עיניים צהובות: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

סרטן הלבלב: אבחון וטיפול

סרטן הלבלב הוא מחלה קשה אשר שכיחותה הולכת וגדלה. כיצד מאבחנים? מהם הניתוחים האפשריים? מתי ניתנת כימותרפיה? מהם סיכויי ההחלמה? בשנים האחרונות נרשמה עלייה משמעותית בשכיחות גידולי הלבלב. הסיבה לכך איננה ברורה ואיננה חד משמעית. הטיפול הניתוחי כולל כריתת ראש לבלב או זנב לבלב - ובמקרים נדירים, כריתה שלמה של הלבלב. הלבלב הוא איבר קטן יחסית, בגודל 15-20 ס"מ והוא נמצא בחלק האחורי של הבטן, סמוך לעמוד השדרה. הלבלב בנוי ממספר חלקים: זנב, גוף, ראש לבלב - מצוי בסמוך לתריסריון ומתוחם על-ידו; ואילו קצהו השני של הלבלב - זנב הלבלב - נוגע בטחול. שני התפקידים העיקריים של הלבלב הם: ייצור הורמונים לוויסות משק הסוכר בגוף (אינסולין וגלוקגון) והפרשת מיצי לבלב המכילים אנזימים המסייעים בפירוק השומנים ומסייעים בספיגתם במערכת העיכול . כיום מאובחנים בארה"ב כ-45,000 מקרים חדשים בשנה של סרטן הלבלב. הלבלב הוא איבר קטן יחסית, בגודל...
ללמוד עוד על עיניים צהובות
צהוב בעיניים-תמונה

האם ניתן להידבק בהפטיטיס C כאשר עושים קעקוע או פירסינג? האם...

מאת: מערכת zap...
13/04/2005
סרטן הלבלב: אבחון וטיפול-תמונה

סרטן הלבלב הוא מחלה קשה אשר שכיחותה הולכת וגדלה. כיצד...

מאת:
10/12/2014
הרס בגלי רדיו -תמונה

Rf-laproscopic radiofrequency ablation

מאת: ד"ר אריה...
13/08/2014
כריתת ראש לבלב-תמונה

WHIPPLES PROCEDURE- כריתת ראש לבלב

מאת: ד"ר ברק...
25/08/2014
אולי יענין אותך לדעת...
הרס בגלי רדיו  - תמונה
הרס בגלי רדיו
Rf-laproscopic radiofrequency ablation
כריתת ראש לבלב - תמונה
כריתת ראש לבלב
WHIPPLES PROCEDURE- כריתת ראש לבלב
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לעיניים צהובות?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

עיניים צהובות: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום . לפני כשבועיים היתה לי צרבת שממנה זה נמשך לכאבי בטן ,הייתי אצל רופא משפחה והוא נתן לי אניביוטיקה וטען שלכול הנראה הצרבת גרמה לדלקת .כמה ימים לאחר מכן התחלתי לגרד ללא סיבה וללא פריחה ובנוסף העיניים שלי צהובות ,ניגשתי לבית החולים עשו לי בדיקות דם ואמרו לי שהבילירובין שלי הוא 3.5 וזה גבוהה אשפזו אותי עשיתי בדיקת mri הכול תקין כבד, כיס המרה, טחול.בבדיקת גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה הכול תקין למעט גסטריטיס מאוד קל ולכול הנראה פיטריה בגרון. השאלות שלי הם. 1. איזה עוד גורמים יכולים לגרום לגרד הלא פוסק ולצהוב בעיניים. 2.עד כמה חמורה הבעיה שלי . הערות . אני תושב חו"ל ,וחולה hdhs נוטל פעמיים ביום 10 מיליגרם רטלין. היום שבוע לאחר האשפוז הבלירובין שלי עומד על 7 ,ומסיבה שאינה ברורה אני לא נכנס לשירותים למתן צואה רק למתן שתן שכבר יותר משבועיים בצבע כתום צהוב. תודה מראש לעונים .

השאלה אינה בתחום ההמטולוגיה, יש לפנות לגסטרואנטרולוג מומחה למחלות כבד.

אני חולת ספרוציטוזיס רציתי לשאול כמה שאלות אני נורא לחוצה אשמח למענה השאלות הם 1)הייתי בברזילי הרופאה שם אמרה לי שספורטיזס בגלאים היותר מאוחרים זה יכול לעשות לי בעיות.. איך אני מטפלת בזה מעכשיו כדי למנוע את הבעיות האלה בעתיד? 2)הדבר שיש לי יכול לעשות לי בעיות בעתיד 3)מה ואיזה בעיות יכול לקרות בעתיד?והאם זה מסוכן או לא מסוכן?והאם זה מדבק?

שאלה נוספת ואם לחבר שלי אין את הספרוציטוזיס ולילדים שיהיו לי יהיה להם את המחלה הזאת או שרק אחוז מסויים יהיה להם?

הבעיות העיקריות עם ספרוציטוזיס תורשתית הן: -נטיה לאבנים בכיס מרה העלולות לגרום לזיהומים ואז מומלץ לבצע כריתת כיס מרה. - אנמיה על רקע פירוק כדוריות הדם בעיקר בטחול, במידה והאנמיה משמעותית ויש צורך במתן דם - יש לשקול כריתת טחול.

התורשה של ספרוציטוזיס היא דומיננטית, כך שלכל ילד יש סיכוי של 50 אחוז לספרוציטוזיס. זאת ללא קשר לבן הזוג.

לפעמים קורה שיש לי עיניים קצת צהובות והבילרובין שלי היה 7 עכשיו 5 הצהבת יכול להדביק את החבר שלי?

שלום ד"ר, לאחרונה עשיתי בדיקות דם. התוצאות היו: gpt alt - 631 כשהטווח הוא 0-34 got ast - 137 כשהטווח הוא 0-31 ggt - 608 כשהטווח הוא 0-38 ilk.phosphatase - 193 כשהטווח הוא 35-105 והאשלגן יצא נמוך 3.4 הרופאה הפנתה אותו ל-c.t והדיקות אולטרסאונד. הייתי מעוניינת לדעת מה זה יכול להיות? האם יש לי מחלת כבד ואם כן, מהי? חשוב לציין שאני חמישה חודשים לאחר לידה.ואני סובלת לפעמים מכאבי בטן תחתונה, העיניים שלי צהובות והלשון שלישינתה צבעה לשחור.אשמח לקבל תשובה בהקדם היות ואני מודאגת מאוד.... תודה רבה

למרות שהייתי רוצה לקצר תקופת מודאגותך, איני יכול לתת לך אבחנה, ויותר מכך- להרגיעך. פשוט אין לי דרך לדעת מה האבחנה. יש מעורבות של הכבד- וזה מתבטא בעליית אנזימים- שהיא קלה (עד פי שלשה מהנורמה, זה נחשב למשהו קל ודורש רק מעקב. בדלקת כבד למשל זה עולה למאות ואף אלפים). את מציינת שעינייך צהובות, אך אינך מציינת מה ערך הבילירובין. אחד הדברים שאפשריים הוא למשל אבן בכיס מרה, שגם גורמת לחסימה חלקית (כאב, צהבת בלחמיות). אין לי שום מידע עלייך למעט שאת אחרי לידה (מז"ט), מצב בריאות, תרופות, הסיבה לבדיקות הדם...האם ילדת בניתוח עם הרדמה או לידה רגילה? נראה לי שבחירת הרופאה בבדיקות נכונה, וכמובן גם מעקב בדיקות דם לראות אם חל שינוי עם הזמן. איני יודע אם נלקח דם לוירוסים (מחלת הנשיקה, דלקת כבד), לבילירובין, ספירת דם...

היי ד״ר הבחנתי שיש לי כתם צהוב בעין קרוב לאזור האישונים. חושב שכדאי ללכת לרופא? מצרפת תמונה תודה

אני לא יכול לראות את התמונה … אם זה מטריד אותך תפני לרופא עיניים …

פורומים בנושא עיניים צהובות
פורום שפעת
ד"ר הלפרין ישיב לשאלות בנושא שפעת
פורום רפואת מטיילים
ד"ר אבי יצחקי יענה על שאלות הגולשים בכל הנושאים הנוגעים לרפואת מטיילים,...