אסוויל 5 מג קשיי התעררות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

13/11/2018 | 08:15 | מאת: אלי

שרון שלום בן 40 סובל ocd מחשבתי ללא טקסים (כבר רשמתי פה כמה פעמיים) נוטל סרוקסט 30 מג ועוד שבוע עולה בהדרגה ל 40 אני נוטל את הסורקסט בלילה ואין לי קשיי הירדמות אבל קם ב500 לפנות בוקר לסיוט כל השרירים תפוסים וקשה לי לקום מהמיטה מן הרגשת בילבול עם בלילה אני נרדם בתקווה שהכל עובר הבוקר מבחינתי הוא סיוט לוקח לי שעתיים לקום המהיטה בכח כדי להתארגן לעבודה בבוקר אני נוטל אסוויל 5 מג כבר חודש ואני יודע שזה טיפול קצר טווח למרות שאני מפחד לא להתמכר לאסוויל שאלתי היא האם יש תלות פיזית לאסוויל כלומר האם יש קשר לאי שקט בבוקר ולהתקפי פאנקיה האלה ולשרירים התפוסים אודה להתיחסותך תודה :)

היי אלי, אסיוול היא אכן תרופה שיוצרת תלות פיזית משמעותית, כמו כל התרופות מקבוצת הבנזודיאזפינים. קשה לי להבין איך הסימפטומים שאתה חווה קשורים בתלות, הרי לא הפסקת את התרופה ותרגיש את התלות רק כאשר תפסיק אותה (סימפטומי גמילה). יכול מאוד להיות שמה שאתה חווה נובע מחרדה. חרדה יכולה לגרום לסימפטומים פיזיים שיכולים להיות קשים. בכל מקרה, כדאי להתייעץ עם הפסיכיאטר לגבי תופעות לוואי אפשריות של תרופות (או תופעות פיזיות אחרות ללא קשר). בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית