מקרים של אבני צואה ויציאות בצורת גללים

דיון מתוך פורום  שלשולים ובעיות בעיכול

05/09/2018 | 22:48 | מאת: אורנית

בת 39. בריאה. משקל תקין. בחודש ינואר התחלתי שינוי לטובה בתזונה ופעילות גופנית. הפסקתי עם קמח לבן, פסטה, אורז, אוכל מעובד וסוכר, הוספתי המון ירקות ופירות, דגים, קוואקר ושתיה מרובה. כעבור חודש הייתה לי עצירות- אבני צואה שנאלצתי לשחרר ידנית, מלווה בכאב. התופעה חזרה שוב לפני כשבועיים. ובעצם מהפעם הראשונה שזה קרה, היציאות שלי הן סדירות אבל בצורה כמו של גללי עיזים, לא בצורה האחידה הנורמלית. אין קושי ביציאות. בדיקות דם תקינות, גם בלוטת תריס. מומחית גסטרו רשמה לי 4 כפות סובין כל בוקר ביוגורט. עבר שבוע ולא רואה שינוי. האם המצב נורמלי? האם זה נגרם מהשינוי בתזונה, למרות שהוא שינוי חיובי? מפחדת מאוד שיהיו לי שוב אבני צואה, זה סיוט. במקביל, חשה לאחרונה קושי בסגירת שלפוחית השתן בעת התעמלות, בקפיצות למשל ממש יצא לי שתן פתאומי, או כשמתעטשת או צוחקת לא יוצא לי שתן ממש, אבל מרגישה מאוד את האזור. לא יודעת אם יש קשר בין הדברים ולא יודעת ממה זה נגרם. מרגישה תסכול וחושבת על זה המון.. תודה מראש על תשובתך.

אורנית שלום, נשמע מדברייך שביצעת שינוי תזונתי מאוד קיצוני שכלל הוספת כמות ניכרת של סיבים תזונתיים. אמנם ציינת שאת מקפידה על שתייה מרובה, אך להערכתי הכמות לא בהכרח מספיקה. כמו גם מערכת העיכול שלך לא רגילה לכזאת כמות של סיבים תזונתיים. הייתי ממליצה לך לנסות למתן את התהליך ולהפוך את הוספת הסיבים התזונתיים להדרגתית יותר (כמובן תוך הקפדה על שתייה מרובה). יש לציין שלעתים השינוי ביציאות נובע גם משינוי בכמויות המזון הנצרך אבל אין לי די נתונים בשאלתך על מנת להעריך האם גם שינוי זה משחק פה תפקיד. על כל פנים אם את מוטרדת את יכולה במקביל לבירור הרפואי להתייעץ גם עם דיאטנית גסטרו. באשר לשאלתך השנייה, אין זה הכתובת הנכונה. הייתי ממליצה לך לשקול פיזיותרפיה של רצפת האגן. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום שלשולים ובעיות בעיכול