ייאוש, בדידות ושאר מרעין בישין

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

11/09/2019 | 18:09 | מאת: סינדרלה

שלום רב, אני בת 54, אקדמאית ועובדת במקום עבודה כבר 20 שנה בתפקיד מנהלתי. סובלת שנים מבעיות נפשיות קשות של דכאון, חרדה, אישיות נמנעת, רגשי נחיתות, זעם כביר ועוד. ניסיתי טיפולים פסיכולוגיים, מטופלת תרופתית בהטבה חלקית. בודדה מאוד, נותרו אח נשוי ללא ילדים ואבא קשיש. לאורך כל השנים לא הצלחתי ליצור חברויות או קשרים אינטימיים עם גברים (מה גם שאני שמנה). בקיצור...חוץ משכל כנראה שאין לי מה להציע לעולם התזזיתי הזה. לאחר שאמי נפטרה התחלתי ללמוד לתואר שני אבל כמו תמיד הלימודים הם לסיפוק אישי וללא תועלת מקצועית כלשהי. מסתובבת בעולם מתבוננת באחרים שמנהלים מערכות יחסים ומטפחים עצמי חזק ואיתן ואילו אני בפנים מרגישה כמו ילדה חסרת אונים המביטה בהשתאות בעולם המבוגרים. כמובן שאיני נוהגת. היות ובינה בראשי, אני מבינה שהדברים לא ישתנו בגיל כזה ומכאן הייאוש הגדול שאני חווה. יש לי חברה אחת...ששורדת איתי בגלל שצרכיה החברתיים גבוהים מהחסרונות שלי....לי אין סבלנות לרוב העולם, ואני מיואשת מחיי העבשים. אשמח לשמוע את דעתך.

גילך, שפרסמת ברבים, מביא אותי להניח שאת יודעת מי הם רבקה מיכאלי ויוסי בנאי - עמודי התווך של התרבות הישראלית של הטעם של פעם. חפשי ותקוותי שתמצאי את מה שהם שרו יחד: ..."החיים מתחילים בגיל 60". כלומר: יש התחלות חדשות בכל גיל. לשם כך כדאי לך לאמץ את גישת הקוצ'ינג: אימוץ יעדים קטנים, שאת בטוחה שיש לך מספיק כח מניע וגם יכולת טכנית או מיומנויות כדי להשיגם. עצתי שתתחילי במראה הפיזי: השמנה היא משהו שגם בולם או ממעיט את הסיכוי להחשב אטרקטיבי, וגם בעייתי בהבט הרפואי. האם יש לך מספיק מוטיבציה להסיר ק"ג אחד בחודש? ומה לגבי שני ק"ג בחודש? האם יש לך מספיק ידע ומיומנות להכין תפריטים מתאימים ולדחות תפריטים בעיתיים? פתגם עתיק אומר שמסע של אלף צעדים מתחיל בצעד אחד, ואח"כ עוד אחד, וכו'. האם סביר עבורך להתחיל בהשלת 3-6 ק"ג בשלושת החודשים הבאים? במקביל לאימוץ היעד הזה, או דומה לכזה, סביר שתוכלי לאמץ יעד של פעילות חברתית במינון קל : תמצאי קבוצות מפגש קטנות (משהו ש'עכבר העיר' מציע בפורמט שבועי). תכריזי לעצמך שבכל מפגש כזה תדברי לפחות עם אדם אחד לפחות 10 מילים. האם זה נשמע מתאים לך? אם זה גדול ומאיים עליך, האם תסכימי שהיעד הוא לדבר לפחות 5 מילים? חזרי אלי בעוד 3 חודשים. ספרי מה קרה (עובדות). מה תחושתך על כך? כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה