש החמרה. האם ברטינופתיה סכרתית הנזק נובע רק מסוכר לא מאוזן או שיש גורמים נוספים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אביב אכן, חוסר איזון הסוכר גורם לשורה של פגמים בכלי הדם בכל הגוף וגם) בעיניים.... משם הבעיות!

22/11/2014 | 14:18 | מאת: דוד

כדורסלן בן 17.5. בעת משחק כדורסל קיבל מכה באזור עין שמאל, כולל אצבע לעין. הופיע שטף דם בשתי העיניים. 1. מה יכולה להיות הסיבה לשטף דם גם בעין שלא נפגעה ישירות? 2. לדברי רופא העיניים אין נזק לעיניים ושטפי הדם יחלפו. האם אפשר להמשיך באימוני כדורסל וחדר כושר או שיש להמתין ועד מתי ומה הסיכון אם ימשיך בלי להמתין?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שטף הדם בלחמית העין אכן נספג לרוב מעצמו- ואינו מהווה בעיה או סיבה לא לשחק כדורסל. הבדיקה גם שללה נזק אחר לעין..... בכל מקרה של ספק שינוי, הייתי מתייחס לחומרה ופונה לבדיקה נוספת. בברכה, ד"ר נדב בלפר

22/11/2014 | 09:13 | מאת: דן

בעקבות בדיקת או.סי.טי אובחנה אצלי ממברנה עקב ERM ואני עתיד לעבור ניתוח ויטרקטומי. מאחר והבנתי כי הניתוח עדין (עם סיכונים מסויימים)כיצד היית מיעץ לבחור את הרופא המנתח כדי להעלות את סיכויי הצלחת הניתוח כאשר הצד הכספי מנוטרל (עקב כיסוי ביטוחי מתאים). אודה מאד על תשובתך הכנה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הייתי בוחר מנתח רשתית מנוסה. לא כאן המקום להזכיר שמות, לטעמי. בברכה, ד"ר נדב בלפר

19/11/2014 | 18:36 | מאת: אני

דר ' נכבד בהמשך לשאלתי הקודמת? היכן ניתן למצוא מידע על שמן מחצית חיים של חומר זה? מהו החומר שנמצא על התחבושת?אנטיביוטיקה או החומר עצמו אילייה ?או חומר חיטוי ? והאם יש איתם(אנטיביוטיקה או חומר חיטוי )בעייה ,אם אני בהריון? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, פרטים על התרופה יש בעלון המוצמד אליה. אם יש תחבושת לאחר ההזרקה יש עליה- קרוב לוודאי, אנטיביוטיקה. כדאי לשאול את מי שמזריק לעין. בברכה, ד"ר בלפר

19/11/2014 | 18:32 | מאת: אני

דר' נכבד אבי קיבל הפנייה לצילום עין,היכן ניתן לבצע צילום חוץ ממכון מור? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תלוי בצילום. שאל בקופת החולים שלך. בברכה, ד"ר בלפר

17/11/2014 | 22:02 | מאת: אני

דר 'נכבד, אי אמורה לקחת את אבי לבית החולים ולקחת אמפולה של זריקת אילייה,האם יש בעייה במגע עם חומר זה לאחר הזריקה כאשר מחזיקים את התחבושת על העין,נגיעה בכמקומות שונים ברכב ?,אם אני בהריון?תודה רבה

29/10/2014 | 07:33 | מאת: אביבית

שלום עברתי ניתוח היפרדות רישתית העין, חיגור בסיליקון לפני כ- 7 שנים האם יש בעיה ללדת היום לידה רגילה, האם יש קשר ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אביבית שלום רב, אין כל בעיה עינית עם לידה רגילה. בהצלחה. בברכה, ד"ר נדב בלפר.

26/10/2014 | 12:40 | מאת: עופר.ב

ביום שלישי האחרון בערב פתאום החלו "לעופף" כל מני דברים לא מזוהים בעין ימין קבעתי דחוף תור למחרת לרופא עיניים והוא אומר שזה היתנתקות של הרישתית ואין מה לעשות עליי להתרגל למצב האם זה נכון? האם באמת לא ניתן לעשות כלום? כמוכן העין גם כואבת לי ורגישה לאור השמש זו האבחנה שהשתמש בה הרופא POSTERIOR VITREOUS DETACHMENT RE ואלו המימצאיםRE PVD FLOAT SMALL HEMORR OND VESSELS אשמח לתשובה דחוף ע"מ לדעת מה עלי לעשות תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

הייתי ניגש לעוד בדיקה ולו רק מחמת הספק איני יכול לתת תשובה יותר ללא בדיקה לעיתים רחוקות התהליך הזה יכול להיות מלווה בקרע ברשתית - ואותו צריך להלחים בלייזר

21/10/2014 | 20:51 | מאת: דניאל

היי, אני בן 17 וחצי ומגיל 16 בערך אני סובל מכתמים שחורים שכיום לא מפריעים לי כל כך. בשנה האחרונה הצטרפו אליהם מין ניצוצות שאני שם-לב אליהם כשאני מסתכל על השמים או על קיר לבן או שפתאום בטלוויזיה יש מסך בהיר הלכתי לרופא עיניים שלא מצא כלום ואפילו לא אמר לי על היפרדות או משהו שאלתי באינטרט רופא והוא ענה לי תשובה כזאת. - PVD, floaters, התנזלות / הפרדות הזגוגית דובר רבות בהודעות קודמות בפורום: הזגוגית - הינה התווך הממלא את רוב נפח גלגל העין, דמויית כדור שקוף, בנויה מחומר המזכיר ג'לטין (באמצע הדרך בין נוזל למוצק). הפרדות הזגוגית מתרחשת בין גוף הזגוגית לרשתית (מרבד המצפה את החלק הפנימי של העין, "עוטף" את הכדור השקוף) : זוהי למעשה התנזלות וקריסה פנימה של גוף הזגוגית, לרוב זהו תהליך טבעי, איטי, ש"עובר בשלום" ובאופן בלתי מורגש. לעיתים התהליך הוא פתאומי ואז לרוב מורגש וגם אז עובר בשלום במרבית המקרים. החשש הוא מיצירת קרעים והפרדות רשתית בעיקר בקצרי - רואי. הסימנים שצינת עשויים לחלוף מאליהם תוך פרק זמן הנע בין חודשים לשנים בודדות. יש להקפיד על מעקב עפ"י הנחיית רופא העיניים ולפנות בהקדם לבדיקה בכל מקרה של החמרה. רציתי לדעת אם אני יכול לעבור ניתוח ויטרקטומיה כי אני ממש סובל מניצוצות משני העיניים ? הרופא לא אמר לי כלום על היפרדות או משהו בבקשה אני סובל לשחורים התרגלים אבל הניצוצות מפריעות לי ממש!!!

לקריאה נוספת והעמקה

דניאל שלום, אם יש ניצוצות שלא היו קודם - יש לגשת בדחיפות לבדיקה אצל רופא עיניים!!! בברכה, ד"ר נדב בלפר

13/10/2014 | 13:56 | מאת: עדי

דוד שלי סובל מרטיניטיס פיגמנטוזה כ35 שנה..הוא לא רואה בכלל רציתי לדעת אם יש היום ניתוח "להחזיר" את הראייה שלו?? שמעתי שבחו"ל התחילו לפתח את העין הביונית.. עושים את זה בארץ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עדי כבר לפני 4 שנים כתבתי כתבה בנושא http://www.news1.co.il/Archive/0024-D-54017-00.html כמו כל דבר רפואי- זה מתקדם הרבה יותר לאט מטכנולוגיה "רגילה"....\ עוד לא זמין ביומיום- אך יש תקווה

06/10/2014 | 22:18 | מאת: שרון

שלום דוקטור, מזה זמן רב שיש לי תופעה של חוטים מרחפים ונקודות שחורות. נבדקתי אצל 2 רופאי עיניים שונים ושניהם לא ראו שום דבר (אחת מהם עשתה לי את הרחבת האישונים עם הטיפות והעדשה המלחיצה הזו בתוך העין). ראייתי ברוך השם טובה (6-6). אמרו לי הרופאים ש-"זה מה יש". שזה לא מסוכן אבל זה מה יש. שאלותיי הן: 1. האם באמת זה לא מסוכן (הכוונה עלול להחמיר עם השנים)? 2. הבנתי שיש תרופה שנקראת Serrapeptase ? היא יעילה במקרה שלי? 3. ולגביי הניתוח Yag לייזר? האם מדובר בפיתרון? ועד כמה הוא יעיל ועד כמה הוא בטוח? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרון אכן - זו הדיעה הרפואית הרווחת אין מה לעשות - ומתרגלים בעיקרון - הטיפול התיאורטי לא שווה את הסיכון לא שמעתי דבר על Serrapeptase - הוא יותר קשור לכאב ודלקות....

02/10/2014 | 13:18 | מאת: מאיה

שלום, תינוק בן חודש וחצי הוצא לשמש ישירה לא באמצא היום אלא ב-8 ו-15 למשך 10 דקות כל פעם במשך חודש בלי להקפיד על כיסוי עיניים. האם נגרם נזק כלשהו? תודה.

שלום סביר להניח שלא רצוי לדאוג שאיזור העיניים יהיה מוצל גמחט

יש לי מיופיה (-18 דיופטר) וניסטגמוס ורשתית מנוונת בגלל המיופיה. קיבלתי הנחיות לא לשחק משחקי כדור/ לרוץ או לקפוץ על מנת לצמצם סכנה של הפרדות רשתית. כמו כן בזמן אחרון מרגישה שנהיה לי חשוך יותר. האם באמת יש להמנע מפעולות אלו? האם יש עוד אזהרות? האם ניתן לשקם/לחזק רשתית בתזונה או תוספי מזון? מה ההבדל בין ניוון רשתית על רקע מיופיה לבין ניוון רשתית גילי ( יש יותר חומר קריאה בושא זה)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרלי אנסה להתייחס בנקודות: יש לי מיופיה (-18 דיופטר) וניסטגמוס ורשתית מנוונת בגלל המיופיה. קיבלתי הנחיות לא לשחק משחקי כדור/ לרוץ או לקפוץ על מנת לצמצם סכנה של הפרדות רשתית. יש מקרים, בעיקר אצל אנשים עם מספר משקפיים (מינוס= מיופיה) גדול, אצלם הרשתית דקה מהרגיל. מחשש שהיא תיקרע ועקב כך תיפרד, לעיתים יש המלצה להמנע מזעזועים (למשל כמו נגיחות בכדור, איגרוף, עבודה בכביש עם פטיש אוויר וכ'ו). כמו כן בזמן אחרון מרגישה שנהיה לי חשוך יותר. האם באמת יש להמנע מפעולות אלו? האם יש עוד אזהרות? אם חלילה יש הפרדות רשתית - אתה אמור להרגיש חושך מלא- ממש מסך ולא "חשוך יותר". אז זה כנראה משהו אחר. האם ניתן לשקם/לחזק רשתית בתזונה או תוספי מזון? מה ההבדל בין ניוון רשתית על רקע מיופיה לבין ניוון רשתית גילי ( יש יותר חומר קריאה בושא זה) הרעיון של שני המצבים דומה- חסר חמצן בשכבות שמתחת לרשתית יכול להובל לצמיחה של כלי דם חדשים חולים. בניוון תלוי גיל יש מחקר המוכיח את הייתרון של שימוש בקומפלקס ויטמינים. ההגיון אומר שזה יכול, אולי, לעזור גם בניוון על רקע מיופיה, אולם איני מכיר מחקר רחב התומך בכך.

תודה למענה המהיר והמפורט. שאלה נוספת....האם תרגילי יוגה הכוללים מנח שהראש למטה ( זרימה של דם לראש) מסוכנת לרשתית מנוונת עם מיופיה -18 או שדווקא חיובית כי מזרימה דם רב לראש וכנראה גם לעיניים ? מה לגבי צלילה???? ואילו מולטיויטמינים מומלצים לניוון רשתית על רקע גילי....אתחיל לקחת ....

18/09/2014 | 21:06 | מאת: דניאל

שלום, ביצעתי בדיקת oct , ולאחר מכן נבדקתי בדיקת מעקב שיגרתית אצל רופא עיניים (היה לי אובאיטיס לפני שנה). הכל היה תקין, אבל למחרת התחילו לי פלוטרים. כבר 5 ימים שהפלוטרים קיימים. הבדיקה כאמור היתה תקינה, אז מה קרה? האם זה בגלל הטיפות להרחבה, או בדיקת ה-oct? מה צריך לעשות כדי שזה יעבור? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דניאל לא הבדיקה ולא טיפות ההריבה יכולים לגרום לתופעה של משהו מרחף מול העיניים. זה יכול לקרות (וקורה הרבה) להמון אנשים ללא סיבה מיוחדת- שינויים בצפיפות הג'ל הממלא את חלל העין. אצלך יש סיבה והיא אובאיטיס- זוהי דלקת תוך עינית היכולה להתעורר מידי פעם.

18/09/2014 | 19:33 | מאת: יריב

שלום . הקופה מאשרת לבצע בדיקות OCT חליפות פעם בבי"ח תל השומר ופעם רק במכון מור ומשגעת את החברים בה. האם למישהו יש נסיון בהתמודדות עם מדיניות של תעתועים זו? יריב.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יריב מצי לך לפנות לצד המינהלי... אני מנסה להשיב על שאלות רפואיותת ככל הניתן. שנה טובה

17/09/2014 | 20:56 | מאת: איתי

שלום, לפני כשנתיים הופיע לי אובאיטיס בעיניים, כנראה על רקע בכצ'ט. טופלתי בפרדניזון במינון של 60 מ"ג, ומטטרוקסט במינון של 12.5 מ"ג לשבוע. לאחר חצי שנה קיבלתי התקף קטן נוסף ולכן הוסיפו לי גם ציקלוספורין במינון של 300 מ"ג ליום. מטטרוקסט הפסקתי לאחר חצי שנה של טיפול. כרגע אני במינון - פרדניזון 5 מ"ג ליום, וציקלוספורין 125 מ"ג.עברתי גם 2 הזרקות של אווסטין. נצפתה ירידה בספירת הדם. המוגלובין 11.7, המטוקריט 35.7 rbc 4.24. הברזל, הפריטין חומצה פולית ו-b12 תקינים. האם זה מהתרופות? מה צריך לעשות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איתי המחלה הקרויה אובאיטיס יולה לנבוע מסיבות רבות ושונות גם המחלות השונות וגם הטיפול בהן (כמו שציארת- טיפול ארוך בתרופות "כבדות") יכולים לגרום לשינוי בבדיקות הדם. חשוב יותר לעקוב אחרי השינויים לאורך זמן. זו אומנות הרופא המטפל לנתב איתך את הדרך בין היתרונות והחסרונות של הטיפול.

(מסרב בתוקף ל-Orbit CT) היכן למיטב ידיעתך אוכל למצוא בארץ את המכשירים המתקדמים ביותר והצוות המיומן והמנוסה ביותר בבדיקות שכאלה?

שלום מצטער- לא חושב שזה הפורום לשאלתך

15/09/2014 | 00:28 | מאת: הודי-ה

בס"ד לאחרונה התחלתי לראות מין שערה שמפריעה לי בראיה בבדיקה רגילה אצל רופא עיניים נמצא כי יש לי נקודת חן בתוך העין בתחתית והיא שמפריעה לי. מה טיבה של הנקודה לא ידע לומר לי ושלח אותי לבדיקת רשתית בבית חולים. שמחה לדעת מה אמורה לומר נקודת החןתודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הודיה ברור כי לא אוכל לענות לך ללא בדיקה. אפילו הרופא שבדק לא היה בטוח. לכן שלח אותך לייעוץ מצטער

14/09/2014 | 21:05 | מאת: עדי

שלום, לאחרונה התגלה אצל אחי בן השמונה עשרה התגלה crvo בעין שמאל (טרם ידוע ממה זה קרה) כתוצאה מהבצקת ראייתו של אחי הטשטשה והוחלט לתת לו זריקת אווסטין, והוא קיבל עד כה שתי זריקות. כמו כן, באינטרנט קיימת אינפורמציה רבה על ייתרונותיה וחסרונותיה של הזריקה, אך אשמח לשמוע ממך מהן תופעות הלוואי הכרוכות בזריקה בטווח הארוך. והאם כדאי למזער (כמה שאפשר) את מתן הזריקה. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עדי כל טיפול רצוי לתת במינון הנכון אין לנו מספיק מידע על השפעות התרופה במתן לעין מעבר ל 10 שנים, מהסיבה הפשוטה שהיא בשימוש רק כ 10 שנים. יש לה פרופיל בטיחותי טוב עם הצלחה טיפולית טובה בבעיות שונות, ביניהן בצקת ברשתית. מצד שני יש סיכון בשימוש בה.... בכל מקרה של שימוש יש לשקול הבעד והנגד. וכדאי לעשות זאת במקום - תוך הבנה של המחלה בה מטפלים, מה יכול לקרות אם מטפלים לעומת מצב בו מחליטים לא לטפל.

04/09/2014 | 23:51 | מאת: דורית

שאלה נוספת אני אמורה לנסוע לחו"ל בעוד חודש. היום אני 5 שבועות אחרי הניתוח לסגירת החור המקולרי באמצעות גז. כך שזה יצא חודשיים וקצת אחרי הניתוח. האם עלול לקרות משהו מסוכן בעקבות הניתוח? ממה עלי להזהר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אסור לטוס אם עדיין יש גז בעין. הוא יכול להתפשט ולגרום לעלייה של לחץ תוך עיני. כדאי להיות בביקורת סמוך לזמן הטיסה לוודא שהכל תקין לפני הנסיעה.

04/09/2014 | 23:43 | מאת: דורית

שלום ד"ר, עברתי ניתוח קטרקט ולא חל כל שיפור, נשלחתי לבדיקת oct ubnmt jur ונמצא חור מקולרי גדול. 1. האם בבדיקה שנעשתה לקראת ניתוח הקטרקט לא יכלו לראות את החור המקולרי? 2.האם יתכן שהחור נוצר במהלך הניתוח? (שנמשך כרבע שעה?) 3.האם אפשר לדעת כמה זמן יש לי חור מקולרי? 4. האם בדיקת OCT אינה ברוטינה של ניתוח קטרקט? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דורית צר לי על סיבלך.... בכל זאת - אנסה להשיב לך. 1. ייתכן ולא רואים חור במקולה לפני ניתוח קטרקט. אם העדשה עכורה למדי (זו המשמעות של קטרקט)- אז לא ניתן לראות דרכה בפרטי פרטים את הרשתית. גם חור "גדול" הוא עדיין קטנטן במציאות (כ 400 מיקרון). 2. בניתוח קטרקט לא מגיעים אפילו קרוב לרשתית. ניתוח של רבע שעה מעיד לרוב על מיומנות מצויינת של המנתח ועל העדר סיבוכים ת ך ניתוחיים. הסיכוי לכך הוא אפסי...! 3.קשה לדעת אלא רק להעריך... ע'ס הצילום 4. לא. כאמור אילו איזורים שונים בעין.... יש עוד הרבה בדיקות עיניים חשובות ומצויינות שאינן ברוטינה לפני ניתוח קטרקט (או גלאוקומה או דרכי דמעות וכ'ו). נשמע שיש צורך לעבור ניתוח רשתית.... לשיפור הראיה. בהצלחה

28/08/2014 | 10:33 | מאת: אבשלום

שלום דוקטור אימי בת 80 עברה סדרה של 3 זריקות אבסטין סובלת מרטינופתיה סכרתית. מספר שבועות אחרי הזריקה האחרונה לקתה בשבץ מוחי איסכמי. אחרי שעמדה על הרגליים חזרה לביקורת אצל הרופאים שמציעים לעבור ללוסנטיס. הרופאים לא מבטלים את האפשרות שהאירוע יכול היה להיות קשור לזריקות מדברים על זליגה של החומר הפעיל. גם באינטרנט קראתי שיש מקרים של אירוע תוצאה של זריקות לעיניים. שאלתי היא האם יש מחקרים בנושא ומי בכלל יכול לתת לי אינדיקציה אם לוסנטיס יהיה טוב לאמא שלי ולא חלילה עשוי ליצור עוד אירוע מוחי? מי הגורם שאני יכול להתייעץ איתו שיעריך א התמונה הכוללת ולא רק יסתכל על בריאות העין.... לא שהזריקות הניבו שיפור משמעותי במצב העין של אמא שלי. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אבשלום צר לי על האירוע המוחי... זה אכן לא נעים יש מידע רפואי מחקרי על הקשר האפשרי בין קבוצת התרופות (אבסטין לוסנטיס...) ואירועים הקשורים לכלי דם (מוח לב וכו). מאידך - גיל וסוכרת הם גורמי סיכון ידועים לאירועים דומים. אין כל דרך וודאית לקבוע במה "האשם". ממחקר שהשווה בין אבסטין ללוסנטיס- נראה כי אין הבדל משמעותי באיכות הטיפול אולם יש נטיה לפחות "אירועים" כאלה בעת שימוש בלוסנטיס. זכור - מדובר בממצאים סטטיסטיים (כך הרפואה והמדע עובדים). כשמדובר באדם בודד - אילו לא בהכרח המספרים המדוייקים. מי שיכול להעריך את מצב אימך, סיכוי וסיכון, זה רופא העיניים המטפל...

סיכון ואפילו קטן של התרחשות אירוע מוחי בעקבות זריקות. לא שמעתי אפילו פעם אחת על cva בהקשר הזה. ברור שבדיעבד היינו נמנעים מהזריקות. במחקר לא מבוקר שאני עשיתי במסדרונות מרפאת העיניים לא מצאתי קשר מובהק בין הזריקות לשביעות רצון המטופלים. :) מצד שני מי ירצה לעשות זריקות אם ידע שחלילה יש סיכוי ללקות בשבץ. לצערי מנסיוני הגישה של הרופאים ברוב חשוב שלמטופלים יהיה את כל המידע ושיוכלו לבחור...ענין גם של אתיקה. ההשלכות של האירוע של אמא שלי כבדות משקל אני יודע שידוע שחולי סכרת מועדים לפורענות של שבץ אבל למדתי גם להטיל ספק במוכר ובידוע. כנראה לא אדע מה בדיוק גרם לשבץ של אימי אבל חשוב שמטופלים יהיו מודעים לסיכון אם אכם החומר הפעיל בזריקות עשוי לגרום לשבץ. המוזר הוא שאבסטין לא מאושר על ידי ה FDA לטיפול ברשתית בניגוד ללוסנטיס כמובן. בכל אופן תודה רבה על המענה.

23/08/2014 | 08:38 | מאת: נסיה

שלום רב. בת 58. חולת בכצ'ט סובלת מהפרעות בראייה. בצילום OCT מ5.8.14 ; עין ימין Vitreo-Macular Traction, ו- ERM על פני הרשתית עם שינויים גליים של פני הרשתית. משיכת הרשתית באזור המקולרי יוצרת הפרדה בין שכבות הרשתית, וציסטות רטינליות- לא הודגם חור. עובי הרשתית המקולרית מגיע ל-515 מיקרון. )ספקטרליס( החמרה בהשוואה ל- OCTקודם. עין שמאל מבנה הרשתית ושקע פוביאלי שמורים. פני הזגוגית האחוריים מופרדים חלקית עם אזורי חיבור מקולריים, ללא שינויים ברשתית. עובי הרשתית המקולרית מגיע ל-223 מיקרון. )ספקטרליס( ללא שינוי בהשוואה ל-OCT קודם. האם מצב זה קשור למחלה הבסיסית שלי? האם ניתוח במצב זה הוא דחוף? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נסיה אין כל קשר חשוב או מיידי לבכצ'ט זה מצב של מחלה המעוותת את הראיה - יכולה לגרום לפגיעה משמעותית. תלוי כמה את רואה היום וכמה זה מפריע - יש לרוב צורך בניתוח... די בהקדם שווה כמובן לדון בכך עם כל המידע ואחרי בדיקה של העיניים- ולא רק תשובת הצילום

08/08/2014 | 19:29 | מאת: רונן

שלום רב אני כבן 40 ובחודשים האחרונים נוצרה לי בעיה בעין ימין .הבעיה אובחנה כ.בועת נוזל תת רשתית אני אשמח מאוד לשמוע על מס אופציות קיימות ומוצלחות . הטיפול היחידי שהציעו לי זריקה ישריה לעין ואוחזי הצלחה נמוכים אשמח מאוד לשמוע על טיפולים מוצלחים או הכוונה מה לעשות בנדון אשמח לפידבק מהיר תודה מראש רונן

שלום רונן וודאי נתנו לך אבחנה... יש כמה היכולות להתאים למצב הנ'ל

10/07/2014 | 15:22 | מאת: ורד

האם בעת חיתוך הבצל יש צריבה ודמעות מהעין האם זה מסוכן לעין כי שרך לי והמשכתי לחתוך עד שלא יכולתי ואז שטפתי את העינים ועבר לי

שלום זה לא מסוכן יש הרבה פטנטים להפחית הדמעת..... לא יודע אילו מהם ממש עובדים

07/07/2014 | 11:58 | מאת: טליה

שלום ד"ר בלפר, לפני כ-9 שנים עברתי ניתוח לייזר לתיקון חור ברשתית בעין שמאל. אני סובלת מקוצר ראיה -7.5 ויש לי גם צילינדר. מאז אני במעקב תקופתי אצל רופא עיניים ולא הופיעו חורים נוספים. האם להמלצתך יש לבצע בדיקה אצל מומחה רשתית בטרם פונים לניתוח לתיקון הראיה בלייזר? האם יש אפשרות במהלך בדיקות ההתאמה אצלכם לעשות זאת? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טליה ניתוח לייזר להסרת משקפיים אינו מהווה גורם סיכון לקרעים ברשתית. לייזר לרשתית - "מרתך אותה" ומחזקה למקומה- מקטין הסיכוי להפרדות. בכל בדיקת התאמה נבדקת הרשתית ביסודיות....

04/07/2014 | 10:29 | מאת: אתי

אבי כבן 79 סובל מאי ספיקת כליות לכן בוצע צילום עיניים ללא הזרקת חומר. על פי הצילומים וכתם הדימום נאמר לנו כי זוהי מחלת ניוון הרשתית. באופן דחוף הוא קיבל זריקה של אווסטין ולאחר חודש יקבל זריקה נוספת ובחודש שלאחר מכן יקבל שוב זריקה. קראתי כי הלוסנטיס תרופה הרבה יותר יקרה ויותר טובה. האם אתה ממליץ להחליף את הזריקות ללוסנטיס? וכן כמה זריקות כדאי לתת ובאיזו תדירות? תודה מראש אתי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אתי צר לי על המחלה של אביך. בכל אופן - יש לו מזל שזה לא לני 10 שנים, שכן אז לא היו לנו התרופות המשמשות אותנו להזרקה תוך עינית כיום. בעיקרון - מנסים לרוב מספר הזרקות (תלוי במצב ההתחלתי) של אחד החומרים לפני שמחליטים אם יש או אין תגובה. מינימום 3 ולפעמים אפילו 10.... קשה לדעת בוודאות.

01/07/2014 | 22:28 | מאת: שגיא

שלום רב בעקבות טראומה אובחנה אצלי קרע פרסתי ברשתית עם דימום. עברתי בביה"ח פעמיים לייזר לפני כ שבועיים. יומיים אחכ ניבדקתי - ללא הפרדות רישתית, סהכ טיפול שעבר טוב. מאז אני רואה כמו קווים שחורים, ולעיתים כמו עכירות, לציין שנבדקתי שוב ע"י רופא עיניים שלא איבחן דבר.. האם זה נורמאלי תופעות כאלו וכמה זמן זה יימשך? האם צריך לעשות עוד משהו? זה נורא מציק.. תודה רבה על עזרתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שגיא עליך להבין ולהודות על טיפול הלייזר שקיבלת. ייתכן מאד וטיפול פשוט זה הציל אותך מהפרדות רשתית העשויה (למרות ניתוח או כמה מוצלחים) להיגמר בעיוורון. הקווים הם כנראה עכירויות בג'ל העין. ייתכן וייספגו וייתכן שלא- בכל אופן בדרך כלל המוח מתרגל אליהם.... ושמים לב פחות ופחות.

29/06/2014 | 21:17 | מאת: נורית

בבדיקה התוצאה עובי רשתית עין ימין 273 מיקרון, עין שמאל 268.ספקטרליס בשניהם. מהם הטווחים של תוצאה תקינה? מה זה אומר?אני מנסה למצוא אינפורמציה על זה באתרים שונים ולא ניתקלתי בזה. תודה נורית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נורית ספקטראליס הוא שם המכשיר שבו בוצעה הבדיקה לא ניתן (ולא רצוי) לפענח הצילום על פי מספרים וללא בדיקה של העיניים וסיפור המקרה. מציע לך לפנות לרופא ששלח אותך ולהתייעץ

22/06/2014 | 15:21 | מאת: מרט

שלום ד"ר העדשות של המשקפיים שלי נשברו אז הדבקתי אותם עם דבק שלוש שניות שאלתי היא האם זה יכול להיות מסוכן בלהרכיב משקפיים שהודבקו בדבק השאלה האם החומר של הדבק יכול להזיק מדובר בטיפה קטנה מאוד מדובר בשבר קטן מאוד וטיפה של דבק תודה

מצטער לא יודע

19/06/2014 | 14:14 | מאת: ציפי

מהם הגורמים להיפרדות רשתית, והאם זה עלול להיות תורשתי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ציפי אכן, שאלת בית ספר. אענה בקצרה שיש מצבים בהם הסיכון להיפרדות גבוה יותר, כמו מספר (מינוס) גבוה (יותר מ 5), חבלה בראש או בעין, ניתוח וך עיני.... יש עוד הרבה סיבות למעט מהמקרים. לחלקם יש מרכיב תורשתי..... בהרבה מאד מקרי אין לנו הסבר.

12/06/2014 | 17:20 | מאת: אהובה

שלום! מדובר בבן 64 שעבר לפני כ-6 שנים ניתוח ויטרקטומיה בכל אחת מהעיניים , פלוס קילוף ממברנה, זאת לאחר שלפני כ-10 שנים אובחן סכיזיס והיה כל הזמן במעקב. בנוסף- ניתוחי קטרקט כשנה-שנתיים לאחר ניתוחי הויטרקטומיה. הראייה לאחר מכן 6/6 בשתי העיניים. מאז התפתחה שוב ממברנה באחת העיניים. לפני כ-3 שבועות - חדות הראייה באותה עין נפגעה, נוצר טשטוש לא אחיד של האותיות, בראייה גם לקרוב וגם לרחוק. בדיקת לוח אמסלר נראית תקינה. הרופא בבדיקה - 25% ירידה בראייה בעין זו. הופנה לבצע oct על מנת לברר אם הממברנה הצלופנית התנתקה חלקית מהרשתית, או מעוותת את מרכז הראייה, או שקיים חור מקולרי. בבדיקת oct אובחנה ציסטה מתחת לממברנה. לא ברור אם בגלל או בנוסף לתהליך דלקתי. הופנה ל hd oct ב"כרמל" (צילום בתלת מימד). עם הצילום שייעשה בעוד כמה ימים, יהיה בייעוץ אצל מומחה רישתית. הבנתי שיש כמה אפשרויות: 1. שיחליט להשאיר במעקב ולא לעשות כעת דבר (כי הראייה די טובה), תלוי כמובן במה שייראה בצילום. 2. אם יתברר שיש דלקת , יש אפשרות לנסות לטפל בזריקות אבסטין. לא תמיד זה עוזר.. 3. ניתוח ויטרקטומיה על מנת להסיר את הממברנה ולטפל בכל מה שצריך. הניתוח יכול להצליח או שלא (!) וחייבים לקחת זאת בחשבון. השאלה העיקרית שלי כרגע: האם זריקות אבסטין, היעילות שלהן קטנה יותר כאשר מדובר בעין שעברה ויטרקטומיה, והרי אין בה כבר ג'ל, אלא מים בלבד? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אהובה אכן - אין שתובה חד משמעית לכל המצבים בתגובה לשאלתך - האבסטין משפיע מצויין גם לפני וגם אחרי ויטרקטומיה....

12/06/2014 | 22:35 | מאת: אהובה

02/06/2014 | 18:01 | מאת: שרה

שלום שמי שרה ועברתי בדיקת או סי טי ואני אשמח לדעת את הפיענוח למסמך שצורף : עין ימין -שקע פוביאלי תקין מעל ארקדה עליונה מוקדי הרמה של ה RPE ומעט דרוזן ללא נוזל. עובי הרשתית המוקולרית מגיע ל 276 מיקרון (ספקטרליס) עין שמאל- תת-מוקולרית הרמה כיפתית של ה RPE ללא עדות לנוזלים. עובי הרשתית המוקולרית מגיע ל 307 מיקרון (ספקטרליס) מה זה אומר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרה חובה לפענח צילום יחד עם המידע מהסיפור והבדיקה הרפואית. בעיקרון - יש נוזל מתחת לרשתית יכולות להיות לכך מספר סיבות מציע לך לגשת לבדיקה

01/06/2014 | 21:42 | מאת: רועי

שלום ד"ר, נשלחתי לבדיקת צילום צבע ופלורסאין, נאמר לי שמזריקים חומר בשם פלורסצטין. אני אלרגי לתרופות טגרטול וגאבאפנטין. האם קיים חשש להזריק את הפלורסצטין לאור התרופות אליהן אני אלרגי? בנוסף, אני נוטל תרופה בשם ליריקה (פעמיים ביום). האם יכולה להיות התנגשות בין הליריקה לפלורסצטין? במידה ולא, האם מומלץ זמן המתנה בין נטילת הליריקה לחומר המוזרק? המון תודה!!!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רועי אין תשובה חד משמעית.... גם בעניין הזה, לצערי. ייתכן מקרה שבו יש תגובה לא צפויה או מתועדת בין חומרים שונים וכן, אלרגיה לפלורסצאין (גם למי אין כל אלרגיה ידועה אחרת). שווה לדון עם הרופא ששלח עד כמה הבדיקה עקרונית או שניתן לשקול חלופות.

01/06/2014 | 09:53 | מאת: שלמה

האם מותר לטוס חודש אחרי טיפול בלייזר בגלל קרע ברשתית?

לקריאה נוספת והעמקה

כן

שלום...יש לי בעיה עם עין שמאל. לפני כחמש שנים נכנס לי משהו לעין (גרגיר חול כנראה) ומאז אני מרגיש כאבים ונימולים בעין שמאל ובחצי ראש השמאלי שלי לפרקים. לפני כחודש הושפזתי לשלושה ימים עקב חולשה ביד ורגל ימין, טשטוש ראה, קושי בדיבור וחולשה בצוואר. כשבועיים אחרי השחרור שמתי לב שיש לי נקודה שחורה וכתם צפים בעין שמאל....עכשיו אני רואה כבר שלוש נקודות שחורות. יש לציין כי הנקודות השחורות והענן לא נעלמים אף פעם מעין שמאל. בעין ימין לפעמים רואה שתי נקודות שחורות צפות בתחתית העין. עשיתי בדיקת רשתית שיצאה תקינה לחלוטין וגם שדה הראיה תקין, כמו כן רואה 6/6 לפי הבדיקה למרות שבכל זאת יש טשטוש קליל בעין שמאל. אציין גם שהופיעה תופעה של צלצול באוזן השמאלית שמתגבר בעת שכיבה. אשמח לשמוע איזה בדיקה עוד עליי לבצע...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דן רוב התיאורים שאתה מתאר נשמעים לי כמו בעיה במערכת העצבים - לא עיניים. אין ספק כי המעקב והבירור הנדרשים הם נוירולוגיים. בעניין הענן/נקודות - זהו כנראה שינוי בג'ל העין- ממצא שכיח. לרוב - יש צורך בבדיקה של רופא עיניים ולא בדיקות נוספות. איני חושב שזה קשור בצורה כלשהי ל"גרגר" שנכנס לעין בעבר

30/05/2014 | 15:10 | מאת: אהובה

שלום ! מדובר בבן 64 שעבר לפני כ-6 שנים ניתוח ויטרקטומיה בכל אחת מהעיניים , פלוס קילוף ממברנה, זאת לאחר שלפני כ-10 שנים אובחן סכיזיס והיה כל הזמן במעקב. בנוסף- ניתוחי קטרקט כשנה-שנתיים לאחר ניתוחי הויטרקטומיה. הראייה לאחר מכן 6/6 בשתי העיניים. מאז התפתחה שוב ממברנה באחת העיניים. לפני כ-3 שבועות - חדות הראייה באותה עין נפגעה, נוצר טשטוש לא אחיד של האותיות, בראייה גם לקרוב וגם לרחוק. בדיקת לוח אמסלר נראית תקינה. הרופא בבדיקה - 25% ירידה בראייה בעין זו. הופנה לבצע oct על מנת לברר אם הממברנה הצלופנית התנתקה חלקית מהרשתית, או מעוותת את מרכז הראייה, או שקיים חור מקולרי. הירידה בראייה קרתה כמעט בסמוך לאחר חזרה מחו"ל, בטיסה של כ-5 שעות. השאלה : האם לטיסה יכולה להיות השפעה על הממברנה (לחץ שונה במטוס?) אם מבחינת שינוי במירקם, תזוזה, קמט, עיוות? תודה ושבת שלום

30/05/2014 | 17:34 | מאת: אהובה

האם חור מקולרי יכול לקרות/להתפתח עקב טיסה?

17/05/2014 | 00:07 | מאת: אריאלה אזולאי

כבר שלושה חודשים אני משתמשת בפוסיטלמיק. האם מותר לי להמשיך להשתמש בהם? ברגע שאני מנסה להפסיק חוזרות מיד תופעות יובש מציקות מאד.תודה אריאלה

שלום אריאלה בעיקרון זה אפשרי וקורה.... מציע להמשיך לאחר אישור רופא עיניים שבודק אותך

15/05/2014 | 19:18 | מאת: רינה

עברתי ניתוח רשתית עם גז לפני כחודשיים. באותו מעמד טופל גם הקטרקט באמצעות לייזר. אני מוזמנת לביקורת בעוד חודשיים. היום לאחר חודשיים מהניתוח עדיין ישנה בועית גז קטנה ומדי פעם אני רואה נקודות שחורות. האם הופעת הנקודות השחורות הוא דבר תקין? מה עליי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לאור הרקע לא הייתי ממתין חודשיים וניגש בימים הקרובים לבדיקת רופא עיניים. בברכה, דר' נדב בלפר