פיברומיאלגיה+שינה ודיכאון

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

04/09/2011 | 13:56 | מאת: גלית

שלום דר' יקרה, אני סובלת מדיכאון עמיד,מאניה דיפרסיה סוג 2 (אף פעם לא היתה לי מאניה אלא היפומאניה אחת),לכן מקבלת מייצב למיקטל 200 מג'. אפיזודה ראשונה טופלה יפה ולאחר שהפסקתי הכל חזר ואף תרופה אנטידיכאונית לא עזרה וניסיתי את כל המינונים. בנוסף לפני כשנה אובחנתי כסובלת מפיברומיאלגיה ולכן קיבלת סימבלתה ועליתי עד 60 מג'.הכאבים פחתו משמעותית אבל לא לגמרי- לדיכאון זה לא עזר, וגם היתה לי עצירות נוראית. עברתי לתרופה ממשפחת הטריציקלינים-נורטילין והגעתי עד 100 מג'.הכאבים רק החריפו במיוחד בגב,אני לא נחשבת כחולה מאוד ישנם רק הכאבים מאוד כואבים בכל שרירי הגב ופה ושם דקירות של כאב בגפיים שחולפות. (ידוע שישנה בפיברו) בעיית השינה הינה קשה ולכן לאחר נסיונות מרובים קיבלתי לאחר בירוקרטיה קשה -סרוקוול 100 מג' (הפסיכיאטר נתן לי לנסיון וזה עזר לי)+קלונקס 0.5 מג'. כיום אני ישנה 5 שעות מקסימום וזה הצלה מבחינתי,למרות שאני קמה עייפה.היקיצה שלי היא בשעה 5 בבוקר בערך גם אם אני ישנה מאוחר. איני יודעת מה לעשות עם הכאבים. הפסיכיאטר לא יודעת מה זאת ליריקה,הוא רק חושב שאם הדיכאון יעבור או יוקל הכאבים ישתפרו. הבעיה הקוגנטיבית נשארה בעינה אך שופרה יחסית. איני יודעת מה לעשות עם הכאבים,לאן לפנות? הראומטולוגית אמרה שזאת בעיה משנית לדיכאון ונתנה לי בזמנו סימבלתה. הפסיכיאטר חושב להעביר אותי לאלטרולט כי יתכן וזה ישפיע על השינה ואולי יעזור לכאבים למרות שבהתוויה של הנורטילין רשום שהוא נגזרת של האלטרולט כמו ציפרלקס והציפרמיל ויעיל מאוד לכאב עיצבי. בנוסף נוטלת אומגה 3,כולין וחומצה פולית וגם עושה התעמלות של מתיחות ולעיתים גם הליכה וללא שיפור. אנא עזרתך מנסיונך הרב. תודה על הכל.

06/09/2011 | 14:24 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום גלית, אני חושבת שהאלטרולט הינה אופציה טובה, אם שמשתלב טוב עם התרופות הפסיכיאטריות האחרות שאת לוקחת. הוא בהחלט משפר איכות שינה, ומפחית כאבים ויכול לעזור לך. דבר נוסף הוא שאת יכולה לנסות ליריקה השייך למשפחה אחרת של תרופות ויעיל בעיקר על הכאבים , אך ללא השפעה על הדיכאון. חוץ מטיפול תרופתי, כדאי לקבל טיפול בהידרוטרפיה על מנת לשפר כאבים , בעיקר כאבי גב. בברכה

06/09/2011 | 14:39 | מאת: גלית

תודה דר' ואלרי היקרה, האם כדאי לעבור מנורטילין לאלטרולט?זאת הנקודה החשובה לי. אם כיום אני נוטלת 50 מג' אז המקביל זה 50 מג' אלטרולט? אני יודעת שהאלטרולט ידוע בתופעות הלוואי שלו.כגון עצירות,יובש בפה ובעיה באורגזמה.בנורטילין יש רק את ההפרעה של יובש בפה.האם מנסיונך הרב זה לא מחייב שיהיו לי את התופעות הללו או שחלק מהם נכונות? חשוב לי מאוד מאוד לדעת -לגבי הליריקה,אם אני לא עוברת לאלטרולט האם אפשר לקחת אותה בנוסף ל-למיקטל+קלונקס+סרוקוול+נורטילין? האם רופא ניורולוג יכול לתת לי?זה לא יותר מידי?

17/03/2012 | 08:22 | מאת: קורבן הפשע הפסיכיאטרי

ניסיתי אלטרולט ולא הצלחתי להירדם בגללו אלטרולט גם יוצר כאבים בבלוטת הערמונית

מנהל פורום פיברומיאלגיה