צפיפות עצם נמוכה מאד ושבר מאמץ

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

22/07/2017 | 06:15 | מאת: דניאלה

שלום רב, אני בת 34, ברקע מחלת מעי קשה ותת משקל. ידוע על אוסטאופורוזיס (עמוד שדרה - בינוני-חמור, אגן-בינוני). כעת רמות ויטמין D בנורמה, כך גם ברזל ו-B12. לא מסוגלת לסבול תוספים של סידן, בגלל בעיה בקיבה. עקב כאבים עזים בקרסול, שבהתחלה אובחנו כנקע בגלל נפיחות והגבלת תנועה, פניתי לאורטופד והוא אמר שבצילום הרנטגן רואים שבר מאמץ ואמר שהעצם נראית כמו של אשה בת 80. שאל אם יש מחלת עצם או צפיפות עצם נמוכה ביותר ועניתי שכן. הוא אמר שבגילי לא קוראים לזה "אוסטאופורוזיס" אלא אוסטאופוניה וכתב שיש לי אוסטאופוניה חמורה ביותר. אמר שמספיקה מכה קלה כדי שיהיה לי שבר ושבגילי צפיפות עצם נמוכה מלווה בכאב (מניסיוני האישי - לא). אני לא יודעת מה עושים מכאן הלאה. כרגע אני בתת משקל חמור ולא מקבלת וסת. לא יכולה לקחת הורמונים הן בגלל בעיות ספיגה והן בגלל הפרעת נוירולוגית ושני אירועי TIA. יש טיפול ש*בונה* את עצם מחדש או שאני צריכה להיות בחרדה שעוד 20 שנה אמצא את עצמי בכסא גלגלים? בייעוץ לפני שנתיים אצל אנדוקרינולוגית עם תוצאות צפיפות עצם, נאמר לי שאין מה לעשות פרט לסידן וויטמין D. שאין צורך שאתחיל טיפול תרופתי לאוסטאופורוזיס. אשמח לעצה... בינתיים אני עם כאבים קשים בקרסול וממתינה לאולטרה סאונד מיוחד והולכת עם מגיני קרסול מיוחדים...... תודה.

דניאלה שלום לרוב אכן בגילך לא נונתנים טיפול לאוסטאופורוזיס למעט סידן וויטמיןD. אין ספק שעליה במשקל וחזרת המחזור החודשי מאד יועילו לעצם ובזה עלייךלהתמקד. בעקרון שבר מאמץ בקרסול אינו שבר אוסטאופורוטי. וכדאי בהזדמנות להגיע להערכה מחודשת אצל אנדוקרינולוג. כל טוב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת