שיווי משקל, כדורים

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

04/10/2018 | 17:02 | מאת: אייל

שלום אני בן 48. ידוע על קרוהן יחסית קל. לא מטופל בכדורים. רזה. BMI=17 נמנע מפירות לחלוטין ונמנע מירקות חיים בגלל שגורמים לרגישות בבטן . לכן התזונה לא אופטימלית. לפני 8 שנים עקב רפלוקס קיבלתי כדור PPI לנסופרזול. באותו יום שלקחתי את הכדור הופיעו בערב סחרחורות עם ניסטגמוס . בחדר מיון אובחן כ BPPV ועברתי 4 טיפולי אפלי במשך כ 8 ימים עד שזה חלף. מאז פיתחתי קצת רגישות לתנועה מול העיניים, לפעמים קצת תחושת נדנוד וכו'. למרות זאת יוצא והלך וכו' ומתגבר על הפחד. רציתי לשאול 1. לצורך הרפלוקס אני לוקח 60 מג פמוטידין ביום. מינון גבוה. הרופא כל הזמן ממליץ שאעבור ללוסק. אני חושש לקחת לוסק שהוא PPI היות וכשלקחתי לנטון הופיע הBPPV ומאז יש רגישות בשיווי משקל. מה דעתך? האם יש סיכון שאקח לוסק ואז ייגרם לי נזק לשיווי משקל או BPPV שיפגע עוד יותר בתפקוד שלי?? 2. בגלל כאבי גב וצוואר לקחתי במשך 5 שנים כ 7 אקמול בשבוע עד שהספקתי לפני 3 שנים. באחרונה אם לוקח אקמול מרגיש אחר כך צפצופים באזניים והחמרה של תחושת הנדנוד. חושש מאוד לקח אקמול בגלל זה וקראתי שהוא עלול לפגוע בשמיעה ובאוזן הפנימית. מה דעתך? איך אקח משכך כאב? תודה רבה

05/10/2018 | 15:25 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

בד"כ אקמול לא גורם לציפצופים באוזניים ולוסק לא גורם לBPPV. תחושת שיוט בגירוי ראיתי לע"ק נובעת מסומטיזציה של מתח. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)