פחד מאיבוד שליטה מבקשת עזרה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

22/04/2018 | 16:15 | מאת: אני

היי שרון , אני מפחדת לאבד שליטה ולפגוע באנשים יקרים אני לא מבינה מאיפה זה בא ואיך זה התחיל יש תקופות שאני מצליחה להתמודד עם המחשבה הטורדנית הזאת שלא נותנת לי מנוח לא מדובר בטקס כלשהו שעוזר לי להוריד את המחשבה פשוט שיחה עם עצמי והייתה תקופה שהכל עבר ושוב חזר אני לא יודעת מה לעשות הייתי ביטפול פסיכולוגי שלא עזר אני מודעת שזה רק בראש וזה לא יכול להיות כי אני לא בן אדם כזה ועדיין זה מכניס אותי לחרדות מטורפות אני לא מבינה איך זה קרה לי ואיך אני יוצאת מזה לתמיד יכול להיות שזאת בעיה של חוסר הורמון כלשהו? או בעיה בהורמון כלשהו ? תודה רבה רבה

שלום לך, מחשבות טורדניות אינן נוצרות בגלל בעיה הורמונלית. מחשבות אלימות קיימות אצל רוב האנשים. הן הופכות לטורדניות אצל אנשים מסוימים, בגלל שהם מייחסים להן חשיבות ועושים פעולות שונות שנועדו להרגיע. התנגדות למחשבות ומלחמה בהן גורמת להן, למעשה, לחזור על עצמן שוב ושוב. ההרגעות הן, למעשה, סוג של "התמכרות". כאשר המחשבות חוזרות, הסובלים מהן עושים עוד ניסיונות הרגעה, מה שבתורו מחזק עוד את המחשבות, וחוזר חלילה. הדרך היחידה לשבור את המעגל הזה היא להפסיק את ניסיונות ההרגעה וההתנגדויות למחשבה, אפילו הפנימיות. אני לא יודעת באיזה טיפול היית, אבל הטיפול שיכול לעזור לך להפסיק את ניסיונות ההרגעה, ללמוד להתמודד עם המחשבות ועל ידי כך להעלים את ההפרעה, הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT). בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית