כאב ראש חדש 24/7 לגבר בריא בן 50

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

04/12/2020 | 16:51 | מאת: איתי

שלום רב, אודה להתייחסותך לשאלותיי לפי התיאור הבא: רקע: בן 50, מקצוע חופשי, למעט טינטון חלש ולא מטריד באוזן שמאל (מגיל 10) בריא בדר"כ, משקל גוף תקין, לא נוטל כדורים. האירוע המכונן: באמצע אוקטובר 2020, קבלתי מכה ישיר באוזן ימין, שלאחריה החלו צלצולים באוזן, והטינטון באוזן שמאל התחזק משמעותית (בסקלה מ-1 ל -10, לרמה 9) ובאוזן ימין החל טינטון חלש שלא היה אף פעם. בסמוך, נשלחתי לבדיקת שמיעה שהראתה ירידה בשמיעה בשתי האוזניים בהשוואה לבדיקה מעשור לפני כן. לאחר שבועיים, בתחילת נובמבר, החלו כאבי ראש חלשים-בינוניים, בהתחלה למשך כמה שעות ביום, וכיום הפכו לכרוניים 24/7, באזור הרקות, מצח, ארובות עיניים, ומאחורי הראש. באופן לא ברור, שכן גם לא מצאתי תיעוד על כך באינטרנט, כאבי הראש מופיעים גם במהלך השינה, בתנוחה של שכיבה, הולך איתם לישון, ישן איתם ומתעורר איתם, וכך במשך כל היום הם מלווים אותי. לעיתים, אך לא באופן קבוע, נלווים לכך בחילות, ישנוניות במהלך היום, טשטוש בראיה, שכחה. יודגש, כי לעולם לא סבלתי קודם מכאבי ראש ו/או מיגרנות. נקבע לי תור באסותא לסיטי עם ובלי חומר ניגודי (הופניתי ע"י נירולוג בגלל שהמדובר בכאב ראש חדש). עוד בטרם הגיע התור, לפני שלושה ימים, הגעתי למיון תה"ש שם בוצעה לי הערכה פיזית מלאה של נירולוג, שהיתה תקינה לחלוטין וללא דגלים אדומים, וכן סי.טי ללא חומר היגוד יצא תקין לחלוטין. חזרתי הביתה שחצי תאוותי בידי, עם אותו כאב ראש שמלווה אותי, יחד עם הטינטון העוצמתי, משך כל היום 24/7, שפוגעים בתפקוד שלי ממאה אחוז ל 20%. קראתי הרבה בנושא והבנתי שיש מספר סוגי כאב ראש, בין היתר, תעוקתי מסטרס וכו. שאלותיי: 1. במידה וכאב הראש הוא אכן תעוקתי, כתוצאה מלחץ וחרדה סביב הטינטון שהתחזק, האם ייתכן שהוא יהיה ברקע 24/7, ללא הפסקות? 2. מהרופא במיון הבנתי שסיטי ללא חומר ניגוד מדוייק ברמה של 99% בשלילת דגלים אדומים, ורק בסיטי עם חומר ניגוד או MRI אפשר לשלול זאת ב 100%. מאחר וכבר נקבע לי תור, האם בכל זאת ללכת לעשות סי.טי נוסף והפעם רק עם חומר ניגודי כדי לשלול, חו"ח, תהליך תופס מקום/סרטן או מחלה קשה אחרת או שעדיף להמתין ולייתר קרינה נוספת מיותרת לעוד שבועיים ו/או להלחם על אישור MRI? 3. האם נתקלתם במצב שטינטון יכול להוביל כאבי ראש. 4. איך עליי להמשיך מפה במידה וכאבי הראש לא חולפים? תודה רבה, איתי

שלום איתי, לא נראה לי שהטינטון הוא הגורם, מאידך כאבי ראש פוסט חבלתיים שכיחים מאד ואפילו נפוצים יותר לאחר חבלה קלה יותר.בעניין הדמיה כדאי לבצע MRI שיקנה לך שקט באשר לגורם ראשוני ואז פנה למומחה לכאבי ראש לטיפול מתאים.

06/12/2020 | 08:01 | מאת: איתי

תודה רבה אריה היקר, רק שאלה קטנה להבהרה: האם ייתכן שכאבי הראש ילוו אותי לסירוגין במהלך השינה תקופה של חודש פלוס בעצמה שלה 4-6 (בין 0 ל 10), ועדיין זה לא בהכרח דגן אדום? שכיח? לא מצאתי תיעוד ברפואה במהלך שינה, חמעט כאב ראש שמעיר בבוקר...ואני מתעורר כל שעתיים, לא יודע אם בגלל כאב הראש שקיים שם כל הזמן או בגלל נדודי שינה ...אודה להתייחסותך גם לנקודה זו. תודה רבה. איתי

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש