כאב בכף רגל לאחר צנתור

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

26/01/2019 | 18:41 | מאת: שני

שלום רב ** אבי כבן 80 סבל מכאבי כף רגל שמאל מס' חודשים כאשר הכאב החל רק במאמץ אולם אח"כ הופיע בלילה וגם בעת מנוחה ולכן הוצע צנתור ללא התחייבות שאכן יעזור. . להלן תוצאותיו- בהרדמה מקומית באמצעות אולטראסאונד וושיקוף,בוצע צנתור פמוראלי עורקי מימין,העברת קטטר על המוליך לצד שמאל וביצוע אנגיוגרפיה אבחנתית הדגמה תקינה של CIA,EIA,CFASFA . מוצר יחסית בחלקו הפרוקסימאלי אך ללא הפרעת מעבר .ב sfa האמצעי ודיסטאלי עליון הודגמו רבדים אשר גורמים להצירות משמעותית של הלומן.בחלק דיסטאלי של sfa הודגם קטע חסום לאורך כ 5 ס"מ עם חידוש זרימה דיסטאלית ממנו עיי קולטראלים.מילוי תקין של המשך הsfa עורק ה POPLITEA,TPT,TPA,PERONEAL עד כף הרגל כולל ענפים. taa עם מילוי במוצאו בלבד. בוצעה רקנליזציה של קטע חסום בsfa דיסטאלי. pta עיי בלון בעל קוטר 4 מ"מ ,אורך 10 ס"מ sleek ובעל קוטר 5 מ"מ ואורך 15 ס"מ מסוג passeo לאחר מכך הוכנס תומכן מסוג smart flex בעל קוטר 5 מ"מ ואורך 10 ס"מ. הודגמה תוצאה אנגיוגראפית טובה בהזרקת חומר ניגודי ביקורת.הפעלה הסתיימה.מיקום גישה נסגר עיי השלמת חבישת לחץ. 1. האם לפי המתואר זו יכולה להיות סיבת הכאב ? לא היו ממש בטוחים אם פעולה זו תעזור או לא וכן לא ידעו לתת לנו תשובה האם מקור הכאב הוא אכן מבעיה בכלי הדם למרות שדופלקס הציג חד משמעית pvd דו צדדי לפי מה שהבנתי abi הראה 0.43 דו"צ ( ברקע החלפת מסתם בשנה שעברה, ניתוח לב פתוח שבוצע לפני 20 שנה.. סכרת מאוזנת ,כולסטרול) כך שנראה שבגלל מגוון הבעיות לא שמו דגש רק בבעיית חסימת כלי הדם) . כעת לאחר הצנתור אשמח לדעת האם לדעתך זו כן יכולה להיות הסיבה או לפחות אחת מהן והאם להערכתך הצנתור אכן יכול להועיל.? 2. ביום למחרת הצנתור אבא יצא מביה"ח וצעד ללא כאב כלל אולם יום למחרת ,כף הרגל התנפחה והפכה אדומה והכאב שתיאר היה כפול ממה שהיה קודם לצנתור . הוא נאלץ להגיע למיון באמצע הלילה מאחר ולא הצליח לשאת הכאב. שם נאמר לו כי הכאב עלול להמשיך כשבועיים וכי עליו לעשות תרגילי הליכה ובמנוחה להרים את הרגל אני מנסה להבין את ההיגיון בכאב העז הזה .. האם אכן שכיח ומצופה שיהיה סוג כאב כזה בשל זרימת דם מחודשת ? האם חלילה ייתכן שנגרם נזק או חסימה חדשה ?? מה שנרשם במיון - בבדיקה : רגליים חמות, אותו צבע. ברגל שמאלית נפיחות בכף רגל, מילוי קפילרי טוב ,אין סימנים לתסחיפים. הצלחתי למשש דופק במפשעה בלבד, אך יש סיגנל מצויין בעורק הברך וכל התחנות בכף רגל. מבחינת הספקת דם מצב טוב. שאלתי : ממה נגרמת הנפיחות והאודם במקום .... איני ראיתי אותו ביום הגעה למיון אך היום ראיתי שכף הרגל אדומה יותר מהרגל השנייה. נתנו לו זאלדיאר שמרגיע את הכאב ( מתאר כאב כמו של צביטות/ עקיצות לסירוגין כעת) אני חוששת ומאוד אשמח להבין קצת יותר ברשותך. תודה רבה על כל עזרה :) !

28/01/2019 | 18:31 | מאת: לאחר צינטור

עניתי אם יש ציר עורקי פתוח הכל עובר אם נחסם ויש כאבים לבדיקה מידית חוזרת .

מנהל פורום כלי דם ורידים