חור בלב אצל תינוקות: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

סקירת מערכות שלישית: חיוני לבצע

סקירת מערכות שלישית מאבחנת בעיות שהבדיקות הקודמות אינן מאפשרות לגלות. אף שמדובר בבדיקה חיונית, הנחיות משרד הבריאות עדיין לא מחייבות. מדריך עוד בנושא: הריון, לידה והגיל הרךהנחיות משרד הבריאות, בנוגע לבדיקות ההריון המומלצות לביצוע, אינן כוללות כיום הנחייה לביצוע סקירת מערכות שלישית. למרות זאת, חשוב שנשים יכירו את הבדיקה, יבינו את חשיבותה - ויקבלו החלטה מושכלת בעניין הצורך לבצעה. במאמר זה, נעסוק באופן מקיף בנושא סקירת מערכות שלישית. הדמיית תלת ממד. תמונה באדיבות הכותב מהי בדיקת סקירת מערכות שלישית? בדיקת סקירת מערכות היא בדיקת אולטרסאונד יסודית, המתבצעת לאם במהלך ההריון - ומטרתה לסקור, לזהות ולבדוק את תקינות כל מערכות העובר. בדיקה זו יכולה להיעשות בשלושה מועדים שונים, בהתאם לשלבי ההריון.ישנה בדיקת סקירת מערכות, שמומלץ לבצע בין השבועות 14-16 להריון. זוהי סקירת מערכות ראשונה.ישנה בדיקה,...
ללמוד עוד על חור בלב אצל תינוקות
אקו לב עוברי: מתי - וכיצד?-תמונה

התינוק יקר לליבך? בדיקת אקו לב עוברי מומלצת על רקע התוויות...

מאת: ד"ר רמי...
26/06/2017
אוושה בלב: אבחון וטיפול-תמונה

ילדכם סובל מאוושה בלב? כדאי שתדעו כי קיימות אוושות "תמימות"...

מאת: ד"ר לויטס...
18/12/2016
ההחלטה על הפסקת הריון-תמונה

לפני שמחליטים על הפסקת הריון עקב סיבה רפואית, חשוב לקבל...

מאת: מערכת zap...
03/12/2012
סקירת מערכות שלישית: חיוני לבצע-תמונה

סקירת מערכות שלישית מאבחנת בעיות שהבדיקות הקודמות אינן...

מאת: פרופ' צלאל...
20/09/2016
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לחור בלב אצל תינוקות?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

חור בלב אצל תינוקות: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

Vsd פריממברונטי שחלקו מתנקז לחדר ימין וחלקו לכיוון עליה ימנית. האם בסוג זה של vsd אחוזים גבוהים שיסגר לבד? או שדווקא האבחנה הזו מראה מצב יותר מורכב? תודה רבה

אור שלום, גם סוג זה של VSD תלוי בגודלו, אבל בד"כ זהו מצב קצת יותר מסובך בעיקר אם אין ממברנה שמתחילה לעטוף אותו

האם הנתון כאן הוא שאין ממברנה? אז מה הפתרון במצב כזה אם הוא יותר מורכב? אני ממש בלחץ

לא כתוב שיש ממברנה אז כנראה שאין. אין צורך להכנס ללחץ, אבל מאד כדאי להתייעץ עם הקרדיולוג שמטפל בכם בכדי להבין את דרך הפעולה העתידית

במידה ואין ממברנה, האם זהו נתון בעייתי גם במידה ויש לבצע ניתוח? אנסח את זה יותר ברור- האם יכול להשפיע לרעה על תוצאות ניתוח?

אין קשר בד"כ בין הממברנה לתוצאות הניתוחיות

היי דוקטור, תודה על המענה. בעקבות מה שכתבת לי שלחתי מייל לרופא שביצע את האקו לב. הוא אמר לי שקשה להעריך את הגודל ישר שהם נולדים אך קרוב לוודאי שהגודל הוא בינוני. בנוסף, ציין שיש ממברנה. הרופא אמר לי שיש סיכויים טובים שהחור יסגר לבד אך ממה שקראתי לא כך הדבר וזה מעלה בי המון סימני שאלה. האם העובדה שיש ממברנה מעלה את הסיכוי שהחור יסגר לבד בעזרתה? מה הסיכוי באחוזים שחור מסוג זה יסגר בהדרגה בהנחה וזהו הפגם היחיד?

