הפרעת פאניקה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

31/10/2020 | 21:25 | מאת: דנה

שלום ד"ר, שבוע טוב איך מטפלים בגישת cbt בהתקפי חרדה, כשההפרעה העיקרית היא ocd? יש שיפור ברמת האוסידי אך מצבים מסויימים מעוררים לחץ וחרדה. מוזר שאני יכולה אפילו לדמיין מצב מלחיץ ולהרגיש כמו התקף חרדה. זה כאילו תחושה של לצפות לחרדה וזה מעורר אותה. אני משתדלת להגיד לעצמי אז יהיה, יעבור ולהמשיך הלאה אך זה מגביר גם את האוסידי- הטקסים. אשמח לתשובתך

היי דנה, כשמדובר בהתקפי חרדה, הטיפול הוא בחשיפה לחרדה, ויצירת מצב של התקף חרדה שאותו את עוברת ללא ניסיונות הרגעה. כשעושים זאת, חווים שיא של חרדה, עד אשר היא הולכת ודועכת מעצמה. הדבר דומה מאוד לחשיפה ומניעת תגובה (ERP) בטיפול ב-OCD, שבמהלכה האדם נחשף למחשבות האובססיביות שלו, וחווה את הפחד תוך כדי מניעת טקסים. כשיש גם מחשבות טורדניות וגם התקפי חרדה, משלבים את החשיפות ביתר קלות, שכן כמו שאמרת קל מאוד לעורר את התקף החרדה בחשיפה למחשבות טורדניות. ההתנהגויות המרגיעות שמקבילות לאלה שחווים בזמן התקף חרדה הן בעצם הטקסים. נשמע שהחלק שחסר לך הוא מניעת הטקסים, ולכן חשוב מאוד לקבל ליווי טיפולי, שכן קשה להצליח בכך לבד. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה [email protected] לקביעת תורים: 052-6794957

01/11/2020 | 08:22 | מאת: דנה

שרון תודה רבה על תשובתך, אני עושה cbt בליווי מקצועי לאוסידי ובהדרגה מכחידה את ההתנהגויות המרגיעות. התקפי החרדה מופיעים במצבי לחץ ומגבירים את המחשבות הטורדניות, הדבר גורם לאיטיות כפייתית כאילו לעשות דברים בזהירות או בריכוז, ומחשבת את פעולותי. איך היית ממליצה לעשות חשיפה הדרגתית? נניח חשיפה בדמיון? הפחתת הימנעויות...

היי דנה, חשיפה הדרגתית בדרך כלל מתבצעת אחרי שעורכים רשימה של הדברים שמפחידים אותך, ומדרגים אותה בסדר עולה, כלומר מהמפחיד פחות למפחיד יותר. למשל, אנשים שפוחדים מזיהומים יכולים קודם כל לגעת במשטחים שמעוררים רמת חרדה נמוכה יותר. אנשים שפוחדים ממחשבות, יכולים לומר קודם כל מילה מפחידה ואחר כך לעבור למשפטים שלמים ותסריט מלא. אני לא יודעת ממה את פוחדת בדיוק, אבל יש תחומים של OCD שבהם חשיפה בדמיון היא פחות יעילה או בלתי אפשרית. זה תלוי מאוד במושא הפחד. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה [email protected] לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית