פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

תחום האנדוקרינולוגיה עוסק בבלוטות ההפרשה הפנימית, כגון בלוטת התריס (thyroid), בלוטת יותרת המוח (Hypophysis), בלוטת הטוחה (Adrenal), בלוטות יותרת התריס - ה-parathyroid glands; בהורמון ה-Prolactin, הורמון הגדילה והורמוני המין. הפורום יעסוק בשאלות הנוגעות למבוגרים בלבד (מעל גיל 18): סוכרת סוג 1 וסוג 2, כולל סוכרת המטופלת באינסולין ומשאבות אינסולין וסוכרת הריון. תת פעילות בלוטת התריס יתר פעילות בלוטת התריס מחלות בלוטת התריס בהריון קשריות בבלוטת התריס/זפק (גויטר) אוטסאופניה ואוסטאופורוזיס בנשים וגברים גידולים של בלוטת יותרת המוח/היפופיזה הפרעות במחזור החודשי שיעור יתר גידולי יותרת הכליה/אדרנל עודף סידן בדם/היפר-פרהתירואידיזם שחלות פוליציסטיות דלקות בלוטת התריס סרטן של בלוטת התריס חוסר ויטמין D
5404 הודעות
5200 תשובות מומחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

השאלות בפורום זה מתפרסמות רק לאחר אישור של מנהלת הפורום
21/05/2019 | 23:42 | מאת: טל

היי נירית תודה על התשובה רציתי לשאול האם את יודעת אם יש סיכוי להשיג את התרופה בכל זאת במקום כלשהו בארץ? זה מצער אותי מאוד, ממש כמו שאומרים "סוס מנצח לא מחליפים", ובמיוחד במקרה של פעילות יתר שהמינונים הם כל כך קריטיים.. עבדנו קשה (אני והאנדוקרינולוגית) עד שהגענו למינון המיוחל... מה דעתך?

לקריאה נוספת והעמקה

בעקרון אזלה, גם אם תמצאי זו תהיה שארית קטנה. ושוב, זו אמורה להיות אותה תרופה

21/05/2019 | 19:16 | מאת: טל

הי, בחודשים האחרונים יש מחסור חמור מאוד במרקפטיזול. יש לי פעילות יתר של בלוטת התריס. בבית המרקחת נתנו לי תרופה גנרית בשם "METHIZOL SD 29/M TAB 20MG" רציתי לשאול האם אכן מותר להשתמש בזה, והאם באותם מינונים **בדיוק כפי שנטלתי את מרקפטיזול**? השאלה היא מאחר שעניין המינונים המדויקים במרקפטיזול הוא קריטי. האם ניתן להשתמש בכדורים אלו בנפש שקטה? תודה טל

לקריאה נוספת והעמקה

טל שלום על פניו זו אותה התרופה אך מאחר והיצרן אחר, יש לבדוק לעיתים קרובות יותר את תפקודי התריס

21/05/2019 | 13:33 | מאת: נופר

שלום ד״ר נירית, בעשור האחרון רמות הTSH שלי יחסית בגבול העליון או אחריו (מצורפת תמונה עם הערכים). אני לאחר 2 הפלות בשבועות מוקדמים יחסית ולפני הריון שלישי - הייתי רוצה לטפל במה שצריך אם צריך, לפני הריון מספר 3.. הופנתי מרופא הנשים, לטיפול רופא המשפחה ששלל צורך לבדוק את הנושא לאחר שבדיקה חוזרת יצאה בטווח התקין (גם אם גבוה יחסית). להבנתי, לפני הריון ובהריון ערך הTSH צריך להיות כ2.5 ולא גבוה יותר? האם אכן כך? אודה מאוד לתובנות.

לקריאה נוספת והעמקה

נופר שלום הקובץ לא נפתח, ההנחיות לערכי TSH בהריון השתנו וכעת עומדות על פחות מ 4 או פחות מ 10 תלוי ברמת הנוגדנים. מציעה להיות במעקב הרופא שלך. כ"כ חשוב לבדוק את ה TSH מיד בתחילת ההריון

21/05/2019 | 16:02 | מאת: נופר

תודה רבה ד״ר נירית על המענה המהיר, מכיוון שלא מצליחה להעלות את הקובץ, מצרפת ידנית את הערכים בשנים האחרונות. אשמח לדעת האם לדעתך אני צריכה להיות במעקב אנדוקרינולוגי/לוסת את הרמות? (ערכים של מכבי TSH 0.5-4.8, FT4 10.3-19.7) ינואר 2019 (תחילת הריון שני) TSH 4.38 12.9 FT4 18 אוקטובר 2018 (הריון ראשון) 2.78 TSH 13.5 FT4 25 ספטמבר 2018 (הריון ראשון) 4.25 TSH 12.7 FT4 16 ספטמבר 2018 (הריון ראשון) 5.04 TSH 13.8 FT4 24 מאי 2018 3.6 TSH 16 יולי 2107 3.97 TSH

הערכים גבוליים ןאין סטטוס נוגדנים.מציעה לפנות לרופא המטפל

21/05/2019 | 19:53 | מאת: נופר

תודה רבה!

21/05/2019 | 11:20 | מאת: נינה

שלום רציתי לדעת אם לקיחת הורמון האסטרוגן עלול להשפיע על תת פעילות בלוטת התריס

לקריאה נוספת והעמקה

נינה שלום תלוי למה כוונתך

21/05/2019 | 16:44 | מאת: נינה

הכוונה שאני לוקחת הורמונים לגיל המעבר. בת 41. ולאחרונה יש עליה בTsh. השאלה אם יכול להיות קשר בין השניים

אם זו עליה קטנה,ייתכן

21/05/2019 | 02:42 | מאת: נדב

שלום, בשנים האחרונות בקושי יש לי חשק מיני ומסת השריר שלי ירדה מאד. טסטוסטרון טוטאל על 13 (מודע לכך שפתאום זה בנורמה, אך שזה מאד נמוך לאדם בגילי). האורולוג הציע טיפול בטסטוסטרון (שמאד מפחיד אותי) ובינתיים שלח אותי לספירת זרע (עוד לא ביצעתי). שאלה פשוטה - הבנתי שבעת מתן הטסטוסטרון ישנה פגיעה באשכים. האם בעת מתן הטסטוסטרון ניתן לקבל משהו שימתן את ניוון האשכים? (גיגלתי והגעתי לפורומים של פיתוח גוף, שם מדברים על HCG, אני מניח שלא חוקי, כדי להשיג את המטרה הזו) אשמח למענה והרחבה בנושא. תודה רבה, נדב

לקריאה נוספת והעמקה

נדב שלום אני מציעה שתפנה לאנדוקרינולוג. טסטוסטרון אכן פוגע בייצור הזרע ולא מומלץ לצעירים

21/05/2019 | 23:03 | מאת: נדב

שלום דר' אבירן, האם בתקופת הטיפול בטסטוסטרון ניתן טיפול שימנע/יעכב את ניוון האשכים? תודה

לא

20/05/2019 | 20:16 | מאת: דורון

היי, בן 30 בריא. קיבלתי תוצאות של בדיקות דם עם TSH מעט מעל הנורמה - 4.28. T4 יצא בגבול העליון של הנורמה 19.75 PMOL. רופא המשפחה טען שאין לי מה לדאוג והכל בסדר, אך אני בהחלט עם חלק מאוד גדול מהתסמינים- עור מתקלף בפנים ובקרקפת למרות טיפול רפואי ממושך, חוסר הזעה מאוד בולט ביחס לשאר האוכלוסיה, עיפות בלתי מוסברת...מה עלי לעשות במקרה כזה? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

דורון שלום קודם כל לחזור על ה בדיקה

20/05/2019 | 13:17 | מאת: הודיה

שלום אני הודיה בת 19 מטר 1.50 שוקלת 32 אני כבר שנים מנסה לעלות במשקל אבל כל אוכל שאני אוכלת לא טעים לי אני מדחייקה את הרעב ויש לי בעיות בחיים אבל הרזון שלי פוגע בי ממש נפשית ופיזית אשמח לעצה.חשוב לציין אני לא גרה בית אני עושה שירות לאומי וגרה בדירת שירות לכן אני לא מבשלת ואני קונה את רוב האוכל שלי ואוכלת בכוח תודה לעזרה תגידו לי כל טיפול שאני צריכה או משהו כי אני לא יודעת מה יש לי

לקריאה נוספת והעמקה

הודיה שלום אני מציעה שתפני למרפאה להפרעות אכילה. בהצלחה

19/05/2019 | 21:08 | מאת: מירב

שלום, אני מטופלת באלטרוקסין וכעת בשבוע ה13 להריון שלי. בבדיקה שעשיתי היום רמת הTSH שלי עלתה ל5.39. בבדיקה שעשיתי לפני כחודש רמת הTSH היתה 3.27. האם יכול להיות שנגרם נזק לעובר עם רמות כאלה של TSH? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מירב שלום קרוב לוודאי שלא אבל ממליצה לך לפנות השבוע לרופא שלך להעלאת מינון

20/05/2019 | 17:09 | מאת: מירב

תודה על המענה. אכן היום העלינו את המינון כמובן.. רק קצת מדאיג אותי שלא נעשה כבר איזשהו נזק

19/05/2019 | 20:31 | מאת: לי

שלום, בבדיקת MRI מוח שנעשתה לי עקב פטוזיס בעין ימין וכאבי ראש, הכל יצא תקין, מלבד שנמצא Empty sella. האם יש צורך בבדיקות דם הורמונליות על מנת לוודא שההיפופיזה בסדר? והאם זה משהו שיכול להשליך על פוריות בעתיד?

לקריאה נוספת והעמקה

לי שלום לרוב מדובר בממצא רנטגני חסר משמעות אבל יש לבצע קודם כל בדיקות דם רלבנטיות

19/05/2019 | 13:43 | מאת: דינה

tsh 0.06 T4-17.6 T-3 - 5.77 לפני חודש וחצי TSH היה תקין בדיקת אולטרסאונד מלפני חודש בלוטת מגן לא מוגדלת מרקמה בלתי הומגני אין עדות לקשר בולט זירמת דם מעט מוגברת באונה שמאלית אספקט קאודלי פרט לכך נראה תקין עתידה לבצע ניתוח (הסרת שתלים) עוד 10 ימים האם יש מניעה לביצוע הניתוח (טרם התחלתי טיפול תור לאנדרוקרינולוג בעוד חודש

לקריאה נוספת והעמקה

דינה שלום מומלץ ראשית לחזור על הבדיקה

19/05/2019 | 01:16 | מאת: לינדה

שלום ד"ר לאימי יש סוכרת סוג 2 היא בת 70 נוטלת גנואט 100 על 1000 ורפרגיניד 2 ו1 ביום ו2 בערב בנוסף נוטלת פרפנאן דקינט נורמלול אנלדקס סימבסטטין ופוזיד. אנחנו צמים את חודש רמדן. לרוב לא יורד לה סוכר מתחת ל75 היום כשמדדתי לה סוכר יצא 60 באחר הצהריים.הארוחה מפסקת בשעה 19:35 האם ברמות כאלה מותר לה להמשיך לצום? או חובה לאכול משהו מתוק? לא היו לה תסמינים מיוחדים...חוץ מסחרחורת במצב של משכיבה לישיבה...שזה כבר כמה שבועות.

לקריאה נוספת והעמקה

לינדה שלום אני מציעה שאמא תתיעץ בהקדם עם הרופא שלה לגבי איזה תרופות להפיסק לקראת הצום ומתי בדיוק. כשהסוכר כ"F נמוך באישה בגילה הייתי ממליצה לשבור צום

ד"ר שלום רב , האם ניתן לטפל בתופעה הנ"ל אצל גבר בטיפול תרופתי יעיל , לפני ששוקלים פתרון ניתוחי אם בכלל? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

עמית שלום תלוי בגיל ומידת הגניקומסטיה. לעיתים טיפול תרופתי יכול לסייע , בעיקר אם התופעה חדשה ורגישה

לאחר שימוש של שנים בסטרואידים אנאבוליים לפיתוח גוף הפסקתי לפני כחצי שנה אבל יצר המין לא קיים יותר ויש בעיות בזקפה.קראתי כי טיפול בכלומיד ונולבדקס ובמיוחד בכלומיד עזר במקרים כאלה להחזיר מעט מין העטרה ליושנה.מה דעתך,לכמה זמן ומה המינון הדרוש ?

לקריאה נוספת והעמקה

עמית שלום יש להתחיל בבירור הורמונלי, כלומיד ניתן לעיתים כשהטסטוסטרון נמוך

17/05/2019 | 07:58 | מאת: יאיר

בן70. בריא.רזה.פעילות גופנית יומיומית.ה רמת הסוכר בדם היתה תמיד מעל הנורמה. שאלה: האם זו תופעה מוכרת?

לקריאה נוספת והעמקה

יאיר שלום בהחלט יש אנשים אצלם קבוע רמות הסוכר מעט גבוהות המנורמה לאורך שנים. ממליצה להתייעץ עם הרופא שלך

16/05/2019 | 19:55 | מאת: ישראל

שלום. בבדיקת דם שגרתית התקבלו התוצאות TSH 1.2 (בקצה התחתון) T4 FREE 22.5 (מעל הנורמה) זה אומר שיש לי פעילות יתר של הבלוטה? בנוסף רציתי לדעת אם תוסף קולגן (גלטין) יכול לגרום לפעילות יתר כי זהו השינוי היחידי שעשיתי בדיאטה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ישראל שלום כדאי לחזור על הבדיקה. התוסף לא אמור לגרום להפרעה בבלוטת התריס אבל הכל אפשרי

15/05/2019 | 16:36 | מאת: נטלי

שלום, בת 38, אולטרסאונד הראה על בלוטות לימפה בגודל 1.8, האם זה נחשב בלוטות מוגדולות? יש לציין שהן גם מסוננות סיליקון - המגיע משתלי סיליקון בחזה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

נטלי שלום זה פורום אנדוקרינולוגיה

15/05/2019 | 14:46 | מאת: ליאת

תוצאות אולטרא בלוטה וצוואר 15/05/2019 | 11:18 | מאת: ליאת דוקטור שלום להלן תוצאות בלוטת מגן אינה מוגדלת במרקם אחיד למעט קשריות היפואקגניות בודדות זעירות עד 0.4 באונה השמאלית ,מתחת לקוטב תחתון של אונה ימנית מוקד היפגואקני רקמתי 1.9 ס"מ בקוטר מירבי PTA? ניתן לשקול קורלציה עם מיפוי ME BI בלוטות רוק תת לסתיות מימין ושמאל בגודל ומבנה תקינים בלוטות הפאוטיס כנ"ל אין קשרי לימפה מוגדלים לאורך הצוואר . מה אומרת התשןבה .תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

ליאת שלום אין ממצא מדאיג. כדאי לפנות לרופא לבצע בדיקות דם

15/05/2019 | 09:48 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בת 60, לאחר בדיקת צפיפות עצם התברר שיש לי אוסטופרוזיס ומכיוון שיש לי בעיות במערכת העיכול, איני יכולה לקחת פוסלן או אקטונל. נאמר י שעלי לקחת אקלסטה אחת לשנה למשך שנתיים. רציתי לשאול האם התרופה אקלסטה זה טיפול ביולוגי? במשפחה יש היסטורייה של גידול בשד, ושחפת. עד עתה הקפדתי לא לקחת טיפולים ורמונליים לגיל המעבר מחשש זה. לא הייתי רוצה בשום אופן לקחת טיפול שיש בו איזה שהוא הורמון או איזה שהוא מרכיב ביולוגי מחשש זה. ולכן שאלתי היא האם בטיפול באקלסטה יש איזה שהוא מרכיב הורמונלי או ביולוגי? האם יש אזה שהוא מרכיב אחר באקלסטה שיכול חלילה לגרום לגידול? שמעתי על טיפולים ביולוגים שיש בהם סיכון כזה, והייתי רוצה לדעת אם אקלסטה הינה אחד מתרופות עם סיכוי כזה חלילה. תודה מראש על תשובתך וסבלנותך האדיבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שירה שלום אקלסטה אינה טיפול ביולוגי ולא הורמונלי. מדובר בתרופה ממשפחת הביספופסנטים בדיוק כמו אקטונל ופוסלאן אך ייחודה שלא נספגת במערכת העיכול ולכן לא גורמת לתופעות לוואי במערכת

14/05/2019 | 14:17 | מאת: רויטל

בבדיקת דם שביצעתי ערכי hts 4.3 קצת גבוהה. בחודש האחרון סובלת מגרד ואדמומיות בפנים במפתח החזה ובידיים. האם יתכן כי הסממנים הללו נובעים מבלוטת התריס??? בבדיקת הדם c3 ו c4 תקינים.

לקריאה נוספת והעמקה

רויטל שלום לא סביר

14/05/2019 | 17:52 | מאת: רויטל

לאחר בירור מעמיק יותר כנראה שמדובר באלרגיה לשמש. מה שלא היה קיים אצלי בעבר. שאלתי היא האם תת פעילות של בלוטת התריס יכולה להחריף מצב זה ??? האם היא יכולה להיות קשורה בדרך כלשהיא לתחושות הפיזיות שלי של צריבה של העור זרמים ואדמומיות. באם איזום של הבלוטה יכולה לשפר את הרגשתי או שהמדדים אינן משמעותיים ולא דורשים שום טיפול כרגע?

14/05/2019 | 01:21 | מאת: מיקה

שלום, עליי לעבור בדיקת סיטי עם חומר ניגוד ואני מטופלת ב 500 מ"ג יוטירוקס לשבוע. האם חומר הניגוד שכולל יוד ישפיע על תפקוד הבלוטה?

לקריאה נוספת והעמקה

מיקה שלום סביר שלא

13/05/2019 | 15:07 | מאת: Me

שלום אשמח לעזרה הפענוח בדיקה בלוטת תריס תוצאות tsh12.36 T4 13.2. וt3 4.1 סובלת מעליה במשקל קלה בחודשים האחרונים אבל חוץמזה הכל בסדר. מה הטיפול המקובל? אני בת37 פעילה ובריאה בדכ תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מדובר בתת פעילות קלה. כדאי לחזור על הבדיקה ולפנות לרופא המשפחה. הטיפול יכול להיות תרופתי או מעקב בלבד או רפואה משלימה, תלוי בגורמים רבים

11/05/2019 | 11:06 | מאת: נינה

שלום, בבדיקות שעשיתי נמצא כי Tsh 7.2 T3, T4 תקינים. יש נוגדנים לבלוטה. אני מרגישה עייפה ותשושה מהרגיל אבל מצד שני זה גם יכול להיות גיל המעבר שאני נמצאת בו (אני לוקחת הורמונים ולכן אין לי כבר גלי חום). האם יש קשר בין המקרים והאם במצב כזה אני צריכה להתחיל לקחת אלטרוקסין?

לקריאה נוספת והעמקה

נינה שלום מדובר בתוצאה גבולית. מציעה מעקב ולהתייעץ עם הרופא המטפל

10/05/2019 | 10:20 | מאת: שואל

שלום ד"ר, בן 67. נוטל גלוקמין וטריטייס. לאחרונה אני סובל מקושי לישון בלילה ודופק מעט גבוה במנוחה(87) . כושר גופני טוב. בבדיקת דם אחרונה T4 היה 20.2 כאשר הטווח הוא 10-20. TSH ו T3 תקינים. האם לדעתך ערך ה T4 יכול לגרום לקושי לישון בלילה ולדופק הגבוה מעט במנוחה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אני מציעה קודם כל לחזור על הבדיקה

שלום ד"ר, אני בת 32, מטופלת מגיל 10 בלבוטירוקסין עקב תת פעילות ב.התריס וכן מגיל 20 בדוסטינקס, עקב רמות גבוהות של פרולקטין. בשנתיים-שלוש האחרונות עברתי 2 בדיקות MRI ראש שיצאו תקינות. הבדיקה השנייה בוצעה לאחר שהתלוננתי על מיגרנות עם אאורה בעיניים והופנתי למיון. נוירולוגית במיון אבחנה "פטוזיס קל" באחת העיניים. באותה תקופה, לפני כחצי שנה החלטתי על דעת עצמי להפסיק ליטול דוסטינקס, כיוון שלפי ב.דם רמת הפרולקטין ירדה מתחת למינימום וחשבתי שזה עלול להיות הגורם למיגרנות עם אאורה, לפטוזיס, להופעת גלי חום ביום וזיעה בלילה ולעור יבש בפנים שלווה בקמטים. עם ההפסקה בתרופה, כל התופעות פחתו והתמתנו מאוד. בנוסף, נוטלת לעיתים ויטמין סי בכדורים שהבנתי שיכול להיות קשור למצב העור. בב.דם שביצעתי לאחרונה, נראתה רמת פרולקטין מעט מעל הנורמה. יחד עם ההשלכות החיוביות עם הפסקת התרופה, מדי פעם מופיע לי כאב ראש ממושך שלא עובר עד לנטילת משככי כאבים ולפעמים חוזר בכ"ז. חשבתי שזה סימן שכדאי ליטול דוסטינקס, ולכן לקחתי כחצי כדור לחודש בחצי שנה זו. שאלתי, מה הסיכון ברמת פרולקטין נמוכה מהנורמה? האם יש קשר בין מצב זה למיגרנות, לגלי החום, לזיעה בלילה, לעור יבש ומקומט ולפטוזיס בעין? שאלתי רבות רוקחים ורופאים על תופעות מנטילה ממושכת של דוסטינקס ולא קיבלתי תשובות. יש לציין שבעבר לפני שרמת הפרולקטין עלתה (שוב, ממש מעט מעל הנורמה), אנדוקרינולוגית אמרה לי שלפי MRI ודיווח שלי על מחזור תקין, אין חובה להמשיך עם הדוסטינקס. היא גם שללה קשר בין הפסקת הדוסטינקס לסחרחורות וכאבי ראש שסבלתי מהם. מה עושים? כל כמה זמן מומלץ מעקב על הורמון הפרולקטין? האם יהיה זה יעיל ליטול כחצי כדור פעם בחודש או כל מינון אחר של דוסטינקס, כדי למנוע עלייה בהורמון ולשלוט בכאבי הראש? האם יש סף מסוים לפרולקטין גבוה שאין צורך לטפל בו בתרופה? האם התרופה עלולה לנוון/לפגוע בתפקוד הבלוטה הכה חשובה שמפרישה את הפרולקטין? אני צריכה תשובות... אנא עזרי לי.

לקריאה נוספת והעמקה

שיר שלום כל תרופה כולל דוסטינקס עלולה לגרום לתופעות לוואי, כולל כאבי ראש, אבל לא לצניחת עפעף. נטילת דוסטינקס היא שבועית, אין הגיון ליטול כדור אחת לחודש. הכור לא אמור לפגוע בתפקוד ההיפופיזה

06/05/2019 | 17:15 | מאת: יוני

אהלן האם יכול ליהות פרולקטין ממש גבוה שהוא לא קשור לגידול ? ואם כן איך מטפלים בו ? עשיתי mri מוח אם חומר ניגוד והכול תקין באיזור האוכף והבלוטה לא נמצא שום ממצא חריג, מה שכן הפרולקטין אצלי אלף וקצת מפעם אחת שבדקתי( לא בדקתי שוב ) נניח ואבדוק שוב וישאר גבוה מה עושים ? כי גידול שפירי זה בטוח לא אחרי הבדיקת mri .. האם יש טיפול תרופתי או משהו אחר ?הmri היה תקין מטרת הבדיקה בפרוטוקול היה האוכף הטורקי אני מבין גם שmri מסתכלים על כול המוח... הכול היה תקין מהפענוח שקראתי, אבל יכול ליהות שהם יתמקדו בבלוטת יותרת המוח בדבר רק שקשור לפרולקטין ופיספסו ממצא אחר מהיפופיזה ? הכוונה גידול שפיר אחר אולי ?להלן תוצאות: Mri אוכף תורכי ללא ועם גדוליניום סיבת ההפניה: חום, כאבי ראש, פרולקטין גבוה. הבדיקה נעשתה בסדרות משוקללות T2, T1,DWI. מודגם אוכף בגודל תקין. גבעול הבלוטה אמצעי. הבלוטה בגודל תקין. אין עדות לתהליך תופס מקום. לאחר הזרקת גדוליניום מודגמת האדרה תקינה של הגבעול והבלוטה. היפותלמוס, כיאזמה, ציסטרנה סופרה-סלרית וסינוסים קברנוזים תקינים. במח- חדרי המח תקינים. רקמת המח תקינה. לסיכום: אין עדות להפרעה מבנית. זה בדיקה מקיפה של המוח ? האם יכול ליהות שפיספסו דברים אחרים בבלוטת יותרת המוח ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום זו בדיקה של כל המוח והיפופיזה. פרולקטין גבוה יכול להיות מסיבות שונות כמו ביצוע לא נכון של הבדיקה, תרופות ועוד. מציעה לפנות לאנדוקרינולוג

05/05/2019 | 19:07 | מאת: אורית

שלום אני בת48 יש לי זפק בבלוטת התריס עשו לי ביופסיה והכל שפיר. בבדיקת דם רמות הTSH T3 T4 תקינות, ולמרות זאת אני סובלת מהשמנת יתר ונדודי שינה קשים מזה שנתיים. (נבדקתי אצל גניקולוג ואין כל בעיה גניקולוגית ואיני נמצאת בגיל המעבר עדיין-מחזור תקין וכו) . לתחושתי קיימת בעיה אנדוקרינית שלא עולים עליה בבדיקת דם פשוטה. רציתי לשאול מה האפשרויות שלי? אילו עוד בדיקות קיימות היום המאבחנות אם הפעילות של הבלוטה תקינה או לא? ו גם מהי הבדיקה ששמעתי עליה עם הזרקת יוד? אשמח אם תוכלי להאיר את עיני ואת דרכי :) תודה רבה !

לקריאה נוספת והעמקה

אורית שלום לא סביר שיש בעיה בבלוטת התריס אם כל הבדיקות תקינות. אין לי מושג לאיזו בדיקה כוונתך

06/05/2019 | 13:45 | מאת: אורית

מפתיע שבדיקת דם היא הבדיקה היחידה לתפקוד הבלוטה האם בדיקת מיפוי של הבלוטה תועיל יותר?

מיפוי מבצעים כשיש יתר פעילות

06/05/2019 | 19:24 | מאת: אורית

אני מבינה, תודה רבה !

בת 49 סוכרת סוג 2 a1c אחרון 6.7 לפני12 יום חוסנתי נגד חצבת מאז החיסון ערכי הסוכר עלו בצום בבוקר מ135 ל165 גם אחרי ארוחת ערב כשעתיים יש מגמת עלייה האם זה קשור לחיסון החצבת? ואם כן תוך כמה זמן זה אמור להסתדר ולרדת לערכים הרגילים? תודה דנה

לקריאה נוספת והעמקה

דנה שלום ייתכן, קשה לומר, מציעה לך להמתין עוד כמה ימים ולגשתלרופא שלך

שלום, הבנתי שישנו קשר בין תסמונת השחלות הפוליציסטיות וסכרת. האם הקשר הזה קיים רק בקרב נשים עם עודף משקל, או שהוא רלוונטי גם במצבים של משקל תקין? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

ענת שלום הקשר קיים, יותר בנשים עם עודף משקל אבל לא רק

02/05/2019 | 10:44 | מאת: יולי

מאז המעבר ליוטירוקס ערכי TSH אינם מאוזנים, שיפט בין ערך גבוה לנמוך מהטווח ומדובר בשנים רבות.. כאשר לפני הייתי עשר שנים מאוזנת לחלוטין. לציין כי ערכי T3 T4 תמיד נשארו בטוח. מבחינת סימפטומים התחושה היא של חוסר איזון, נדודי שינה, נשירה חולשה ועוד. רציתי לנסות כדור אחר במטרה להפחית תופעות לוואי. שמעתי על התרופה תירוסינט. אין לי בעיה לרכוש אותה באופן פרטי אך האם ניתן להשיגה בארץ?

לקריאה נוספת והעמקה

יולי שלום אין לי מושג. נסי לשאול בפורום רוקחות

שלום ד"ר האם יש משמעות לתירוגלובולין גבוה (500) ותירוגלובולין ab פחות מ20 אחרי כריתה חלקית של בלוטה? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לי שלום אחרי כריתה חלקית המדד של טירוגלובולין לא אמין, חשוב להבין מה היה קודם והאם יש קשריות בבלוטה וגודלן. מציעה לפנות לאנדוקרינולוג

01/05/2019 | 12:43 | מאת: א.ר

שלום רב, אני בן 40, בבדיקות דם שגרתיות, נמצא ויטמין D בערך של 40 nmol/L, כאשר ערכי הייחוס של המעבדה הם: 75-125 nmol/L. האם יש צורך בתוסף ויטמין D? ובמידה וכן, באיזה מינון? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אני מציעה לפנות לרופא המשפחה

01/05/2019 | 10:49 | מאת: מנחם

בן 66 - סוג 2. ותיק. ג'רדיאנס 10, ויקטוזה 1.8 ומטמורפין. במשך למעלה משנה ה-A1c שלי היה מתחת ל-7. היום פעם ראשונה 7.8. מכיר את הנושא. עושה מאמץ גדול ! האם הגדלת מינון הג'רדיאנס מגלם סיכוי לשיפור, בהנחה שיש החמרה במצב וכצעד לפני אינסולין.

לקריאה נוספת והעמקה

מנחם שלום לא מאד סביר, אין הבדל גדול בין 10 ל 25 מג אבל כמובן ניתן לנסות

30/04/2019 | 11:35 | מאת: שי

שלום רב לך. אני גבר בן 38. ידוע כי בהריון, נשים לעיתים נוטות לפתח יותר נקודות חן, או שנקודות חן קיימות, עוברות שינויים(צבע בעיקר). הסיבה היא "הורמונלית". שאלתי היא כזו: קודם כל- מדוע זה קורה מבחינה הורמונלית לנשים? שנית וחשוב מכך- האם ישנו גם תהליך דומה שיכולים לעבור גברים עם חסר בהורמונים מסויימים בגוף? כאחד שחסר לו טסטוסטרון, lh, fsh, בלוטת התריס בתת פעילות(נוטל רק אלטרוקסין לאיזון הבלוטה ולא שום דבר אחר לחסרים האחרים) וכאחד שבעל נקודות חן רבות ומשגשגות. הודה לך אם תנסי לפרט לי במידה וכן יכולה להיות השפעה הורמונלית לחסרים כמו שלי ולשגשוג מלנין, או נקודות חן.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לא מוכר לי

30/04/2019 | 14:46 | מאת: שי

מדוע בעצם נשים בהריון חוות התכהות ושינויים בשומות מבחינת שינויים ההורמונליים?

28/04/2019 | 22:30 | מאת: אריאל

שלום רציתי לדעת אם אימונים עם משקל לילד בן 15 בחדר הכושר יכולים לפגוע בגדילתו?

לקריאה נוספת והעמקה

אריאל שלום אתה לא במקום הנכון אבל אני מניהח שאימונים מבוקרים מותאמים לגיל , לא יזיקו

28/04/2019 | 20:40 | מאת: קרן

שלום רב, בת 41, 3 ילדים. בשני הריונות סוכרת הריון ללא רקע של סוכרת/ טרום סוכרת לפני. כיום שנתיים לאחר הלידה האחרונה עם בדיקת A1C: 5.6 ובדיקת סוכר בצום: 106. שוקלת להיכנס שוב להריון בזמן הקרוב. השאלה: האם המצב של טרום סוכרת מגביר את הסיכון לסיבוכים במהלך ההריון והלידה או שזהו פקטור שלא צריך להתייחס אליו בשיקולים האם להיכנס להריון רביעי?

לקריאה נוספת והעמקה

קרן שלום בהחלט מעלה ובהחלט שיקול אבל הפתרון לדעתי הוא לטפל (דיאטה וטיפול תרופתי לפי הצורך) ולעקוב היטב גם לפני וגם במהלך ההריון

26/04/2019 | 09:17 | מאת: לי

שלום ד"ר אחרי כמעט חודש של כריתת חצי בלוטה התחלתי קצת הליכות באישור. אבל פעמיים כשהלכתי בקצב קצת יותר מהיר הרגשתי פתאום שהלב כאילו יוצא החוצה ממש דופק מהיר וכאילו עומדת להתעלף . (לפני הניתוח אימונים וריצות באופן קבוע ומעולם לא קרה לי דבר כזה) כמובן שהפסקתי ישר ושתיתי קצת שתיה קרה מעט מתוקה זה רגע אבל מה זה יכול להיות?אני בלי כדורים עדיין לבלוטה תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לי שלום אם אינך נוטלת כדורים, אז זו כנראה לא הסיבה

25/04/2019 | 12:13 | מאת: שרי

שלום, אני בת 41 שוקלת 88 קג.ובבדיקת סוכר יצא לי 134. השאלה היא : אם לא אקח כדור וארד במשקל ואבצע פעילות גופנית זה בסדר? ואם אקח כדור האם זה לכל החיים או שאוכל להפסיקו בעתיד? ובכלל 134 זה רציני? או שעדיין גבולי? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שרי שלום סביר להניח שבערכים כאלו ניתן לטפל עם דיאטה וספורט

25/04/2019 | 13:39 | מאת: שרי

תודה רבה על תשובתך המהירה. אז אם כה אם לא אקח כדור זה בסדר נכון? כי הרופאה המליצה ואמרתי שאנסה קודם לבד

בידיעתה והסכמתה

23/04/2019 | 14:13 | מאת: ניצן

האם חלק מתופעת הלוואי של הזריקה יכולה לגרום ליתר לחץ דם

לקריאה נוספת והעמקה

לא להפך

23/04/2019 | 07:38 | מאת: חני

שלום רב, אני כמעט בת 60. לפני קצת יותר מחצי שנה אובחנה אצלי מחלת אדיסון. מטופלת ב 3 מילי' פרדניזון ליום. המחלה אצלי נובעת מהסיבה שנקראת Empty sela sindrum. אני מטופלת באלטרוקסין ובהורמון מינירין. כמו כן אני עם סכרת סוג 2. מטופלת בג'ינואט ובאינסולין. אני גם סובלת מעודף משקל. הסיבה שאני פונה לפורום היא, שלמרות הטיפול בפרדניזון, מדי חודש, באופן קבוע, בין ה-20 ל-30 בכל חודש יש לי התקפה של מחלת האדיסון. הרופאה שמטפלת בי, שבעצמה חולה במחלה הזאת, איננה יודעת להסביר את התופעה..... מה דעתכם? יש דרך למגר אותה? ההתקפה נמשכת 24 שעות ובהן אני מנוטרלת לחלוטין. מה עושים????? תודה מראש, חני.

לקריאה נוספת והעמקה

חני שלום לא מוכרת לי התופעה, כדאי לנסות להבין ממה היא נובעת

שלום אני בת 39. כנראה עקב נטילה של נקסיום במשך שנים רבות פעמיים ביום,עקב ריפלוקס ובקע סרעפתי, יש לי מחסור במגנזיום 1.8 והנורמה מתחילה ב 1.9. לקחתי שנה מינון של 1000 מ"ג ליום וזה לא עזר והתוצאות נשארו כמו שהן. 1. אמרו לי לקחת 1500 מ"ג ביום. האם ניתן לקחת בפעם אחת או שעדיף לחלק במהלך היום? 2. האם מחזור כזה במגנזיום יכול לגרום לתסמינים של נוירופתיה של הסיבים הדקים? יש לי תקופה בחלק גדול מהיןם הרדמיויות של האצבעות הידיים, וזרמים באצבעות ונימול וגם בכפות הרגליים. 3. האם ישנו עירוי מגנזיום דרך הקופה למי שיש לו מחסור ולא סופג טוב כמו עם ברזל? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל שלום אני לא הכתובת, יש להתייעץ עם רופא המשפחה

22/04/2019 | 13:01 | מאת: גל

בת 60 עם תת פעילות של הבלוטה ומאוזנת ועם אוסטופניה. לפני שנתיים התגלתה לי האוסטופניה ומאז אני נוטלת סידן אמורפי כתוספת. כמה מג סידן ביום עלי לצרוך עם אוסטופניה? שאלתי השניה, אם אני יכולה להגיע לכמות המומלצת עבורי רק מהתזונה, אני יכולה לא לקחת תוספי סידן? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

גל שלום כל מקרה לגופו אבל מומלץ לצרוך את מרבית הסידן מהתזונה כ 1000 מג ליום

21/04/2019 | 12:17 | מאת: דן

שלום אם יש לי בעיות של תחושת צמא רעב תיאבון כבר תקופה ארוכה האם mri מוח שנקבע לי להשבוע יכול לשפוך אור על המצב? כי אני יודע שתתחושות האלו מפריש איזור במוח מסויים גרלין ועוד הורמונים ההיפותלמוס, מה עוד שהבנתי שmri זה לכול המוח וקשה בmri לדייק לאיזור ההיפותלמוס האם mri מוח זה משהו שיכול לאבחן? כמו גם שנמצא לי פרולקטין גבוה בדם אבל לא נראה לי שיש קשר.. כי בדיקות כמו דם תריסיות שתן ועוד ועוד היו תקינות !!

לקריאה נוספת והעמקה

MRI מוח עשוי לאבחן בעיה בהיפופיזה שגורמת הפרשת פרולקטין מוגברת, לגבי השאר כדאי להתייעץ

20/04/2019 | 13:47 | מאת: נמרוד

שלום לכם אני נמרוד בן 34 לפני כמה ימים גיליתי מין ציסטה קטנה בגרון מצד ימין למטה שמיששתי את האזור שלחו אותי לבדיקות אולטרסאונד ובדיקות דם וזה התוצאות. .Esr 1hour -11. .Tsh-1.92. Thyroid peroxidASE ab-16.2. THryogloBulIn TM -108 Ng/ ml. Thryoglobulin AB קטן מי 20 UL. ובאולטרסנוד התשובה הייתה. אונה ימנית בגודל 5. 2.9 4סנטימטר ב תפוסה על ידי קשר ציסטי בגודל 1.8 3.9 עם מרכיב רקמתי. וכל שאר הדברים יצאו תקינים בסיכום למטה היה כתוב קשר מסוג 3 tirads באונה הימנית להמשך בירור דיקור אבחנתי. אני ממש מצטער אל הבלגן אבל אני מאוד מודאג אמור להיפגש עם מומחה לבלוטת התריס רק עוד שבוע ולא יודע מה הבידקות העלה אומרת אני מאוד ישמח לעזרה

לקריאה נוספת והעמקה

נמרוד שלום האם הגודל הוא בסנטימטרים או מילימטרים? אם מדובר ב 3.9 ס"מ אז מדובר בקשר שלא נראה חשוד אבל בשל גודלו יש לבצע ניקור אבחנתי ממנו (מעין ביופסיה עדינה)

20/04/2019 | 19:42 | מאת: נמרוד

תודה לך העזרה הגדול שרשום הוא 1.8. ו3.9 סנטימטר 2 מספרים אבל אני יותר מודאג מהבדיקות דם האם הם תקינות

לגמרי

האם צום קצר מדי לפני בדיקת הדם (8 שעות במקום 12) יכול להסביר את התוצאה הגבוהה שקיבלת ל-TG 400 (כשבבדיקה קודמת לפני כשנה היה 90 וגם לפני כן לא עבר את ה120 ) תוצאת Non-HDL Cholesterol בבדיקה היה 100 תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מאד ייתכן וייתכן גם שהאכילה שלך מרובת פחמימות (פירות, פיצוחים..) וזו הסיבה

16/04/2019 | 19:14 | מאת: ציפי

שלום רב, לפני כ 20 שנה היה לי פעילות יתר קשה של בלוטת התריס טופלתי במר קפטיזול . כעת כבר מעל 15 שנה שתפקודי תריס תקינים לחלוטין ללא כדורים. בבדיקה היום " TSH 1.65mIU/L T3- FREE 4.8pmol/L T4- FREE 16.9pmol/L THYROGLOBULIN 113.00ng/mL THYROGLOBULIN Ab <20.0 ANTI THYROID PEROXID חיובי 436.80 הבלוטה תקינה אבל שאר הערכים גבוהים מאוד למה? מה זה אומר? אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

ציפי שלום מדובר ברמת נוגדנים שסביר שהיא גבוהה אם סבלת כנראה ממחלת גרייבס ורמת טירוגלובולין - אין לה משמעות שלא אחרי כריתה של הבלוטה

16/04/2019 | 18:40 | מאת: תפוזית

שלום ד"ר נירית נבדקתי בשביל רמת Deoxycortisol Compound S ויצא 5.9 ברצוני לדעת מה זה ההורמון הזה ומה תפקידו והאם התוצאה תקינה משום שלא מצאתי מידע ברור ומובן על הורמון זה. תודה מראש והמשך יום נעים :)

מציעה לשלאול את מי שהפנה לבדיקה

16/04/2019 | 16:11 | מאת: יוסי

שלום רציתי לדעת אם העמסת סוכר יכולה לפגוע חלילה בכבד או מקום אחר מכמות הסוכר??האחות אמרה שזה כאילו אכלתי עוגה שלמה  תודה

ממש לא

16/04/2019 | 15:19 | מאת: ל75

שלום רציתי לדעת מה ההבדל מבחינת טיפול בין פפיללרי קרצינומה לבין פוליקולר וריאנט פפילרי האם שניהם "מתנהגים" אותו הדבר? מבחינת הגידול. אם רק חצי אונה היתה נגועה ולא פרצה את הקופסית האם מומלץ להסיר גם את האונה השניה ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב מדובר בגידולים מאד דומים. לגבי היקף הניתוח- תלוי בגודל הגידולל ופרמטרים נוספים.

שלום, בהריון שבוע 6 מדדי הT4 T3 ונוגדנים יצאו בטווח התקין. TSH יצא 4.1. שבוע 8+3 TSH 4.12 כל השאר בטווח התקין - T4 עלה במעט ל15 אך עדיין בטווח. האם בערכים אלו של TSH יש סכנה להתפתחות העובר? סכנת מומים/ הפלות? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל שלום אם הנוגדנים שליליים ואלו הערכים אז כנראה לא נדרש טיפול תרופתי אך חשוב להיות במעקב רפואי מסודר

שלום יש לי בדיקת mri ראש שנקבעה לי לשבוע הבא מטרת הבדיקה היא ההיפופיזה בגלל הפרשות יתר של פרולקטין גבוה בדם ועוד הורמונים אם ערכים גבוהים מאוד ודברים שמצאו שאלתי אליך דוקטור הבדיקה תיהיה מכוונת לאוכף הטורקי כלומר ההיפופיזה למיטב הבנתי אני יודע שהיפותלמוס שמחובר להיפופיזה ושניהם איברים שמפרישים הורמונים רבים, אם מטרת הבדיקה היא האוכף הטורקי כלומר היפופיזה בלוטת יותרת המוח שלזה התמקדו לרוב...כי הבנתי שזה מטרת הבדיקה ובכללי זה mri ראש מוח אז גם מן הסתם יבדקו תהיפותלמוס? כי הבנתי שהם מחוברים אחד לשני ושניהם אחראים על המון הורמונים שמופרשים בגוף? בכללי mri מוח מתמקדים על כול המוח ? ( כמו שאמרתי זה יהיה מכוון לעוקף הטורקי ההיפופיזה בגלל הממצאים) כי חשוב לי שהתמקדו גם בהיפותלמוס בגלל בעיות תיאבון וכאלו שיש לי, כי הבנתי שהיפותלמוס קשור לרעב צמא תיאבון..... לדעתך רואים יראו התמקדו גם בזה ??? תודה גדולה מראש על התשובה.... גדולה.........

לקריאה נוספת והעמקה

יותם שלום לרוב בודקים ב MRI מוח את ההיפופיזה שמפרישה את הפרולקטין. קשה להדגים את ההיפותלמוס ולרוב גם אין צורך