וירוס אפשטיין בר: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

מחלת הנשיקה: רק השם רומנטי

מחלת הנשיקה הוא שמה העממי של קבוצת מחלות, שגורמות לחום, לכאבי גרון, לחולשה ולעייפות. איך מאבחנים את המחלה וכיצד מטפלים בה? "מחלת הנשיקה" הוא השם עממי של קבוצת מחלות שלהן תסמינים קליניים דומים. בישראל נגרמות מחלות אלה בעיקר על ידי הנגיפים אפשטיין-בר (EBV) או ציטומגאלו (CMV). בנוסף, המחלה יכולה להיגרם על ידי הטפיל טוקסופלאזמה. יחד עם זאת, ישנם אנשים רבים שבשבילם השם "מחלת הנשיקה" (או בשמה האנגלי Infectious Mononucleosis) מתייחס רק לזיהום חריף שנגרם על ידי הנגיף אפשטיין-בר, שהוא הגורם השכיח ביותר מבין השלושה.   ''מחלת הנשיקה היא שכיחה מאוד, בעיקר בקרב ילדים ובני נוער", אומר ד"ר אפי הלפרין, מומחה למחלות זיהומיות ומנהל פורום מחלות זיהומיות באתר zap doctors. "המחלה, למעשה, יכולה להיות א-תסמינית, כלומר - לא כל מי שנדבק ב'מיקרובים' המדוברים מפתח תחלואה כלשהי. כשישנם תסמינים למחלה זו, בלי קשר לגורם...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לוירוס אפשטיין בר

דלקת בבלוטת הלימפה - תמונת המחשה
דלקת בבלוטת הלימפה כולנו מכירים את האפקט המרגיע והמפנק שיש לזרימת מים חמים במקלחת. מתברר כי שיטה טיפולית א...
מחלות זיהומיות - תמונת המחשה
מחלות זיהומיות האם אפשר להידבק ולהדביק, להשתיל מח עצם או לתרום דם?
מחלת בלוטות הרוק - תמונת המחשה
מחלת בלוטות הרוק קשה להפריז בתרומה של בלוטות הרוק לתהליך העיכול. לעתים הבלוטות נחסמות ע"י אבן או מתפתח ב...
לימפומה - תמונת המחשה
לימפומה האם אפשר להידבק ולהדביק, להשתיל מח עצם או לתרום דם?
ללמוד עוד על וירוס אפשטיין בר
מחלת הנשיקה: רק השם רומנטי-תמונה

מחלת הנשיקה הוא שמה העממי של קבוצת מחלות, שגורמות לחום,...

מאת: מערכת zap...
15/01/2014
הכל על: חיסון נגד אבעבועות רוח-תמונה

שגרת החיסונים בגיל הרך כוללת חיסון נגד אבעבועות רוח בגיל...

מאת: ד"ר נטר חנן
16/05/2018
סרטן ראש צוואר: אבחון וטיפול-תמונה

סרטן ראש - צוואר הוא הכינוי של גידולים ממאירים הממוקמים...

מאת: פרופ' נצר...
23/02/2015
העייפות הבלתי נסבלת של הקיום-תמונה

במשך שנים התעלם הממסד הרפואי ממטופלים שהתלוננו על תשישות...

מאת: מערכת zap...
12/12/2002
אולי יענין אותך לדעת...
פענוח בדיקות דם ומעבדה - תמונה
פענוח בדיקות דם ומעבדה
קיבלתם תוצאות של בדיקות ואין לכם מושג מה הן...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לוירוס אפשטיין בר?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

וירוס אפשטיין בר: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

לא נאמר לי בנוגע לזמן הצום הנדרש, אם בכלל קיים. החשד הוא למחלת הנשיקה לאחר שלילות קיום חיידק ע"י משטח גרון. 079.99 unspecified viral infection 1106 ast(got) 6911 complete blood count 5961 cmv 5971 ebv בתודה, מר בחור. שבוע טוב שיהיה :]

WBC 3.32 K/uL RBC 4.46 M/uL HGB 12.4 g/dL Hct 36.8 % Mcv 82.5 MCH 27.8 MCHC 33.7 g/dL PLT 209 K/uL RDW-SD 38.9 fL RDW-CV 12.8 % PDW 15.6 fL PCT 0.25 % MPV 11.8 fL P-LCR 39.7 % Neutrophils % 37.0 % Lymphocytes % 51.0 % Monocytes % 6.0 % Eosinophils % 3.0 % Atypical Lymph. % 3.0 % Neutrophils 1.23 K/uL 1.23 Lymphocytes 1.69 K/uL Monocytes 0.20 K/uL Eosinophils 0.10 K/uL Atypical Lymph. 0.10 K/uL PT (sec) 12.8 sec PT (INR) 1.06 INR Sodium 140.8 mmol/L Potassium 3.5 mmol/L Chloride 106.4 mmol/L Glucose 110.1 mg/dL Calcium 9.2 mg/dL Phosphorus 3.6 Urea 13.9 mg/dL Creatinine 0.58 mg/dL Uric Acid 2.73 mg/dL eGFR >60 eGFR IU eGFR IU = mL/min/1.73m פתח בדיקה LDH 258 U/L פתח בדיקה AST(GOT) 23 U/L פתח בדיקה ALT(GPT) 20 U/L Alkaline Phosph. 102 U/L 102 Bilirubin, Total 0.38 mg/dL Total Protein 7.11 g/dL Albumin 4.0 g/dL פתח בדיקה Globulin 3.16 g/dL הצגת גרף הצגת טבלה פתח בדיקה Cholesterol,Total 141.4 mg/dL Desirable: <200 mg/dL Borderline High: 200-239 mg/dL High: >=240 mg/dL הצגת גרף הצגת טבלה פתח בדיקה Triglycerides 60.0 mg/dL Normal: <150 mg/dL Borderline High: 150-199 mg/dL High: 200-499 mg/dL Very High: >=500 mg/dL הצגת גרף הצגת טבלה פתח בדיקה HDL Cholesterol 47 mg/dL 47 תוצאה 40 60 LDL Cholesterol 82 mg/dL Non-HDL Cholesterol 94 mg/dL Iron 92.3 ug/dL Transferrin 261 mg/dL Folic Acid 2.05 ng/mL Vitamin B12 422.5 pg/mL TSH 2.01 mIU/L C-Reactive Prot. 0.8 mg/L CMV Ab IgG 3.3 Nonreactive AU/mL CMV Ab IgM 0.43 Nonreactive EBV EBNA Ab IgG 318.0 Positive U/mL הלימפוציטים גבוהים והנירפוליטים נמוכים מדוע? מה עוד חריג בבדיקות שלי?

מבחינה המטולוגית יש ירידה מתונה ברמת הנויטרופלים. המשמעות תחויה בהקשר-האם כרוני או חדש. האם המגמה היא של ירידה או שיפור. האם קשור חמחלה זיהומית? המידה ואין הסבר ואין שיפור בבדיקות חוזרות יש צורך בהערכה המטולוגית מסודרת.

שלום רב, בעקבות נפיחות בלוטות הלימפה הצוואר, נשלחתי לבדיקות הבאות. בוצע גם אולטראסאונד והמבנה של הבלוטות שמור ותקין. אלו הערכים הלא תקינים שקיבלתי בבדיקת דם תוכלי לשפוך אור על הנושא? מה למעשה זה אומר? תודה יש לציין שלפני 15 שנים הייתה לי מחלת הנשיקה. לא לאחרונה. Ig-E TOTAL 416 IU/ml CMV IgG Positive EBV IgG-EBNA positive EBV VCA IgM positive EBV VCA_IgG positive IgA 213 IgG 854 IgM 90 Rbc 3.9

ובנוסף יצא לי IU/ml DNA (ds) Ab - 1 מה זה אומר? תודה

יש חשד למחלת הנשיקה-ממליצה לפנות לרופא המטפל.

תודה רבה על תשובתך, האם זה הגיוני שקיבלתי את מחלת הנשיקה שוב לאחר שכבר נדבקתי בה ב 2002? למיטב ידיעתי זה פעם בחיים.

שלום יש לי חשד לתסמונת עייפות כרונית CFS בבדיקות דם שעשיתי עקב כך נמצאו ערכים גבוהים בבדיקת (LDH BLOOD (546 אני לא אנמי וסובול המון זמן מתשישות חמורה כאבי ראש גרון וקושי בנשימה אשמח לעזרה והסבר מה המשמעות אני בן 37 , בריא בדרך כלל עוסק בספורט באופן קבוע לפני קצת יותר מחצי שנה הייתה לי מחלת הנשיקה EBV וכרגע נבדק חשד לעייפות כרונית מקווה שתוכלו לעזור לי תודה רבה אמרי מלמן

שלום, LDH נמצא בשריר, כבד, לפעמים עולה בשל בעיה בקשרי לימפה. העליה במקרה שלך היא מינורית ומחייבת מעקב בלבד בשלב זה. אין קשר בין בדיקה זו ותסמונת עייפות כרונית

פורומים בנושא וירוס אפשטיין בר
פורום שפעת
ד"ר הלפרין ישיב לשאלות בנושא שפעת
פורום רפואת מטיילים
ד"ר אבי יצחקי יענה על שאלות הגולשים בכל הנושאים הנוגעים לרפואת מטיילים,...