חולשה , חום עולה בערב

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

01/06/2023 | 12:39 | מאת: שלומי

לד"ר שלום. בן 38 בריא בדכ. לא מעשן, ללא עודף משקל. לפני שבועיים החלו כאבי שרירים, חום 38 וכאבים במצח. לאחר מספר ימים אובחנתי כסובל מסינוסיטיס ולקחתי שבוע אוגמנטין. לכאורה התברר כטעות ולאחר ביקור אצל אף אוזן גרון וצילום רנטגן שללו סינוסיטיס . נותרתי במצב שבבוקר יש לי קצת כאבי שרירים ברגליים וחולשה קלה( לפעמים גם ללא חולשה), אך לרב מידי ערב המצב מחמיר והחום עולה ל 37.7 וז גם חולשה וקצת כאבי ראש כך כבר 10 ימים בערך. Esr 65 Crp 11 בבדיקת דם, כל השאר תקין. שללו מחלת נשיקה , cmv וכו' האם תוכל לתת לי כיוון למי לפנות, מה אולי לבדוק? למה החום עולה רק בערב? האם אפשר ללמוד מזה משהו? וירוס? או משהו אחר? נ.ב לאחר אקמול בערב החום יורד תודה.

שלום, חום של 10 ימים זה עדיין סביר למחלה וילרית. במידה של המשך חום גבוה מעל שבועיים יש צורך בבדיקות דם למחוללים וירליים שונים, תרביות דם, צילום חזה ובדיקת שתן בתור התחלה, ובהמשך הרחבת בירור בהתאם לתוצאות ובהתאם להמשכות החום. כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)