עיניים צהובות: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

סרטן הלבלב: אבחון וטיפול

סרטן הלבלב הוא מחלה קשה אשר שכיחותה הולכת וגדלה. כיצד מאבחנים? מהם הניתוחים האפשריים? מתי ניתנת כימותרפיה? מהם סיכויי ההחלמה? בשנים האחרונות נרשמה עלייה משמעותית בשכיחות גידולי הלבלב. הסיבה לכך איננה ברורה ואיננה חד משמעית. הטיפול הניתוחי כולל כריתת ראש לבלב או זנב לבלב - ובמקרים נדירים, כריתה שלמה של הלבלב. הלבלב הוא איבר קטן יחסית, בגודל 15-20 ס"מ והוא נמצא בחלק האחורי של הבטן, סמוך לעמוד השדרה. הלבלב בנוי ממספר חלקים: זנב, גוף, ראש לבלב - מצוי בסמוך לתריסריון ומתוחם על-ידו; ואילו קצהו השני של הלבלב - זנב הלבלב - נוגע בטחול. שני התפקידים העיקריים של הלבלב הם: ייצור הורמונים לוויסות משק הסוכר בגוף (אינסולין וגלוקגון) והפרשת מיצי לבלב המכילים אנזימים המסייעים בפירוק השומנים ומסייעים בספיגתם במערכת העיכול . כיום מאובחנים בארה"ב כ-45,000 מקרים חדשים בשנה של סרטן הלבלב. הלבלב הוא איבר קטן יחסית, בגודל...
ללמוד עוד על עיניים צהובות
צהוב בעיניים-תמונה

האם ניתן להידבק בהפטיטיס C כאשר עושים קעקוע או פירסינג? האם...

מאת: מערכת zap...
13/04/2005
סרטן הלבלב: אבחון וטיפול-תמונה

סרטן הלבלב הוא מחלה קשה אשר שכיחותה הולכת וגדלה. כיצד...

מאת:
10/12/2014
הרס בגלי רדיו -תמונה

Rf-laproscopic radiofrequency ablation

מאת: ד"ר אריה...
13/08/2014
כריתת ראש לבלב-תמונה

WHIPPLES PROCEDURE- כריתת ראש לבלב

מאת: ד"ר ברק...
25/08/2014
אולי יענין אותך לדעת...
כריתת ראש לבלב - תמונה
כריתת ראש לבלב
WHIPPLES PROCEDURE- כריתת ראש לבלב
הרס בגלי רדיו  - תמונה
הרס בגלי רדיו
Rf-laproscopic radiofrequency ablation
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לעיניים צהובות?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

עיניים צהובות: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום ד"ר, לאחרונה עשיתי בדיקות דם. התוצאות היו: gpt alt - 631 כשהטווח הוא 0-34 got ast - 137 כשהטווח הוא 0-31 ggt - 608 כשהטווח הוא 0-38 ilk.phosphatase - 193 כשהטווח הוא 35-105 והאשלגן יצא נמוך 3.4 הרופאה הפנתה אותו ל-c.t והדיקות אולטרסאונד. הייתי מעוניינת לדעת מה זה יכול להיות? האם יש לי מחלת כבד ואם כן, מהי? חשוב לציין שאני חמישה חודשים לאחר לידה.ואני סובלת לפעמים מכאבי בטן תחתונה, העיניים שלי צהובות והלשון שלישינתה צבעה לשחור.אשמח לקבל תשובה בהקדם היות ואני מודאגת מאוד.... תודה רבה

למרות שהייתי רוצה לקצר תקופת מודאגותך, איני יכול לתת לך אבחנה, ויותר מכך- להרגיעך. פשוט אין לי דרך לדעת מה האבחנה. יש מעורבות של הכבד- וזה מתבטא בעליית אנזימים- שהיא קלה (עד פי שלשה מהנורמה, זה נחשב למשהו קל ודורש רק מעקב. בדלקת כבד למשל זה עולה למאות ואף אלפים). את מציינת שעינייך צהובות, אך אינך מציינת מה ערך הבילירובין. אחד הדברים שאפשריים הוא למשל אבן בכיס מרה, שגם גורמת לחסימה חלקית (כאב, צהבת בלחמיות). אין לי שום מידע עלייך למעט שאת אחרי לידה (מז"ט), מצב בריאות, תרופות, הסיבה לבדיקות הדם...האם ילדת בניתוח עם הרדמה או לידה רגילה? נראה לי שבחירת הרופאה בבדיקות נכונה, וכמובן גם מעקב בדיקות דם לראות אם חל שינוי עם הזמן. איני יודע אם נלקח דם לוירוסים (מחלת הנשיקה, דלקת כבד), לבילירובין, ספירת דם...

אהלן, אני מקווה שאני כותב את השירשור בפורום הנכון. אז ככה, בן 21 משרת בצבא עדיין. אז היתי רוצה לקבל עזרה ממקור חיצוני ולא רק מהצבא. אני אנסה לתמצת את הבעיה והרקע כדי שלא יהיה ארוך מדי. במהלך השירות שלי,הבחינו שיש לי צהוב בעיניים וגם העור שלי בצבע צהוב. נשלחתי לעשות בדיקות דם והבדיקות חזרו לא תקינות. גם מבחינת אנזמי כבד וגם הבילירובין. נשלחתי למיון לבירור מעמיק יותר,ואושפזתי מחשש לצהבת. היתי מאושפז בערך שבוע,בוצעו הבדיקות ומה שהרופאים הבינו שיש לי תסמונת ג'ילברט? שוחררתי לבית עם דלקת כבד חריפה (לטענת הרופא) ו EBV ,כי יצא מצב שלא עלו על זה עד שלא הגיעו תשובות מסרולוגיה. היום אני אחרי הכל, בערך חמישה חודשים עברו מאז. אבל אני עדיין עם תסמינים של צהוב בעיניים. ככה שאמרו לי שתסמונת ג'ילברט זו התופעה שלה. אבל לא רק זה,ירדתי במשקל גם 25 קילו. היתי 90 והיום אני 65 ממש שחיף אפשר לומר. אנשים בסביבתי טוענים שאני עוד מרזה. בנוסף לכל זה,מאז שהתחילו לי כל הבעיות עם הכבד,אני חווה נשירת שיער וגם שיער שיבה. אז התחלתי לבדוק קצת ברשת,וקראתי שרמת הבילירובין יכולה להשפיע על הרזייה ושיער? היתי רוצה לדעת,אם יש קשר בין הדברים? יש סיבה אחרת, שהושפעה ממה שעבר עליי ויכולה לגרום לדבר כזה? מה אפשר לעשות בנידון? אפשר לנסות לשקם את רמת הבילירובין ? מבדיקות הדם האחרונות שלי זה ככה: Bilirubin Total-2.83 Bilirubin Direct-0.45 עכשיו לא יודע אם זה קשור לכבד אבל יכול להיות זה סיבה? LYM%-43 שלושת הערכים האלה תמיד יוצאים אצלי לא תקינים בבדיקות הדם. בנוסף יש לי פוליפ בדופן של הכיס מרה,והוסבר לי שיש סיכוי שהוא יוצר מעין לחץ וזה משפיע על הכבד,יכול להיות? מצטער על הסיפור הארוך,פשוט היתי חייב להסביר את עצמי כדי לקבל תשובה מדוייקת. תודה מראש.דדדדדאהלן, אני מקווה שאני כותב את השירשור בפורום הנכון. אז ככה, בן 21 משרת בצבא עדיין. אז היתי רוצה לקבל עזרה ממקור חיצוני ולא רק מהצבא. אני אנסה לתמצת את הבעיה והרקע כדי שלא יהיה ארוך מדי. במהלך השירות שלי,הבחינו שיש לי צהוב בעיניים וגם העור שלי בצבע צהוב. נשלחתי לעשות בדיקות דם והבדיקות חזרו לא תקינות. גם מבחינת אנזמי כבד וגם הבילירובין. נשלחתי למיון לבירור מעמיק יותר,ואושפזתי מחשש לצהבת. היתי מאושפז בערך שבוע,בוצעו הבדיקות ומה שהרופאים הבינו שיש לי תסמונת ג'ילברט? שוחררתי לבית עם דלקת כבד חריפה (לטענת הרופא) ו EBV ,כי יצא מצב שלא עלו על זה עד שלא הגיעו תשובות מסרולוגיה. היום אני אחרי הכל, בערך חמישה חודשים עברו מאז. אבל אני עדיין עם תסמינים של צהוב בעיניים. ככה שאמרו לי שתסמונת ג'ילברט זו התופעה שלה. אבל לא רק זה,ירדתי במשקל גם 25 קילו. היתי 90 והיום אני 65 ממש שחיף אפשר לומר. אנשים בסביבתי טוענים שאני עוד מרזה. בנוסף לכל זה,מאז שהתחילו לי כל הבעיות עם הכבד,אני חווה נשירת שיער וגם שיער שיבה. אז התחלתי לבדוק קצת ברשת,וקראתי שרמת הבילירובין יכולה להשפיע על הרזייה ושיער? היתי רוצה לדעת,אם יש קשר בין הדברים? יש סיבה אחרת, שהושפעה ממה שעבר עליי ויכולה לגרום לדבר כזה? מה אפשר לעשות בנידון? אפשר לנסות לשקם את רמת הבילירובין ? מבדיקות הדם האחרונות שלי זה ככה: Bilirubin Total-2.83 Bilirubin Direct-0.45 עכשיו לא יודע אם זה קשור לכבד אבל יכול להיות זה סיבה? LYM%-43 שלושת הערכים האלה תמיד יוצאים אצלי לא תקינים בבדיקות הדם. בנוסף יש לי פוליפ בדופן של הכיס מרה,והוסבר לי שיש סיכוי שהוא יוצר מעין לחץ וזה משפיע על הכבד,יכול להיות? מצטער על הסיפור הארוך,פשוט היתי חייב להסביר את עצמי כדי לקבל תשובה מדוייקת. תודה מראש.

אכן ערכי הבילירובין מתאימים לתסמונת גילברט - אין קשר לשאר התסמינים שתארת החלמה מהירה

פורומים בנושא עיניים צהובות
פורום שפעת
ד"ר הלפרין ישיב לשאלות בנושא שפעת
פורום רפואת מטיילים
ד"ר אבי יצחקי יענה על שאלות הגולשים בכל הנושאים הנוגעים לרפואת מטיילים,...