Ocd ברמה גבוהה ומתסכלת

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

09/04/2020 | 18:25 | מאת: Shir

שלום,אני כיום בת 22 וסולבת מגיל 14 מocd. לאחר בדיקה עם עצמי עם השנים ניסיתי להיות עם גברים (אומנם לא סקס ודברים מיניים אבל כן דייטים ונשיקות) אבל אף פעם לא הצלחתי להרגיש שלמה עם עצמי כשאני איתם גם אם הייתה משיכה לחלק מן הגברים. בכל מקרה, עם השנים למדתי להבין על עצמי שאני נמשכת הרבה יותר לנשים והרבה יותר שלמה עם עצמי כשאני עם נשים ובקיצור לפיכך, אני לסבית. עם השנים עברתי כמה מערכות יחסים בחיי עם נשים. כיום אני עם אישה מושלמת הכי מושלמת שיכולתי לבקש. אני כלכך אוהבת אותה וטוב לי איתה אני נמשכת אליה אני רואה בה אישה לחיים! אבל מצד שני הocd לא מפסיק להשפיע ולהטריד אותי ולגרום לי לערעורים ומחשבות מטרידות, למשל האם אולי אני רוצה גבר?האם זה אמיתי הקשר עם הבת זוג שלי? אולי אני לא באמת אוהבת אותה? ותכלס את התשובות לכל השאלות האלה אני כבר יודעת מראש והתשובה היא שכמובן שהיא אהבת חיי! הבעיה העיקרית כרגע זאת התקופה של הקורונה.. אנחנו כבר חודש בניפרד ואנחנו לא רגילות למצב כזה! תמיד ביחד.. גג 3 ימים בניפרד.. זה מכניס בי עוד יותר פחדים ומחשבות חדשים שלא היו בי קודם כמו האם זה באמת אמיתי?אולי אחרי החודש הזה בניפרד הפסקתי לאהוב?האם עדיין ישלי רגשות אליה?האם אני נמשכת אליה?אולי אני בכלל אהיה עם גבר וזהו? ברגע שהמחשבות תוקפות אותי אני מתערערת עד כדי כך שלפעמים מצליחה להאמין להם וזה מכניס אותי לדיכאון ולריבים עם הבת זוג. והכי גרוע בכל העניין זה שלא מספיק אני סובלת מזה אז גם הבת זוג שלי בגלל העניין סובלת גם כי אני מרגישה שכל דבר אני חייבת לספר לה, כל מחשבה הכי קטנה, כל דבר שאני חושבת או פחד שמתעורר בי.. כי אם לא אספר-"אעשה משהו רע" עד כדי הרגשה של בגידה בה(הרגשה שאני לא מסוגלת לשאת). אני מגיל 14 מטופלת בתרופות לקחתי המון ומכל מיני סוגים. הייתי אצל כמה פסיכולוגיות ופסיכאטריות עד היום. (גם טיפול cbt שעזר לי פעם אבל היום כבר לא) כרגע אני מטופלת בטיפול דינאמי עם פסיכולוגית פעם בשבוע ונוטלת 40 מ"ג פרוזק ו75 מ"ג וויפאקס. אני באמת מותשת ומתוסכלת מהמצב שלי. אשמח מאוד לעזרה ולדרכים או רעיונות שניתן לעשות כדי לשפר את המצב הנפשי שלי. תודה מראש.

היי שיר, נשמע שיש לך מחשבות טורדניות רבות סביב מערכת היחסים, ושניסית לטפל בהן בכל מיני דרכים. לא ברור לי למה הפסקת את הטיפול ב- CBT או למה הוא הפסיק לעזור לך (אם הבנתי נכון), אבל אני יכולה לומר שכשעובדים בגישה הזו בצורה נכונה ומשתמשים בטכניקות הנכונות, זה הכלי הכי יעיל שיש לנו היום לטיפול בבעיה. בנוסף לשימוש בטכניקות נכונות (משהו שלצערי מתפספס הרבה פעמים בטיפול ב-OCD) צריך חיבור טוב עם המטפל, וכמובן השקעה והתמדה בטיפול. טיפול דינמי זה נחמד בשביל תמיכה נפשית, אבל לא ממש מועיל ל-OCD. אני מציעה לא לוותר על טיפול CBT ולנסות שוב, וכדאי לחפש מישהו שמכיר את ההפרעה ואת הטיפול בה לפני ולפנים. כטיפ, אני יכולה לומר לך שכדאי להפסיק לשאול את השאלות הללו את בת הזוג שלך, מאחר שזה לא רק פוגע בקשר, אלא גם מחזק את הדפוסים השליליים של ה-OCD ותורם להפרעה. חג שמח, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

11/04/2020 | 23:39 | מאת: Shir

אוקיי, תודה על עזרתך. האם יש לך טיפים כו דרכים להתמודדות עם המחשבות הטורדניות באותה העת או לפחות להרגיע קצת אותן? תודה מראש.

היי שיר, חשוב לזכור לא להתנגד למחשבות, שכן ההתנגדות רק "מגרה" אותן לחזור שוב ולהציק יותר. כלומר, לא לענות או להתווכח איתן בשום צורה, וכפי שכתבתי, לא לחפש אישורים. לתת להן להיות שם, בלי לתת להן יותר מדי במה או יחס מיוחד. אפשר גם לנסות תרגול חשיפה, כלומר לכתוב את התסריטים השליליים (של מה שאת פוחדת שיקרה) ולקרוא אותם שוב ושוב, עד שהחרדה שהם מעלים בך תפחת במידה משמעותית (לפחות באותו רגע).

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית