מחקר שפורסם לאחרונה בחן את הקשר בין נטילת תרופות מדכאות...
החיידק הליקובקטר פילורי עשוי לחיות במערכת העיכול שלכם משך...
הסתערתם על שווארמה עסיסית לפני השינה - והתעוררתם עם צרבת...
צרבת היא תופעה נפוצה ומטרידה של מחלת ההחזר הקיבתי-ושטי, מה...
שלום אושפזתי בתל השומר בעכבות פרפוציה בתריסריטן וטופלתי בהצלחה ללא ניתוח וכעת אני בבית ואוכל באפן סדיר המשך טיפול נתנו לי אומפרדוקס פעמיים ביום,אין לי צרבת או חומציות, והשאלה היא לשם מה אני צריך לקחת את הכדור ,כי יש נזקים ממנו . תודה לתשובתכם
שלום רב, טיפול במעכבי משאבות מימן (PPIs) כגון אומפרדקס חשוב, כאשר הגורם לפרופורציה הוא למשל כיב ללא תלות בתסמיני צרבת. משך הטיפול יקבע ע"י הרופא בהתאם למצב הרפואי. במידה ולא קיבלת הסבר על סיבת הטיפול ואופן הטיפול (משך/מעקב נדרש וכו'), כדאי לפנות לרופא ולברר. בהתייחס לבטיחות הטיפול, ככלל, כל טיפול עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. עם זאת, הרופא שוקל את הסיכון הפוטנציאלי בטיפול למול התועלת הצפויה ממנו לפני מתן טיפול תרופתי. תופעות הלוואי השכיחות לקבוצת תכשירים זו הן תופעות לוואי במערכת העיכול. תתכנה תופעות לוואי נדירות יותר כגון תגובות עוריות, שינויים בספירות דם והפרעה בתפקודי כבד ועוד. אפרט על מספר תופעות נוספות: שימוש ממושך של מעכבי משאבת מימן קושר לסיכון מוגבר לזיהום/דלקת במערכת עיכול ולכן יש לפנות לרופא במידה ומופיעים שלשול חריף שאינו חולף עם או ללא כאבי בטן וחום. שימוש ממושך בתכשירים אלה יכול לגרום לירידה ברמות המגנזיום, נתרן וויטמין B12 בדם. הרופא ישקול בדיקות דם סדירות לצורך מעקב. כמו כן, לאחרונה פורסמו מחקרים אודות קשר אפשרי בין שימוש במעכבי משאבת מימן לבין תופעות לוואי שונות ביניהן סרטן קיבה באנשים שטופלו נגד החיידק הליקובקטר. המחקרים הינם מחקרים תצפיתיים וככאלה בעלי מגבלות רבות בקביעת קשר סיבתי בין הטיפול התרופתי לתופעה. למידע נוסף ורשימת תופעות הלוואי מפורטת ומלאה יותר, יש לעיין בעלון התרופה. אסכם כי המידע הבטיחותי הקיים תומך במאזן החיובי תועלת מול סיכון של התרופה לטיפול בהתוויות להן מיועדת וכי יש ליטול את התרופות בהתאם להתוויה הרפואית ולמשך הזמן שהומלץ. המידע אודות תופעות לוואי אפשריות של הטיפול בתרופות, תומך בצורך בהערכה תקופתית של הטיפול והפסקתו במקרים בהם אינו נחוץ. בכל מקרה במידה ובמהלך הטיפול הנך חווה תופעת לוואי, יש ליידע את הרופא.
שלום רב בעקבות בדיקת גסטרוסקופיה שנעשתה בשל אנמיה קלה וכמו כן היה ל את חיידק הליקובקטר פילורי שטופל והוכחד בעקבות טיפול לפני הבדיקה. נאמר לי שאותרה אזופגיטיס רמה A בוושט. ניתן לי בנתייים פמוטידין 40 מ"ג אין לי תסמינים של צרבת או כאבי בטן וכו 1.האם התרופה מטפלת בדלקת שנוצרה בוושט? 2.איך ניתן לדעת שהטיפול הכחיד את הדלקת בוושט כאשר כאמור אני לא חש בכלל צרבת? 3. אני שותה 2 כוסות קפה ליום האם במקרה של אתה ממליץ להפסיק לחלוטין את צריכת הקפאין. תודה
1. כן 2. הטבה בתלונות (צרבת או אנמיה) לרוב מצביעה על הטבה בדלקת, בדלקת קשה יותר מקובל לחזור לווידוא הטבה בדלקת 3. קיימת המלצה כללית למרות שזה לא הוכח מחקרית מציע לקחת תרופה מקבוצת PPI (נקסיום, לוסק, אומפרדקס), יעילים יותר מפמוטדין במקרה של דלקת בושט משנית לרפלוקס.
שלום, עברתי בדיקת גסטרוסקופיה לאחר שאובחנתי בריפלוקס עם תסימינים כגון גיהוקים, יובש פה, וליחה חמוצה. באבחנות הבדיקה נכתב: Mild Gastritis מה זה אומר? זה משהו שניתן לריפוי?
דלקת בדרגה קלה בקיבה. בד"כ טיפול PPI (אומפרדקס,לוסק,נקסיום ואחרים) מרפא.
שלום ד"ר, עקב תופיות של בחילות, הקאות לעיתים, ליחה, ריפלוקס וצרבת קושי בבליעה וכאילו משהו תקוע בגרון עשיתי בדיקת הליקובקטר ויצא לי שאכן יש לי חיידק. אני כרגע מקבלת טיפול לכך(של 3 אנטיביוטיקות+נקסיום) . השאלה היא מתי אני אמורה להרגיש שיפור בתסמינים הנ"ל? ואם במידה והטיפול לא עוזר האם צריך לבקש לעשות עוד בדיקה של נשיפה\צואה\גסטרוסקופיה אם כן כמה זמן לחכות מהרגע שאני מסיימת את הטיפול? או שאפילו בלי בדיקה נוספת אפשר לקבל טיפול נוסף? אני מאוד חוששת כי אני בערך יותר משנה מרגישה את התופיות האלו ופוחדת שיקח לי הרבה זמן להיפטר מהחיידק. אני בת 26 ביום ה3 לטיפול מתוך 14. בתודה.
עד שבועיים ולעיתים חודש צפויה תגובה לטיפול. מציע בעיקר לקחת נקסיום או PPI אחר, הפסקת עישון באם מעשנת וכלכלה מתאימה, מאחר ואת מתארת תלונות של רפלוקס.