כאבי ראש וגידול בראש...מאוד מודאג

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

22/07/2009 | 11:35 | מאת: זאב

דוקטור שלום אני בחור בן 24. כבר יותר משנתיים שאני סובל מכאבי ראש. מדובר בכאבי ראש שבאים והולכים, ויש תקופות ארוכות של הפוגה. אף פעם כאב הראש לא נמשך אצלי ברציפות יותר מיומיים-3 ימים. אינני יכול לומר שמדובר בכאבים עזים בלתי נסבלים, אלא יותר במין כאב עמום שכזה... אני מרגיש תחושת כבדות ומלאות מעיקה בד"כ בכל היקף הראש,אך לפעמים גם באיזורים שונים, דבר שמפריע לי מאוד בתיפקוד היומיומי כי קשה לי להתרכז. אין איזשהו איזור ספציפי שבו הכאב מופיע תמיד, אלא זה באיזורים שונים ולפעמים יש לי הרגשה שהכאב מקיף כאמור את כל הראש, ולפעמים זה באיזור הרקות. מדי פעם כאבי הראש מלווים בתחושת בחילה, אך ללא הקאות. כמו כן, מדי פעם "נרדמות" לי היד/כף היד או כף הרגל, אבל תחושות הנימול הללו הן בד"כ לא קשורות לכאבי הראש אלא מופיע בלי קשר... עליי לציין שלפעמים אני מנסה לעשות מסאז' עם האצבעות בנקודות מסויימות בראש שאני מרגיש שמשם מגיע הכאב, והלחיצות האלו עם האצבעות גורמות לכאב. במרץ 2007 הייתי אצל נוירולוג שרשם לי את התרופה RELERT, אך התרופה לא עזרה. למרות שאינני רופא, אינני חושב שמדובר במיגרנה כי אין לי אאורה ואין לי בעיה להיות בשמש ובמקומות רועשים וגם זה לא כאב שמופיע רק בצד אחד של הראש... הנוירולוגית שלחה אותי לרופא עיניים לבדוק את הלחץ התוך עיני, והלחץ היה בטווח התקין הייתי גם אצל רופאת המשפחה שאמרה שזה ממתח ורשמה לי ELATROL... אני לא מרגיש שגם תרופה זו עוזרת לי בנוסף, גם שתיית הרבה מים לא ממש עוזרת. גם אקמול לא ממש עוזר מיום שישי האחרון ועד עכשיו אני סובל מהתקפי כאבי ראש בעלי האופי שתיארתי עם הפוגות קצרות מדי פעם במהלך היום. ביומיים האחרונים ההפוגות הולכות ומתארכות, אך עדיין הכאבים לא עוזבים אותי לגמרי. אני "מרגיש" את הראש.. זו הפעם הראשונה שכאבי הראש נמשכים אצלי לתקופה כה ממושכת יחסית אני מאוד חושש שמא מדובר בגידול בראש. אני יודע שהסיכון הוא יחסית קטן וגם לא מדובר בכאבים עזים שמעירים אותי בלילה ואינני חש שהכאבים חזקים יותר בבוקר או אחרי פעילות גופנית, אבל עדיין החשש הזה לא עוזב אותי בעיקר בגלל הנימול שמופיע אצלי לעיתים די שכיחות אף על פי שביקשתי, הנוירולוג לא הסכים לשלוח אותי ל- CT ראש ואמר שמכיוון שבבדיקת עיניים הלחץ הוא תקין, אין סיבה לעשות CT... אני מרגיש שרופאת המשפחה והנוירולוג לא לוקחים אותי ברצינות וחושבים שאני סתם היפוכונדר, אך זה לא כך. אני יודע שרק אם ה- CT יראה שהכל תקין ולא נמצא שום דבר, אני אוכל להיות רגוע ולהפסיק לחשוב על גידול בראש שאלותיי הן: 1) מהאנמנזה שתיארתי, אודה לשמוע את חוות דעתך המקצועית 2) אני משער שבמידה והיה מדובר בגידול ראש, כאבי הראש היו צריכים להיות ממש חזקים וקשים ולא היו עוזבים אותי לרגע ללא הפוגות כלל. האם אני צודק? 3) האם הלחץ התוך עיני שנבדק בבדיקת עיניים משקף לחץ תוך גולגולתי? כלומר, אם בבדיקת עיניים הלחץ יצא תקין, האם זה אכן שולל בביטחון מלא גידול בראש או שייתכן מצב של גידול בראש, למרות שהלחץ הוא תקין? 4) האם רק בדיקת CT ראש יכולה לשלול בביטחון מלא גידול בראש, או שיש בדיקה נוספת שאני יכול לבקש? אני מאוד דואג וחושש בזמן האחרון, ואינני מוצא מנוח לכן חשוב לי מאוד לשמוע את חוות דעתך המקצועית והאובייקטיבית בתודה מראש

23/07/2009 | 23:33 | מאת: שירי

עצתי - עמוד על זכותך לקבל דיאגנוזה. הייה החלטי כלל שיידרש. גם לי אמרו הרופאים שאני "במתח"......והיום, איך לומר, הפורום הזה ראשון ברשימת המועדפים שלי מאחלת לך שחששותיך יתבדו

24/07/2009 | 15:52 | מאת: אורית

שלום זאב אתה מתאר את אותן תופעות שאני חוויתי שהייתי בגילך.כאבי ראש לא קבועים לחץ בראש גם אני עשיתי בדיקת עיניים לבקשת הנוירולוגית והתוצאה הייתה תקינה והנורולוגית שלחה אותי עם כדורי מיגרנה לביתי. לא רוצה להפחיד אותך ולא ליצור פאניקה אך היום אני בת 31 אחרי שני ניתוחים בראש בעקבות הישנות הגידול הקרנות ונוטלת כדורי "טמודל".האונקולוג אומר שאם היו מגלים בשלב מוקדם יותר המצב היה שונה במשך 4 שנים הלכתי וחזרתי מקופות החולים וטענו שאני משוגעת סתם רוצה ימי חופש....אני הגעתי למיון ואיימתי להתאבד ורק אז נתנו לי בדיקת CT אני מציעה לך לפעול לטובתך ואך ורק לטובתך ולדרוש את שמגיע לך בחוק ולא ללכת עד שאתה לא מקבל את הבדיקה.את הגידול ניתן היה לראות בבדיקת הCTשלי.....בכל אופן קראתי ולא יכולתי להתעלם אני מאוד מקווה שלא מדובר באותו מקרה שלי...תעמוד על שלך!!!!!!!!

26/07/2009 | 17:40 | מאת: ד"ר אנדי קנר

שלום, ל1.) מהאנמנזה שתיארתי, אודה לשמוע את חוות דעתך המקצועית. לכל חולה עם כאב ראש חדש לא ברור, שלא מגיב לתרופות מגיע בדיקת הדמיה ראש (CT או MR ) ל.2) אני משער שבמידה והיה מדובר בגידול ראש, כאבי הראש היו צריכים להיות ממש חזקים וקשים ולא היו עוזבים אותי לרגע ללא הפוגות כלל. האם אני צודק? אין כאבי ראש טיפוסי לגידול מוח. כאבי ראש לא מופיע אצל כל חולי גידול מוח. ל.3) האם הלחץ התוך עיני שנבדק בבדיקת עיניים משקף לחץ תוך גולגולתי? באופן יעקרוני כן. אבל הדבר לא שולל גידול מוח. ל.4) האם רק בדיקת CT ראש יכולה לשלול בביטחון מלא גידול בראש, או שיש בדיקה נוספת שאני יכול לבקש? בדיקת MR מוח בלי ועם ח.נ. הבדיקה ששוללת גידול מוחי לא CT מוח בברכה דר קנר

26/07/2009 | 20:18 | מאת: זאב

דוקטור שלום היום הייתי אצל הנוירולוגית והסברתי לה שאני מאוד חושש שמא מדובר בגידול במח. לאחר שיכנועים מצידי, היא נתנה לי הפנייה ל- CT מח... הייתי בטוח שבדיקה זו תעזור לשלול גידול במח ולכן התעקשתי על בדיקה זו, וכעת שקראתי את הודעתך, אינני יודע מה עליי לעשות... בבקשה ממך, תייעץ לי אם עליי לחזור לנוירולוגית ולבקש MRI במקום CT, או שלעשות את ה-CT? אני חייב לציין שהנוירולוגית לא אמרה לי שום דבר לגבי MRI ועכשיו אני תוהה עד כמה בדיקת CT תקינה יכולה להרגיע אותי שלא מדובר בגידול? אודה לתשובתך המהירה

02/07/2013 | 08:08 | מאת: לא חשוב

רק מה שאני יכול בהחלט להזדהות איתך הרופאים האלה פשוט חולרות!!! עושים הכול בשביל למנוע התרפאות או הסרת חשש בתואנות שונות הגיע הזמן לשנות את חוק "בריאות הציבור" [ממלכתית]

מנהל פורום גידולי מוח