אור שלום, קשה לתת אינפורמציה מדוייקת על אקו שניתן רק לתאר אותו באופן לא ספציפי אבל אני מבין את מצבך ולכן אסביר באופן יותר מפורט. פגם במחיצה הבין חדרית (VENTRICULAR SEPTAL DEFECT ) או בקיצור VSD הינו מום יחסית שכיח נהוג היה לומר כי הוא מהווה כ 20-30% ממומי הלב המולדים כלומר בערך אחת לכל 300 לידות אולם עם התקדמות היכולית של מכשירי האקו אנו עדים כעת למציאת VSD בשכיחות גבוהה הרבה יותר ועד כ-20% מהלידות 45% מהם נסגרים לבד בשנה הראשונה ו-22% נוספים בזמן הילדות ישנם מקרים מסויימים הנקראים POSTERIOR MALALIGNMENT בו יש חסר או פגיעה חלקית במסתם הטריקוספידאלי (המחבר בין עליה וחדר ימין) ואז גם ניצפה מעבר בין חדר ימין לעליה שמאלית. לעיתים המעבר הזה הוא בשל מחסור חלקי קטן ברמה במחיצה הבין עליתית( פגם על שם GERBODE ) ההחלטה לגבי גודל הפגם (קטן בינוני או גדול) היא בהשוואה לרוחב אבי העורקים במוצא החדר השמאלי כאשר פגם בינוני מוגדר פגם בין33% ועד 50% מרוחב אבי העורקים הפגמים הפרי-ממברנוטים הקטנים נסגרים בכ-80% מהמצבים לבד לגבי הפגמים הבינוניים- נהוג לומר ש 1/3 יסגרו לבד, 1/3 יזדקקו לניתוח בכדי למנוע החמרה בעתיד ו- 1/3 יזדקקו למעקב בלבד. כלומר הסיכוי של פגם ספציפי להסגר תלוי במיקום שלו, תלוי בגודלו, תלוי במצב המבנים הנלווים ובעיקר.....לא תלוי בנו ההורים או המטפלים. הכי חשוב הוא המעקב, עם קרדיולוג שאת סומכת עליו, שנותן לך את התשובות ומראה לך את האור שבקצה המנהרה. כי כמעט בכל מצב בילוד עם VSD כמום יחיד ניתן להגיע בסוף לילד בריא שגדל ומתפתח היטב בהצלחה ד"ר הדס

תודה רבה על תשובה מפורטת. יש אנשים כמוך שעושים את העבודה שלהם מהלב ורואים שתחושת השליחות מובילה אותם. אני אמא טרייה אחרי לידה ותשובותיך נתנו לי תקווה ומידע חשוב! אני מודה לך מכל הלב.

תודה על המילים החמות, שמחתי לעזור ד"ר דן הדס

בסקירה המוקדמת התגלה שני סימנים , VSD והרחבה דו צדדית באגן הכליות בגודל 4.3 מ"מ אני במעקב גם אקו לב וגם לכליות , אבל רוצה לדעת מה התסמונות שיש בהם שילוב של שני הממצאים האילו , כלומר רוצה להכין את עצמי להכי רע שיכול להיות ???? אם אפשר לעזור תודה מראש

בכל הרין יש סיכון של 1-2% להפרעה משמעותית בעובר. במקרה הנל יש תוספת סיכון, אך היא קטנה למדי. 2 הממצאים הללו שכיחוים גם בעוברים בריאים. בכל מקרה יש המלצה למי שפיר וציפ גנטי. בהצלחה

שלום רב, בהריון שבוע 17. סובלת מדלקות חוזרות בדרכי השתן להלן פירוט תוצאות תרבית והטיפול שניתן: 29.9 - צמיחה משמעותית חיידק אי כולי. טופלתי בזינט לשבוע 22.10 - צמיחה משמעותית חיידק אי כולי. טופלתי בזינט לשבוע 12.11 - צמיחה משמעותית חיידק אי כולי. טופלתי במונורול באבקה חד פעמית 24.11 - לא היתה צמיחה משמעותית. 17.12 -צמיחה משמעותית חיידק אי כולי. טרם הוחלט על אופן הטיפול. בכל הדלקות לא היו תסמינים משמעותיים, רק כאב קל בבטן התחתונה במתן שתן. מעבר לזה, לא מורגש. שאלותיי: 1. האם וכיצד מומלץ לטפל בדלקת? 2. איך אני יכולה לנסות למנוע חזרה של הדלקת. אציין שמעולם לא היו לי דלקות בדרכי השתן כשאני לא בהריון. 3. יש לי עוד יומיים תור לדיקור מי שפיר. האם ניתן לבצע כשיש דלקת? 4. אני מעוניינת לבצע דיקור מי שפיר (בת 35.5 ונצפה VSD בסקירה מוקדמת) אבל מאוד מדאיג אותי לבצע דיקור מאחר ועושה רושם שכל הזמן יש לי דלקת, ולא בטוחה עד כמה האנטיביוטיקה מסייעת לי. מה המלצתך ככל שלא ניתן לבצע דיקור עם דלקת? המון תודות!!! הפורום הזה מאוד עוזר!!

זה מורכב. יש לך למעשה בקטריאוארי אסימפטומטית שמצריכה טפול אבל אם טופלת על פי רגישות ואת לא מגיבה לעיתים נותנים טיפול מונע של כדור זינט ליום ולעיתים רק עוקבים.תלוי בך ובגורמי הסיכון. מבחינת מניעה - שתיית חמוציות עשויה לסייע בחיידק זה. אין בעיה לבצע דיקור מי שפיר. ממליצה שתראי רופא הריון בסיכון שיבחן את גורמי הסיכון שלך ותחליטו יחד על הטיפול

יש לי שתי בנות בגילאים 3 ו5 עם vsd. נאמר לי שאין צורך בהתערבות והסתדר מעצמו. שמעתי שיש סיכון הקורונה לפגיעה בשריר הלב. האם מסוכן לשלוח לגן?

ארית שלום רב, מהידוע כרגע לגבי הקורונה בילדים (ואני כבר מסיי ואומר שלא ידוע הרבה) ככלל, מומי לב מולדים שאינם מצריכים טיפול תרופתי או ניתוחי אינם שמים את הילד בסיכון מוגבר לקורונה אבל... היות והקורונה ידוע כפוגע בשרי הלב הייתי נזהר שבעתיים ולכן במקרה ספציפי יש חשיבות רבה להתייעץ עם קרדיולוג הילדים העוקב אחריכם בברכה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים מומחה