מניעת הידרדרות אי ספיקת כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

15/05/2019 | 09:32 | מאת: אבי

שלום רב,אובחנתי לפני מספר חודשים כחולה אי ספיקת כליות כרונית עקב לחץ דם גבוה. המצב הבריאותי ממשיך לדרדר באופן עיקבי למרות הקפדה על דיאטה ספורט ואיזון לחץ דם. כרגע קריאטנין 2.5 לפני חודש היה 2.3 ולפני שנה 1.8 השאלה שלי היא מה ניתן לעשות כדי למנוע הידרדרות נוספת אם זה בכלל אפשרי או שעלי כבר עכשיו להכין עצמי לטיפולי דיאליזה או השתלה?

לא כתבת מה גילך, ומחלות רקע אחרות אם יש. האם אתה מעשן? סובל מעודף משקל או מסוכרת? האם יש חלבון בשתן ואם כן כמה? ומה הממצאים בבדיקת שתן למיקרוסקופ. ראשית יש לשלול סיבה הפיכה ברת טיפול שגורמת להתדרדרות מואצת של התפקוד הכלייתי כעת (כמו חסימה בדרכי שתן, נטילת תרופות שידועות כמזיקות לכליות כגון משכחי כאבים שאינם על בסיס סטרואידים כמו נורופן למשל, הליך דלקתי הפוגע בכליות כדוגמאת אחדות). אם נשללו סיבות הפיכות יש לאזן היטב לחץ דם, סוכרת , דיסליפידמיה, להפסיק לעשן, לשמור על דיאטה דלת מלח וחלבון. יש לשקול יחד עם נפרולוג מטפל טיפול תרופתי שיכול להאט קצב התדרדרות ביחוד עם יש פרוטאינוריה. יש להתחסן (למשל כנגד צהבת B ) ומומלץ למי שלא מתנגד עקרונית לתרום אברים לעשות כרטיס אדי. יש לטפל במחלת עצם של אי ספיקת כליות ועוד. טיבעה של מחלת כליה כרונית היא להתדרדר אך איזון מיטבי של גורמי הסיכון שמניתי מעלה יכול להאט את קצב ההידרדרות. נפרולוג מטפל ישוחח איתך על הכנה לטיפול כלייתי חליפי לפי המהלך והממצאים אצלך.

מנהלי פורום נפרולוגיה