הידרוצפלוס חיצוני , תינוק תאום בן 5 חודשים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

11/05/2019 | 11:15 | מאת: ליאור

שלום רב ,בני תאום בן 5 חודשים לאחר בדיקת usאובחן עם הידרןצפלוס חיצוני , אני לא ממש מבינה מה זה אומר .. אין כלל אינפורמציה על זה אלא רק על פנימי בתוך החדרים וכו ... רופא משפחה אמר לי רק לעקוב וכנראה יהיה לו ראש גדול יותר זה כנראה גנטי לא לי ולא לבעלי יש ראש גדול ..לעולם לא אובחנו עם הידרוצפלוס אם זה גנטי למישהו מהמשפח ה גם צריך להיות לא ? האם זה עובר אחרי שנתיים ? מה קורה שהמרפס נסגר לא יהיה לחץ תוך גולגלתי ? למה זה קורה בכלל האם זה פגם גנטי? אשמח שתשפכי לי אור על הנושא אני ממש מודאגת

ליאור שלום, לכולנו יש נוזל שנקרא CSF סביב חדרי המוח ובתוכם. באופן נורמלי נוזל זה מיוצר ונספג שוב ושוב לאורך כל החיים. לעיתים מנגנון ספיגת הנוזל בתינוקות לא בשל, ואז הנוזך מצטבר קצת יותר מאשר נספג, וגורם לעלייה באחוזון של היקף הראש. מצב זה נקרא "הידרוצפלוס חיצוני" או EVOH או BESS, בדרך כלל לא מסכן את התינוק וחולף ללא טיפול. במקרה שאחוזון היקף הראש עולה ויש הידרוצפלוס חיצוני, חשוב לשאול שאלות שונות לגבי ההיסטוריה המיילדותית, הרפואית, ההתפתחותית והמשפחתית של התינוק, לבדוק אותו בדיקה נוירולוגית, לראות מה אחוזוני המשקל והאורך שלו, ולמדוד היקף ראש להורים. זאת, כדי לשלול מחלה שגורמת לכך. אם כל הנ"ל תקינים, והיקף הראש בטווח הנורמה - דרוש מעקב בלבד. אם אחד מאלה לא תקין, או שהראש מעל אחוזון 98 - יתכן שצריך בירור נוסף לשיקול דעתו של נוירולוג הילדים (כגון יעוץ גנטי, MRI, בירור מטבולי וכו'. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים