מחשבות מטרידות בחיי היום יום

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

10/07/2020 | 00:58 | מאת: דידי

היי. אני שואל בשביל אבחנה. היתי אצל פסיכיאטר שאיבחן אותי כסובל מהפרעת פאניקה שזה באמת נכון. אבל מאז התפתחו עוד תופעות שיכול להיות שהיו עוד קודם ופשוט התביישתי לספר או הדחקתי. קופצות לי לראש הרבה מחשבות. הראשונה התחילה שהלכתי לפסיכולוג..בהמתנה קפץ.לי מחשבה שהפסיכולוג לא באמת פסיכולוג אלא שרלטן שרק רוצה כסף. מהצד השני של המחשבה ידעתי שזה לא נכון ועובדה שנשארתי. מאז אנחנו כבר בפגישה העשירית וכל פעם קופץ לי המחשבה הזאת ואני כביכול מרגיע את עצמי בלהקשיב על מה הוא מדבר ואומר לעצמי הנה הוא יודע על מה הוא מדבר..יש לציין שאני לא באמת מאמין למחשבות האלה הן פשוט קופצות לי וכמעט משכנעות אותי. בנוסף יש לי מחשבה עיקשת על סכיזופרניה.. בגלל שאני קורא הרבה אז אני נחשף למושגים כמו גדלות..ואחרי כמה שעות בא לי מחשבה שאני הנהג הכי טוב השחקן כדורגל הכי טוב..אני חושב שאת המחשבות האלה וצוחק עם עצמי כי אני יודע שזה לא נכון..יש לי מחשבה שאני במרפסת מאוד גבוהה שאולי אני יקפוץ/ פחד מלקפוץ ןמקבל התקף חרדה.. האם המחשבות האלה הם ocd? מחשבות טורדניות שאופייניות לחרדה? ושאלת השאלות. האם מחשבות גדלות אמיתיות של סכיזופרניה מתחילות ככה? כלומר אני חושב שאני נגיד הכי טוב בכדורגל מחשבות גדלות על כדורגל ואני לא מאמין להם...יום למחרת אני יפקפק בהם ביום השלישי אני יתחיל להאמין.וביום הרביעי זה יהיה עובדת מוגמרת? זה בעצם התהליך בסכיזופרניה? האם המחשבות האלה יעצרו רק במחשבות? התחלתי ציפרלקס לפני חודשיים 10 מג ועליתי לאחרונה ל15 ( יש שיפור בחרדות) בנוסף אני בcbt..החששות מסכיזופרניה נשללו על הסף גם מהפסיכיאטר וגם מהפסיכולוג..יש משהו נוסף שתוכלי להאיר את עייני? כי יש לציין שהפסיכולוג בנוסף שולל על הסף ocd..מה שמערער לי את המחשבה... סורי על החפירה ותודה מראש

היי דידי, אחרי שקראתי את ההודעה שלך, נשמע לי קצת מוזר שגם הפסיכיאטר וגם הפסיכולוג שללו את קיומו של OCD. ברור שהמחשבות שאתה מתאר הן מחשבות טורדניות. מחשבות טורדניות בכמות גדולה ובעוצמה גבוהה בדרך כלל מסווגות כ- OCD, שכן חרדות אחרות כוללות מחשבות מפחידות שאינן טורדניות. אני מניחה שהן גם לא תויגו כמחשבות פרנואידיות, כי אם כן, הטיפול התרופתי שאתה מקבל היה שונה לגמרי. הטיפול התרופתי שאתה מקבל אכן מתאים לחרדות כלליות וגם ל- OCD (אם כי לפעמים מעלים ל-20 מ"ג אם התרופה לא עוזרת מספיק, זה מה שנחשב ל"מינון אובססיבי"). לשאלתך, לי זה נשמע לגמרי כמו מחשבות טורדניות ולא כמו מחשבות פרנואידיות (פסיכוטיות). המחשבות הפרנואידיות בדרך כלל מתחילות ככאלה שאתה מאמין בהן ולא "מידרדרות" לכך. אני שמחה לשמוע שאתה בטיפול CBT, אם כי ההבחנה בין מחשבות טורדניות למחשבות מפחידות אחרות היא חשובה, וכדאי לתת על כך את הדעת בטיפול. זה יכול להשפיע על דרך הטיפול ועל הטכניקות הספציפיות שמשתמשים בהן. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

13/07/2020 | 01:21 | מאת: דידי

היה לי עוד מחשבה שנזכרתי בה. בתקופת הקורונה עזרתי לאמי בקניות מכיוון שהיא יצאה לחלת ( אלמנה ) ועברה לי המחשבה שהיא מנצלת אותי. המחשבה הזאת כל כך הלחיצה אותי שקיבלתי התקף חרדה וכמובן שידעתי שזה לא נכון.. האם למחשבות האלה אין משהו פרנואידי?

היי דידי, אנשים שסובלים ממחשבות פרנואידיות לא נלחצים מהמחשבות שלהם, אלא מאמינים בהן באמת ובתמים. הם יכולים לפחד מעצם העובדה שרוצים לפגוע בהם, אבל לא מהמחשבה עצמה. חסרה להם ההתבוננות מהצד על המחשבות (מה שקיים ב-OCD בכל רגע נתון) והם פשוט רואים אותן כמציאות. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

15/07/2020 | 23:48 | מאת: שאלה אחרונה

תודה על המענה שאלה אחרונה. מצב תמונת סיכום. מה הכוונה occd? או שהכוונה לocd. והאם המשפט סימני ocd, מעיד שהרופא לא בטוח? או שזה מה שרושמים באופן רגיל. תודה

16/07/2020 | 01:15 | מאת: דידי

מצב האבחנה................

היי דידי, הקובץ שלך לא צורף (אולי הנהלת הפורומים לא אישרה אותו?). בכל מקרה, אני מניחה שמדובר בטעות הקלדה. לגבי "סימנים", לא ברור לי למה לא ניתנה אבחנה ברורה של OCD. אתה יכול לשאול את הפסיכיאטר למה הוא התכוון. שבוע טוב, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית