חתך מתחת לגבה ומעל העין

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

07/06/2023 | 20:01 | מאת: אמיר

היי, לפני שישה ימים נחתכתי ממרפק באיזור שמתחת לגבה (חתך לא עמוק) והוחלט להדביק לי אותו. אני חושש שהחתך נפתח ורציתי לשאול, במידה והוא אכן נפתח איך ההצטלקות באיזור זה? האם לצפות לצלקת שאינה יפה או שבאיזור זה גם חתכים ללא הדבקה/תפירה מצטלקים יפה? אני מעט חושש שהצלקת לא תיהיה יפה שאלה נוספת, עברו כבר שישה ימים נכון ליום רביעי ה- 7/6/2023 והפלסטר עדיין לא ירד ולא קרוב ללהתקלף, מתי אוכל להוריד אותו? הרופאה אמרה לי שהוא ירד לבד תוך כמה ימים אבל הוא לא. תודה רבה

07/06/2023 | 20:04 | מאת: אמיר

אציין שהפלסטר כבר מלוכלך ועם דם קרוש שנשאר עוד מרגע ההדבקה. דבר שטיפה מציק

הפלסטר ירד, לא מומלץ למשוך אותו שלא תפתח את החתך. בדרך כלל אם החתך לא עמוק הצלקת תהיה סבירה. מומלץ לשים קרמים או משחות ייעודיות או קרם הגנה עם מקדם 50 לפחות במשך השנה הראשונה בזמן חשיפה לשמש. זה משפר את ההצטלקות.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)