אלרגיה פתאומית ממקור לא ברור לילד

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

02/09/2023 | 16:23 | מאת: עדי

שלום. בני שיחק היום בגינה ובדשא וחזר עם פריחה משויישת לא מגרדת ולא מציקה בכפות הידיים..עברו שעתיים מאז ללא התפשטות הפריחה וללא תסמינים אחרים. הפריחה נעלמת כשמותחים את העור. איך יודעים אם זה דורש בדיקה דחופה או בכלל בדיקה? תודה

היי, אם הילד נראה טוב, ללא צרידות או צפצופים או תלונות על קושי בנשימה, כאבי בטן או שלשול, אז לא נראה שיש סיבה לבדיקה דחופה. במידה וחל שינוי במצב הילד הדברים שונים. כל טוב

02/09/2023 | 19:05 | מאת: עדי

תודה. עברו 5 שעות מאז שזה התחיל..היא לא התפשטה לאיזורים אחרים אבל גם לא נעלמה. אין תסמינים אחרים שציינת..אשמח למענה על 2 שאלות 1- אם עברו כבר 5 שעות והיא לא התפשטה או מלווה בתסמינים אחרים..יכול להיות עדיין שיתפתחו כאלו? 2- הפריחה מזכירה עור משוייש ..זה כמו שציירו על העור עיגולים דקים אדומים .. מה זה יכול להיות?

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)