אובססית חוסר שינה ומחשבה טורדנית

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

10/12/2018 | 12:14 | מאת: בן

היי בן 25 מלבד מלוטנין וחצי רבעי וואבן לא לוקח כלום, יש לי בעיה של אובססיה ומחשבות על חוסר שינה (כל היום חושב אם אני ארדם בלילה או לא) כבר שנתיים שגורמות לי לחרדות ועצרו לי את החיים אני השבוע התפטרתי מעבודה כי לא הצלחתי להירדם מהלחץ שלא ארדם. ולקחתי וואבן וזה לא עזר ומה שהכי מפתיע שאין לי סידורים בכלל אני נרדם טוב בלי שום כדורים אבל מספיק שיש לי משהו מחר לעשות כגון עבודה,פגישה או משהו אני כל היום רק חושב על השינה ואיך שאני נרדם לשניה המוח מעיר את עצמו ואני לוקח מלוטנין וואבן וזה לא עוזר המוח שלי אומר לי אל תישן ואז שאני מבטל הכול אני נרדם רגיל סבלתי שנה שעברה התקפי חרדה מאוד קשים מכיוון שהייתי שותה בקבוק שלם של אלכוהול לפני השינה בגלל העבודה ואז נתנו לי אמבייון cr לשבועיים וזה עשה אותי זומבי עם התקפי חרדה מאוד קשים. מצטער על ההודעה הארוכה אך המוח שלי הולך נגדי ממש קשה אני נהייתי בן אדם שלילי וחרדתי שכל היום חי במחשבות שלו שהוא אפס ופוגע נפש וטיפול cbt לא יעזור לו והוא אצטרך כדורים מאוד קשים רק בשביל שיעלם המחשבה הטורדנית של השינה (אפילו עם ויסות שעון ביולוגי הימנעות מוחלטת מוקפאין וטכנולוגיה עדיין הנפש אף פעם לא רגועה אני 24/7 חושב על השינה אפילו שאני לא עובד כי אני מפחד מהחרדה)

היי בן, נשמע שהפחד שלך מפני חוסר תפקוד אם לא תישן ותהיה עייף, מונע ממך לישון. זו הסיבה הכי נפוצה לנדודי שינה. הפחד מפני חוסר שינה גורם לאדם לנסות להירדם "בכוח", מה שרק משאיר אותו ער. כנראה שהמחשבות אצלך מרחיקות לכת, מאחר שאתה נמנע מעבודה כדי שזה לא יקרה (מה שרק מנציח את הבעיה). כדי שזה ייפתר, צריך ללמוד להתמודד עם מצבים של עייפות, לראות שאפשר לתפקד בהם ושזה לא "סוף העולם". בנוסף, כדאי לעבוד על "היגיינת שינה" יותר נכונה, כלומר כללים להתנהגות נכונה סביב נושא השינה, שאם שומרים עליהם משתפרת איכות השינה. למשל, לא לראות טלוויזיה במיטה, לא להתהפך במיטה יותר מדי (אם אתה לא נרדם- לצאת מהמיטה), וכו'. אפשר כמובן לעשות את כל אלה בטיפול CBT, שיתייחס הן לבעיית השינה והן למחשבות שליליות כלליות שיש לך, לגבי תחושת חוסר המסוגלות להתמודד עם דברים והפגיעה בהערכה העצמית. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

11/12/2018 | 06:52 | מאת: בן1221

תודה על התשובה כבר התמודדו עם מצבי עייפות קיצונים שהייתי עובד וישן רק בין חצי שעה ליום לבין 3 שעות במשך 3/4 זה מה שגרם לי את ההתקפי החרדה המאוד קשים יש לי שעון ביולוגי מושלם אני אפילו כבר שנתיים נמנע מסוכר רק מכיוון שזה מעורר פשוט כל הזמן אני סופר את השעות שינה ואם ישנתי 3 שעות אני מחכה חרדה והלחץ כל החיים היה לי קשה לישון גם בצבא ובתיכון בגלל ההפרעות קשב וריכוז שלי בשביל להירדם כל לילה אני צריך להמציא מלא סיפורים בראש ובמזל אני נרדם אבל אף פעם לא הגעתי למצב שפחדתי מזה ואמרתי מה יקרה אם אני לא ארדם זה משהו שנכנס לי מכיוון שעבדתי בשמירה לבד 12 שעות ביום ואז בבית לבד עוד 8 שעות אז במשך שנה וחצי לא הייתה לי חוויות בחיים חלומות השאיפות אז רק הנושא של השינה נכנס לי לראש. אני אלך לcbt ולקאוצר אם צריך וגם לפסיכאטר למרות שאני מאוד מפחד לקחת כדורים על בעיה כזאת קטנה שצצה רק בעבודה

אני חושבת שאפשר להסתפק רק בטיפול CBT, הוא יכול לספק לך את המענה לבעיה הזו. נשמע שהבעיה ממוקדת בכך שהתחלת לפחד בשלב מסוים בחייך מחוסר שינה, ואפשר לפתור את זה.

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית