מום מולד בלב במבוגרים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

14/09/2011 | 11:34 | מאת: שלי

בת 27, בגיל 2 עברתי ניתוח לתיקון VSD שעבר בהצלחה. מאז נמצאת במעקב שנתי. כיום בהריון בשבוע 16 בחודש האחרון מרגישה דפיקות לב, לפעמים כאבים בחזה, מתעייפת מאוד מהר מכל פעילות, סחרחורות וחולשה מוגזמת, כחלון באצבעות הרגלים. הייתי אצל קרדיולוג שהפנה אותי לאקו לב שהיה תקין. האם התסמינים שאני חווה נגרמים בגלל הניתוח שעברתי? האם יש אפשרות לקבל בעקבות כך שמירת הריון?

אם נותחת בגיל שנתיים, היית במעקב ובדיקות האקו שעשית מן הסתם לאורך השנים היו תקינות, התסמינים שתארת לא קשורים לניתוח שעברת ! רק רופא הנשים שלך יכול להגדיר את מצבך ולהחליט אם את זקוקה לשמירת הריון.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים