קרוהן, קלפרוטקטין, גיל 46

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

05/03/2018 | 16:54 | מאת: גלעד

שלום אני בן 46. לפני 5 שנים זיהום בשיגלה ( תרבית חיובית ) שבוע חום ושלשולים. עברו חודשים ושמתי לב שמערכת העיכול שלי מתנהגת שונה מבעבר. כאבי בטן שלשולים ופתאום מאכלים רבים שאכלתי קודם כבר לא יכולתי לאכול כמו אגוזים, שקדים, קורנפלקס, ירקות, פירות וכו' כי גרמו לכאבי בטן. לפני הזיהום שקלתי 60 ק"ג ותוך שנתיים ירדתי ל 50 ק"ג. ירידת המשקל נעצרה ברגע שצמצמתי מאוד את התזונה לתזונה בסיסית של לחם עוף ביצים קצת טחינה וכמעט בלי סיבים בלי פירות וירקות . זה הרגיע את הבטן הבעיה שכבר 3 שנים התזונה שלי דלה מאוד ואני די חלש. כעת משקל 49 ק"ג גובה 1.78. במשך 3 שנים אמרו לי שזה post infcetious ibs כי כל בדיקות הדם היו תקינות. CRP תמיד תקין נמוך מאוד ( פרט לפעם אחת בעת דלקת גרון שזינק ). ספירה כימיה הכל תקין. לפני שנתיים וחצי בוצע קלפרוטקטין במשך שנתיים וחצי התוצאות הבאות: 120,60,180,70,240,60,170 והשבוע 140. בתזונה הנוכחית אני רוב הימים עם עצירות ואחת לכחודשיים יש יום פתאומי של שלשולים. US בטן תקין. סיגמואידוסקופיה 50 סמ תקינה לפני 3 שנים. גסטרוסקופיה לפני שנתיים תקינה CT בטן לפני שנה וחצי תקין. דם סמוי תקין פעמיים. הגסטרו בקופ"ח אמר לי שכנראה יש לי מעי רגיש קשה בעקבות זיהום ואולי תיאורטית יש גם קרוהן קל יחסית, דלקת על רירית המעי, שיראו רק בקפסולה אבל גם אם יראו לא בטוח שיש לו מה לתת טיפול לקרוהן שהוא לא קל, בשביל קרוהןע עם בדיקות דם תקינות, קלפרוטקטין גבולי ו CT תקין ועדיף לטפל במעי הרגיש. אני לא מעוניין בבדיקות נוספות ומפחד מקפסולה. רציתי לדעת, במידה ויש קרוהן מסוג כזה שרק על רירית המעי, עם בדיקות דם תקינות וקלפרוטקטין גבולי, האם זה עלול לגרום לסיבוכים אם לא מטפלים ואתמקד במעי רגיש?או שהסיכון והסבירות לסיבוכים נמוכים מאוד ואם אני מבצע מעקב בדיקות דם וקלפרוטקטין ? תודה

06/03/2018 | 19:18 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

שלום אכן בנוכחות CT תקין , בדיקות מעבדה תקינות וקלפרוטקטין ברמות גבוליות-מעט מעל הנורמה, באם מדובר במחלת קרוהן, נראה כי מדובר במחלה של הרירית בלבד (ולכן בעלת סיכון נמוך יותר לסיבוכים. ביצוע בדקת הקפסולה יתן על כך תשובה ברורה . כמובן שחשוב להייות במעקב רפואי כולל בדיקות דם וקלפרוטקטין

07/03/2018 | 01:40 | מאת: גלעד

תודה רבה על תשובתך. כאמור קלפרוטקטין כ 100-230 סיטי תקין בדיקות דם תקינות. חשד לקרוהן של רירית המעי בלבד שיראו רק בבדיקת קפסולה. אבקש להבין. האם בקפסולה תהיה תועלת מעשית או רק מחקרית? רופא המשפחה אמר לי שגם אם יגלו בקפסולה שמדובר בקרוהן של הרירית בלבד ממילא אף אחד לא ייתן לי תרופות ביולוגיות לקרוהן עם CRP תקין וסיטי תקין. 1. האם זה נכון או שאם נדע שיש לי קרוהן של רירית המעי הדק, יש משהו לעשות עם זה? 2. במידה ואני בוחר לא לעשות קפסולה האם אסטרטגיה שבה אבדוק קלפרוטקטין ובדיקות דם כל 4 חודשים, וכל עוד זה נשאר ברמות דומות, אז אין מה לחשוש מסיבוכים? תודה רבה!!

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס