שאלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

14/09/2015 | 18:12 | מאת: לי

שלום ד"ר פיינר, בת 25, סובלת מזה כשנה וחצי מתחושת לחץ למתן שתן כל שעות היום ומכאב במגע בכל הבטן התחתונה ואיבר המין שהופיעה באופן פתאומי יחסית.עברתי בירורים רבים (בדיקות מעבדה,ציסטוסקופיה,אורודינמיקה ,CT בטן אגן ,MRI לאורך כל עמוד השדרה וMRI לאגן והכל תקין למעט זרם שתן חלש וקטוע בבדיקת זרימת שתן והרופאים שלחו אותי לפיזיותרפיה לרצפת אגן. בבדיקה ידנית ע"י רופא נמצא טונוס שרירים מוגבר ברצפת האגן. מגיל צעיר מאוד (10) סובלת מעצירות כרונית. האם ייתכן שהכאבים הם תוצאה של העצירות רבת השנים (עצירות שהתאפיינה במספר יציאות מועט אך בעיקר במאמץ אדיר בכל פעם) והאם ייתכן שנגרם נזק בלתי הפיך לשרירים או העצבים ברצפת האגן כתוצאה מהעצירות רבת השנים ולכן הכאבים לא חולפים? עשיתי טיפולי פיזיותרפיה והם לא עזרו...

שלום לי, על פניו נשמע כתסמונת הקרוייה Hypertonic pelvic floor ובעברית רצפת אגן היפרטונית. אופייני שקשה למצוא סיבה חד משמעית לתופעות ושבדיקות הדימות תקינות. אין סיבה לחשוב שמדובר בנזק משני לעצירות כרונית אלא להיפך, העצירות הכרונית היא ככל הנראה חלק מהתמונה הקלינית / התסמונת של רצפת אגן היפרטונית. בהחלט ניתן לטפל, בד"כ תוך שילוב דיסיפלינות שונות מתחום הרפואה (רפואת רצפת האגן - אורוגינקולוגיה, טיפול במרפי שריר, שימוש בבוטוקס ועוד) והפרא-רפואה (דיאטנית, טכניקות הרפיה, ביופידבק). בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

14/09/2015 | 21:23 | מאת: לי

תודה על תשובתך. כלומר, יכול להיות מצב בו העצירות ממנה אני סובלת מגיל 10 היא תוצאה של רצפת אגן היפרטונית? ותסמיני הכאבים ותחושת הצורך התמידית למתן שתן הופיעו לאחר 15 שנה? לאיזה רופא אני אמורה לפנות בנוגע למרפי שריר? תודה מראש

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן