דפיקות לב חזקות וחולשה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

05/07/2020 | 15:22 | מאת: בת 80

שלום ד"ר, שואלת בשביל אימי. בת 80 בריאה בגופה ובנפשה אנרגטית,פעילה ונמרצת. עושה הליכות ועולה מדרגות של 3 קומות. תרופות: סטטינים, אומפרדקס, סידן, ברזל , מגנזיום, ומדלל דם מיקרופרין. משקל תקיןף לא סובלת מלב. לאחרונה ( היא גם קצת מסתירה ממני) היו תלונות על החזה אבל זה בא והולך לכמה חודשים ואז שוב.בהתחלה זה היה במאמץ למשל עליית מדרגות או הליכה במדרון תלול. אבל השנה זה מופיע גם ללא מאמץ ..עשתה כבר פעמיים אק"ג שיצא תקין וגם שבוע שעבר בדק הרופא גם לחץ דם והיה תקין ובכל זאת הרגשתי שמשהו לא בסדר.נתן הפניה להולטר.הבדיקה ביום חמישי הקרוב. יש תכיפות בהרגשה הרעה. מה שהיא מרגישה זה את הלב ודפיקות לב חזקות וחולשה אבל אח"כ זה מסתדר.אבל בזמן האחרון זה מלווה בחולשה קושי לנשום . במקביל היא מתלוננת על כאב ברגליים, היא לא ישנה בגלל זה בלילה( חשבתי שזה כלי דם ורידים) אז ביום שישי הרופא נתן לה הפניה לרופא כלי דם ( התור מחר עם דופלר). וביקש לראותה. השבוע שוב בשישי חשה רע וגם שבת והחלטתי להזמין תור לרופא משפחה להיום בבוקר אלא שבבוקר המצב החמיר עוד לפני שעת התור והרגישה שאפילו לא תוכל ללכת למרפאה שממש נמצאת בסמוך. לבסוף החליטו ממד"א לפנות אותה לבי"ח. בבית הפרמדיק אמר שיש לה לחץ דם גבוהוהבנתי שהאקג תקין. גם בבי"ח עשו אק"ג בדיקת דם גם קרישית דם גם אנזימים שיכולים להראות על בעיה בלב וטופונין והכל תקין. גם בבי"ח בעודנו ממתינים הרגישה שלא הכי טוהב ואז טוב ושוב לא טוב... שוחררה הביתה בלי הסבר. רק שהכל בסדר. אשמח לדעת מה יכולה להיות הבעיה ללחץ דם גבוה פתאומי ( היא דווקא סובלת מלחץ דם רגיל ואפילו נמוך) לדפיקות הלב החזקות שהחלה להרגישש בתקופה האחרונה ובשלושת הימים היו ממש חזקות עם חולשה וקושי נשימה? תודה

מציע לחכות לבדיקת ההולטר אולי משם תבא התשובה. בגיל 80 יכולות להיות קפיצות בלחץ הדם והדבר מצריך טיפול ואיזון.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים