כאבים בגב תחתון זרמים ברגל ונימול באצבעות

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

28/11/2019 | 21:23 | מאת: עמית

שלום ד"ר לאחר חבלה בגב תחתון ועצם הזנב מנפילה l4-s1 בלט דיסק עם לחץ על השק והיצרות בl4-l5. כאבים תמידיים בגב תחתון ועצם הזנב (כמו אחרי קבלת חבטה וזה עדיין לאחר 3 חודשים). אורתופד ראשון המליץ פיזיותרפיה+דיקור (עושה כנדרש עדיין)וכרית חימום ולא מתאים לעבודה פיזית אינטנסיבית. ביקור אצל אורתופד שני לאחר חודשיים לייעוץ המליץ גם והוסיף אי כשירות לעבודה לחודשיים ובהמשך ניסיון עבודה חלקית (לא הבנתי מה זה אומר) ומדבקת בוטרנס כמה שאלות לי : 1.הרופא משפחה ניפק 2 מדבקות 10 . לאחר צריכת המדבקות שבועיים היה ויש שיפור לאחר הורדת המדבקות הכאב חוזר צריך לצרוך אותם שוב?. 2. המצב הנתון של החוליות הוא לצמיתות? גם לחץ השק? . 3. מבחינת המלצת אורתופד לעבודה פיזית במקום העבודה (היה והכאבים יעברו אבל מבחינת מצב החוליות) יאפשרו/לא יאפשרו עבודה פיזית?. 4. ניסיון לעבודה חלקית לא הבנתי את המשמעות

1. טיפול תרופתי מול הגורם שהחל את הטיפול 2. הממצאים ככל הנראה לא ישתפרו משמעותית אך יתכן והרגשתך תשתפר בהמשך 3.עדיף לעבור לעבודה לא פיזית ככלל 4.ככל הנראה חצי משרה בתקווה לשיפור בהמשך

02/12/2019 | 16:35 | מאת: אלה

אני באופן אישי פחות מאמינה בתרופות שמטפלות בסימפטומים ומעדיפה לטפל בבעיה. שינויים כמו אורח חיים הכולל פעילות גופנית מתאימה למצבך ותזונה טובה הכוללת ויטמינים מינרלים ותוספים לפי הצורך יכולה לעזור לטווח ארוך. אני לוקחת סידן אמורפי כי יש לו ספיגה גבוהה יותר וזה כשלעצמו יכול לעזור.

02/12/2019 | 16:59 | מאת: עמית

איזו פעילות גופנית? בפיזיותרפיה כואבים לי תרגילים שהם אפילו תנועות סיבוביות באזור האגן. מה זו תזונה טובה? למי לפנות לייעוצים האלו? ובמה עוזר הסידן שהמלצת? תוכלי יותר לכוון אותי?

05/12/2019 | 11:26 | מאת: אלה

שחייה ויוגה הצילו אותי! בנוסף, הסידן עוזר לחיזוק העצמות והסידן האמורפי גם עוזר נגד כאבים בעיקר אם הם מגיעים מחולשת עצמות. מאז שהתחלתי עם זה הפסקתי עם התרופות לחלוטין ואני מתפקדת. אבל זה רק מנסיון אישי אני לא רופאה או אשת מקצוע.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק