בדיקות דם - בילירובין גבוה

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

17/11/2016 | 23:41 | מאת: מאור

אהלן, אני מקווה שאני כותב את השירשור בפורום הנכון. אז ככה, בן 21 משרת בצבא עדיין. אז היתי רוצה לקבל עזרה ממקור חיצוני ולא רק מהצבא. אני אנסה לתמצת את הבעיה והרקע כדי שלא יהיה ארוך מדי. במהלך השירות שלי,הבחינו שיש לי צהוב בעיניים וגם העור שלי בצבע צהוב. נשלחתי לעשות בדיקות דם והבדיקות חזרו לא תקינות. גם מבחינת אנזמי כבד וגם הבילירובין. נשלחתי למיון לבירור מעמיק יותר,ואושפזתי מחשש לצהבת. היתי מאושפז בערך שבוע,בוצעו הבדיקות ומה שהרופאים הבינו שיש לי תסמונת ג'ילברט? שוחררתי לבית עם דלקת כבד חריפה (לטענת הרופא) ו EBV ,כי יצא מצב שלא עלו על זה עד שלא הגיעו תשובות מסרולוגיה. היום אני אחרי הכל, בערך חמישה חודשים עברו מאז. אבל אני עדיין עם תסמינים של צהוב בעיניים. ככה שאמרו לי שתסמונת ג'ילברט זו התופעה שלה. אבל לא רק זה,ירדתי במשקל גם 25 קילו. היתי 90 והיום אני 65 ממש שחיף אפשר לומר. אנשים בסביבתי טוענים שאני עוד מרזה. בנוסף לכל זה,מאז שהתחילו לי כל הבעיות עם הכבד,אני חווה נשירת שיער וגם שיער שיבה. אז התחלתי לבדוק קצת ברשת,וקראתי שרמת הבילירובין יכולה להשפיע על הרזייה ושיער? היתי רוצה לדעת,אם יש קשר בין הדברים? יש סיבה אחרת, שהושפעה ממה שעבר עליי ויכולה לגרום לדבר כזה? מה אפשר לעשות בנידון? אפשר לנסות לשקם את רמת הבילירובין ? מבדיקות הדם האחרונות שלי זה ככה: Bilirubin Total-2.83 Bilirubin Direct-0.45 עכשיו לא יודע אם זה קשור לכבד אבל יכול להיות זה סיבה? LYM%-43 שלושת הערכים האלה תמיד יוצאים אצלי לא תקינים בבדיקות הדם. בנוסף יש לי פוליפ בדופן של הכיס מרה,והוסבר לי שיש סיכוי שהוא יוצר מעין לחץ וזה משפיע על הכבד,יכול להיות? מצטער על הסיפור הארוך,פשוט היתי חייב להסביר את עצמי כדי לקבל תשובה מדוייקת. תודה מראש.דדדדדאהלן, אני מקווה שאני כותב את השירשור בפורום הנכון. אז ככה, בן 21 משרת בצבא עדיין. אז היתי רוצה לקבל עזרה ממקור חיצוני ולא רק מהצבא. אני אנסה לתמצת את הבעיה והרקע כדי שלא יהיה ארוך מדי. במהלך השירות שלי,הבחינו שיש לי צהוב בעיניים וגם העור שלי בצבע צהוב. נשלחתי לעשות בדיקות דם והבדיקות חזרו לא תקינות. גם מבחינת אנזמי כבד וגם הבילירובין. נשלחתי למיון לבירור מעמיק יותר,ואושפזתי מחשש לצהבת. היתי מאושפז בערך שבוע,בוצעו הבדיקות ומה שהרופאים הבינו שיש לי תסמונת ג'ילברט? שוחררתי לבית עם דלקת כבד חריפה (לטענת הרופא) ו EBV ,כי יצא מצב שלא עלו על זה עד שלא הגיעו תשובות מסרולוגיה. היום אני אחרי הכל, בערך חמישה חודשים עברו מאז. אבל אני עדיין עם תסמינים של צהוב בעיניים. ככה שאמרו לי שתסמונת ג'ילברט זו התופעה שלה. אבל לא רק זה,ירדתי במשקל גם 25 קילו. היתי 90 והיום אני 65 ממש שחיף אפשר לומר. אנשים בסביבתי טוענים שאני עוד מרזה. בנוסף לכל זה,מאז שהתחילו לי כל הבעיות עם הכבד,אני חווה נשירת שיער וגם שיער שיבה. אז התחלתי לבדוק קצת ברשת,וקראתי שרמת הבילירובין יכולה להשפיע על הרזייה ושיער? היתי רוצה לדעת,אם יש קשר בין הדברים? יש סיבה אחרת, שהושפעה ממה שעבר עליי ויכולה לגרום לדבר כזה? מה אפשר לעשות בנידון? אפשר לנסות לשקם את רמת הבילירובין ? מבדיקות הדם האחרונות שלי זה ככה: Bilirubin Total-2.83 Bilirubin Direct-0.45 עכשיו לא יודע אם זה קשור לכבד אבל יכול להיות זה סיבה? LYM%-43 שלושת הערכים האלה תמיד יוצאים אצלי לא תקינים בבדיקות הדם. בנוסף יש לי פוליפ בדופן של הכיס מרה,והוסבר לי שיש סיכוי שהוא יוצר מעין לחץ וזה משפיע על הכבד,יכול להיות? מצטער על הסיפור הארוך,פשוט היתי חייב להסביר את עצמי כדי לקבל תשובה מדוייקת. תודה מראש.

אכן ערכי הבילירובין מתאימים לתסמונת גילברט - אין קשר לשאר התסמינים שתארת החלמה מהירה

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול