בדיקת אודיומטריה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

סיבות אפשריות ומצבים דומים לבדיקת אודיומטריה

בדיקת שמיעה - תמונת המחשה
בדיקת שמיעה כ 15% מהילדים סובלים מבעיות קשב וריכוז. אבחון נכון יסייע לילד להתגבר על הקשיים המתלווים...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לבדיקת אודיומטריה?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

בדיקת אודיומטריה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב מזה כשנה וחצי פעילות יתר של בלוטת התריס מטופל במרקפטיזול, חל שיפור משמעותי. להלן תוצאות us שנעשה ללא קשר לנ"ל. א.ס צוואר כולל בלוטות לימפה: ללא סימני לימפדנופתיה . בלוטות רוק תת לסתיות ובנות האוזן א.ס תירואיד/ בלוטות המגן/ התריס: איסתמוס ברוחב תקין . אונות לא מוגדלות, מרקם מעט גס לא הומוגני, ווסקולרי . שמאל סמוך לחלק האחורי של האונה ניצפה קשר היפואקוגני אווסקולרי בגודל 0.6*1.4 ס"מ - PTA ?קשרית לימפה ? שאלותיי: האם במיקום בו ניצפה הקשר ניתן לבצע ניקור? האם יש צורך בניקור? אודה מאד על הסבר והמלצה.

שלום רב, בלשב ראשון ניתן לבצע בדיקות דם לקלציום והורמון PTH. אם תקינים הייתי ממליץ ניקור של הממצא לביופסיה. ניתן לבצע במקפרתינו בארם ע"י מיטב הרופאים המובילים בתחום ותשובה פתולוגית ראשונית במקום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

ד"ר שלום ביצעתי אולטרא סאונד קיים ממצא מתחת לאונה הימנית ? חשדו ב PTA ביוכימית לר מתאים ל PTA בצעתי אולטרא אונה ימנית בגודל 1.4 -1.7 4 ס"מ מספר קשרים היפןאקים בגודל עד 0.3 סמ בגודל תקין מתחת לקוטב תחתון .תהליך היפואקואי אובלי בגודל 1.8 ס"מ ווסיקלורי בפתיחת דופלר צבע יכול להתאים ל PTA יש לשקול ביצוע מיפוי לאישור האבחנה השאר תקין מה זה אומר מודה מאוד

ליאת שלום יש לבצע בדיקות דם רלבנטיות ואם הן תקינות אין צורך בבירור נוסף

לפני שנה וחצי בבדיקת אולטראסאונד קבלתי תשובה : איסטמוס ברוחב 5 ממ עם קשרית בגודל 0.4*2 , אונה ימנית בגודל 15*16 ממ מרקם בלתי אאחיד והומלץ לי להיות במעקב. תוצאה עדכנית מהיום מידות בלוטה בגדר התקין , איסטמוס בעובי 4.1 ממ, מרקם הבלוטה - רב קשרי עם מספר נגעים ציסטיים קטנטקנים בשתי אונות. קשר בולט שונה בקוטר 4 ממ באונה הימנית בקוטב התחתון בעל גבול חד וסדיר. ווסקולארי בשוליים.. המירקם: איזו אקוגני עם HALO היפפואקוגני מסביבו. הסתידות - אין. TIRADS 3. בצמוד לקוטב התחתון ומאחוריוהודגם נגע היפואקוגני בממדים 8*8*6 מ"מ בעל גבול חד וסדיר בהקף וחשוד ל PTA בהשוואה לבידקה קודמת 13.5.14 ללא שינוי משמעותי בלוטות הפרוטיס ובלוטות הרוק התת לסתיות בגודל ומרקם תקינים מה נדרש לעשות - לבא לבדיקה ?

שלום רב, יש לברר את הממצא שיכול להתאים לגידול שפיר של הפרתירואיד ע"פ התשובה. יש להגיע לרופא משפחה ולקחת בדיקות דם לרמת קלציום ו PTH. להמשיך בירור עם אנדוקרינולוג. ניתן לתאם במרפאתינו (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

עברתי אולטרא סאונד של בלוטת התריס .פעם ראשונה. נכתב שם חשד לpta אבקש לדעת מה זה .התור לאנדוקרינולוגית רחוק. לציין שאני בת 45 לוקחת 25 מג יוטירוקס ליום בחצי שנה אחרונה . ו tsh ירד מ20 ל 4.4 כיום.עדיין לא ממש מרגישה טוב.בתודה מראש

אפרת שלום PTA זו הגדלה שפירה של בלוטת הפרה תירואיד שעלולה לגרום לעליה ברמת הסידן בדם ו/או בשתן. לעיתים קרובות יש חשד כזה ב US אך אין באמת הגדלה. אין דחיפות

שלום רב דר ,רציתי למסור מה שנכתב בתשובה בקיצור.בשתי אונות התירואיד בגודל תקין מרקם לא הומוגני נודולרי גס.מימין נודולים סולידים ומשמאל .כ6 ממ בממוצע. באספקט האחורי לטרלי באונה שמאל גוש היפואקוגני כ 10\6 ממ יכול להתאים לpta. נאמר לי בע'פ שעליי לעבור מיפוי. מה דעתך . וגם אם אין בעיה להמתין.בברכה ותודה מראש

שלוםנרב ,אם באמת זו הגדלה של הבלוטת פאראתירואיד אז מה הטיפול לזה.תודה. מראש

לרוב ניתוח

הרופאה מוכנה לשלוח לבדיקת קלציום ואיסוף שתן. התוצאות יעידו אם זה אדנומה של הפאראתירואיד או לא.?

לא תמיד זה חד משמעי. מציעה לפנות לאנדוקרינולוג

שלום רב, האם ידוע על הריון ולידה בגיל 44 כמצבים שבסבירות גבוהה משבשים את פעילות בלוטת התריס?? או גורמים לגוש להופיע בבלוטת התריס? בתודה מראש

לא הבנתי את השאלה

הכוונה שאם מצאו במחקרים שבלוטת התריס נפגעה זמנית או הופיעו בה גוש או יותר בעקבות הריון לידה .בגיל מבוגר או בכלל נניח אישה שהתחילה הריון והיה ידוע על גוש ובבדיקה אחרי שנה מהלידה נבדק ונמצא שגדל .או שיבוש בפעילותה. בקיצור האם הריון ולידה הם הגורם לבעיה שלי אולי

לא מובן. הריון עשוי לגרום הגדלה של בלוטת התריס אך לא גורם לגושים

דר שלום רב,האם היפותירואידיזם יכול לגרום פתאום. ללחץ דם גבוה שכולל גם דיאסטולי גבוה .לדוג' 135\161 בשילוב עם דופק 56 איטי יחסית וכאב ראש שאחרי זמן די קצר מתאזן חזרה 80\129 69.עם פחות כאב ראש.

תת פעילות משמעותית עלולה לגרום לדופק נמוך אך לרוב לא תגרום לעיית לחץ הדם