אני שאלות תודה לדר שרון היקרה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

02/09/2020 | 15:21 | מאת: אני

שלום דר שרון אני בגלל הקורונה אין לי שיחות שאלות בבקשה נהג נסע לידי והיתי עסוקה בו כי נסע קרוב אלי פיזית.אחכ חציתי כביש דו סיטרי ברחוב .בלי להסתכל שמאלה רק ימינה .שאלתי היא האם זה קורה גם לאנשים רגילים ללא אוסידי? שאלה נוספת בבקשה.האם אוסידי מחלת נפש או הפרעה ? ומה ההבדל בין הפרעה למחלה ? תודה רבה

שלום לך, אני לא מבינה מה הקשר בין הסתכלות רק לצד אחד לבין OCD. אני מניחה שאנשים שונים יכולים לנהוג כך מסיבות שונות. שנית, "מחלות נפש" אינו מונח מקצועי, ומכאן שאין באמת דבר כזה. יש מחלות של המוח, שהן בעיקר סכיזופרניה והפרעות מצב רוח כמו מאניה דיפרסיה (אלו בעצם בעיות נוירולוגיות, ואני משוכנעת שהן צריכות להיות מוגדרות ככאלה). הפרעות נפשיות הן בעצם בעיות פסיכולוגיות, ולא על בסיס נוירולוגי: חרדה, אובססיות למיניהן, הפרעות אכילה ועוד. וכמובן קיימות גם הפרעות אישיות. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

02/09/2020 | 22:02 | מאת: אני

תודה דר שרון בקשר לשאלת מה הקשר או סי די עם הנהג שעבר לידי.פשוט חשבתי שהוא הפריע לי כי התקרב אלי פיזית עם הרכב .בגלל המחשבה לא היתי עירנית .בקשר לשאלה השניה בתודה על תשובתך .הבנתי שאני שסובלת מאוסידי ,מחזירה כל דבר כל מילה אובססיבית .מוגדרת כהפרעה אישית פסיכולוגית? תודה

OCD מוגדר כהפרעה נפשית. "הפרעות נפשיות" הן בעצם בעיות פסיכולוגיות, בניגוד למחלות של המוח שהן בעיות נוירולוגיות, כפי שכתבתי. הפרעות אישיות שייכות לספקטרום אחר לגמרי, אין קשר. שבוע טוב, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית