פענוח ct בטו , המשך טיפול מומלץ

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

17/02/2019 | 00:58 | מאת: משה

בס"ד שלום רב, להל סיכום סי טי בטן , "להלן ממצאי בדיקת CT של הבטן והאגן ללא ולאחר הזרקת חומר ניגודי תוך ורידי, ומתן חומר ניגודי בשתייה סיבת הפניה: חשד לדמם ממערכת העיכול. בוצע עיון בבדיקת CT מתאריך 09.7.28. ממצאים: במעבר חזה / בטן : הודגם תפליט פריקרדיאלי בכמות קטנה. הסתיידויות בעורקים הכליליים. קשרית תת פלאורלית זעירה באונה אמצעית מימין בגודל כ- 2.0 ס"מ, ללא שינוי. פסים אטלקטטיים קטנים בבסיס הריאה הימנית. ללא עדות לתפליט פלאורלי. הכבד מוגדל, ציר אורך קרניו קאודלי כ-21 ס"מ, עם היפרטרופיה של האונה הקאודלית ושל סגמנטים לטרליים באונה השמאלית. הכבד בעל הסננה שומנית דיפוזית וכעת עם גבולות מעט לובולריים. ממצא היפודנסי קטן באונה השמאלית של הכבד בקוטר כ-8.0 ס"מ, הודגם גם בבדיקה הקודמת, טיבו לא ברור, הבדיקה אינה מכוונת. כיס מרה אינו תפוח. ללא עדות להרחבה של דרכי המרה התוך והחוץ כבדיות. קשרי לימפה מוגדלים במהלך רצועה גסטרו הפטית, בשער הכבד ובאזור פורטוקבלי בציר הקצר עד כ-5.1 ס"מ - חלקם גדלו לעומת הבדיקה הקודמת, בלתי ספציפיים, יתכן ריאקטיביים. הוריד הפורטלי בקוטר כ- 6.1 ס"מ, פתוח. מודגמים קולטרלים ורידיים בבטן העליונה והאמצעית. הטחול מוגדל, באורך כ-5.14 ס"מ - ממצא חדש, מרקמו הומוגני. הלבלב בממדים תקינים, ללא ממצא פוקאלי וללא הרחבה של צינור הלבלב הראשי. האדרנלים ללא גושים. הכליות בגודל ומנח תקינים, ללא עדות לאבנים או להידרונפרוזיס. מספר ציסטות בכליות, הגדולה מימין בקוטר כ-5.2 ס"מ. השופכנים אינם מורחבים. שינויים טרשתיים באאורטה הבטנית ובסעיפיה כולל פלאקים מעורבים במהלך ה-SMA ,הסתיידויות במוצא של העורקים הכליתיים. ריבוי קשריות לימפה קטנות ברטרופריטונאום העליון בציר הקצר עד כ-7.0 ס"מ. לולאות מעיים הודגמו במילוי חלקי על ידי חומר ניגודי, אינן מורחבות. רושם לעיבוי דופן קל בקולון הימני. נוזל חופשי בכמות קטנה סביב הכבד, סביב הטחול, בין לולאות המעיים ובאגן. שלפוחית השתן במילוי חלקי, עם רושם לעיבוי קל של הדופן הקדמית. הערמונית לא מוגדלת. בצקת קלה ברקמות הרכות. שינויים דגנרטיביים קלים בע"ש. התרשמות: 1 .כבד שומני עם סימנים של שינוי שחמתי. ממצא היפודנסי קטן באונה השמאלית של הכבד, ללא שינוי בהשוואה לבדיקה קודמת. סימני יתר לחץ דם פורטלי כולל ספלנומגליה, קולטרלים ורידיים ומיימת בכמות קטנה. 2 .תפליט פריקרדיאלי בכמות קטנה. 3 .היתר כמפורט" התוצאות הם של אדם מבוגר (גיל 70) אשמח לדעת מה זה אומר ? מה המשך בדיקות וטיפול מומלץ? יש לציין שהסימפטומים של החולה במשך כשלושה שבועות: עייפות מוגברת , חולשה , חוסר תאבון. בבדיקות דם LDH גבוה והמוגלובין יחסית נמוך (11.8)

לצערי מאוד קשה לבצע אינטרפטציה של הממצאים בצורה כזאת למעשה הכי נכון ללכת לרופא עם התוצאות על מנת להבין מה עיקר ומה פחות חשוב בכל הממצאים שהוצגו כאן

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול