ניסטגמוס: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

ניסטגמוס: ריצוד עיניים

ניסטגמוס עלול להיגרם מליקוי ראיה או בעיה מוחית (בעקבות טרשת נפוצה,שבץ, או גידול במח). ניתן להקל על תסמיני ניסטגמוס, אך אין עדיין ריפוי מלא לתופעה ניסטגמוס היא תופעה המכונה בעברית "ריצוד עיניים", המאפיינת ע"י תנועות ריתמיות (קצביות) בלתי רצוניות של גלגלי העיניים, בכיוונים שונים: מצד ימין לצד שמאל, מלמעלה למטה או בתנועות סיבוביות. ומכאן גם שמה. שכיחות התופעה היא 1 ל-1,000 והיא יכולה להופיע אצל שני המינים, בכל הגילאים. מהם הגורמים לניסטגמוס?הגורמים לתופעה יכולים להיות תורשתיים-גנטיים, קשורים לליקוי ראיה או לפגיעה במוח ולהרעלות. ניסטגמוס כתוצאה מליקוי ראיה באותם המקרים בהם יש ליקוי בראיה, הניסטגמוס הוא מעין ניסיון של המוח למצוא נקודה, שבה רואים טוב ולשפר את הראיה. החיפוש התמידי הזה הוא למעשה הריצוד. לילדים עד גיל 3, למשל, שנולדים עם ראיה לא טובה, יש סיכון גדול יותר לפתח ניסטגמוס.ניסטגמוס כתוצאה מפגיעה במערכת העצבים המרכזית -...
ללמוד עוד על ניסטגמוס
הפרעות תנועה שפירות-תמונה

ליילודים ולתינוקות יש מגוון תנועות בלתי רצוניות שאינן...

מאת: הלה בן פזי
29/10/2013
ניסטגמוס: ריצוד עיניים-תמונה

ניסטגמוס עלול להיגרם מליקוי ראיה או בעיה מוחית (בעקבות טרשת...

מאת: ד"ר שלמה...
01/09/2016
סחרחורת: כיצד מאבחנים ומטפלים?-תמונה

מסתובב לכם הראש? אתם לא לבד: אנשים רבים מתמודדים עם...

מאת: מרפאות פרופ'...
28/05/2017
לבקנות: אבחון, סיכונים ועצות רפואיות-תמונה

לבקנות נגרמת כתוצאה מפגם גנטי - והסובלים ממנה צריכים להיזהר...

מאת: ד"ר אכי...
11/08/2016
אולי יענין אותך לדעת...
בדיקת מיקוד ראייה - תמונה
בדיקת מיקוד ראייה
מדריך בדיקות רפואיות: בדיקת מיקוד ראייה היא...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לניסטגמוס?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

ניסטגמוס: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום גיל 45. מזה 13 שנה לוקח פמוטידין ( גסטרו ) 40-60 מג ליום עקב GERD. לפני כ 8 שנים לקחתי 1 כדור לנטון ב 9 בבוקר ובאותו יום ב 11 בלילה הופיע BPPV קשה עם ניסטגמוס. חלף לאחר 4 טיפולי אפלי. מאז מדי פעם יש תחושת נדנוד ושיוט לפני 5 שנים ניסיתי לוסק והיתה תחושה של יותר נדנוד אבל לא היה BPPV לשמחתי. אני ממשיך עם גסטרו 60. הרופא אמר שזה מינון גבוה ולא מומלץ ומציע שאנסה שוב לוסק. רציתי לשאול האם במידה ואקח לוסק יכול להיות לי נזק לשיווי משקל שיחמיר מאוד את מצבי? האם זה סיכון סביר לקחת? תודה

שלום רב התרופות נגד GERD בד"כ אין להן קשר לBPPV. יש לברר סחרחורת כמקובל ע"י בדיקה ווסטיבולרית קלינית ובדיקות עזר נוספות לפי הצורך. בברכה ד"ר בן דוד

בוקר אור. היום במהלך עבודתי השגרתית מול המסך פתאום הרגשתי שהכל זז מולי למרות שאני יציבה ראיתי את הכל זז מצד לצד... בריאה בדרך כלל, ברקע גלאוקומה מגיל 23.. ניסיתי להבין מה קורה איתי וצלמתי את עצמי בוידאו מה שראיתי זה שהעיניים מרצדות ימינה ושמאלה גם כאשר הזזתי את העיניים הריצוד לא עבר. אחרי כמה דקות זה חלף ללא כאב ראש או משהו מיוחד... בזמן שזה קרה הרגשתי קצת סחרחורות אבל אולי מלחץ האם יש סיבה לדאגה? האם זה קשור לגלאוקומה? מעקב גלאוקומה עוד חודש תודה!

לא נראה שיש קשר לגלאוקומה. מומלץ על בדיקת עיניים ולגשת לרופא משפחה לראות אם יש צורך בבדיקות נוספות.

שלום, בן 2.5 נבדק עקב ניסטגמוס, מבקש חוות דעת על התוצאות. תודה מראש בוצעו הסריקות הבאות: AX – T1, T2, FLAIR, DWI COR – T2 SAG – T1 אין עדות למלפורמציה מוחית. פרנכימה מוחית תקינה. דרגת מיאלינזציה בהתאם לגיל. סגנל שמור בפרנכימה מוחית בכל הסריקות. הרחבה קלה של חדרים לטרליים ללא סמני לחץ מגה צסטרנה מגנה בגומה אחורית מעבר קרניוצרביקלי תקין

חגי שלום, חלקי המוח השונים ודרגת הבשלתו תקינים, למעט הגדלה של חלל הנוזל בחלק האחורי של המוח ("מגה ציסטרנה מגנה"). אם הציסטרנה מגנה לוחצת על המוחון זה יכול להסביר ניסטגמוס, אך זה לא מצוין בתשובה. בנוסף, לא מפורט על מסלולי הראייה - הפרעה במסלולי הראיה יכולה לגרום לניסטגמוס. בברכה

תודה על המענה.

בברכה

שלום אני גבר בן 52. ידוע על אוסטאופורוזיס משמעותי על רקע גנטי ( אין בעיה אנדוקרינית ) גם לאבא שלי היה וגם על רקע שאני רזה מאוד כ 54 קילו גובה 1.80 ו20 שנה לא אוכל חלב שגורם לכאבי בטן. לפני 5 שנים הופיעה לי סחרחורת עזה כשנשכב או כשעולה כ 30 שניות ואובחן BPPV עם ניסטגמוס לימין. עברתי טיפולי פיזיותרפיה שסייעו בכך. מאז זה חזר עוד 4 פעמים אבל בעוצמה נמוכה יותר מאשר הפעם הראשונה. קראתי שאוסטאופורוזיס עלול לגרום ל BPPV רציתי לשאול 1. אני אוכל כיום מעט מאוד קלציום כ 250 מג ליום. אם אעלה את המינון למינון המומלץ יותר כ 600-800 מג האם זה יכול לסייע גם נגד BPPV? 2. האם יש איזה שהוא משהו שאפשר לעשות למנוע את החזרה של BPPV כי זה לא קל . תודה

שלום אופיר מה שאתה מטפל באוסטאופורוזיס עשוי לעזור גם לBPPV. יחד עם זאת תרגיליפיזיותרפיה מונעת לפי ברנט - דארוף יכולה לעזור למניעת התקפי הBPPV. בברכה ד"ר בן דוד

תודה רבה 1. אם כך יותר קלציום לאוסטאופורוזיס עשוי להפחית התקפי BPPV? 2. כתבת שמומלץ תרגילי ברנט דארוף ביתיים לביצוע לאורך כל השנה כדי למנוע התקפים חוזרים של BPPV. רעיון טוב ואני רוצה לבצע. איך אדע לאיזה כיוון לבצע אותם? אם ה BPPV שהיה לי בהתקף הוא בצד ימין אז לבצע כל השנה תרגילים שמתאימים ל BPPV צד ימין ( שכיבה עם ראש קודם לימין ואז שמאלה ואז לשבת ) ? תודה רבה

ברר אצל האנדוקרינולוג לגבי הטיפול באוסטאופורוזיס וזה מה שיעזור גם למניעת הBPPV. תרגילי ברנט דארוף הם לשני הצדדים לא משנה היכן היה הBPPV. בברכה ד"ר בן דוד