צנתור ואי ספיקת לב !

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

24/01/2020 | 15:41 | מאת: עירית

שלום אבי בן 75 הגיע לחדר הלם עם קוצר נשימה ( ניידת מדא הגיעה לאחר כ 25 דק והגעה לביהח ארכה עוד כחצי שעה ) .ברקע אי ספיקת לב , פרפור עליות lbbb סכרת. הונשם והורדם עם הגיעו . מה שנרשם בסיכום הרפואי שהטרופונין עלה ל 1200 - התמונה מתאימה לאום לא חודר .בשל אי ספיקת כליות (קריאטנין 1.7) לא צונתר וכך עברו מס' ימים כאשר באשפוז טופל במדללים וכו.. בנוסף נרשם שעבר היפוך חשמלי וחזר לסינוס וקיבל טיפול בפרוקור. יומיים שלושה ניתן לו טיפול כהכנה לצנתור בשל אלרגיה ליוד (כנראה) אך מאחר והוחלט שלא לצנתר ניתן טיפול זה לשווא. המוגלובין החל לרדת ועדיין נתנו לו מדללים. כמו כן נצפו ביומיים הראשונים המטומות מאוד גדולות אך לדברי הצוות זה שכיח ונספג. לאחר שרופא הבין כי ההמוגלובין ירד ל 8 עצרו את המדללים ונתנו מנת דם. מאז עבר שבוע שלם כאשר הוא טרם מצונתר. טרופונין ירד. קריאנטין ירד וההמוגלובין החל לעלות. היו לו יציאות כהות וכיח חום מהאף ומהפה שפסקו לחלוטין. כעת מנסים לאתר את מקור הדימום-ביצעו קולונסקופיה וגסטרוסקופיה שנמצאו תקינות רוצים לבצע בדיקת קפסולה , היום הסבירו כי הם מתלבטים אם לעשות סיטי לפני או בד אחרת טרם הקפסולה לציין כי לפני כשנה הגיע עם דימום והסתבר שקיבל פרדקסה ופלויקס יחד@ כאשר הופסק השימוש ההמוגלובין עלה והופסק הדימום. שאלותיי 1. אם הטיפול בשטח היה "מותאם" להתקף לב ייתכן ולא היה מתדרדר כך.? הבנתי שניתן לו פוסיד ומסיכת cpap לא ברור אם ניתנה בזמן. אקו לפני כשנה היה מצב בינוני וכעת נרשם קשה. 2. האם ייתכן ועודף המדללים גרמו לדימום זה (יש לו מחלת סעיפים במעיים, בפעם שעברה התייחסו לכך כמקור לדמם ) כפי שהיה קודם ואין מה לחשוש כעת מביצוע הצנתור? 3. האם הזמן הלא מבוטל שממתין כביכול לצנתור עלול לגרום להחמרה בלב? בהנחה ויש חסימה.... אני אובדת עיצות. אשמח לעזרתך.

אם כל ההבנה למצוקתך והרצון לעזור לך - לא זה המקום לבקר את דרך הפעולה בחולה כל כך מורכב

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים