קשב וריכוז היפנוזה ותרופות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

02/12/2018 | 09:54 | מאת: דן36

שלום לד"ר איילת לוי בני הובחן בכיתה ב עם בעיות קשב וריכוז, בני היום בכיתה ו, במהלך השנים בני קיבל את כל סוגי כדורים המבוססים על רטלין והיום מטופל ע"י פרופיגיל לאחרונה הוחלט ע"י נורולוג ילדים לעבור לכדור הווינס שלקח כבר בעבר ולהוסיף גם כדור פרוזק לפני השינה, יש לציין שלבני אין בעיות אובדניות או משהו שמתי לב כבר מכיתה ג, שהילד משמיע קולות מוזרים ותנועות בידיים, יש לציין שתופעות אלו לא היו קיימת לפני כיתה ב (כלומר לפני הטיפול התרופתי) 1. האם תרופות המבוססות על רטלין או ויונס יכולה לגרום נזק למוח או עיכוב התפתחותי? 2. האם פרוזק היא תרופה שמומלצת לילדים? 3. עם כל התרופות שקיבל רמת לימודיו נשארה כמו בכיתה ג עם התרופות לקשב וריכוז אינן עוזרות, מה זה אומר? אשמח לדעתך ומה עושים? בתודה דן

דן שלום, 1. ריטלין, ויואנס ותרופות דומות לא יכולות לגרום נזק מוחי או עיכוב התפתחותי. 2. פרוזק היא תרופה פסיכיאטרית, ואין לי ניסיון בשימוש בה. 3. אם התרופות אינן עוזרות לו להתקדם בלימודיו, צריך לעשות הערכה ממודשת: האם באמת יש הפרעת קשב? האם בוצע אבחון פסיכודידקטי? האם נקבעה מנת משכל (רמת IQ) והיא בתחום הנורמה? האם נשללו לקויות למידה? האם יש בנוסף בעיה ריגשית או חברתית? האם יש הפרעה פסיכיאטרית? יתכן שבאבחון הראשון שעשיתם ענו על כל השאלות הללו, אבל אם אין שיפור אז צריך לעשות הערכה מחודשת ולקבל מידע עדכני מהצוות החינוכי בבית הספר, כדי להבין את מצבו הנוכחי ומה עוצר את התקדמותו. אין לי ניסיון עם פרופיגיל ופרוזק - יתכן שפסיכיאטר מטפל בבנך ואולי הוא הכתובת הנכונה. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים