קשר אובססיבי קשור בהפרעה כפייתי

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

22/08/2017 | 07:08 | מאת: יפה

שלום קשריי מתאפיינים באובססיה. תמיד כל חיי בחרתי בקשרים שנאלצתי להתאמץ על מנת לזכות בפירורי קשר . האם יש קשר בין זה להפרעה כפייתית ? איך מטפלים בזה ? מציתי את הקשרים האלו מציתי את הכאב אני מוכנה לשינוי אשמח לקבל מידע שיעזור לי לטפל

היי יפה, על פניו לא נשמע לי שמדובר באובססיה. בחירת קשרים כתוצאה מדפוס לא בריא כלשהו בדרך כלל נובעת מסכמות חשיבה בעייתיות. סכמות החשיבה נלמדו בילדות, ופיתחו אצלנו דפוסי התמודדות שעזרו לנו בתקופה ההיא, ומכשילים אותנו כיום. לדוגמא: אדם בעל סכמה של חסך רגשי, שחווה בילדותו קרירות רגשית מהוריו, יחפש (באופן לא מודע כמובן) בני זוג שמעניקים מעט מאוד מבחינה רגשית. אדם בעל סכמה של נטישה (שחווה בילדותו נטישה פיזית או רגשית) יחפש בני זוג נוטשים ולא יציבים. הטיפול בסכמות החשיבה האלה ועקירתן מן השורש נקרא "טיפול ממוקד סכמה" או "סכמה תרפיה", והוא סוג של טיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT). הוא מתאים במיוחד לאנשים החווים קשיים סביב הנושא של מערכות יחסים. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית