פורום רשתית

הפורום יעסוק במחלות כרוניות ברשתית העין כגון: ניוון רשתית (נמ"ג) ובבעיות כגון: קרע ברשתית, הפרדות רשתית ובכל סוגי הטיפולים והניתוחים כדוגמת זריקות אווסטין, ניתוחי לייזר ועוד.

.
564 הודעות
536 תשובות מומחה

מנהלי פורום רשתית

25/07/2013 | 09:29 | מאת: קייט

בוקר טוב, אתמול בדרך לעבודה הרגשתי כאילו משהו נכנס לעין משהו עף או אבק לא יודעת ,לפני שזה קרה ועקב יובש בעין יש לי הרגשת דקירות בעין וקצת שריפה וכאב לכן אני משתמשת בגנטיל ששמתי מיד עת הרגשתי שמשהו נכנס לעין ... האם זה מסוכן או שהטיפות יעזרו וזה יעבור ? אין אודם או כאב חריג או משהו רק דקירות קטנות ולפעמים הרגשה של משהו בעין שחולפת וחוזרת וכו'.. פשוט אין תורים לרופא אלא לעוד חודש לכן השאלה האם זה יעבור ולא יסכן את העין ? .... תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אלו כנראה סימני יובש מוגבר הייתי שם הרבה יותר ג'נטיל- אם לא יישתפר - פונה לרופא העיניים בכל זאת

24/07/2013 | 20:00 | מאת: דוד

שלום יש לי רעד בעין אחת מזה תקופה של כחודש. ידוע לי שבעייה זו יכולה לנבוע מלחץ או מעייפות אך גם מיד לאחר שינה תופעה זו חוזרת בתדירות גבוה האם צריך לבדוק כיוונים נוספים או לתת לזה לעבור?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לרוב זה חסר משמעות, בעיקר אם אין מריבה או חוסר נוחות בעין במקביל. בכל מקרה- רצוי גם להיוועץ בנוירולוג

24/07/2013 | 10:51 | מאת: פנינה

שלום רב, האם בדיקה אצל רופא עיניים שהופך עפעף יכול להדביק אותי בוירוס או דלקת חלילה? תודה

שלום זה ייתכן.

23/07/2013 | 22:50 | מאת: שני

שלום רב, האם יובש בעין ועבודה מול מחשב ובאווירה של מזגנים גורמת תחושת דקירות בעין במהלך היום כולו? ולפעמים שריפה קטנה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שני אכן זו התחושה של יובש בעיניים. מזגן מפזר רוח יבשה - ובכך מייבש יותר. בעת ריכוז מול מחשב או ספר אנו ממצמצים פחות ולכן העיניים מתייבשות יותר.

23/07/2013 | 09:14 | מאת: ג'יני

שלום רב היום שטפתי פנים והעיניים בתחליב סבון נוזלי טיפולי שנקרא לקטופיל אמנם שמתי לב שפג תוקפו לפני גמה חודשים האם זה חלילה פוגע בעיניים או גורם למשהו? תודה

שלום ג'ני איני מכיר התכשיר. אם אין צריבה או הפרעה בעינים, סביר שאין פגיעה דרמתית.

שלום רב, אימי עברה לפני שלושה חודשים ניתוח היפרדות רשתית עקב קרע ברשתית שנגרם כתוצאה מקרום שהצטבר עקב קוצר ראייה. כחודש לאחר מכן (לפני חודשיים), נאלצה לעבור ניתוח נוסף עקב היפרדות רשתית. בניתוח השני נעזרו בסיליקון ולא בגז כלקח מהניתוח הראשון. מאז הניתוח השני החלמתה משביעה רצון. מאחר ואימי עסקה בספורט באופן תמידי, שאלתי היא האם היא יכולה לשוב ולעסוק בפעילות ספורטיבית. אם כן איזו? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ר הייתי שואל את מי שבדק אותה, כמובן. אם הכל תקין - איני רואה סיבה שלא תשוב לפעילות ספורט - רצוי ללא חבלות ראש.

22/07/2013 | 09:09 | מאת: חן

השתמשתי בחומץ שמשמש לתיבול סלט ואיתו ניקיתי וילון אמבטיה האם הריח או הריכוז יכולים לגרום לבעיה ברשתית שבעבר עברה קרע ברשתית ועברה טיפול לייזר תודה רבה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חן אין סכנה כזו. החומץ יכול לצרוב, האדים או טיפה שניתזת לעין, אולם אינו מסוכן לרשתית

21/07/2013 | 19:12 | מאת: ורד

בבקורת רופא רשתית בעין ימין tuft בשעה שש ופיגמנט סביבו אין קרע בקורת בעוד 3 חודש מה אומר ההמצא

זה אומר שזה לא דחוף ולא מסוכן - אלא ממצא אקראי.

19/07/2013 | 19:58 | מאת: ורד

שאלה נוספת ומה עם המילה פיגמנטציה כאשר שלח אותי לבדיקה אצל רופא מומחנ רשתית מה המשמעות שרואה נקודת פגמנטציה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ורד בהקשר הזה- פיגמנטציה הוא איזור של פיגמנט, המרמז על צלקת ישנה של הרשתית. זהו מקום עם סיכוי נמוך (!) יותר להיקרע ולהיפרד. זה טוב בקונוטציה הזו.

ד"ר שלום אני סובלת מ- CMR בעין אחת כחמש שנים ומטופלת בזריקות אבסטין. לאחרונה חלה החמרה במצבי ורופא העיניים שלי המליץ לעבור למתן זריקות לוסנטיס. לצערי הביטוח המושלם מסרב לממן את סוג הזריקה המתקדמת. שאלתי היא האם קיימים מחקרים המצביעים על כך שהלוסנטיס יעיל יותר מהזריקת האבסטין? מה ניתן לעשות כדי לשכנע את הביטוח המושלם לממן את הטיפול היקר בלוסנטיס? רוב תודות שרה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרה איני מכיר את הקיצור CMR בכל אופן - יש מחקרים שונים הבודקים את ההבדל והדומה בין שתי התרופות. מנסיוני עם חברות הביטוח הן מנסות ליישם את ההסכם ככתבו... פשוט אם רשום או לא שם של תרופה. רפואית אנחנו רואים לעיתים שאם אחת התרופות לא מועילה לעיתים המעבר לשניה מועיל יותר. לא ברור כל כך למה, וזה יכול להיות גם במעבר מאבסטין ללוסנטיס או להיפך.

19/07/2013 | 18:00 | מאת: סנדי

שלום רב, לקחתי שקית לחם ממישהי נראה לי עם וירוס בעין בטעות שפשפתי את העין בידי , ישירות שטפתי עם סבון שמתי אלכוהול מבחוץ ושמתי גנטיל לעיניים.. האם עדיין חשופה אני להידבקות מוירוס זה? תוך כמה זמן זה מתגלה? ממש פוחדת מקווה שתרגיע אותי ותכוון אותי ..תודה מהלב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סנדי אכן, יש סיכוי שתידבקי. נקטת באמצעים סבירים וטובים והקטנת את הסיכון לכך. תקופת הדגירה יכולה להיות אפילו שבוע (עד שיהיו סימני מחלה).

19/07/2013 | 16:01 | מאת: ורד

היום פניתי למעקב אחרי איחוי רשתית בעין שמאל בלייזר בבדיקה התגלה בעין ימין חור בשעה שש שהרופא טוען שאין צורך בלייזר מתאחה מעצמו ממצאים perpheril retinal tear selfliting ברצוני להבין את המשמעות הפנה ליועץ רשתית וכן אבחנה retinal tear repair bi lateral תודה על תשומתך מאחר ורמז על פגמינטציה קטנה שלא הרחיב עליה את הדיבור רוצה להיות רגוע על ידי רופא רשתית

שלום ורד העניין הוא כזה: יש אנשים עם רשתית דקה. קצת מועדת לפוררענות. לפעמים זו החלטה הנסמכת על נסיון - על פי הסיפור והמראה של הממצא. לא תמיד זה ניתן לתיאור במילים. מאחר וכבבר היה לך רקע ברשתית- סטאטיסטית את בסיכון לקרעים נוספים ועל כן יש מקום לבדיקה ומעקב.

17/07/2013 | 11:52 | מאת: שיר

שלום, אני בת 28 וסובלת מזה שנים ממיופי גבוהה בשתי העיניים (7.5D וצילנדר סביב2.0). בבדיקה שגרתית במנורת סדק אובחנו בשתי העיניים: מספר מוקדי תאחיזת זגוגית בתוך לטיס, חורים וחרירים(חלקם עם אופרקולום חופשיים), שינויים ציסטיים, WWP בהיקף הטמפורלי. הרופא הציע לבצע טיפול בלייזר בארג', BE. האם מצב כזה בהכרח מחייב טיפול? האם בעיות מסוג זה יכולות להפתר גם ללא התערבות? ואם אצטרך לבצע את הטיפול- מה המשמעויות שלו? אודה לתשובתכם, שיר.

שלום שיר זהו מצב בו יש עדות לחולשה של הרשתית וחשש שמא תיקרע ותיפרד. יש מקום לטיפול לייזר מניעתי על מנת להקטין הסיכוי להיפרדות.

22/07/2013 | 17:15 | מאת: שירה

ד"ר בלפר שלום, הייתי אצל רפא אחר,כדי לקבל חוות דעת שנייה, והרופא השני אמר שאין מקום עדיין לטפל במצב הנוכחי והוא ממליץ לבצע בינתיים רק מעקב שנתי. אני נורא מתלבטת מה עלי לעשות. מהם השיקולים לכאן ולכאן?

שלום לפני כשנה עברתי ניתוח קרע ברשתית חיברו הרישתית עם באקל שהסתבר שגרם לי לפזילה הדילמה הייתה האם להוציא את הבאקל ואז להסתכן שהרישתית תיקרע מה גם שיתכן שהפזילה תישאר או לעבור ניתוח לתיקון הפזילה ברצוני לדעת מה נהוג לעשות האם נהוג להוציא את הבאקל האם זה מהווה סיכון רציני ועד כמה , והאם ניתוח פזילה אמור להצליח ולא לגרום נזק נוסף ? ומדוע בכלל נוצרת פזילה מהבאקל ואם היא נוצרת למה משתמשים בשיטה הזו ? תודה האם אפשר לשמוע הסבר והמלצה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלה קודם כל - חשוב לשמור שהרשתית תשאר שלמה במקומה- אחרת מתעוורים. יש מספר שיטות לאיחוי וניתוח הפרדות רשתית, בתלות במצבה בעת ההפרדות, ועוד מצבים נילווים. הפזילה נגרמת בעיקר בשל המקום שהחגורה תופשת - היא מפריעה פיסית לתנועת העין. אחרי שנה יש סיכוי מצויין שהוצאתה לא תוביל להפרדות רשתית תחוזרת - אם כי אין 100%, כמובן. גם לניתוח פזילה אין 100% הצלחה. ההחלטה לא וודאית והכל במידה בברכה, ד"ר נדב בלפר סגן מנהל מחלקת עיניים - סורוקה מנתח עיניים בכיר. המרכז הרפואי "שבע עיניים" מידע זה נכתב על מנת לייעץ, על סמך המוצג בפני על ידי הכותב. אין תחליף לבדיקה רפואית ומידע מהתיק הרפואי.

11/07/2013 | 20:24 | מאת: טלי

שלום, אני בת 31 לפני 10 שנים היה לי קרע ברשתית ומאז אני במעקב כל חצי שנה נאמר לי שיש לי רשתית דקה (לאטיס) רציתי לדעת אם פעילות ספורטיבית אינטנסיבית כמו ריצה יכולה לגרום לי לנזק לעיניים אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טלי עקרונית יש לטילטול / חבלות פוטנציאל לגרום קרע נוסף. לא הייתי ממליץ על ספורט אקסטרים או אמנות לחימה. כמו כן יש סיכוי סטטיסטי לקרע נוסף, כי זה כנראה מבנה הרשתית שלך. האם מזה ניתן להסיק שלא כדאי לעסוק בריצה (בהנחה שאת מאד רוצה ונהנית מזה)? כל אחד יחליט לעצמו. אין שלילה רפואית מוחלטת.

שלום רב, לפני ארבעה חודשים הייתה לי דלקת ויראלית בעין לקחתי דקסאמיצין לששה ימים לא עזר הרבה אז החליפו לי לאופלקס לעשרה ימים ועברה הדלקת. אחרי זה משארו לי דקירות בעין הרופא אמר לי להשתמש בגנטיל , הוקל המצב .. אתמול הייתה בחתונה הייתה רוח ואבק מאז אני שוב מרגישה דקירות בעין האם זה ממזג האוויר? או שחלילה הוירוס יחזור או הדלקת.? ממש פוחדת שזה יחזור לי מקווה שתרגיע אותי ... תודה לך מהלב ד"ר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בר סימנים של דלקת עיניים כוללים גם הפרשות (לא דמעות) ואודם ניכרים. מה שאת מתארת נשמע כיובש או אבק/חול. בעיקרון - זו יכולה להיות תחושה התחלתית של דלקת..... אם כי פחות סביר

10/07/2013 | 09:23 | מאת: רפי

שלום רב, האם אפשר להידבק בוירוס או דלקת מביקור ובדיקה אצל רופא עיניים ?האם אם יש בחדר המתנה אנשים עם וירוס בעין זה עדיין מדבק אנשים אחרים היושבים באותו חדר ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רפי. וירוס הגורם לדלקת עיניים יכול בהחלט להיות מידבקת במגע. הוא לא עובר באוויר.

07/07/2013 | 19:02 | מאת: שרה

שלום רב, היום שטפתי את הפנים נכנס קצת מהאייליינר לעין , אין אודם רק קצת וקצת הרגשה של דקירה קטנה בצד העין .. האם זה יגרום דלקת? או שזה יעבור ומוצרים אלה בדרך כלל לא מזיקים לעין בגלל שזה לשימוש לעינים? תודה

קרוב לוודאי שאין בעיה אם יחמיר- אין מנוס מבדיקה

06/07/2013 | 09:36 | מאת: אני רק שאלה

שלום, לפני 3 שבועות עברתי ניתוח הפרדות רשתית שבו הוזרק גז c3f8. לאחרונה (יום יומיים בערך) הראייה חוזרת, אך אני רואה כדרך "בועה", כלומר אני רואה את השוליים שלה והראייה דרכה "רועדת" בהתאם לתנועות הראש באותה עין, ולעומת זאת עצמים מחוץ לבועה אינם מושפעים מתנועות. האם מדובר בראייה רך הבועת גז ? האם הדבר רגיל וייעלם עם הזמן ? או שעלי לבדוק זאת ? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום זה אכן נשמע כמו תיאור של בועת הגז. בכל מקרה של ספק- אין תחליף לבדיקה של רופא עיניים

05/07/2013 | 06:09 | מאת: מוטי

לפני יומיים ראיתי עכירות בעין שמאל והבזקים בצידה השמאלי, ביצעתי בדיקה אצל רופא עיניים מומחה, והממצאים היו שאין לי קרע ברשתית. שאבוא לביקורת בעוד 10 ימים. בינתיים שאלתי אותו האם ניתן לקרוא כיוון שאני בתקופת בחינות,הוא המליץ בעיקר לא לעשות מאמץ פיסי. האם יש מצב שהעכירות וההבזקים יעלמו ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלו אכן ההנחיות המקובלות. אין בעיה לקרא. העכירות נשארת בתוך העין אך לרוב זזה הצידה ו/או המוח לומד להתעלם ממנה. ולכן מבחינים בה פחות עם הזמן. הרבה זמן.

03/07/2013 | 18:25 | מאת: דנה

שלום רב, לפני יומיים שאלתי את כבודך כי בעבודה שמתי מפיץ ריח לבנדר בטעות נכנסה לך כמה טיפות לעין מטיפות באוויר ולא מהבקבוק , שמתי גנטיל לעיניים , שאלתי האם זה מזיק לעין או מסכן אותה חלילה ? היום אחרי בשלושה ימים הכל בסדר האם עדיין אני חשופה חלילה למשהו מסוכן או שזה עבר בשלום? תודה

שלום דנה אם אין צריבה או אודם ניכרים - קרוב לוודאי שהכל בסדר.

01/07/2013 | 11:31 | מאת: דנה

שלום, היום בעבודה בטעות נכנס לי לעין טיפות מפיץ ריח אציין רק זה לא ישירות מהבקבוק זה מהטיפות באוויר , לאחר מכן שמתי ישירות גנטיל לעיניים... האם זה מסוכן ? האם אני חשופה לדלקת ? ותוך כמה זמן זה מתפתח חלילה ? ממש לחוצה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דנה אם אין צריבה או אודם ניכרים - קרוב לוודאי שהכל בסדר. הסיכון הוא כוויה או שריטנ- ופחות זיהום (למרות שגם זה אפשרי)

25/06/2013 | 20:27 | מאת: יהושע

שלום רב, לפני שנה סבלתי מדימום ברשתית. הטיפול היה זריקת אווסטין. למרבה הפליאה של הרופאים לאחר זריקה אחת , הדימום חלף או כדברי הרופא המצב יבש. האבחון של הרופא בצפייה לרשתית לאחר הרחבת האישון, וכן בצילום OCT. למרות זאת, חדות הראיה בעין שנפגעה נמוכה מאשר העין הבריאה. הרופא טוען שהדימום והריפוי משאיר "צלקת" ברשתית. שאלתי: האם יש מה לעשות על מנת להחזיר את חדות הראיה? אני בן 58. בברכה,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יהושוע אכן מדהים שנספג לאחר זריקה אחת וכן, ייתכן שנשארה צלקת עדינה או שינויים בריקמה לאחר ספיגת הדימום. אם זה המצב- לא בטוח שיש פיתרון.

22/06/2013 | 16:47 | מאת: הודיה

שלום, אשמח מאוד לעצת מומחה. הלכתי לבדיקת התאמה עבור ניתוח לייזר להסרת משקפיים לאחר ששמעתי על המקום המלצות רבות מאנשים שעשו בעצמם את הניתוח ובסה"כ מרוצים וממליצים. (יש לי מספר יציב לאורך זמן ארוך (כמה שנים) של -5 וצילינדר 1 (פחות או יותר, לא זוכרת מספר מדויק ב2 העיניים עם שינויים קלים בניהן) בבדיקה נמצאתי מתאימה לניתוח לייזר שנקרא- intralasik ו- wavefront (בגלל הצילינדר) התגלה כי יש לי חור ברשתית, ויש צורך לבצע טיפול מקדים שנקרא "ארגון לייזר". יש לי כמה שאלות: 1. כמה זה מסוכן? (נאמר לי כי אם זה לא מטופל זה יכול להגיע לעיוורון.. וזה ממש מלחיץ.. במיוחד שאני רואה תקין עם משקפיים) 2. באיזה גיל זה קורה? (אני בת 27)לפי מה שקראתי באינטרנט זה אמור לקרות בגיל מבוגר. 3. יש השתתפות במימון דרך קופת חולים? (אני בלאומית זהב) הבנתי כי יש מימון דרך ביטוח בריאות אבל במקרה שלי יש לי ביטוח נגד תאונות אישיות והביטוח בריאות שלי הסתיים ולא חידשתי אותו... :-/ 4. כדאי/ צריך ללכת לעוד רופא (מטעם קופת חולים/ פרטי) בשביל להיות בטוחה שאין טעות? 5. שאלה באמת אחרונה, מה הסיכון לעשות את הארגון לייזר ואחר כך (אחרי כ3 שבועות -חודש) לעשות את הלייזר אינטראלסיק+וויבפרונט? האם זה מחליש את העין? מקווה שלא חפרתי יותר מידי עם השאלות זה נורא מלחיץ בלי קשר ניתוח בעיניים (גם אם זה כמה שניות וכו') ממש ממש תודה :-) אודה לתשובך הודיה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הודיה מדובר בדברים שונים ולא קשורים: לייזר להסרת משקפיים (על סוגי הניתוחים השונים) משייף את הקרנית על מנת לשבור את קרני האור בהתאמה לנידרש. זהו טיפול לשיפור איכות חיים (משקפיים). טיפול לרשתית בארגון לייזר הוא טיפול רפואי לבריאות העין. יוצרים כוויה על רשתית העין על מנת לחזקה למקומה (דומה קצת לפעולת ריתוך). זהו טיפול מיטיב- הסיכון בו קטן יחסית, והשיפור בבריאות העין משמעותי. אם יש קרע ברשתית (יכול לקרות בכל גיל) לא מטופל הוא יכול להתפתח להפרדות רשתית ועשוי לגרום אף לעיוורון. זהו טיפול בריאותי הנערך במסגרת בתי חולים וקופות חולים שונות, והוא בסל הבריאות.

24/06/2013 | 23:43 | מאת: הודיה

תודה, עזרת לי מאוד ;-)

02/07/2013 | 14:02 | מאת: הודיה

שלום, לאחר בדיקה נוספת של רופא עיניים מטעם קופת החולים, הוא הפנה אותי לעשות את הניתוח בבית חולים (ללא עלות) ארגון לייזר להלחמה של קרע (עוד לא ממש חור) ברשתית. עקרונית הוא אמר שזה לא משנה היכן לעשות את הניתוח. רציתי לברר האם יש המלצות מסוימות או דברים נוספים שכדאי לבדוק לפני. בנוסף, ציין כי מומלץ לחכות 3 חודשים לפני שעושים ניתוח להסרת משקפיים בלייזר.. (במכון הבדיקה שעשיתי לניתוח לייזר המליצו על 3 שבועות) רציתי לברר מה באמת הזמן המומלץ בין הארגון לייזר לניתוח הסרת משקפיים באינטרלסיק? אשמח לתשובה, שוב, תודה רבה. הודיה

20/06/2013 | 15:24 | מאת: מודאג

שלום לכולם, עברתי כלפני שנה ניתוח להסרת משקפיים בלייזר. בביקורת האחרונה שביצעתי במרפאה בו בוצע הניתוח, עלה שרשתית העין שלי (בימין ימין בלבד) דקה במיוחד - דבר אשר יכול לגרום לחורים ברשתית ויש לטפל בזה באמצעות טיפול רפואי (ארגון?) - עליו כמובן רוצים לגבות סכום נכבד. השאלה שלי היא האם יכול להיות שמצב זה של רשתית דקה יכול להיווצר כתוצאה ישירה מניתוח הלייזר שבוצע לפני שנה. אם לא - איך זה עלה רק עכשיו (זו לא פעם ראשונה שבוצעה לי בדיקה שכוללת הרחבת עישונים) והאם גם לאחר הטיפול המדובר המצב יכול לחזור על עצמו ? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום למודאג רשתית דקה היא הערכה קלינית של הבודק. יש מצבים בהם הרשתית הדקה מצריכה טיפול לייזר (ארגון) מונע על מנת לחזקה ולמנוע קרעים. המבנה של הרשתית הוא גנטי (לאו דווקא מתגלה בלידה אולם חלק ממבנה העין. למי שיש מספר מינוס גבוה- זה יותר שכיח. הטיפול בלייזר ארגון הוא טיפול שכיח המבוצע (דרך קופת החולים) ברוב מחלקות העיניים הציבוריות בארץ. תוכל לבחור, כמובן לבצעו באופן פרטי (כך אני מבין מדבריך) כמו טיפולים רפואיים רבים נוספים.

20/06/2013 | 23:31 | מאת: מודאג

קודם כל, תודה רבה על התשובה. אך השאלה החשובה שלי היא: האם הבעיה יכולה להיווצר כתוצאה ישירה מניתוח הלייזר שבוצע לפני שנה? (כידוע, לפני ביצוע ניתוח הלייזר עצמו, עברתי סדרת בדיקות הכוללות בין היתר בדיקת רשתית - והדבר לא עלה)

19/06/2013 | 14:16 | מאת: דנה

שלום רב, אני סובלת ממספר בעיות עיניים שכוללות יובש רב, וכן ראיית חוטים/זבוב (Floaters), היפרדות זגוגית (Vitreous Detachment), קרום על פני מרכז הרשתית (Epiretinal Membrane, מבקשת לקבל המלצה לרופא טוב שמתמחה בבעיות אלו באזור המרכז והשרון. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דנה את מתארת מצבים שהם שכיחים בתחום רפואת העיניים. התחומים מעט שונים. איני נוהג להמליץ על שמות של רופאים בפורום הכללי, אך נשמע לי שאת זקוקה לרופא בתחום הרשתית (ל"קרום") לכל הפחות ובנוסף רופא עיניים בתחום הקרנית (ליובש). בברכה

18/06/2013 | 10:18 | מאת: חן 1

ד"ר שלום אני 4 חודשים לאחר ניתוח קטרקט היתה לי בעיה של שריטה בקרנית זה קרה חודשיים לאחר הניתוח ראיתי כמו ערפל , ניתן לי סטרואידים ואנטיביוטיקה. עכשיו יש לי בעיה חדשה שאני רואה כמו קורי עכביש נאמר לי שזה הג'ל בעיין האם כל זה כתוצאה מהניתוח שעברתי יש לציין לפני הניתוח לא היתה שום בעיה תודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חן שני האירועים חשובים ושווים התייחסות (כפי שהיתה) אך בהחלט אינם (!) קשורים לניתוח הקטרקט. הם קורים גם ללא ניתוח באותה מידה.

16/06/2013 | 08:38 | מאת: אלי

שלום. אישתי בת 63 ואובחן אצלה חור מקולרי ברישתית וגם קטרקט. הוצע לנו לבצע ניתוח משולב של שתי הבעיות. יש לי שתי שאלות. 1. אם יש השפעה על הסתברות השיקום של הרישתית בניתוח משולב ביחס לשני ניתוחים ניפרדים. 2. כמה ניסיון יש בניתוח משולב כזה בארץ. תודה. אלי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלי אין הבדל בהחלמה בניתוח המשולב יש הגיון רב לבצעו משולב שכן אז יש רק ניתוח אחד.... יש נסיון רב בניתוח כזה..... הוא מבוצע הרבה במקומות שונים בארץ (בסורוקה, בממוצע של 1-2 בשבוע לערך) שיהיה בהצלחה

17/06/2013 | 21:15 | מאת: אלי

תודה רבה. אלי.

רובם במרכז העיין והם די גדולים.חוץ מזה אני רואה עכור וגם זה אני מניח מפלוטרים מיקרוסקופים הבנתי שהמוח בשלב כלשהו מתרגל לפלוטרים הגדולים שאלתי הינה מה באשר לעכירות? מצבי הנפשי רעוע האם אני יכול ליטול ציפרמיל? תודה רבה נעם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נועם איני יכול לייעץ בענייני ציפרמיל. אולם אספר לך שה FLOATERS אכן ישארו שם לזמן ממושך ולוקח חודשים ארוכים עד להסתגלות בנוסף - הם יכולים לשקוע מעט וכך להפריע פחות בציר הראיה

15/06/2013 | 23:13 | מאת: נעם

תודה

05/06/2013 | 17:16 | מאת: גלית

לגיסי מגלים קרעים ברשתית בשעה 6 וכו ורוםאים אומרים לו לא לעשות טיפול לייזר מכיוון שלייזר גורם ליותר בעיות האם תוכל להסביר למה לייזר יכול לגרום לבעיות

לקריאה נוספת והעמקה

גלית שלום, לכל פעולה (גם ברפואה) יש בעד ונגד. קרעים מסויימים ברשתית זקוקים לטיפול לייזר ואחרים לא. תלוי במראם בבדיקה. בעיקרון גם ללייזר יש סיכונים לדוגמא: חור ברשתית. פגיעה במקום לא רצוי. הפרעה בשדה הראיה. ועוד. זה אמנם נדיר אך אפשרי. בברכה, ד"ר נדב בלפר

02/06/2013 | 21:01 | מאת: ליאת

אמא שלי (73) עברה לפני שנתיים ניתוח ברשתית העין וקטרקט. כעת לאחר בדיקה שגרתית אובחנה ירידה ב-2 דרגות בראייה בעין של הניתוח ולדברי הרופאה "צמחו" לאמא ורידים או נימים או משהו שמסתיר חלק מקרנית העין. הרופאה המליצה בדיקת O.C.T ולאחר מכן במידת הצורך הסרת הגורם המפריע בלייזר או בדרך אחרת. שאלתי, כיצד צומח בתוך העין דברים שמפריעים לראיה למרות שנעשה ניתוח. האם יש סיכון בניתוח שכזה, הכוונה ללייזר, או אחר. מהם שלבי ההחלמה מהניתוח והאם ישנה דרך אחרת ללא ניתוח. האם זה יכול לחזור שוב, גם לאחר ההסרה? אודה לתשובתך המהירה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליאת קודם כל - ניתוח אינו פתרון לעד.... לעיתים יש מחלות או תהליכים היכולים להתקדם או להמשיך למרות ניתוח מוצלח. שנית, אני מבין ממך שיש כלי דם בקרנית, ולא ברשתית. כך שאיני רואה ממש קשר ישיר ביניהם.

03/06/2013 | 22:19 | מאת: ליאת

ראשית תודה על תשובתך. שנית, לא התייחסת לנושא הניתוח, ההחלמה וסיבות צמיחת כלי הדם הללו. האם גם כאשר אמא תעשה ניתוח נוסף זה יכול לחזור? אודה לתשובתך

שלום שוב תשובתי תלויה רבות בבדיקה של ובסיפור המקרה. יש כל כך הרבה אפשרויות.... בעיקרון זה יכול להיות קשור או לא קשור. איני יודע ללא עוד מידע. כנל לגבי הסיכוי בניתוח או הסיכוי לחזרה של כלי הדם

שלום רב, אני בת 22 מרכיבה משקפיים מקוצר ראייה מגיל 10. לאחרונה החלפתי משקפיי ראייה לאחר תקופה של 3 שנים. והמספריים קפצו ב1+. כרגע עין ימין -9 בעין שמאל -9.75 . לפני כשנתיים במהלך בדיקה שגרתית אצל רופא עיניים, נמצאו 2 קרעים ברשתית בעין שמאל, נעשה לייזר טיפולי והדבר תוקן, אך הרופאה שלי ציינה שעקב המספר הגדול במשקפיים, הקרעים עלולים לחזור. כרגע איני סובלת יותר מקרעים אך נמצאת במעקב פעם אחת בשנה. עשיתי לפני כשבוע בדיקה להתאמה ללייזר להסרת משקפיים ויצאתי מתאימה. רציתי לדעת האם ישנם סיכויים גבוהים לסיבוכים בגלל הקרע ברשתית?

שלום אליסה ככל הידוע לנו (והדבר נבדק לא מעט), אין סיכון מוגבר (או הקטנה של סיכון) לקרעים ברשתית. הסיכון מוגבר בשל מבנה העין ואינו משתנה לאחר טיפול הלייזר ל"הסרת משקפיים".

31/05/2013 | 23:37 | מאת: אליסה22

תודה רבה לך ד"ר בלפר. שמחתי לקבל סוף סוף תשובה מאיש מקצוע. עכשיו החששות שלי נרגעו מעט :) שבת שלום.

30/05/2013 | 12:41 | מאת: שרית

שלום רב, מקווה שאמצא תשובה כבר לסבל שלי והרגעה לפחד , לפני חודשיים הייתה לי דלקת ויראלית בעין עברה אחרי 10 ימים , הבעיה נשארו לי דקירות בעין הרופא אמר נשארו כתמים סביב הקרנית וצריך להשתמש בגנטיל , זה עזר לי רק לפעמים יש לי דקירות השאלה האם זה יעבור? והאם זה לוקח הרבה זמן ? והאם אני צריכה לחשוש מזה ? מקווה שתעזור לי כי אני בחרדה מכל הקשור לעיניים .. תודה מקרב לב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איני בטוח מהם הכתמים. אולם תחושת הגרוי נגרמת על ידי יובש, קרוב לוודאי, וזו הסיבה לשימוש המומלץ בתחליפי דמעות כמו ג'נטיל.

29/05/2013 | 15:57 | מאת: גל

בעקבות טשטוש בראייה בעין שמאל והופעת כתם חום צף, נבדקתי וגילו היפרדות זגוגית. בהתחלה היה בעיקר כתם חום, לאחר יומיים הראיה נהייתה מטושטשת. אין הבזקים. איך אדע שהתהליך אינו מחמיר למשהו אחר (רשתית)? מה ההבדל בסימפטומים? זה לא כמו זבובים שקופים שניתן להתרגל אליהם (יש לי אותם מזמן) אלא בכתם המטשטש את הראיה. האם באמת המוח ילמד להתרגל? כרד נורא קשה לי להתנהל. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גל אתה צודק- קשה להבדיל בין הסימנים. לכן אנחנו ממליצים לפנות לבדיקה עם כל שינוי. בבדיקה קל יותר להבדיל. ו.......כן, קשה להתרגל אבל זה בסוף קורה

02/06/2013 | 10:31 | מאת: גל

27/05/2013 | 12:52 | מאת: אילן

אני בן 49 ,, יש לי ירידה משמעותית בעין ימין , הרופא עיניים שלח אותי לבדיקת רישתית OCT לאחר חשד של ניוון בעין , האבחון של הבדיקה בעין ימין עין ימין :קונטור פובאלי שמור, סבפובללית נראית מסה היפרוופלקטיבית כיפתית ברמה הPR-RPE עם רפלקטיביות פנימית הטרוגנית, חלקה כשל נוזל ,ללא כל עדות לנוזלים בשוליה,,,,, התמונה יכולה להתאים לpattern distrophy לאבי ז"ל היה AMD תודה מראש כמו שהבנתי מקריאה באינטרנט --- ניוון מקולרי... האם היום יש כבר טיפול?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אילן אין, כמובן תחליף לבדיקה ושילוב כל המידע. על פי הכתוב הכוונה היא לניוון מסוג שונה- לא AMD. pattern distrophy הוא מצב מורש. יש מספר מוגבל של אפשרויות לשימור ו/או שיפור הראיה- ממש תלוי בממצאים נוספים.

27/05/2013 | 08:13 | מאת: שוש

בת 61 לפני כשבוע עברתי ניתוח קטרקט ,בביקורת בבדיקת OCT נמצא חור מקולרי מלא שנוצר כנראה לפני כ-3 חדשים. שאז אובחנתי כסובלת מקטרקט והופניתי לניתוח. שאלתי: עד כמה דחוף להגיע למומחה רשתית? ומה הסיכוי לקבל טיפול שיחזיר את הראיה התקינה בעין או שלפחות ישפר אותה. נאמר לי שאינני צריכה לשנות תכנית לנסיעה לשבועיים לחו"ל באמצע יולי, כי אין דחיפות מיוחדת. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שוש הייתי ניגש בשבוע שבועיים הקרובים. זה אינו חירום אבל כדאי לרכז מהר את המידע ולתכנן פעולה בהתאם. ייתכן ויהיה צורך לשקול ניתוח- והוא מצריך מחשבה והתארגנות.

26/05/2013 | 20:06 | מאת: מושית

מה הפירוש? איך מאובחן? מה הסימפטומים ואיך מטופל? אודה להסבר בעניין.

שלום מושית. זהו תיאור של ממצא- לא מחלה. זהו פגם (לא ממש הגדרה) בכלי הדם בעין. לכן איני יכול לפרט תשובה...... ממש תלוי מה המחלה. מצטער

24/05/2013 | 13:39 | מאת: אדי

יש לי זיהום לא חמור בעין שמאל - תחושת אי נוחות ומעט נפיחות אין מוגלה ( יש לציין שיש לי קוצר ראיה גבוה -15 מרכיב עדשות מגע ועברתי בעבר ניתוחי ליזר בשל היפרדות רשתית - מלבד העובדה שברגע שאבחנתי שיש לי דלקת איני מרכיב עוד עדשות עד חלוף הזיהום ביקשתי טלפונית מרופאת המשפחה טיפות לזיהום קל וקיבלתי אופטיליסט - בעלון מצויין שהתרופה אינה מיועדת לזיהום בעין - למרות הרוקח העיד שהיא עזרה לו לזיהום בעין אחרי שבוע וחצי של טיפולהאם בכ"ז עלי להשתמש בה ? האם השימוש בה עלול לגרום לנזק או שבמקרה הכי גרוע אינו יעזור אך לא יזיק ? על איזה טיפות הייתם ממליצים לי לקחת ? אילו טיפולים נוספים ידועים לכם שאפקטיבים ? קראתי שלשפשף שום על האיזור נפוח מחוץ לעעין עוזר .. האם זה נכון או שעלול להזיק ובנוסף אילו טיפולים יותר סחמטיים ידועים לכם לטיפול בזיהום קל בעין ? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

אדי שלום עדשות מגע הם גורם סיכון משמעותי לזיהום בקרנית. עלייך לגלות אחריות ובגרות וכל מקרה של ספק להסירן (כפי שעשית) ולגשת מיידים לרופא עיניים. אכן- אופטילסט אינה תרופה לזיהום ונסיון אישי של רוקח אינו מחקר מדעי מסודר. אם יש זיהום בקרנית שלא יטופל בהתאם - תוכל לפגוע קשה בראייתך. אני מציע לגשת היום למיון עיניים להיבדק.

14/05/2013 | 14:07 | מאת: עליזה

שלןם רב. זאת הבדיקה. re ns1 le punctate PSC peripheral opacity fo re normal disc no PVD le acute PVD no holes or traction peripheral retina normal macula vasculare/ לאחר בדיקה עם עדשת גולדמן הופיע le subconj hemo temporal sode/ הייתי מבקשת לדעת באיזה סיכון אני כמובן אהיה בהשגחה. בתודה עליזה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עליזה כמובן, הרופא שבדק יידע להסביר לך טוב יותר את הממצאים - שכן הוא בדק אותך ושמע את מה שמפריע לך. בכל זאת- הבדיקה נשמעת בגדר הסביר. התחלה מאד לא משמעותית של קטרקט (עכירות בעדשת העין) וכן שינויים בג'ל העין (זגוגית).

לום רב, אני רוצה להבין אם גוף זר בעין יכול ויהיה ליותר משבוע ומרגישים רק דקירות ומשהו מציק ללא אודם או משהו חריג הנראה לעין ? הייתי אצל רופא אמרתי יש לי דקירות בעיניים לא הפך את העפעף האם אילו היה צורך היה עושה את זה ? או שהייתה חובה להפוך? האם יש סיכוי שיש לי גוף זר ? אציין כי הייתה לי דלקת בעין אחת ועברה והרופא נתן לי גנטיל להרטבת הקרנית כי אומר לי יש כתמים סביבה הקרנית האם זו הסיבה לדקירות בשתי העיניים? סליחה שהארכתי רק התייאשתי וצריך הכוונה ועזרה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן יובש או דלקת יכולים לגרום תחושת דקירות ממש כמו גוף זר. רופא מיומן למצוא ולהסירו - אם יש כזה בברכה, ד"ר נדב בלפר

07/05/2013 | 11:23 | מאת: דליה

בת 58 בריאה מרכיבה משקפיים. בשבוע האחרון רואה בקצה השמאלי של עין שמאל, נצנוצים כמו פנסים מהבהבים. כתמים עפים צבעוניים ושחורים.גם קווים שחורים כמו קורי עכביש. תחושה שזה אמיתי אני מנםה לגעת בהם ולהסירם. בא והולך. מה זה? ומה עלי לעשות ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מציע לפנות בדחיפות לרופא עיניים - אפילו מיון. שמא יש קרע או חלילה הפרדות רשתית. בברכה, ד"ר נדב בלפר

06/05/2013 | 17:18 | מאת: יונית

שלום רב, הייתה לי דלקת ויראלית בעין שמאל , הדלקת עברה והשאירה כתמים סביב הקרנית הרופא נתן לי להשתמש בגנטיל לחודש , האם כתמים אלה גומרים להרגשת דקירות בשתי העיניים ולא רק שהייתה נגועה בדלקת ? מעין תחושת משהו בעין שבאה וחולפת? והאם זה יעבור ? וכמה זמן בערך הדבר המציק הזה נמשך... אני ממש סובלת אודה לעזרתך...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יונית איני בטוח מהם הכתמים. אולם תחושת הגרוי נגרמת על ידי יובש, קרוב לוודאי, וזו הסיבה לשימוש המומלץ בתחליפי דמעות כמו ג'נטיל.

06/05/2013 | 13:29 | מאת: נתי

באופן פתאומי כל העין השמאלית שלי נצבעה אדום. יש כאב קלוש ומשום מה גם כאב בחניכיים השמאליים. האם יש סיבה לדאגה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נתי ההרצאה שאני נותן לסטודנטים על עין אדומה אורכה כשעתיים. אין דרך מלבד שיחה ישירה ובדיקה על מנת להעריך את הבעיה

05/05/2013 | 17:51 | מאת: שושי ס

שלום רב, אבחנו אצלי cnv בעין שמאל. התחלתי טיפול בזריקות. שאלתי היא, האם ידוע מה סיבת התופעה הזאת האם היא יכולה להופיע באיברים אחרים בגוף ואיך מאתרים זאת? איך אפשר למנוע זאת? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שושי שלום רב, הסיבות השכיחות ל CNV בעיניים הן: ניוון מקולרי תלוי גיל, מיופיה גבוהה (מינוס משמעותי) טראומה ועוד. לרובן אין השפעה סיסטמית (במקום אחר בגוף). בברכה, ד"ר נדב בלפר.

04/05/2013 | 21:34 | מאת: מרט

שלום מאז שהתחלתי להרכיב משקפיים אני רואה קווים ונקודות בעינים כל הזמן.כבר 5 שנים האם זה משהו רציני אולא?? תודה

מרט שלום רב, לא ניתן לדעת כמה זה רציני ללא בדיקה. זה כנראה לא בגלל המשקפיים. בברכה, ד"ר נדב בלפר.

אני בן 37 יש לי קוצר ראייה מאד מאד גבוה בבדיקה עדשות מגע נמצא מספר 16 וחצי עין ימין ו-13 וחצי עין שמאל - כמו כן לפני 8 שנים אף נאלצתי לעבור בעין ימין (שבה קוצר ראייה גבוה יותר ) ניתוח הזרקת גז בשל חור ברשתית , לאחר מכן , עם בוא סימנים מקדימים היו לי תיקוני לייזר רבים לחורים ברשתית(בסביבות 6-7 במשך השנים) בבדיקת ראייה שערכתי לאחרונה נמצא שיש הבדל גדול בין המספר בעדשות המגע שמפורט כאן (16 וחצי על 13 וחצי) ובין המספר במשקפי הראייה שנמצא על 19 וצי(!!) על 16 וחצי)!! - האם זה הגיוני ההפרשים הללו ? ממה שיודע ההפרשים בעין עדשות מגע לבין משקפי ראייה הינם 0.75-1.00 מספר בלבד ! הוחלט בשלב זה שאתייעץ ואברר עם אנשי מקצוע על פשר ההפרש הגבוה במספרים ורק אז אזמין משקפי ראייה - עם אילו אנשי מקצוע בתחום העין הייתם ממליצים לי לפנות העניין ההפרש הגדול בין העדשות למשקפיים ? יש לציין שבשנים האחרונות הרכבתי כמעט תמיד עדשות - האם זו יכולה להיות הסיבה להפרש ? שכמעט לא הרכבתי משקפיים בשנים האחרונות ? (הבנתי שזה לא בריא לעיניים במצבי ולכשאפתור את העניין ארכיב מעתה משקפיים הרבה יותר) אני מאד מודאג מהדרדור בראייה שאינו פוסק ומפחד שאאבד לבסוף את ראייתי - האופטמטריסטית אמרה לי שהעובדה שבמספר מתאים איכות הראייה שלי היא 6\6 דהיינו : כמעט אבסולוטית שוללת את האופציה הזו ( ז"א המספר גם יכול להגיע ל-30 ועדיין לא מתעוורים ?) האין דרך או בדיקות שעשויות להוביל לעצירת הדירדור הזה בראייה ? כמו כן היא אמרה שיש ניתוח קטרקט שאני יכול לעבור אפילו בגיל ובמצב יותר מתקדם שמוריד"שכבה" של 8 מספרים בעיניים - הא זה נכון והאם אני יכול לעבור קטקט במצב העיניים שלי (עם רשתיות דקות כ"כ) ? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

עניתי בפורום קטרקט בלייזר http://www.doctors.co.il/forum-5535

29/04/2013 | 17:19 | מאת: רינה

האם בקיץ יש צורך בשמירה על העינים לאחר קרע ואיחוי בלייזר האם לחום הגדול השפעה על הרשתית וכן איך להגן

שלום רינה אין בחום הקיץ סיכון יתר במצב שתיארת..........

28/04/2013 | 00:54 | מאת: יוסי.ק

בצילומים קודמים ימין:דרוזן קטנים ,בשמאל התעבות מעטה ,המקולה עד 300 מ' והתחלת יצירהת מוקדי ERN.בבדיקה לפני חודש בימין:שניויים גליים בשכבת rpe המתאימים לדרוזןללא הרמה או הצטברות נוזלים ללא עדות לנגע פעיל.עובי המקולה 279 מ' ללא שינו בהשוואה לקודמים.. בשמאל"שינויים גליים המתאימים לדרוזן,vmtעם משיכות זגוגית באזור הפובאה עם שינויים ציסטים קלים ברישתית פנימית erm אחוז היטב עובי המקולה 313 מ' החמר קלה לעומת קודמים .אודה להסבר אם קיימת סכנה להחמרה עד ניתוח או אולי הסרת קרום העולה על הרשתית?או איבוד ראייה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יוסי שלום, אלו תשובות מפורטות של צילומים. אנחנו לא מנתחים על סמך צילומים אלא כל מכלול המידע והבדיקות. בעיקרון, נוצר הרושם שיש מעט החמרה בקרום, אולם זה לא מספיק להחלטות. בברכה, ד"ר נדב בלפר

27/04/2013 | 14:50 | מאת: רינה

האם אפשר לטוס לאילת לאחר איחוי קרע רשתית שאוחה בלייזר וכמה זמן יש צורך לשמור

רינה שלום, אין בעיה לטוס במידה ולא הוזרק גז לעין. תמיד יש סיכוי עקרוני לקרע חדש, אז צריך להיות ערניים כל הזמן. בברכה, ד"ר נדב בלפר

26/04/2013 | 18:27 | מאת: יוחאי

שאלתי כבר אבל לא קיבלתי תשובה מסיבה לא ברורה כניראה לא שמת לב או משו אז אני אשאל שוב..ישלי רישתית דקה ומספר גבוה והיה לי חור כבר פעם אחת...רציתי לשאול אם יש השפעה אם אני רץ עם משקל על הגב מאשר בלי משקל על הגב על הרישתית אם זה יכול לקרוע אותה?ואם כן כמה משקל?ומאיזה משקל בערך זה סיכון גבוה שהרישתית תיקרע??

לקריאה נוספת והעמקה

יוחאי שלום, הסיכון הוא מטלטלות ומכות. לאו דווקא משקל. וכמובן, סטאטיסטית הסיכון מוגבר לקרע נוסף. בברכה, ד"ר נדב בלפר