בעיה ברשתית מי פגות ובעיה גנטית

דיון מתוך פורום  רשתית

10/01/2024 | 22:25 | מאת: סייעת לרופא שיניים

שלום וברכה דוקטור ערב טוב אני בת 31 הייתי פגית כשהייתי קטנה יש לי כמה בעיות שאבחנו לי אחר כך יש פה גם שאלה ענקית התייעצנו היום עם משהו שהוא מבין בעתיד והוא אמר שמבחינת הבריאות הכל תקין אצלי (לא משנה אם אני לוקחת תרופות כל היום שיכול להגביר סכרת וכדו ) בעבר כבר עברתי פעמיים לייזר לרשתית בעין שמאל עין ימין עוד לא עשו כלום וגם שנה שעברה היה חשד להיפרדות רשתית ללא יכולת לדעת סיכון ומתי זה יקרה שנה שעברה הרגשתי שאני הולכת ללדת בבית על הרצפה והרופאים לא עשו כלום היום אני אפילו לא מתייחסת להיבובים והפלוטרים שיש לי בגלל שאני לא יכולה להיות כל יום במיון עיניים.. גם כשהייתי בחורה צעירה בת 14.5 הגעתי לשערי צדק אצל רופא עיניים מנהל רשתית עד היום עשיתי בדיקה מקיפה ואמרו לי שהכל בסדר בגלל הגיל הצעיר אז, אמרו לי להגיע למרפאה בעוד 4 חודשים אך אני לא הגעתי אז בילדות ויצא לי שלא הייתי אצל רופא עיניים כבר כמה שנים עד לפני שנתיים בערך... היום דיברתי עם מישהי שהיא לא כל כך מבינה ברפואה והיא אמרה לי ,שאם אני רוצה אני יכולה ללכת מדובר בתורים בבתי חולים שאני מרגישה שאסור לי לבטל אותם האם מותר לסמוך על אחד שיכול להפוך את החיים פתאום לכמה ניתוחי עיניים בגלל שלא טופל בעבר??? תודה רבה... היום שומעים שהרבה אנשים חרדים שאבדו את הראיה בגלל שלא עשו בגיל צעיר בדיקות עיניים האם זה נכון??? ולמה זה קורה דווקא אנשים רוצים להיות בריאים ואומרים להם שכדי להיות בריאים אל תלכו כל כך הרבה לרופאים מה לעשות בכזה מצב??? תודה רבה

‏שלום אם יש בעיה לפעמים כדאי לטפל בה. גם אם זה טיפול מניעתי. אם לא בטוחים אם יש בעיה כדאי להיבדק כדי לדעת

מנהלי פורום רשתית