הפסקות נשימה בשינה ייעוץ וכיווני בדיקה נוספים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

04/08/2017 | 21:03 | מאת: אבי

שלום רב, היסטוריה קצת ארוכה ,אבל לדעתי מאד רלוונטית. בן 34 מזה 4 שנים אני מרגיש עייפות (גם בבוקר לאחר שינה ומספקת וגם במהלך היום),תחושת מחנק בשינה, חוסר אנרגיה,חוסר ריכוז משמעותי ובעיות זיכרון, תחושה שעומד להתעלף (לרוב בעמידה),חולשה,סחרחורות, פלפטציות, יובש באף ותסמינים נוספים. לפני 4 שנים התגלה מחסור ב B12 ומאז ועד היום אני נוטל את תוסף התזונה (רמות B12 תקינות נכון להיום).ברקע יש גם CAG (גסטריטיס אוטואימוני) ואני נמצא במעקב של גסטרואנטרולוג.TSH תקין וכל יתר בדיקות הדם בגבולות הנורמה ללא ממצאים חריגים. במסגרת בירור לסימפטומים בוצע הולטר ראשון ב 04.2014 שהראה קטעים קצרים של סינוס ברדיקרדיה עד 35 לדקה בשעות הלילה ונצפו פאוזות מעטות עד 1.9 שניות בשעות הלילה. ב 06.2017 בוצע הולטר שני שהראה סינוס שנע בין 34 ל 96 לדקה (ממוצע 54), פאוזות עד 3.8 שניות וקטעים רבים של סינוס ברדיקרדיה עד 22 לדקה בשעות הלילה. הומלץ ייעוץ קרדיולוג בהקדם , כמו כן הומלץ לשלול SLEEP APNEA . יש לציין שהדופק שלי נמוך ( 52~ ממוצע ) ואני עושה ספורט (חדר כושר). אציין שבשנת 2014 בוצע אקו לב ונמצא תקין וגם בדיקת מאמץ לפני חודש יצאה תקינה. ב 07.2017 בוצעה בדיקת שינה ביתית. אני חייב לציין שבאותו הלילה למעשה כמעט ולא ישנתי בגלל אי נוחות עם מכשיר הבדיקה וגם אחת הצינוריות לא הייתה מחוברת לאף כמו שצריך. מתוך סיכום בדיקה : אבחנות בביקור : OBSTRUCTIVE SLEEP APNEA SYNDROME תלונה עיקרית : הופנה ע"י רופא משפחה בחשד ל OSA , ככל הנראה לאחר זיהוי ברדיקרדיות ליליות בבדיקת הולטר. מתאר התעוררויות מלוות בתחושת מחנק, יובש בפה ועייפות יתר יומית. הולך לישון בד"כ בשעה 23:00 וקדם בד"כ בשעה 06:00. אבחנות רקע : WEAKNESS,GASTRITIS גובה 161,משקל 66, BMI 25.46 נערכה בדיקת שינה בליל 17/07/2017. ערוצי הבדיקה כללו : נשימת אף,נשימת חזה ובטן ,דופק , רמת ריווי חמצן בדם,נחירות ותנוחת שינה. משך הבדיקה : 7 שעות 17 דקות. אובחנו 26 הפסקות נשימה מלאות. אובחנו 22 הפסקות נשימה חלקיות. צפיפות הפסקות נשימה 7 אירועים לשעה. נרשמו 34 ירידות בריווי החמצן בדם מרמה בסיסית של 99% עד למינימום של 89% , במשך 3% מהלילה נשמעה נחירה. סיכום : הנבדק סובל מהפסקות נשימה בשינה בדרגת חומרה קלה. המלצות : בדרגת חומרה הנ"ל אין צורך בטיפול. היום הייתי בייעוץ חו"ד שנייה אצל קרדיולוג וגם הוא לא מצא בעיה לבבית ועם זאת המליץ לחזור על בדיקת השינה. לדעתי האישית הסימפטומים שלי קשורים להפרעות נשימה בלילה היות ושום ממצא אחר נכון להיום לא מסביר את זה. לא רק שישנתי מעט מאד בלילה שבו נערכה בדיקת שינה הביתית היא גם לא הייתה מדויקת ולא נבדקו פרמטרים נוספים שבאים לידי ביטוי בבדיקת שינה במעבדת שינה. בהזדמנות זאת אדגיש שניסיתי לישון עם כרית מורמת ועל הצד ואני מרגיש שזה משפר את הרגשתי הכללית (מרגיש פחות עייף ויותר מרוכז במהלך היום) וזה רק תומך באבחנה של דום נשימה בשינה,למרות שלא מהווה פתרון יעיל לבעיה (טיפול שמרני בלבד). אשמח לקבל ייעוץ לגבי כיווני בדיקה נוספים ובדיקות שינה ספציפיות ואולי כדאי לבצע בדיקת שינה במכון/מעבדת שינה במקום בדיקת שינה ביתית החסרה והלא מדויקת. תודה על המענה אבי

אם אכן לא ישנת בליל הבדיקה יש מקום לחזור על הבדיקה ולבצע בדיקה מלאה במכון השינה עצמו ולא ביתית. הייתי מליץ לפנות לרופא במכון השינה ולבקש פגישה כך שיוכל לקבל תמונה בררה יותר על בעיות השינה ולהחליט באופן מדויק על סג הבדיקה הנדרשת.

12/08/2017 | 22:16 | מאת: אבי

הייתי אצל רופא אאג לפני כמה ימים והוא אבחן LPR ובנוסף כפי שציינת בתשובתך הקודמת נתן הפניה לבדיקה במכון שינה. האם יש קשר בין LPR ל SLEEP APNEA ובמיוחד למקרים הקלים - בינוניים של SLEEP APNEA ? אם כן , האם טיפול ב LPR יביא לשיפור ב SLEEP APNEA ? הרופא דיבר איתי על תזונה נכונה במקרה של LPR ,אולם במקרה שלי ספק רב אם זה יפתור את הבעיה היות ובכללי התזונה שלי מאוזנת ובריאה וגם לא שותה אלכוהול ולא מעשן,לכן לדעתי אולי טיפול תרופתי יתאים יותר. תודה אבי

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות