פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

תחום האנדוקרינולוגיה עוסק בבלוטות ההפרשה הפנימית, כגון בלוטת התריס (thyroid), בלוטת יותרת המוח (Hypophysis), בלוטת הטוחה (Adrenal), בלוטות יותרת התריס - ה-parathyroid glands; בהורמון ה-Prolactin, הורמון הגדילה והורמוני המין. הפורום יעסוק בשאלות הנוגעות למבוגרים בלבד (מעל גיל 18): סוכרת סוג 1 וסוג 2, כולל סוכרת המטופלת באינסולין ומשאבות אינסולין וסוכרת הריון. תת פעילות בלוטת התריס יתר פעילות בלוטת התריס מחלות בלוטת התריס בהריון קשריות בבלוטת התריס/זפק (גויטר) אוטסאופניה ואוסטאופורוזיס בנשים וגברים גידולים של בלוטת יותרת המוח/היפופיזה הפרעות במחזור החודשי שיעור יתר גידולי יותרת הכליה/אדרנל עודף סידן בדם/היפר-פרהתירואידיזם שחלות פוליציסטיות דלקות בלוטת התריס סרטן של בלוטת התריס חוסר ויטמין D
4969 הודעות
4769 תשובות מומחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

השאלות בפורום זה מתפרסמות רק לאחר אישור של מנהלת הפורום

שלום רב. בת 43 רזה bmi 22 עוסקת בפעילות גופנית. בבבדיקת הדם קיבלתי את הערכים הבאים. הומוגלובין מסוכרר 5.5 סוכר בצום 86 אמא חולת סוכרת אני מקפידה על תזונה נכונה אוכלת כל שעתיים וממעטת בפחמימות וסוכרים. בדרך כלל ההומוגלובין המסוכרר שלי היה לפני שנה 5.3 וערכי הצום נעו בין 80 ל90 מה דעתך על הנתונים?האם יש לי נתייה לסוכרת בגלל הערך 5.5? בנוסף. האם יתכן שבגלל שאני אוכלת כ6 ארוחות קטנות ביום. גורמת לעליה בהומוגלובין המסוכרר. כי סביר שהרמה בדם נשמרת ולא יורדת מתחת ל100.

שיר שלום קשה לומר, עלייך הליות במעקב ולהמשיך לשמור תזונה וספורט

15/08/2018 | 16:01 | מאת: חיים

יו קיבלתי העמסה של 120 כולל GROWTH HORMONE 0' בבדיקה עצמה הבנתי שזה שעתיים בדיקה של העמסת סוכר עקב igf 1 מוגבר מעט Mri יצא תקין עדיין הרופא רוצה שאני יעשה זאת את העמסה...עכשיו אמר לי במופרש שלא מדובר חלילה במשהו מסוכן שזה יכול להיות במקום אחר בגוף ..אבל לפי מה שאני קורא באינטרנט זה כן מסוכן והןא אמר במפרשות שלא מדובר חלילה במחלה...כאשר יש עדיין הורמון גדילה מפריש ו mri תקין יש טיפול לזה?? תודה אני לחוץ

שלום רב באפון נדיר תתכן הפרשת הורמון גדילה שלא מהמוח. הטיפול תלוי בסיבה

14/08/2018 | 22:23 | מאת: אבישי

שלום אני גבר בן 49. כשנתיים שלוש יש קצת תשישות עייפות ( אמרו שאולי זה עייפות כרונית אבל כל בדיקות הדם היו תקינות ). כמו כן באחרונה פחות חשק מיני. בבדיקת טסטוסטרון לפני 3 שנים התוצאה היתה כ 12 NMOL/L ( הנורמה 9-28 ) לפני שנתיים 11.5 לפני שנה 10.4 אציין שבבדיקה נקודתית לפני 10 שניםבגיל 39 הרמות היו של 17.5 כך שניכרת ירידה. יתר הבדיקות FSH LH פרולקטין היו תקינות לפני שנה. ביצעתי השבוע בדיקת טסטוסטרון עדכנית והתוצאה היתה 18.8 NMOL/L אבקש לשאול 1. אין לי שיפור בתחושה ואפילו פחות חשק מיני באחרונה. האם הגיוני שקיים זינוק ברמות הטסטוסרון מ 11 ל כמעט 19 תוך שנה או יותר הגיוני שזה טעות מעבדה? 2. ביצעתי את בדיקת הטסטוסטרון ב 8 בבוקר. ב 2 בלילה 6 שעות לפני כן קיימתי יחסי מין כולל שפיכה. האם עובדה זאת עשויה לעלות את הטסטוסטרון בבדיקה ואולי היא הסיבה? תודה רבה

אבישי שלום אכן התוצאה האחרונה לא הגיונית ונראה שיש ירידה הדרגתית ברמת הטסטוסטרון, מה שאולי גורם גם לעייפות. מציעה לקבוע תור לאנדוקרינולוג ולחזור על הבדיקה

14/08/2018 | 17:03 | מאת: מעיין

שלום רב. הופניתי ע"י אנדוקרינולוג לבדיקות על רקע עייפות, השמנה, בעיות פריון וחום גוף נמוך. כיוון שאיני מקבלת וסת, ביקש לקחת כדורי דופסטון ולבצע הבדיקה ביום ה3 למחזור. מאידך, רופא הנשים שלי טוען שלקיחת דופסטון ישבש את התוצאות וכי יש לבצע את הבדיקה ללא וסת . מה עליי לעשות?

מעיין שלום יש לבצע את הבדיקות ביום 3-5 למחזור הוסתי. את יכולה לקחת דופסטון

שלום, אני בת 36. מגיל 28 אני לוקחת מלטונין 5 מ"ג לשעון ביולוגי דחוי באופן רצוף. האם במידה ואפסיק זה כמו עם אלטרוקסין והגוף שת לי כבר תלוי בהורמון וייצר ממש מעט מלטונין באופן טבעי? האם ניתן ליטול כל החיים? והאם ישנן סכנות? יש לי ברקע תנגודת לאינסולין... שחלות פוליציסטיות ותת פעילות של בלוטת התריס שמאוזנת עם יוטירקס. תודה מראש

יעל שלום אני לא הכתובת לשאלות הללו, נסי בפורום רוקחות

היי האם יש קשר בין תת פעילות של בלוטת התריס לעלייה בערכי הuric acid שיצא 7.8 בבדיקה .. ואם כן האם כשמאזנים את זה הערך גם מתאזן? תודה (;

שלום רב, קרוב לוודאי שאין קשר

13/08/2018 | 20:39 | מאת: אייל

שלום גבר, גיל 50. משקל תקין רזה. בחודשים האחרונים קצת חולשה ועייפות וכיווצי שרירים וקצת נמלולים בעיקר ברגליים. יש גם יותר פעימות מוקדמות מאשר היו לי בעבר. בדיקות דם שגרתיות לפני 3 חודשים תקינות. הקלציום היה 9.5. לאורך 20 שנה הקלציום אצלי נע בין 9.5 ל 10.1 ומעולם לא ירד מכך. השבוע בוצעו שוב בדיקות שגרתיות. ספירת דם כימיה תקינים אבל הקלציום ירד לרמה של 8.8!! סוכר תקין 75 סודיום פוטסיום באמצע הנורמה תפקודי כבד כליות תקינים אלבומין 4.5 רציתי לשאול 1. האם רמות כאלה של קלציום ( ירידה מכ 9.7 בממוצע לכ 8.8 ) יכולות לגרום לתופעות גופניות? 2. מה סביר להניח הסיבה? 3. איזה בדיקות נוספות רצוי לעשות ? ותוך כמה זמן לבצע אותן? תודה רבה

אייל שלום סידן ברמה של 8.8 זו תוצאה תקינה לחלוטין. כדאי לבדוק רמת ויטמין די אם לא נבדקה

13/08/2018 | 22:52 | מאת: אייל

תודה רבה. ראיתי ש 8.8 זה עדיין בתחתית ערכי הנורמה. אבל האם אין משמעות לכך שאדם כל חייו היה על 9.5-10.0 ופתאום ירידה חדה ל 8.8? אפשר לחכות כמה חודשים עד בדיקה חוזרת או שצריך המשך בירור מקיף כעת?

13/08/2018 | 15:36 | מאת: דנה

שלום בת 51 בבדיקת צפיפות עצם לפני 5 שנים אוסטאופורוזיס מינוס 2.8 במפרק הירך מינוס 3.3 בגב. לפני שנתיים תוצאה דומה קצת קצת פחות טוב. בדיקות דם מקיפות תקינות. השבוע ביצעתי בדיקת CT בטן ואגן בגלל ירידת משקל. הבדיקה תקינה. שאלתי את הרדיולוג הבכיר האם רואים בעצמות אוסטאופורוזיס. הוא הסתכל היטב היטב במשך כמה דקות ואף הראה לי ואמר שלא רואים שום סימן לאוסטאופניה, העצמות נראות בסדר גמור גם בגב תחתון וגם באגן. רציתי לשאול מה קובע? הבדיקת DEXA או הסיטי? האם יש לי אוסטאופורוזיס או לא?? תודה

דנה שלום לפי ההגדרות היבשות יש לך אוסטאופורוזיס שנקבעת ע"ס בדיקת צפיפות העצם. מצד שני ייתכן ואין לתוצאות הללו משמעות. מציעה לפנות לאנדוקרינולוג

13/08/2018 | 13:02 | מאת: עדי

שלום רב ותודה על הפורום, אני בהריון, נוטלת יוטירוקס עוד מלפני. בלוטת התריס עד שבוע 10 היתה מאוזנת,אבל מבדיקה שערכתי עכשיו,שבוע 26,התגלה tsh גבוה 4.02.האם ערך כזה יכול לפגוע בהתפתחות השכלית של העובר?

עדי שלום לא!

שלום רב, אני בהריון שבוע 24. מטופלת ביוטירוקס 50 ביום כבר שנתיים. Tsh שבוע 4- 1.51 Tsh שבוע 11- 2.02 Tsh שבוע 24 - 3.65. T3- 3.6. T4-13.4. מודאגת מאוד מהעלייה של ה tsh שכן קראתי שתת פעילות (מעל 2.5)בסימסטר הראשון עלולה לפגוע באייקיו של העובר, ואין לי מושג מתי ה tsh החליט לקפץ לו... האם נגרם נזק למוח העובר?

נורית שלום קרוב לוודאי שלא נגרם כל נזק

סליחה שאני מקשה, אבל מה הכוונה שקרוב לודאי שלא נגרם נזק? אני ממש לחוצה.. איך אפשר לבדוק? הרופאת נשים אמרה לי חד משמעית שערכים כאלה לא פוגעים בעובר כי מדובר בתת פעילות קלה.אז האם בכל זאת יכול להיות סיכוי קטן לפגיעה? תודה רבה

מה שאמרה הרופאה שלך

תודה על התשובה המהירה! הרופא שלי לא מוכן להוריד לי מינון. אני מבצעת בדיקת תפקודי תריס כל חודש. האם תוכלי להגיד לי אילו ערכים / תסמינים מהווים סימני אזהרה? במידה וה TSH ירד עוד, האם כדאי להתעקש איתו? באיזה מצב נשקפת סכנה לעובר / להמשכיות הריון תקין? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הסכנה העיקרית היא כאששר TSH נמוך מ 0.1 בעיקר בשליש הראשון, בעיקר סיכון מוגבר להפלה

12/08/2018 | 19:45 | מאת: מישהו

שלום ב3-4 שנים האחרונות אשתי לוקחת קברגולין באופן קבוע יחסית (תוך התייעצות עם רופא, כמובן) על מנת להוריד את רמות הפרולקטין כתוצאה ממיקרו-פרולקטינומה. נכון לעכשיו רמות הפרולקטין סבירות בהתחשב במצב (כ-700, עולה ויורד) ויש לה מחזור חודשי תקין. יחד עם זאת היא רוצה להתחיל ולקחת בלוויק (Belviq) להפחתת הרעב, אך אנו יודעים שייתכן ותהיה בעיה עם הפרולקטין. אנו ממתינים לתור לאנדוקרינולוג, אך התור רחוק מדי... האם ידוע לך לגבי השימוש בתרופה הספציפית הזו יחד עם קברגולין כשברקע פרולקטינומה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אני לא רואה בעיה

12/08/2018 | 18:36 | מאת: מיכל

אני לוקחת 1 גלוקומין ביום מתי עדיף לקחת אחרי ארוחת ערב או לפני השינה,? אין לי בעיות עיכול תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל שלום עדיף תמיד לקחת את הכדור עם אוכל

שלום רב, אני בשבוע 11, הריון ראשון לאחר שנתיים של טיפולי פוריות. רקע של תת פעילות בלוטת התריס, מאוזנת על פי בדיקות הדם. לפני כשנה הוחלף היותירקס ב סינטרואיד והוגדל המינון ל600 מ״ג בשבוע. כמו כן נוטלת תמיכה הורמונלית ( אסטרוגן ו פרוגסטרון) עד תום השליש הראשון. במהלך טיפולי הפוריות עוקבת באופן תדיר (אחת לחודש) אחר ערכי הבלוטה. 3 חודשים לפני הכניסה להריון חלה ירידה הדרגתית בערכי ה TSH מערך של 0.77 עד 0.16 (כיום). יש לציין כי ערכי ה FT3 ו FT4 בטווח התקין. יצרתי קשר עם האנדוקרינולוג המטפל בי ושאלתי האם יש סיבה לדאגה, והאם כדאי להוריד מינון של סינטרואיד. הוא טען שאין מה לדאוג מיתר פעילות בהריון, רק מתת פעילות. זהו הריון יקר שהושג בעמל רב ואני חוששת שחוסר איזון של הבלוטה עלול להזיק להמשכיותו. אשמח לשמוע עוד דעות. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

ג'וליה שלום בגדול הוא צודק, אפשר להוריד מעט את המינון כרגע ולעקוב בעוד חודש

תודה על התשובה המהירה! הרופא שלי לא מוכן להוריד לי מינון. האם יתר פעילות יכול להזיק לעובר ולהמשכיות ההריון? אילו ערכים / תסמינים מהווים סימני אזהרה? האם כדאי להתעקש איתו על הורדת המינון? תודה

12/08/2018 | 15:23 | מאת: יוסי

כן רוצה לשלול...למרות mri שביצעתי לפי מה שהבנתי מימנו יש בעיה אם הגרמוזון משהו כזה סוג של הורמון ..מה זה גורמזון? שאלה נוספת האם mri תקין וכן יש הפרשה מאיזור מסויים האם זה חלילה מסוכן??קיחם טיפול תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אולי הכוונה להורמון גדילה, מציעה המשך מעקב אצל האנדוקרינולוג שלך ולברר איתו את הכל. בהצלחה

11/08/2018 | 20:43 | מאת: יוסי

הרופא לוחץ עלי לעשות העמסת סוכר של 120 כאשר mri תקין מה שאמר זה קולגן משהו מה זה קולגן ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יוסי שלום תשאל אותו..לא רואה קשר. אולי הוא רוצה לשלול עודף הורמון גדילה??

11/08/2018 | 10:32 | מאת: פרדניזון

לקחתי 10 מג פרדניזון במשך 25 יום. ואחכ דקסמטזון 1 מג לכמה ימים. צריך tapering הדרגתי? אין לי מחלה דלקתית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום כל מקרה לגופו, תתיעץ עם הרופא המטפל בבקשה

10/08/2018 | 23:44 | מאת: ורד

בת 55, משקל לפני 4 חודשים 128 ק"ג. משקל נוכחי 114 ק"ג. ירידה של 10% במשקל באופן יזום. נוטלת 950 (של 100 מק"ג) יוטירוקס לשבוע ערכים 8/4/18: TSH=0.61 ׁ(לאורך זמן לפני כן 0.46) FT4=18.7 FT3=4.14 ערכים 8/8/18: TSH=0.41 FT4=21.3 FT3=4.25 האם לשנות מינון ולכמה, תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ורד שלום אפשר להוריד 50-100מיקג לשבוע תוך מעקב כמובן

10/08/2018 | 22:22 | מאת: רן

שלום נירית, בהמשך לתשובתך לשאלתי: "שאלה לגבי TSH - חשוב" אני אכן מזהה שהדופק שלי נמוך. במנוחה בין 55-70. עד שהמצב יתאזן שוב, האם לדעתך יש כרגע מניעה שאעסוק בפעילות גופנית ודברים בסגנון? אני עתיד לצאת לטיול גדול ומאתגר מבחינה גופנית בימים הקרובים - מודאג תודה שוב, רן

לקריאה נוספת והעמקה

אין מניעה אבל סביר להניח שתתקשה בהעלאת הדופק

11/08/2018 | 16:04 | מאת: רן

מה פירוש "סביר להניח שתתקשה בהעלאת הדופק" ? :-)

10/08/2018 | 10:28 | מאת: אליס

שלום. אני מעוניינת לעבור לאמצעי מניעה טבעי בשם daysy הפועל לפי מדידת חום השחר מידי יום. רציתי לדעת האם ליוטירוקס יש השפעה על חום השחר והאם הוא יכול לשבש את היעילות? מצרפת לינק לדייזי: http://www.daysy.co.il

לקריאה נוספת והעמקה

לא חושבת שיש ליוטירוקס השפעה משמעותית, תבדקי בפורום רוקחות

10/08/2018 | 08:18 | מאת: נאדיה

תודה על המענה אחרי הצעתך פניתי לרופא בקשתי בדקות תשבה מדאיגה אותי הודגמו שתי אונות מוגדלות 2.6ס׳מ על 2.5ס״מ הודגמו מספר קשריים היפואקוגינים ואיזואקוגנים מתמזגים אחד תוך השני ללא קשר דומננטי זרימת דם אינה מוגברת גיוטר רב קשרי בבדיקת דמית נראה MNG תודה על העזרה

לקריאה נוספת והעמקה

יש לבצע השוואה לבדיקה קודמת

10/08/2018 | 01:30 | מאת: ספיר

לפני כשנתיים עברתי ניתוח להסרת מאקרואדנומה מההיפופיזה לאחר לידה 3. לפני הניתוח אובחן קרישיות יתר וקיבלתי זריקות מחשש ללופוס. מאז וגם לפני הניתוח, דיכאון, בכי, סחרחורות, חוסר שיווי משקל וריחוף, לעיתים לא מחוברת למציאות, מזה כחודשיים, כאבים בחצי גוף שמאל עד לרמה של שיתוק וחוסר תחושה מוחלט, צלליות מרצדות מול העיניים, צמרמורות, כאבי גב, כאבים בחזה. כיום לוקחת קסאנקס בלילה ורק נגמלתי מויפקס שלקחתי ביום. האם תופעות אלו יכולות לצוץ מלופוס אן שהבעיה נירוכירוגית או הורמונלית בכלל. חייבת לציין שהמצב מחמיר בשבוע שלפני הוסת, הוסת ארוכה , כ 10 ימים וממשיך עד כשלושה ימים אחרי הוסת. למי לפנות, אנא עצתכם בדחיפות. ספיר

לקריאה נוספת והעמקה

ספיר שלום אין לי מושג וגם לא נתת מספיק פרטיםלגבי ההיפופיזה. מציעה לפנות לרופא המשפחה ובמקביל לוודא שהצירים ההורמונלים תקינים

09/08/2018 | 23:10 | מאת: בת מודאגת

שלום רב ד"ר אצל אבי התגלה קרצינומה פפילרית בצוואר ובמהלך הניתוח התגלה כי הגידול הגיע עד תחילת החזה. לאחר הניתוח קיבל יוד כ150 והיום אנחנו כשנה וחודשיים לאחר קבלת היוד. במהלך בדיקת דם התגלתה עליה קטנה בתירוגלובולין ולכן עשינו סטימולציה תחת תירוגין. התוצאה היא תרוגלובולין 19.9 Tsh 5.51 ו T4 20.8. מקריאתי באינטרנט אני מבינה שהתירוגלובולין אמור להיות אפסי למי שעבר כריתה מלאה מה שאומר על פי התוצאה שהמחלה מתקדמת ? מה השלב הבא ? האם צריך לעשות בדיקות הדמיה בכדי לגלות איפה הגידול ? מה עדיף לעשות ? סיטי רגיל ? פט סיטי ? מיפוי ? יש לציין כי עבר מיפוי כל גופי ממש לאחר היוד ויצא נקי. אשמח לתשובה בהקדם. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אכן, יש חשד למחלה. קודם כל יש לחפש אותה בצוואר באמצעות US ואם ה US נקי כל מקרה לגופו, אולי מיפוי נוסף, אולי PET CT..מציעה להגיע למעקב האנדוקרינולוג

09/08/2018 | 18:20 | מאת: רן

שלום ד"ר נירית אמנם בשבוע הבא יש לי תור לאנדוקרינולוג אך ממצא שעלה היום בבדיקות דם מדאיג אותי ורציתי לשאול זאת כאן ברשותך. מחלת גרייבס, מטופל כבר כמה חודשים עם מרקפטיזול. עושה כל חודש וחצי בדיקות דם והיום עשיתי בדיקה נוספת. בבדיקה האחרונה, לפני קצת יותר מחודש, ערכי ה-T4 ו-T3 היו תקינים אולם בגבול המאוד תחתון של הנורמה. בבדיקות של היום הם נותרו ללא שינוי משמעותי מלפני חודש להיום. העניין הוא רמת ה-TSH. לפני חודש היא הייתה עדיין מאוד נמוכה - 0.01. והיום - קפיצה ענקית אל מעבר לטווח הנורמה - 9.04 (!) [טווח עליון: 4.78] נקודה חשובה שצריך לציין - במהלך חודש זה הופחת מינון המרקפטיזול מכדור אחד בבוקר, לחצי כדור בבוקר. קצת מודאג - מה זה אומר? ומה ההשלכות של זה על הבריאות שלי? תודה מראש! רן

לקריאה נוספת והעמקה

רן שלום אין מה להיבהל. יש להפחית את המינון אך מציעה להמתין לשבוע הבא

08/08/2018 | 20:22 | מאת: עדית

שלום ד"ר ברק, תוך כמה זמן מתחילת נטילתם, באה לידי בטוי השפעת הכדורים הנ"ל, בבדיקות שחלוף עצם?

עדית שלום חצי שנה-שנה

האם יש להפריד בין לקיחת גלוקומין לבין לקיחת תוסף מזון מגנזיום? אם כן כמה שעות יש לשמור בינהם? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לא ידוע לי, תשאלי בפורום רוקחות

06/08/2018 | 21:59 | מאת: נילי

שלום, בת 32, לפני שנתיים וחצי התגלתה מיקרו אדנומה בהיפופיזה (8 מ״מ) עקב אמנוריאה משנית, מאז לוקחת 2 כדורי קבותרים בשבוע. נכנסתי בינתיים להריון וילדתי לפני 9 חודשים. אחרי הלידה (לא הנקתי) חזרתי לקחת קבותרים באותו מינון וחזרתי לקבל וסת. קיבלתי כחצי שנה וסת תקין. הגידול אגב עלה ל11 מ״מ אחרי הלידה. מזה חודשיים שוב לא מקבלת וסת, ובדיקות דם מראות פרולקטין 652. איך לנהוג כעת? האם להעלות את המינון של הקבותרים? לכמה?

לקריאה נוספת והעמקה

נילי שלום התוצאה גבולית ולא אמורה להפסיק את הוסת. כדאי לחזור על הבדיקה+בדיקת הריון

07/08/2018 | 00:04 | מאת: נילי

תודה רבה על התשובה :-) אין חשד להריון. הייתי ערה מספיק שעות לפני הבדיקה. אציין שיש לי גלקטוריאה מאז שילדתי וטרם הפסיקה (9 חודשים אחרי לידה), שלא היתה לפני שנכנסתי להריון. האם זה מאיר אור חדש?

06/08/2018 | 10:51 | מאת: מיקי

PTH =56.2, Calcium=8.6, Calcium/24 urine 68, Vit D (11/2017) 23, Phosphore = 3.5, ALKP=119 לפי הרופאים אני סובל מ: Psoriatic Arthritis Fibromyalgia Hashimotos Sarcoidosis Neuropathy Carpal tunnel syndrome MGUS Chronic persistent Hepatitus האם הPTH מעיד על בעיה ומה לעשות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מיקי שלום קרוב לוודאי שהסיבה היא חוסר בויטמין די בלבד וכדאי להשלים בטיפות

07/08/2018 | 06:56 | מאת: מיקי

יטמין D זה מנובמבר 2017 בדיקות דם אחרות מלפני חודש אני כבר לוקח 1600 IU טיפות כל יום עדייין להוסיף טיפות?

תחזור על הבדיקה ונראה

05/08/2018 | 16:51 | מאת: מיכל

בת 58 לוקחת 1 גלוקומין בערב כבר 4 שנים בדיקות סוכר אחרונות לפני 5 חודשים - סוכר בצום 103 - A1C 5.3 מלפני 3 ימים- סוכר בצום 95 - A1C 5.3 האם לדעתך כדאי לי לעבור לחצי גלוקומין ביום? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל שלום השאלה היא מדוע הותחל והאם ניתן להפסיק, מציעה לברר עם רופא המשפחה

05/08/2018 | 18:58 | מאת: מיכל

התחלתי בגלל סוכר בצום 139 ולפני כן תקופה של טרום סוכרת. האם אפשר להפסיק. רופאת משפחה התחלפה ולא מכירה אותי

אפשר לנסות..חשוב לעקוב. חשוב להבין שמדובר בכדור שגם עשוי למנוע סוכרת

05/08/2018 | 14:40 | מאת: עדי

שלום. אני בת 38 שוקלת 58 קג. אני נוטלת אלטרוקסין במינון 1,100 מק"ג לשבוע. ביצעתי היום בדיקת tsh,t3,t4, אלו התוצאות: Tsh 3.88 T3 free- 4.6 בנורמה T4 free - 14.5 בנורמה אני מתכננת הריון ושאלתי האם יש צורך להגדיל את מינון האלטרוקסין. בברכה.

לקריאה נוספת והעמקה

עדי שלום כדאי להעלות מינון

תוכלי לומר בכמה לדעתך עלי להעלות את המינון?

תעלי בהדרגה, 100 לשבוע אבל חשוב לבצע זאת בדעה אחת עם רופא המשפחה/רופא הנשים

05/08/2018 | 05:48 | מאת: גילת

אובחנתי שיש לי שחלות פוליצסיטיות ולתנגודת לאינסולין גם עשיתי בדיקות צפיפות העצם - יש בריחה. לפי בדיקות של פעילות התריס (US, מיפוי ועוד ) יש לי אדנומה לפי בדיקות הדם - שאותן האנדו עדיין לא ראתה, התור רחוק, בעוד כ3 חודשים. הPTH עדיין גבוה מאד. הורמון ההזהבה - LH - Luteinizing Hormone -קפץ מ15 ל70 תוך 4 חודשים. הורמון מעורר זקיק - FSH - קפץ מ13 ל80 תוך 4 חודשים. הורמון Hydroxyprogesterone-17 - קפץ מ 2.42 ל4.50 תוך 4 חודשים. מה ניתן לעשות בינתיים? יש לי נשירה מאסיבית, זה בגלל ההורמונים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

גילת שלום מציעה להמתין לתור מסודר

שלום רב! אני כותב בשם אימי, בת 67 במצב בריאותי טוב, משנת 2009 ידוע על Monoclonal gammopathy IGM Kappa. לפני שנתיים בממוגרפיה הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות ב2 בתי השחי, להלן התוצאות: בצד שמאל הודגם: גושים בריקמה הרכה: בלוטות לימפה מוגדלות בבית השחי, לא נראו הסתיידויות פתולוגיות, רקמה פברוגלאנדולארית -תקינה, צל העור והפטמה תקינים. ממצא BIRADS B4. בצד ימין: קישוריות: ברביע עליון חיצוני UDQ, ממצא BIRADS B3. לא נראו הסתיידויות פתולוגיות, רקמה פברוגלאנדולארית -תקינה, צל העור והפטמה תקינים. לאחר מכן בוצעה ביופסיה בצד אחד, והתוצאה: התקבלו 5 גלילי ריקמה, בפתולוגיה בלוטה ריאקטיבית. לפני חודשיים ביצעה ממוגרפיה שנית, עם התוצאות: צד שמאל: בית שחי -בלוטות לימפה עם קורטקס מעובה עד גודל 1.8 ס'מ , לאחר ביופסיה- ממצא שפיר BIRADS2. צד ימין בית שחי -בלוטות לימפה עם קורטקס מעובה עד גודל 1.8 ס'מ. נראות בולטות יותר. ממצא כנראה שפיר BIRADS 3. כתוצאה מהממוגרפיה המוטולוגית המליצה לבצע אולטראסאונדים, ולהלן התוצאות: US בלוטת מגן: האונה הימנית נכרתה, ללא שארית רקמה או ממצאים פתולוגיים במיטתה. האונה השמאלית מוגדלת, העובי 21 מ"מ, הרוחב 22 מ"מ. האיסת'מוס נכרת. מירקם הבלוטה: רב-קשרי. קשר בולט שונה במידות 10*15*14 מ"מ, באונה השמאלית באספקט קידמי של הקוטב העליון. בעל גבול חד וסדיר, מתבלט מעבר לגבול האונה. וואסקולרי במרכז ובשוליים. המירקם: איזו-אקוגני בלתי אחיד. הסתיידויות: אין. TIRADS B4. נוכחות קשרי לימפה: משני הצדדים . מידות: עד 29 מ"מ בציר האורך משמאל בתחנה 3 צורה: אובלית. ליבה שומנית: בחלקם - ללא. וואסקולרי במרכז. הסתיידויות: אין. בלוטות פרוטיס ובלוטות הרוק התת-לסתיות בגודל ומרקם תקינים. US מפשעות: הודגמו מספר קשרי לימפה, הגדולים ביותר מגיעים בציר האורך: מימין - עד 34 מ"מ; משמאל - עד 34 מ"מ, בעלי ליבה שומנית ווסקולריזציה מרכזית - מראה סונוגרפי תקין. US בית השחי: הודגמו מספר קשרי לימפה, הגדולים ביותר מגיעים בציר האורך: מימין - עד 28 מ"מ; משמאל - עד 29 מ"מ, בעלי ליבה שומנית ווסקולריזציה מרכזית - מראה סונוגרפי תקין. בדיקות מעבדה: MCV 86 HB 11 ESR 53 TOTAL PROT 7.7 ALBUMIN 3.9 בPROT ELECTROPH: פס מונוקלונלי מסוג IGM Kappa. IGM -בשנת 2009 היה 932, עלה כ50 כל חצי שנה, לפני חצי שנה היה 1464 ועכשיו ירד ב50 ל1399. Kappa FLC - היה 95 לפני חצי שנה וירד ל50. MONOCLONAL BAND 1.1 CREAT 0.7 CALCIUM 9.4 רציתי לשאול: 1. מדוע הבלוטות מוגדלות? זה לא חודש, חודשיים, אלא שנים! האם הבלוטות מוגדלות גם במפשעות? אם כן, מה יכולה להיות הסיבה ומה ניתן לעשות אם כך? 2. האם יש לכם אבחנה לגבי הסיבה לעליית הIgM ? איני יודע מה לעשות כיוון שכל המוטולוג מאבחן זאת בצורה אחרת. האם אתם יכולים להמליץ לי על טיפול מסוים? תודה רבה ומצטער אם יצא ארוך מדי...

לקריאה נוספת והעמקה

השאלה מאד ארוכה ונראה לי שטעית בפורום

03/08/2018 | 06:25 | מאת: מיכל

בבדיקה בלוטת התריס 1.07 בדיקות ברזל B12 תקינות יש לי נשירת שיער האם זה נובע מבלוטת התריס והאם אני צריכה לעשות גם בדיקות T3 ו Tתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל שלום בדיקת ה TSH תקינה, הבלוטה בסדר גמור

03/08/2018 | 06:17 | מאת: שיר

אוסטופורוזיס במשך שנה וחצי אינו . כמוכן הוא לוקח קלציצו -כדור אחד ביום קלציום קרבונט 600 מג בשילוב ויטמין די 400 יחידות . בבדיקות דם האחרונות הצקבל 1.7 קריאטינין egfr 38 אוריאה 45. האם יתכן שהפןרטאו גרם לבעיה בתפקודי כליות. יש לציין שבבדיקה קודמת לפני 7 חודשים הקריאטנין היה 1.13. יש לציין שאינו סובל מסוכרת ולחץ דם יחסית תקין

לקריאה נוספת והעמקה

שיר שלום אין לי מספיק פרטים למענה אבל כדאי להגיע בהקדם לרופא המשפחה וקודם כל בדיקה חוזרת. לא סביר שהפורטאו גרם לבעיה בכליות אבל ייתכן ולא יוכל להמשיכו

02/08/2018 | 13:29 | מאת: ערן

בתשובת DST האם תוצאה של 54nmol תקינה? המון תודה

ערן שלום מדובר בתוצאה גבולית, קרוב לוודאי שתקינה

היי אני בת 23 בריאה בדכ, חודשיים אחרי ניתוח שרוול . הכל עבר בשלום ב"ה. עשיתי אתמול בדיקות דם ובתוצאות היה ערך הtsh חריג ועמד על 12.12 וערכך הt4 היה בנורמה. בעבר הייתה גם חריגה בערך הtsh אבל אז הוא עמד על 5.8 בשיא. מה אפשר להבין מתוצאות אלו? ולמי עליי לפנות? אודה לתשובתך ..

לקריאה נוספת והעמקה

שקד שלום האם את מקבלת תרופות?

היי. לא אני לא מקבלת תרופות לבלוטת התריס ומעולם לא נתנו לי . ובאופן כללי נוטלת רק נקסיום לקיבה וויטמינים . התור לאנדוקרינולוג הוא רק לספטמבר . האם לדעתך יש צורך להקדים וללכת בדחיפות? או שמספיק שאבקר אצל רופא משפחה בנתיים . תודה שבוע טוב בשורות טובות .

את לא צריכה אנדוקרינולוג, רופ]א המשפחה יוכל לבטח לעזור

בבדיקה ראשונה הגדלה של בולטות התריס על רקע גויטר נגע ציסטה בקוטר 4.5 בכליה ימנית נגע באדל השמאלי על חלק סולידי וחלק ציסטי כל אחד בגודל 1.5 ס״״מ בבדיקה חוזרת יש הגדלה לא סדירה דו צדדית של בולטות התריס כנראה mng יש לחץ על הקנה משני לכך תודהעלהעזרה

לקריאה נוספת והעמקה

נאדיה שלום מציעה לפנות לבדיקה מסודרת אצל אורולוג ואנדוקרינולוג. יש להשלים בירור

08/08/2018 | 15:28 | מאת: נאדיה

תודה על המענה אחרי הצעתך פניתי לרופא בקשתי בדקות תשבה מדאיגה אותי הודגמו שתי אונות מוגדלות 2.6ס׳מ על 2.5ס״מ הודגמו מספר קשריים היפואקוגינים ואיזואקוגנים מתמזגים אחד תוך השני ללא קשר דומננטי זרימת דם אינה מוגברת גיוטר רב קשרי בבדיקת דמית נראה MNG תודה על העזרה

הבת שלי אובחנה בגיל 14 עם האשימוטו עקב חולשה קיצונית התגלו חוסרים של ויטמין די המגלובין סידן חומצה פולית פריטין .קיבלה זריקות בי 12 כבר פעמיים.עברה גסטרו כולל עקב אסקה ואנקה חיוביים . השבוע שוב הבדיקות לא טובות.המוגלובין עדיין בנורמה 12.3. סידן 8.4,בי 12 243 -עדיין בנורמה אך יורד,חומצה םולית 1.4,פריטין 21 , האם יש כיוון אחר לחשוב עליו מלבד גסטרו שבו לא התגלו כיוונים.האם הכל בגלל בלוטת התריס??? תודה באוקטובר בת 18 ואמורה לעבור רופאים .האם יש כיוון אחר שכדאי לבדוק

לקריאה נוספת והעמקה

רוני שלום ראשית אני לא מטפלת בילדים. שנית, אולי יש פה שילוב של מחלות אוטואימוניות, אולי בעיית ספיגה, אין לי מספיק מידע בכדי לענות. אין ספק שלא הכל קשור להשימוטו

01/08/2018 | 12:47 | מאת: טל

האם לא מסוכן להשתמש במכשיר זה לטיפול בהצערת הצוואר למרות שהוא מגיע לעומק של 5ס״מ מבלי לפגוע בבלוטות?

לקריאה נוספת והעמקה

טל שלום אני מניחה שלא מאחר וזה בסה"כ גלי קול אבל אין לי נסיון עם המכשיר

31/07/2018 | 17:30 | מאת: Mee7

שלום רב. אשמח לעזרה בפענוח us בבדיקת us צוואר נמצא ש. האונה השמאלית מוגדלת 2.8*5.5 גוש יחסית היפרקוואי מירקמו אחיד הגוש ווסקולרי עם הדגמת זרימת דם הן היקפית והן מרכזית לציין מס מוקדים ציסטיים באוספקט התחתון עד כ0.9 סמ . סיכום זפק רב קשרי שולט באונה השמאלית אשר מתאים לthirads 3 המלצה לfna עקב גוש גדול מ2.5 סמ . בסריקת הצוואר לא הודגמו קשריות לימפה חשודות או תהליכים . אשמח לעזרה בפענוח התוצאה. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב יש גוש בבלוטת התריס שלא נראה חשוד אבל גדול ולכן יש לעבור ביופסיה ממנו. בהצלחה

29/07/2018 | 15:27 | מאת: אילן

שלום ..מדובר בבחור צעיר ברצוני לשאול שאלה...קודם כול קלציום תמיד היה תקין ויטמין d היה נמוך מעט וכמעט ולא נחשף לשמש השאלה שלי האם יש אינדקציה של בדיקה דם לפני שנגשים או מבקשים הפניה לצפיפות עצם??ואם אקח תוסף של קלציום כולל ויטמין d ומגנזיום זה אפקטיבי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אילן שלום אין צורך לבדוק צפיפות עצם בבחור צעיר רק בגלל חוסר בויטמין די אם זו השאלה

שלום רב. לאחרונה אובחנה אצלי יתר פעילות של בלוטת התריס. האנדוקרינולוג אמר שזה כנראה בגלל מחלת גרייבס. בנוסף, יש לי אנמיה חדשה בבדיקות דם - המוגלובין וRBC הולכים ויורדים מבדיקה לבדיקה. רמת הברזל שלי היא על הגבול הנמוך אבל הטרנספרין נמוך (הבנתי שכשהברזל נמוך הטרנספרין אמור להיות גבוה). שאלתי היא: האם מחלת גרייבס יכולה לגרום לאנמיה, והאם רמת הטרנספרין הנמוכה יכולה גם להיגרם מזה? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב מחלת גרייבס עלולה לגרום לאנמיה שאמורה לחלוף עם איזון המחלה

28/07/2018 | 18:10 | מאת: שי

אם אני רוצה לצמצם את הסיכויים לסוכרת סוג 2 באיזה סוג של פחמימות אני צריך להפחית ? מותר לשתות משקאות דיאטטים / לאכול לחם לבן/לאפה/לחמניות/בורקס ?

שי שלום יש להקפיד על תזונה מאוזנת ולהפחית בין היתר בסוכר לבן וזמין. מציעה להתייעץ עם תזונאית

26/07/2018 | 14:07 | מאת: שרון

בן 52 .חולה סוכרת לוקח גלוקופאג' פעמיים ביום. לפני שבועיים התחלתי דיאטה עם 6 ארוחות ביום מסודרות עם מעט פחמימות, אבל לא מתנזר לגמרי כולל פעילות גופנית אינטנסיבית 4 פעמים בשבוע. תחילת הדיאטה שקלתי 83 והסוכר בצום היה 107. שבוע לאחר מכן הורדתי 1.5 ק"ג והסוכר בצום היה 97. שבוע לאחר מכן- היום- ירדתי עוד 1 ק"ג והסוכר בצום היה 69. האם הירידה מהירה מידי? האם יש בעיה כחולה סוכרת לרדת2.7 ק"ג בשבועיים? האם הגלוקופאג' יכול לגרום להיפוגליקמיה? 69 נחשב היפוגליקמיה?מרגיש טוב האם אני צריך ללכת לרופא בהקדם כדי להוריד מינון תרופות?

לקריאה נוספת והעמקה

שרון שלום הירידה במשקל מהירה אבל זה צפוי בדיאטה כזו. גלוקופז לא גורם להיפו ואין דחיפות

תודה רבה על תגובתך המהירה.!! אם אני אמשיך בדיאטה. האם יתכן שאצטרך לרדת במינון הגלוקופאג משני כדורים ליום לכדור אחד ביום? ואיך יודעים מתי? אז 69 סוכר בצום בבוקר נחשב תקין?

שוב, גלוקופז לא גורם היפו.מציעה להתייעץ עם רופא המשפחה בהזדמנות

האם תופעות הלואי יעלמו בעקבות השמוש בתרופה ואם כן לאחר כמה זמן

לקריאה נוספת והעמקה

יוסי שלום לרוב מדובר בתופעות לוואי ממערכת העיכול- בעיקר בחילה, והן חולפות לאחר זריקה שתיים

26/07/2018 | 07:25 | מאת: יוסי

מתי רצוי להזריק את הטרוליסיטי לפני הארוחה או אחריה ובאים ניתן לשנות את היום בשבוע (כשמזריקים פעם בשבוע)

פעם בשבוע ביום קבוע ללא קשר לאוכל

25/07/2018 | 22:48 | מאת: לילי

אני בת 72, מטופלת ביוטרקס ומאוזנת. אני אוכלת כל יום לארוחת צהרים 4 כפות קוסמת כתוספת למנה עיקרית. האם הקוסמת יכולה להשפיע על פעילות בלוטת התריס?

לילי שלום לא שידוע לי

שלום ד"ר, ברצוני להבין מכיוון שיש דעות חלוקות בנושא, האם שימוש ביוטירוקס לתת פעילות של הבלוטה יכול לגרום להתנוונותה של הבלוטה לאורך זמן אם כן לאורך כמה זמן ובאיזה מינונים מדובר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מדובר בהנחה שאין לה ביסוס ממשי ורווחת בעיקר בקרב הרפואה המשלימה. העדויות לכך הן עליה במינון הנדרש לאיזון הבלוטה אצל מטופלים רבים עם הזמן. אין מינון או זמן מוגדר

גולוקוז בצום 93. המוגלובין A1C 5.8. האם זה כבר נחשב פרה סכרת? מה צריך לעשות? כל כמה זמן לחזור על הבדיקות?

לקריאה נוספת והעמקה

אורית שלום אכן טרום סוכרת חשוב להקפיד על תזונה וספורט ומעקב שנתי

שלום- אני בת 39. לא סוכרתית. לפני 11 חודשים ילדתי בת , מטיפולי פוריות ( הריון ראשון). בשבוע 24 גילו לי סוכרת הריון שהייתה מאוזנת באמצעות דיאטה. לפני חודש ביצעתי העמסת סוכר 75 שיצאה 89 לאחר שעתיים. סוכר בצום היה 82. המוגלובין מסוכרר יצא 5.8. אני בסהכ ביום יום כן שומרת על תזונה מאוזנת - לפעמים חורגת ( כמו בחגים וחופשה בחול שאכן היו 3 חודשים טרם הבדיקה ) מאז הלידה כמעט שלא עסקתי בפעילות גופנית. לפני 4 שנים בבדיקה אקראית של a1c הערך היה 5.9 , שירד ל- 5.4 לאחר שנכנסתי לךמשטר דיאטה וספורט. אני רוצה לחזור לטיפולים. האם לפי נתוני הסוכר נראה בעייתי ויש סיכון לעובר בגלל סוכר? מהי רמת ה a1c העליונה שניתן להיכנס להריון ולא קיים סיכון מוגבר לעובר? ההומוגלובין הרגיל שלי אגב- 11.9

לקריאה נוספת והעמקה

יעל שלום אין ספק שאת בסיכון לסוכרת הריון ולכן חשוב להיכנס כבר עכשיו/לפני הטיפול הבא למשטר דיאטה וספורט על מנת להתחיל הריון בערכי סוכר תקינים. כ"כ חשוב לבצע העמסת סוכר מוקדמת בהריון הבא. בעקרון A1C מתחת 6 מאפשר הריון אבל שוב, מציעה כבר עכשיו להתחיל משטר שמירה שילווה אותך גם בהריון

24/07/2018 | 12:07 | מאת: יעל

האם גם לאדם בריא A1C הוא מתחת ל6 ?

24/07/2018 | 12:08 | מאת: יעל

איך אפשר להסביר את הפער בין סוכר בצום , העמסת סוגר שיצאו תקינים לבין A1C

רמת ה A1C משקפת ממוצע של רמות הסוכר במשך כל שעות היום

A1C תקין הוא עד 5.7