פצע בכף היד עלית חום וזיהום

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

04/08/2023 | 20:29 | מאת: עדי

שלום. הבן שלי היה היום במתקני נינגה ובכף היד הפנימית נהיה לו פצע כנראה משפשוף עמוק על מכשירי הכח..כמו שיש שלפוחית שמתפוצצת.. אבל רןאים ממש את העור חשוף ואדום.. זה קרה בבוקר וחזר רק אחהצ..ובכל תקופת הזמן הזה לא שטף את היד או ניקה את המקום אלא המשיך להתאמן ואחכ עוד היה במגרש כדורגל ושיחק. כעת שהגיע הביתה שטפתי את המקום טוב במים וסבון ומרחתי בפנטן פלוס. בשעתיים האחרונות פתאום עלה לו החום ויש לו צמרמורות.. 1- האם יכול להיות שחטף זיהום מהפצע בכף היד שהתבטא לאחר כמה שעות( עברו 10 שעות בערך) בחום? נכון לעכשיו כף היד לא נראית אדומה מידי או נפוחה..רק איזור הפצע/שפשוף 2- האם העובדה שכל היום היה עם הפצע ונגע במכשירים שנוגעים בהם ילדים רבים והיד היתה מלוכלכת גם ממגרש הכדורגל יכולה לגרום לחיידקים מסוכנים לחדור לזרם הדם? במידה וכן- מה התסמינים שעלי לשים לב ותוך כמה זמן אמורים להתפתח מעבר לחום פתאום ולצמרמורת? 3- איך אמורים לשמור על הפצע /שפשוף העמוק נקי היות וזה בכף היד ויש חשיפה כל הזמן לנגיעה בדברים? אני מאד מודאגת שחלילה מתפתח אצלו הליך זיהומי חמור כמו חיידק טורף ..מה ההנחיות שעלי לשים לב אליהן? תודה לך ושבת שלום

היי קרוב לוודאי לפי התיאור שהחום לא קשור לפצע ביד, פצעים שונים די שכיחים אצל ילדים וברוב המוחלט לא מזדהמים. מקרים נדירים שזה גורם לבעיה רצינית. לגבי הטיפול בפצע, שנשמע שהוא שפשוף יותר מאשר פצע, שטיפהעם מים וסבון פעמיים ביום זה מספיק,ניתן לחטא או לשים מה שנקרא תרסיס פלסטר. מה שחשוב הוא איך הילד נראה,אם הואנראה חולה יש צורך בבדיקה רפואית קלינית ולא להסתפק בייעוץ וירטואלי, שמטבעו מוגבל מאוד.

06/08/2023 | 19:48 | מאת: עדי

תודה לך! החום חלף והיד נראית יותר טוב. תודה על הפורום הכל כך חשוב ועוזר הזה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)