עליה באנימי כבד ממש מודאגת

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

16/04/2020 | 16:44 | מאת: יהןדית

שלום רב, מזה שנה וחצי מאובחנת עם עמילואידוסיז AL עם פגיעה כילייתית (הפרשת אלבומין מוגברת מאוד) בת 57 ברקע בעיות לבביות אחרי צינתור. לאחר אבחנת מחלתי הנדירה החלתי טיפול כימותרפי וביולוגי עם הפוגה מהמחלה לכמה חודשים וכעת שוב בטיפול עם סטרוטידים זובירקס וביולוגי (דרזלקס). לאורך כל שנות חיי הבוגרים תפקודי הכבד שלי עולים ויורדים (שותה אלכוהול מידי יום לא צריכה מוגברת מידי) ומתאזנים. לאחר הטיפול האשון בעמילואיד ובזמן ההפוגה החלו לעלות תפקודי הכבד AST- 71 , ALT-61 מה שמטריד טותי יותר הוא אלקליין פןספט 600 ו GGT 1300. כרגע הערכים במגמת ירידה כי ההמטולוגית נתנה לי למיבודין מפני שבדיקות הפטיטיס הראו חיובי אך DNA כמותי שלילי. נשלחתי ל MRCP בשאלה של עמילואידוזיס כבדי. השאלה שלי היא על אילו עוד מחלות נתונים אלה עלולים להצביע?אני מבינה שיש חשש לשקיעת העמילואיד גם על הכבד כמו כל הכילייה.. הייתכן? אני מבינה שכאשר GGT כה מוגמר תיתכן גם בעיה בדרכי המרה... ממש מתוסכלת וכבר לרא מבינה דבר! אשמח לשפיכת אור טיפה על מצבי ... תודה מראש

21/04/2020 | 23:05 | מאת: יהודית

עוד לא עניתם אבל הגיעו התשובות.אשמח לשמוע דעתכם הכבד מודגם מוגדלמשרעת 24 ס"מ .אין עדות להסננה שומנית, דרכי המרה תוך כבדיות אינן מורחבות. הטחול במרקם וממדים תקינים . כיס המרה בעל גבולות סדירים ללא עדות לאבנים . הכולדוכוס בקוטר תקין עם נהור חדיר . .MPD הלבלב במרקם ומימדים תקינים ללא עדות להרחבת האדרנלים במימדים תקינים. הכליות בעמדה ,מיקום ומימדים תקינים עם אפקט נפרוגרפי סימטרי . החלל האחור-צפקי שמור ללא עדות לאדנופתיה . בסיכום: הפטומגליה. אם אין הסננה שומנית האם יתכן שהכבד מוגדל מהעמילואיד? ם לא רואים אז למה התבקשה הבדיקה? תודה מראש

אין ספק שמחלתך מורכבת ואת למודת נסיון ומכירה היטב את מרכיבה, לצערי לא ניתן לענות על שאלתך בפורום ויש צורך להוועץ ברופא

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול